ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Advertisements

Διδακτικές στρατηγικές Oδηγίες για βέλτιστες συνθήκες μάθησης Gagné.
Εξατομικευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Στήριξης μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία Πηλείδου Κωνσταντίνα Σχολική Σύμβουλος ΕΑΕ.
Μέσα στα πλαίσια του σχεδιασμού ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Ειρήνη Παππά Η αξιολόγηση του μαθητή/τριας στο μάθημα των Θρησκευτικών.
«Ενδυναμώνοντας την Παιδαγωγική Αυτονομία
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Γεώργιος Κ. Ζαρίφης Επίκ. Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Α.Π.Θ 3 η Θεματική Ενότητα ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ- ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
Jigsaw: Τί είναι;.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Ένα ολοκληρωμένο μοντέλο Παιδαγωγικής Διαχείρισης Ποιότητας
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΥΡΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Ατομικός Φάκελος μαθητή Portfolio
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
Σχεδίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με την αξιοποίηση των ΤΠΕ Οι ΤΠΕ χαρακτηρίζονται ως μέσο αναδιομόρφωσης της εκπ/κής πρακτικής. Μέσο συμπληρωματικό.
ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΪΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων. Αφετηρία: α)από τη μικρή ομάδα στη μεγάλη και από τη μεγάλη στην ολομέλεια) β) διαμόρφωση μόνο μιας ομάδας στην οποία.
H εφαρμογή της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων.
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
οργάνωση & διαδικασία ΠΑΤΜΑΝΟΓΛΟΥ Σ. – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Μ.
ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Τεχνοκρατικό vs ανθρωπιστικό
Γιάννης Τζωρτζάκης Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12 Αξιολόγηση με Πίνακες Διαβαθμισμένων Κριτηρίων (rubrics) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας: ο ρόλος του διευθυντή Μαργαρίτα Χριστοφορίδου 14 Μαρτίου 2013.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ και ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Αντωνία Παπαδάκη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Πέλλας.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
ΣΥΣΤΑΣΗ 6 ου ΣΔΕΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΦΕΚ 2197/13/10/2015 ΕΤΟΣ
Ε. Αλεξοπούλου, Ε.Π.ΠΑΙ.Κ., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Εκπαιδευτική Τεχνολογία, Πολυμέσα.
Αξιολογηση εκπαιδευτικου εργου
Έργο Παιδαγωγικής, κλάδοι, βασικοί παιδαγωγικοί όροι Έργο Παιδαγωγικής: να βοηθήσει το παιδί και τον έφηβο να διανύσει ομαλά την εξελικτική του πορεία.
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Βιολογία Γυμνασίου.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση
Φάκελος Αξιολόγησης για Νηπιαγωγείο
1ος υπό έμφαση στόχος - ΥΠΠ
Φορεις και μορφες αξιολογησης: 2Ο Μαθημα
2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο
Δημιουργία σεναρίου.
ΕΣΠΑ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Εναλλακτικές μορφές εκπαιδευτικής αξιολόγησης
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
Επιμορφωτικός κύκλος ΕΑΕ
ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΑΝΕΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ
Θέματα Συνάντησης Εξορθολογισμός της ύλης-Αξιολόγηση μαθητών -Flipped classroom-ανεστραμμένη τάξη Παρουσιάσεις-βίντεο ΙΕΠ (οθόνες) Συζήτηση αλλαγές στην.
Καθηκοντα και αρμοδιοτητεσ των Σχολικων συμβουλων
Συνεργασία νηπιαγωγείου -οικογένειας
Διεθνείς έρευνες (PISA) και κυπριακό εκπαιδευτικό σύστηµα: δεδοµένα και προβληµατισµοί Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Αξιολόγηση της διδασκαλίας – Αναστοχασμός του εκπαιδευτικού
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Φάκελος υλικού (υποψήφιου) εκπαιδευτικού & επαγγελματική ανάπτυξη
Νόμος 4547/2018 (Αρ. Φύλλου 102) – άρθρο 47
Ατομικός Φάκελος Υλικού / Φάκελος Εργασιών Εκπαιδευτικού και Μαθητή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ Ενδεικτικά ο φάκελος μπορεί να περιέχει: Συνοπτικό κοινωνικό και οικογενειακό ιστορικό Γνωματεύσεις ΚΕΔΔΥ ή επίσημων Ιατροπαιδαγωγικών φορέων Αξιολογήσεις (αρχική, ενδιάμεση, τελική) Διδακτικοί στόχοι (βραχυπρόθεσμοι, μακροπρόθεσμοι στόχοι)

ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ Εισηγήσεις για την κατάρτιση του Ε.Ε.Π. Άλλες χρήσιμες πληροφορίες Τελική έκθεση επίδοσης του κάθε μαθητή στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Ακόμη πρέπει να υπάρχει φάκελος εργασιών και δραστηριοτήτων του κάθε μαθητή

Τι είναι o ψ.ΦΕΜ; ορίζεται η συστηματική συλλογή δειγμάτων από την καθημερινή συμμετοχή του μαθητή στη σχολική ζωή (εντός και εκτός τάξης), με στόχο την παρακολούθηση της εξέλιξής του από την αρχική αξιολόγηση, τη σχεδίαση και εφαρμογή του ΕΕΠ και την τελική αξιολόγηση με στόχο την διαρκή βελτίωση της υποστήριξής του.

