Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπεύθυνη καθηγήτρια Ιντζιάδου Γεωργία Τμήμα Α project 4

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπεύθυνη καθηγήτρια Ιντζιάδου Γεωργία Τμήμα Α project 4"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπεύθυνη καθηγήτρια Ιντζιάδου Γεωργία Τμήμα Α project 4
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια Ιντζιάδου Γεωργία Τμήμα Α project 4

2 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ Ο όρος αθλητική κάκωση, αναφέρεται στο είδος της κάκωσης που πολύ συχνά συμβαίνει κατά τη διάρκεια των σπορ, είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο άθλησης.

3 Είδη κακώσεων Οι κακώσεις αυτές είναι το αιμάτωμα ,η θλάση ,το διάστρεμμα , η εξάρθρωση , το κάταγμα.

4 Αιμάτωμα   Αιμάτωμα καλείται η συσσώρευση αίματος σε μια περιοχή του σώματος, η οποία προκαλείται από τον τραυματισμό ενός αιμοφόρου αγγείου. Παρουσιάζεται συχνά στους αθλητές, με συνηθέστερο σημείο εμφάνισης τους μύες των άνω και κάτω άκρων, τον κορμό, το κεφάλι και γενικά όπου υπάρχει επαφή ανάλογα με την αθλητική δραστηριότητα που ασκούμε. Βασικά οι μύες που τραυματίζονται συχνότερα, είναι οι μύες που περνούν πάνω από δύο αρθρώσεις (δικέφαλος, τρικέφαλος, τετρακέφαλος, γαστροκνήμιος).

5 Θλάση  Μυϊκή θλάση καλείται η ρήξη μερικών μυϊκών ινών που ως αποτέλεσμα έχει την δημιουργία αιματώματος. Ο πόνος είναι άμεσος, έντονος στην παραμικρή κίνηση.

6 Διάστρεμμα  Διάστρεμμα καλείται η βλάβη της άρθρωσης που έχει δημιουργηθεί από μια απότομη κίνηση. Στην αρχή ο πόνος είναι έντονος με μικρή διάρκεια και στην συνέχεια παρατεταμένος με μικρότερη ένταση.

7 Εξάρθρωση Η εξάρθρωση είναι μια σοβαρή κάκωση των αρθρώσεων. Μπορεί να προκληθεί από ένα σοβαρό ατύχημα και ως συνέπεια έχει την απομάκρυνση των αρθρικών επιφανειών από τα οστά.

8 Κάταγμα Κάταγμα ονομάζεται κάθε λύση της συνέχειας του οστού (σπάσιμο ή ράγισμα).Τα γενικά συμπτώματα των καταγμάτων είναι ο πόνος,η δυσχέρεια του σημείου,η παραμόρφωση,οι εκχυμώσεις,η ευαισθησία της περιοχής και οι παρά φύση κινήσεις.


Κατέβασμα ppt "Υπεύθυνη καθηγήτρια Ιντζιάδου Γεωργία Τμήμα Α project 4"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google