Η Ελλάδα βρισκόταν από τις 21 Απριλίου 1967 υπό τη δικτατορική διακυβέρνηση του στρατού, ενός καθεστώτος που είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η κρίση της Κύπρου οδηγεί στην πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας. Ο Κ.Καραμανλής, καλείται από το Παρίσι όπου βρίσκεται.
Advertisements

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
Παραβίαση Ατομικών Δικαιωμάτων Συμμετέχοντες: • • Κουκιώτης Γεώργιος • • Ευαγγελοπούλου Ευαγγελία • • Δημητράκης Ιωάννης.
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
Από τη συνθήκη των Σεβρών έως την ήττα στη Μ. Ασία
ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Έρευνα για τις Εκλογές Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Νοεμβρίου του 2010 Οκτώβριος 2010.
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
17 ΝοεμβρΙου 1973.
“Ποιεσ ήταν οι συνθηκεσ για την εξεγερση των φοιτητων/ τριων κατα την διαρκεια τησ δικτατοριασ;” Πιπερίδου Νίκη Δ’ εξάμηνο ΑΕΜ 7323.
Απαρχάιντ Εργασία στο μάθημα της Ιστορίας του μαθητή Κεραμίδη Παναγιώτη.
αυτονομία γκρέμισαν τείχη πήραν όπλα κατοίκων Ρωμαίος διοικητής Ρωμαϊκή φρουρά φιλορωμαίος Ελληνας διοικητης μεγάλοι φόροι Διαίρει και Βασίλευε.
ΒΙΡΜΑΝΙΑ: Ο Στρατοσ στην εξουσια Η δικτατορία της Βιρμανίας: Πώς και γιατί παραμένουν οι στρατιωτικοί στην εξουσία επί δεκαετίες;
Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του στην Κέρκυρα.
6 MRB, Συλλογή στοιχείων: 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Εξωτερική Πολιτική: Τουρκία – Κυπριακό – ΠΓΔΜ - Κοσσυφοπέδιο 1 6 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( Τουρκία.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας Αντωνακάκης Γεώργιος Ηράκλειο 01/12/2014.
ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 (ΧΟΥΝΤΑ)
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14.
4. Η επανάσταση του Θερίσου (1905) α. Τα αίτια και οι αφορμές
3.5. Ο συνδικαλισμός Που αποβλέπει ο συνδικαλισμός και τι είναι τα εργατικά συνδικάτα; αποβλέπει κοινάεργασιακάσυμφέροντα Ο συνδικαλισμός αποβλέπει στη.
Ευρώπη, Ελλάδα, Νέοι : προοπτικές. Ευρωπαϊκή ένωση.
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Κίνημα στο Γουδί 1909 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910
Πολιτική κολεκτιβοποίησης – Γκούλαγκ
Η μάχη του Ματζικέρτ [1071].
Παρουσίαση Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών
 Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών,
Ο Διαφωτισμός αποτελεί σημαντικό πνευματικό κίνημα που τοποθετείται στα μέσα του 18 ου αιώνα τον οποίο οι ίδιοι οι Γάλλοι διαφωτιστές απεκάλεσαν «Siècle.
Από τη χρεοκοπία στο στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί (1893 – 1909)
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
«Η ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 37. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ 3122 ΣΤ’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Δ. (2004). ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Μορφές διακυβέρνησης Αριστοτέλης – αριθμητικό κριτήριο : Μοναρχία, Αριστοκρατία, Πολιτεία (τυραννία, ολιγαρχία, δημοκρατία). Μοντεσκιέ –κριτήριο είναι.
Επέτυχε ή απέτυχε;;;. αραβική άνοιξη καλείται το κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών με στόχο την πτώση των αυταρχικών- δικτατορικών καθεστώτων και τη μετάβαση.
Χαρίλαος Τρικούπης Λεωνίδας Κραλίδης ΣΤ2 – ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης.
ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΠΤΑΕΤΙΑ. ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ.
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι (Ελεύθεροι πολιορκημένοι –Διονύσιος Σολωμός)
ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ
ΜΠΣ «Διακυβέρνηση, ανάπτυξη και ασφάλεια στην Μεσόγειο»
Εκπαιδευτική διοίκηση και καινοτομία
Η Τουρκία τη δεκαετία του 1960
8η συνάντηση 23/11/2016 Καποδίστριας – Όθωνας -
Φοιτητικά Κινήματα Μαθητές : Σιώζος Θοδωρής, Συρίγος Φοίβος, Παπαδάκης Γιώργος, Πολυδώρου Καλλιόπη, Τσιριμώκος Αλέξανδρος Τμήμα Β3 Καθηγήτρια : Μακρή Τριανταφυλλιά.
Η δεκαετία του 1970 και το πραξικόπημα του 1980
Ανθρώπινα δικαιώματα.
Μνήμη Πολυτεχνείου 17 Νοεμβρίου.
Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Ιστορία του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα 19ος & 20ος αιώνας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ "LAUGHTER YOGA"
H ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Από την 3η Σεπτεμβρίου 1843 έως την έξωση του Όθωνα (1862)
E. Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1
Πανεπιστημιακό Άσυλο Paula Klapsiová
Δίκη των πρωταιτίων της Χούντας.
Ο Αγώνας του Η πατρίδα μας η Κύπρος, το νησί με την ελληνική καταγωγή, γνώρισε πολλούς κατακτητές στη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της: Βαβυλώνιοι,
Ελευθεριοσ Βενιζελοσ.
Εισαγωγή στη Συγκριτική Πολιτική
3 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου - Πειραματικό Σχ. Έτος
Πολιτικά Κόμματα Χρύσανθος Δ. Τάσσης
Από την έξωση του Όθωνα (1862) έως το κίνημα στο Γουδί
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρωθυπουργός
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η Ελλάδα βρισκόταν από τις 21 Απριλίου 1967 υπό τη δικτατορική διακυβέρνηση του στρατού, ενός καθεστώτος που είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες, είχε διαλύσει τα πολιτικά κόμματα και είχε εξορίσει, φυλακίσει και βασανίσει πολιτικούς και πολίτες με κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.Ελλάδα21 Απριλίου1967δικτατορική Το 1973 βρίσκει τον ηγέτη της δικτατορίας, Γεώργιο Παπαδόπουλο να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος, η οποία συμπεριλάμβανε την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων και την μερική άρση της λογοκρισίας, καθώς και υποσχέσεις για νέο σύνταγμα και εκλογές στις 10 Φεβρουαρίου 1974 για επιστροφή σε πολιτική διακυβέρνηση. Στελέχη της αντιπολίτευσης, μπόρεσαν έτσι να ξεκινήσουν πολιτική δράση ενάντια της χούντας. [1]δικτατορίαςΓεώργιο Παπαδόπουλοδιαδικασία φιλελευθεροποίησηςλογοκρισίαςσύνταγμαεκλογές10 Φεβρουαρίου1974 [1] Η χούντα, στην προσπάθειά της να ελέγξει κάθε πλευρά της πολιτικής, είχε αναμιχθεί στον φοιτητικό συνδικαλισμό από το 1967, απαγορεύοντας τις φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια, στρατολογώντας υποχρεωτικά τους φοιτητές και επιβάλλοντας μη εκλεγμένους ηγέτες των φοιτητικών συλλόγων στην Eθνική Φοιτητική Ένωση Eλλάδας. συνδικαλισμόπανεπιστήμια φοιτητικών συλλόγωνEθνική Φοιτητική Ένωση Eλλάδας