Ο ΦΕΜ είναι εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης… Ο ΦΕΜ είναι εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης… Εξεικονίζει τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του μαθητή, το χαρακτήρα του, τις προτιμήσεις του, την προσωπικότητά του.  Προσθέτουμε προσωπικά σχόλια και σκέψεις από τους άλλους μαθητές, το προσωπικό, την οικογένεια.

Ποια είναι η χρησιμότητά του; Ποια είναι η χρησιμότητά του; Με το ΦΕΜ: καταγράφονται, επισημαίνονται και αναδεικνύονται σημαντικές στιγμές της σχολικής καθημερινότητας του μαθητή

Ποιο είναι το περιεχόμενο ενός ψ-ΦΕΜ; Ποιο είναι το περιεχόμενο ενός ψ-ΦΕΜ;  Ρόλοι, Ευθύνες, και Στόχοι  Υλικά που παρουσιάζουν την έκταση της μάθησης των μαθητών  Αξιολογήσεις της διδασκαλίας Σημ. Ο ΦΕΜ και ψ-ΦΕΜ τηρείται σε συνεργασία των εκπαιδευτικών και όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαίδευση του μαθητή

Υλικά που παρουσιάζουν την έκταση της μάθησης των μαθητών Υλικά που παρουσιάζουν την έκταση της μάθησης των μαθητών Αντιπροσωπευτικά υλικά από εκπαιδευτικές δράσεις Σημειώσεις σχετικά με τις χρήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων τεχνολογιών στη διδασκαλία

Αξιολογήσεις της διδασκαλίας Κείμενα ή ζωγραφιές που δημιούργησε ο μαθητής με δική του πρωτοβουλία Συνοπτικές αξιολογήσεις της διδασκαλίας των μαθητών, μαζί με τα ποσοστά ανταπόκρισης και τη σχέση με το μέσο όρο της τάξης Σημειώσεις από συζητήσεις με το μαθητή

Αξιολογήσεις της διδασκαλίας Σχόλια παρατηρητή, άλλων μαθητών ή από το προσωπικό του σχολείου που γνωρίζει το μαθητή Σημειώματα από το προσωπικό, την οικογένεια του μαθητή ή από ιδιώτες

Πλεονεκτήματα της Αξιολόγησης με ΦΕΜ Πλεονεκτήματα της Αξιολόγησης με ΦΕΜ  Προώθηση της αυτο-αξιολόγησης των μαθητών, του στοχασμού και της κριτικής σκέψη.  Μέτρηση της απόδοσης που βασίζεται στα πραγματικά δείγματα της δουλειάς των μαθητών  Παροχή ευελιξίας στη μέτρηση για το πώς οι μαθητές ολοκληρώνουν τους μαθησιακούς στόχους.

Πλεονεκτήματα… Ενεργοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών για να μοιραστούν την ευθύνη για τον καθορισμό των μαθησιακών στόχων και για την αξιολόγηση της προόδου προς την επίτευξη των στόχων αυτών. Παροχή στους μαθητές ευκαιριών, ώστε να έχουν εκτενείς εισηγήσεις στη μαθησιακή διαδικασία.

Αξιολόγηση του μαθητή στην τάξη Αφορά όχι μόνο τις αποκτηθείσες γνώσεις, αλλά και την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διαμόρφωση αξιών, στάσεων και συμπεριφορών.

Αφορά επίσης τόσο την επίδοση όσο και την πρόοδο που επιτυγχάνουν σε σχέση με τις πρότερες επιδόσεις τους Κατά την αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών και ο ατομικός τρόπος και ρυθμός μάθησης.

Ο μαθητής συμμετέχει στις ίδιες γραπτές δοκιμασίες με τους συμμαθητές της τάξης, προσαρμοσμένες στις δυνατότητές του.

Η αποτύπωση του αξιολογικού αποτελέσματος στο τέλος κάθε τριμήνου είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών (γενικής και ειδικής) και χαρακτηρίζεται από επιείκεια.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας