Νέλλη Τζάκου – Λαμπροπούλου Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Εθνική Τράπεζα Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate Prodexpo.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Στοιχεία και αριθμητικά δεδομένα (1) : Επιδείνωση κοινωνικών δεικτών  Πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό.
Advertisements

20 Φεβρουαρίου 2014 Η μόνη διέξοδος για την χώρα Επενδύσεις Σωκράτης Λαζαρίδης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΧΑΕ.
Φοροδιαφυγή και κοινωνική δικαιοσύνη Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΛΙΑΜΕΠ, ΙΟΒΕ, Kantor & Κίνηση Πολιτών Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 Πολεμικό.
Δημήτριος Κοντός πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας
Σωκράτης Λαζαρίδης Δ/νων Σύμβουλος ΕΧΑΕ Policy drivers for Greece’s investment landscape – what and who is shaping the agenda Global Capital Forum I.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 Νοικοκυρεύουμε την οικονομία Στηρίζουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική Υπουργός Οικονομικών 15 Σεπτεμβρίου 2010.
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο περιβάλλον της Βασιλείας ΙΙ
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΘ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 AD – HOC ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Παρατηρήσεις και σχόλια στις αλλαγές που έγιναν με τον νόμο 4024/2011 που αφορούν την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και που θα ισχύσουν για το.
Ημερίδα – Ένωση για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων
1 Πιστωτική επέκταση προς τα ελληνικά νοικοκυριά Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2006.
Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ Ημέρα Αναλυτών – 24η Μαΐου 2007.
Η παγκόσμια κρίση και η επόμενη μέρα για τις οικονομίες Εισηγητής: Μάνος Χατζηδάκης Οικονομικός Αναλυτής Αθήνα, Μάρτιος 2009.
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΤΕ Κοινή Συνέντευξη Τύπου Αθήνα, 24/4/2013.
. “Η Στρατηγική Σημασία του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν για την Ελλάδα της Κρίσης” Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης, Διευθυντής Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.
Δεκέμβριος 2009 Οι δαπάνες υγείας και η δημοσιονομική πολιτική μετά την κρίση Σάββας Ρομπόλης και Ηλίας Ιωακείμογλου Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ.
Η τιμή των προϊόντων καπνού ως εργαλείο της αντικαπνιστικής πολιτικής στην εποχή της κρίσης Τομέας Οικονομικών της Υγείας 1 Γιάννης Κυριόπουλος MD, MPH,
Κρίση, Κοινωνική Συνοχή & Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση
Νέες προκλήσεις ή ευκαιρίες της κυπριακής οικονομίας και αγοράς
Νέος Επενδυτικός Νόμος Ανάπτυξη στην πράξη – Απάντηση στην κρίση
Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας έρευνα της Λαρισαϊκής αγοράς φθινόπωρο 2009.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΘ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 AD – HOC ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Έρευνα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Ο.Φο.Μ. Ι.Ο.Φο.Μ. – Π.Μ.Σ. Φορολογία και Ελεγκτική.
Ασφαλισμένοι από ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ
Κύρια Ευρήματα Μελετών και Ερευνών Θοδωρής Λιανός.
Διανεμητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Κερδισμένοι και χαμένοι του νέου φορολογικού Μάνος Ματσαγγάνης & Χρύσα Λεβέντη Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
Αξία Ενυπόθηκου Ακινήτου
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Απρίλιος 2010.
Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης
Παρουσίαση Έρευνας Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΘ που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής Ιανουάριος 2011.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΡΕΙΕΣ.
Φορολογία ακινήτων Φορολογικές διατάξεις που αποτρέπουν πιθανές επενδύσεις και προτάσεις για βελτίωση 6 Οκτωβρίου 2014 Γεωργία Σταματέλου Επικεφαλής Φορολογικού.
Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Προγράμματα Εκσυγχρονισμού των Επιχειρήσεων 24 Ιουνίου 2009.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΧΑΝΙΑ, PANORAMA HOTEL Επενδυτικός Προσανατολισμός του Ελληνικού Τουρισμού Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής.
Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής Πρόεδρος ΣΦΕΕ 22 Σεπτεμβρίου 2012.
Στηρίξτε τη φαρμακευτική περίθαλψη για τους Έλληνες ασθενείς Νοέμβριος 2013.
Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 5 Δεκεμβρίου 2014.
Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσιτηλ.: τηλ.: ΧΟΡΗΓΟΣ: Μέλος του δικτύου :
Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής Πρόεδρος ΣΦΕΕ 11 Σεπτεμβρίου 2012.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Ιανουάριος 2011.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Μάιος 2011.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Οκτώβριος 2011.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Μάιος 2012.
Στρατηγική «Ευρώπη 2020» ICT - θέσεις εργασίας - οικονομική ανάπτυξη - καθημερινότητα.
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
Προκλήσεις κλάδου: Κόστος κινητής τηλεφωνίας Οι τιμές στην Ελλάδα έχουν προσεγγίσει το μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Η πτωτική πορεία.
Δρ Στυλιανός Μαυρομούστακος Εκτελεστικός Διευθυντής, Intercollege Λευκωσίας Αντιπρόεδρος EfVET Χτίζοντας Γέφυρες: Διασύνδεση της Εκπαίδευσης με την Αγορά.
Η Διεθνής Κρίση και η Ανεργία Μια Αμφ ί δρομη Σχ έ ση.
Συνολική Ζήτηση Εθνικό Εισόδημα Εθνικό Προϊόν Εθνική Δαπάνη
Η Οικονομική Κρίση και η Διεθνής Οικονομική Συνεργασία και Ολοκλήρωση Διαλέξεις για το Μάθημα Διεθνής Οικονομική Συνεργασία και Ολοκλήρωση Δημήτρης Κατσίκας.
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 14η Διάλεξη.
Δίκτυο Europe Direct για την Ελλάδα Αθήνα, 10 Ιουνίου 2014 Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα1 Ανεργία των Νέων και Εγγύηση για την Νεολαία (Youth Guarantee)
Η εργασία Οι κυριότερες χρηματοοικονομικές κρίσεις στην ιστορία
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Οκτώβριος 2010.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Νοέμβριος 2010.
Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προϊόντα που διαχειρίζεται η Τράπεζα Κύπρου για Στήριξη των Μικρομεσαίων Εταιρειών Ανδρέας Κυθραιώτης– Head of European Relations.
Α ΝΩΤΑΤΟ Τ ΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ι ΔΡΥΜΑ Σ ΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΙΤΙΕΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
 ΕΛΛΑΔΑ *ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ) * ΔΙΑΦΘΟΡΑ (ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ) * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ (
Γενική Συνέλευση 17 Μαρτίου 2017
Δρ. Ιωάννης Ε. Χανιωτάκης
360funding.gr Μάϊος 2017.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
Υπολογιςμος εθνικης παραγωγης – Πληθωριςμος και ανεργια
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Νέλλη Τζάκου – Λαμπροπούλου Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Εθνική Τράπεζα Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate Prodexpo 2014

Εθνική Οικονομία και Αγορά Κατοικίας Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate Η κατακόρυφη πτώση των επενδύσεων στην κατοικία στην Ελλάδα, έχει άμεση επίπτωση στη σημαντική μείωση του συνόλου των επενδύσεων. Αντίστοιχα η μεγάλη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, επηρεάζει περίπου 200 επαγγέλματα και συμβάλει δραματικά στην ανεργία. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων η οικοδομική δραστηριότητα το διάστημα μειώθηκε κατά 85%, δημιουργώντας ανέργους. Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση του ρυθμού μεταβολής του ΑΕΠ, των τιμών των ακινήτων και του ποσοστού ανεργίας.

Η Κατοικία ως Μοχλός Ανάπτυξης Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate

Οικοδομική Δραστηριότητα Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate

Τιμές Κατοικιών Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate

Φορολογία Ακίνητης Περιουσίας Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate % ΑΕΠ % σύνολο φορολογίας Επαναλαμβανόμενοι φόροι ακίνητης περιουσίας (2012) Σύνολο φόρων ακίνητης περιουσίας (2012) Στοιχεία Eurostat (Μάιος 2014)

Ο ρόλος των Τραπεζών στην Αγορά Κατοικίας στην Ελλάδα Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate Από €15 δις το 2007 σε νέα στεγαστικά φτάσαμε το 2013 στα €170 εκατομμύρια. Παρά τη μεγάλη αύξηση στεγαστικών δανείων έως το 2008, τα ελληνικά νοικοκυριά δεν είναι υπερδανεισμένα συγκρινόμενα με το μέσο όρο της ευρωζώνης. Το 55% των κατοικιών ξεπερνά σε παλαιότητα τα 30 έτη (πριν το 1981), ενώ ένα επιπλέον 17% (72% συνολικά) υπερβαίνει τα 20 έτη (πριν το 1991). Συνεπώς παρά την κρίση και τη μεγάλη μείωση του ΑΕΠ, υπάρχει περιθώριο χρηματοδότησης των νοικοκυριών για αγορά και επισκευή.

Η Αγορά Κατοικίας στην Ελλάδα Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate

Η Αγορά Κατοικίας στην Ελλάδα Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate

Η δραστηριότητα των Τραπεζών στα Στεγαστικά Δάνεια Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate

Η Εθνική Τράπεζα και η Αγορά Κατοικίας στην Ελλάδα Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate Η Εθνική Τράπεζα ηγέτης στη Στεγαστική Αγορά με το υψηλότερο μερίδιο 24,42%. Σταθεροποίηση χαρτοφυλακίου με θετική συμπεριφορά. Περιορισμός καθυστερήσεων. Στόχος εκταμιεύσεων νέων στεγαστικών δανείων από την Εθνική Τράπεζα για το διάστημα 1/7/2014 έως 30/6/2015: €250εκ. (το σύνολο των εκταμιεύσεων όλων των Τραπεζών στην Ελλάδα το 2013 ήταν €170 εκ). Πολλαπλασιασμός αιτημάτων στεγαστικών δανείων από το 2 ο τρίμηνο του 2014 Υψηλότατο ποσοστό εγκρισιμότητας (75%) για πελάτες με υγιή οικονομικά στοιχεία. Έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με online υπηρεσίες: – Υπολογισμός Δανείου – Αίτηση – Ενημέρωση έως την εκταμίευση

Οκτώβριος Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate Η μείωση των τιμών σωρευτικά στο 37% δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες. Επενδύσεις άνω των €1,2 δις το 2013 έναντι μόλις ~ €100 εκ. το 2012 (€653 εκ. της Invel στην Πανγαία και €210 εκ. της Fairfax στην Eurobank Properties). Ισχυρή Κεφαλαιακή Επάρκεια Τραπεζών. Σταθεροποίηση δανειακών χαρτοφυλακίων και μηδενικός ρυθμός αύξησης επισφαλειών. Σταθεροποίηση διαθέσιμου εισοδήματος και προβλέψεις αύξησης. Κρατική υποστήριξη ειδικών ομάδων πληθυσμού για απόκτηση ή επισκευή κατοικίας. Σταθεροποίηση και βελτίωση του φορολογικού συστήματος – Φορολογικά κίνητρα για στεγαστικά (π.χ. έκπτωση τόκων) – Φορολογικά κίνητρα προσέλκυσης ξένων επενδυτών Εμπειρία Ισπανίας και Ιρλανδίας Ρευστότητα Τιμές Ακινήτων Εισόδημα / Ανεργία Φορολογία Προϋποθέσεις Ανάκαμψης της Αγοράς Κατοικίας