Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“Ποιεσ ήταν οι συνθηκεσ για την εξεγερση των φοιτητων/ τριων κατα την διαρκεια τησ δικτατοριασ;” Πιπερίδου Νίκη Δ’ εξάμηνο ΑΕΜ 7323.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“Ποιεσ ήταν οι συνθηκεσ για την εξεγερση των φοιτητων/ τριων κατα την διαρκεια τησ δικτατοριασ;” Πιπερίδου Νίκη Δ’ εξάμηνο ΑΕΜ 7323."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “Ποιεσ ήταν οι συνθηκεσ για την εξεγερση των φοιτητων/ τριων κατα την διαρκεια τησ δικτατοριασ;”
Πιπερίδου Νίκη Δ’ εξάμηνο ΑΕΜ 7323

2 Στόχοι του μαθήματος: Ιστορική καλλιέργεια Ιστορικός εγγραμματισμός Ιστορική μόρφωση Κριτική ικανότητα Ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας Η παρουσίαση θα γίνει σε 4 διδακτικές ώρες και απευθύνεται στη ΣΤ΄ δημοτικού.

3 Το θέμα της εργασίας ερευνά τις. συνθήκες κάτω από τις οποίες
Το θέμα της εργασίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Θα μελετηθεί από δύο πλευρές: Συνθήκες ζωής/ λόγοι που εξαγρίωσαν τον λαό. Συνθήκες/ τρόποι που εξέφρασαν την εναντίωσή τους.

4 Ένας από τους κύριους στόχους της ιστορίας είναι η όξυνση της κριτικής σκέψης. Γι΄ αυτό το λόγο παραθέτουμε και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς.

5 Στοχοθεσία: Σκοπός μας είναι η καλλιέργεια της δηλωτικής γνώσης. Να γνωρίζουν δηλαδή τα παιδιά τα βασικά στοιχεία ενός θέματος. Έτσι με αφορμή τη σχολική επέτειο της 17 Νοέμβρη ρωτάμε τα παιδιά αν γνωρίζουν: Τι έγινε τότε; Ποιοι πήραν μέρος; Γιατί έγινε; Πώς έγινε;

6 Σε γραπτή προσέγγιση θα ζητούσαμε απ’ τα παιδιά να συμπληρώσουν το παρακάτω σχεδιάγραμμα με σκοπό να εκφράσουν με συνώνυμες ή πιο απλοϊκές σημασιολογίες τους όρους: δικτατορία και εξέγερση. δικτατορία εξέγερση

7 Αφού συμπληρωθεί το εννοιολογικό άστρο προσθέτουμε και άλλες λέξεις που θα βοηθήσουνε στην καλύτερη κατανόηση των γεγονότων.

8 Ιστορικό σημείωμα για το 1967
Το ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Νικόλαος Μακαρέζος και ο Στυλιανός Παττακός. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι παραπάνω ανέλαβαν τον έλεγχο του κράτους και του στρατού. Καταπάτησαν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε σε αυτή την πίεση με εξεγέρσεις. Από αριστερά προς τα δεξιά:Παττακός-Παπαδόπουλος-Μακαρέζος.

9 Δραστηριότητα: -Αφού διαβάσετε προσεκτικά και κατανοήσετε πλήρως το περιεχόμενο των παρακάτω πηγών που συμπεριλαμβάνονται στο κεφάλαιο «7 χρόνια δικτατορίας» να δώσετε ένα τίτλο για κάθε μία από αυτές.

10 Στοχοθεσία: Οι παρακάτω πηγές έχουν στόχο να δείξουν στα παιδιά τι συνέβαινε στα δύσκολα χρόνια της διδακτορίας. Να συνδυαστεί το μάθημα της ιστορίας και με την νεοελληνική γλώσσα.

11 Τα 7 χρόνια δικτατορίας… Πηγή 1
«Εμείς συνειδητοποιήσαμε το ‘67 ότι κάτι λείπει. Κάτι λείπει και κάποιοι λείπανε από τις σχολές κι αυτό πήγαινε από στόμα σε στόμα. Δηλαδή άλλοι ήταν φυλακή, άλλοι εξορία… Και διαπιστώσαμε ότι όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». <<Καταθέσεις για το πολυτεχνείο, του Δημήτρη Παπαχρήστου, το 2000, ένθετο εφημερίδα Μακεδονία, σ 10>>. Ερωτήσεις: Τι συνέβη το ’67 και προκάλεσε την απουσία κάποιων προσώπων; Ποίος είναι ο δημιουργός της πηγής και ποιός ο σκοπός του;

12 Πηγή 2 <<η επίσημη υποστήριξη της λογοκρισίας είναι: <<Εις την χώρα μας η λογοκρισία είναι προσωρινή>>. Τρία χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1970, θα επιτραπεί η κυκλοφορία των απαγορευμένων βιβλίων, <<υπό την προϋπόθεσιν ότι δι΄ αυτών δεν ασκείται προπαγάνδα κατά της καθεστηκυίας συνταγματικής τάξεως>>. *καθεστηκυία= υπάρχουσας

13 Πώς δικαιολογούν οι Χουντικοί την ύπαρξη λογοκρισίας;
Ερωτήσεις: Πώς δικαιολογούν οι Χουντικοί την ύπαρξη λογοκρισίας; Ακόμη και μετά την κυκλοφορία των απαγορευμένων βιβλίων σταμάτησε να υπάρχει η λογοκρισία; Ποίος είναι ο δημιουργός της πηγής και ποιός ο σκοπός του και τι γνωρίζετε γι αυτόν; Ερώτηση: Πως δικαιολογούν οι Χουντικοί την ύπαρξη λογοκρισίας; Ακόμη και μετά την κυκλοφορία των απαγορευμένων βιβλίων σταμάτησε να υπάρχει η λογοκρισία;

14 Πηγή 3 <<Το πνευματικό φώς που εξέπεμπε η χώρα όλη τη διάρκεια της επταετίας είναι στις πολύ γενικές του γραμμές γνωστό: λογοκρισία και μαυροπίνακες βιβλίων και συγγραφέων,παραλήρημα αντικομμουνιστικής προπαγάνδας […]εκδίωξη όλων των αντιφρονούντων* καθηγητών από τα πανεπιστήμια και τοποθέτηση ανθρώπων του καθεστώτος στις έδρες και στις πρυτανείες κυρίως των σχολών, και όλο αυτό συμπυκνώνεται με την πομπώδη* ασυναρτησία που χαρακτήριζε την περίπου ιδιωματική γλώσσα που μιλούσαν οι διδάκτορες>> *αντιφρονούντων= αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη *πομπώδη= έντονη

15 Δραστηριότητα: -Να καταγράψετε όλα τα χαρακτηριστικά της 7χρονης δικτατορίας που εντοπίζετε μέσα στην πηγή.

16 Πηγή 4 « πάλι διεκδικούσαμε εκλογές[…] ελεγχόμενες, η βία και η νοθεία φανέρωσε το φόβο της Χούντας». <<Καταθέσεις για το πολυτεχνείο, του Δημήτρη Παπαχρήστου, το 2000, ένθετο της εφημερίδας Μακεδονίας, σελίδα 14 >> Ερωτήσεις: Τι προξένησε το φόβο της Χούντας; Ποιοί διεκδικούσαν εκλογές;

17 Πηγή 5 20 Απριλίου: Ο Α. Παπανδρέου, απηχώντας τις διαθέσεις της Αντιστασιακής Ελλάδας, δηλώνει: « Για μας απόψε δεν είναι Ανάσταση. Παραμένει Μ. Παρασκευή. Οι καμπάνες τις Αναστάσεως θα ηχήσουν όταν ο ελληνικός λαός και πάλι επιβάλλει την κυριαρχία του>>.

18 Δραστηριότητα: Να κατατάξετε στον πίνακα που ακολουθεί τις παραπάνω πηγές σε πρωτογενείς ή σε δευτερογενείς, ανάλογα με το πότε κατασκευάστηκαν. Πρωτογενής πηγή:η πηγή που κατασκευάστηκε ταυτόχρονα με το γεγονός που αναφέρουμε. Είναι δηλαδή προϊόν της εποχής εκείνης. Δευτερογενής πηγή:η πηγή που κατασκευάστηκε μετά από το γεγονός που αναφέρουμε. Στηρίζεται στις πρωτογενείς πηγές.

19 Συμπληρώστε με την κατηγορία στην οποία ανήκει η πηγή.
Συμπληρώστε με την κατηγορία στην οποία ανήκει η πηγή. ΠΗΓΗ 1 2 3 4 5 ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ

20 Ερωτήσεις: Γιατί ισχυρίζεται πως η νύχτα της 20ης Απριλίου δεν ήταν Ανάσταση; Τι θα μπορούσε να φέρει την “Ανάσταση”; Ποίος είναι ο δημιουργός της πηγής; Πότε ειπώθηκαν τα παραπάνω και ποίος ο σκοπός του δημιουργού; Δραστηριότητα: Να εντοπίσετε τα σχήματα λόγου μέσα από το κείμενο και να αποδώσετε το νόημά τους

21 Στοχοθεσία: Ένας από τους κύριους στόχους της ιστορίας είναι η όξυνση της κριτικής σκέψης. Γι΄ αυτό το λόγο παραθέτουμε και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. θα μάθουν να σέβονται και τις απόψεις των άλλων.

22 Η πλευρά της Χούντας… Πηγή 1
« Ο ένας κόσμος έχει οδηγήσει την Ελλάδα και τη λεγόμενη δημοκρατία εις θανάσιμον κίνδυνον. Εις χάος ο άλλος είναι αυτός που οδηγεί σήμερον την Ελλάδα, μετά την 21η Απριλίου, εις σωτηρίαν και την αναγέννησιν…» Ερώτηση: Ποιός είναι ο “ένας” και ποιος ο “άλλος” κόσμος που αναφέρονται; Που οδηγούν αυτοί οι δύο κόσμοι;

23 Πηγή 2 « Η Ελλάς εβρίσκετο εις κατάστασιν εκτάκτου ανάγκης… Εκινδύνευον το καθεστώς, η λαϊκή κυριαρχία, το έθνος και η ανεξαρτησία. Και είχον διαλυθεί τα πάντα: Κράτος, Κοινοβούλιο, Δικαιοσύνη. Μόνον οι ένοπλες δυνάμεις δεν είχον διαβρωθεί…»

24 Πηγή 3 « Ουδείς δύναται να κατηγορήσει την Επανάστασιν δια παραβίασιν των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αντιθέτως υπερήσπισε τα ανθρώπινα δικαιώματα από τον οφθαλμοφανή και αυταπόδεικτον κίνδυνον του κομμουνισμού, ο οποίος ως γνωστόν ουδέποτε τα εσεβάσθη».

25 Πηγή 4 Απόσπασμα από

26 Ερωτήσεις: Ποιοί πιστεύετε πως είναι οι δημιουργοί των παραπάνω πηγών; Πότε δημιουργήθηκαν; Ποιός είναι ο σκοπός που γράφτηκαν; Στη πηγή 3 γιατί λέγεται επανάσταση, το νέο πολιτικό γεγονός; Πως θα έπρεπε να λέγεται; Δραστηριότητα:Με βάση τις πηγές 2, 3 και 4 να συνθέστε σε μια παράγραφο την άποψη της Χούντας.

27 ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ Την ακαδημαϊκή χρονιά φοιτητές, που διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και τη ματαίωση των ελεύθερων εκλογών στους φοιτητικούς συλλόγους, συλλαμβάνονται και βασανίζονται στα κρατητήρια της Ασφάλειας και της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας(Ε.Σ.Α)

28 Πηγή 1 Στις 4 Νοέμβρη 1973 είναι το μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου. Ο λαός της Αθήνας με αφορμή μνημόσυνο του μεγάλου πολιτικού κατεβαίνει στους δρόμους, για να διαδηλώσει την επιθυμία και απαίτηση πια για ελευθερία. Το πλήθος συγκρούεται με την Αστυνομία, συλλαμβάνονται δεκαεπτά διαδηλωτές και παραπέμπονται σε δίκες.

29 Πηγή 2 8 Νοεμβρίου 1973: τρεις χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν για συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια και μέσα στις σχολές. Συνθήματα «Κάτω η Χούντα», « Δεν περνάει ο φασισμός», « Λευτεριά, ψωμί, δουλειά»

30 Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 1973: εκατοντάδες φοιτητές κάνουν συνέλευση με στόχο την πάλη ενάντια στην υποταγή του φοιτητικού κινήματος στο χουντικό μηχανισμό. Έρχονται από τη Νομική Σχολή και από την Ανώτατη Εμπορική φοιτητές και οι ενωμένοι διαδηλωτές ξεπερνούν τις πέντε χιλιάδες. Το κτίριο καταλαμβάνεται.

31 Πηγή 3 Συγκεντρώνονται και άλλοι, εργάτες, υπάλληλοι, μαθητές, διανοούμενοι. Η Αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει τους συγκεντρωμένους αλλά αυτοί πληθαίνουν.

32 Πηγή 4 Συνεδριάζουν οι φοιτητές, αποφασίζουν να μείνουν μέσα κλείνοντας, φρουρώντας τις σιδερένιες καγκελόπορτες. Γράφουν προκηρύξεις που πετούν στην οδό Πατησίων, αναρτούν πανό με συνθήματα, στήνονται μεγάφωνα στην πύλη.

33 Τα συνθήματα είναι κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

34 Πηγή 5 Οι φοιτητές λειτουργούν ραδιοφωνικό σταθμό, των «ελεύθερων πολιορκημένων φοιτητών».

35 Πηγή 6 Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1973: Ο λαός παραμένει συνέχεια έξω από το Πολυτεχνείο. Στήνονται οδοφράγματα με τρόλεϊ και λεωφορεία. Ανάβουν φωτιές για εξουδετέρωση των δακρυγόνων.

36 Πηγή 7 Tραγουδούν το τραγούδι "Πότε θα κάνει ξαστεριά". Το απόγευμα χιλιάδες διαδηλωτές συρρέουν στο Πολυτεχνείο, ενώ στους γύρω δρόμους συγκρούονται με την αστυνομία με σοβαρούς τραυματισμούς. 7.00' μμ στη συντονιστική Επιτροπή ανακοινώνεται ο πρώτος νεκρός.

37 Ερώτηση: Το παραπάνω τραγούδι έχει μεταφορική σημασία. Πώς εννοούν την <<ξαστεριά>> και το <<φλεβαρίσει>>;

38 Παρασκευή, 16 Νοέμβρη 1973 Διακήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής των φοιτητών: <<Οι φοιτητές απ' όλες τις σχολές στη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος συνειδητοποιήσαμε, πως τα προβλήματά μας, σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της Παιδείας και τη λειτουργία του Εκπαιδευτικού Συστήματος, δεν λύνονται, χωρίς την αλλαγή της συγκεκριμένης πολιτικής καταστάσεως. Αρχίζοντας έτσι πολιτικό αγώνα οι φοιτητές και οι Έλληνες εργαζόμενοι, που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και καλούν τον Ελληνικό λαό να συσπειρωθεί* γύρω τους και ν' αγωνισθεί μαζί τους ως την τελική νίκη.

39 Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων θεωρούμε την άμεση παύση του τυραννικού καθεστώτος της Χούντας και την παράλληλη εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας. Η εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας συνδέεται αναπόσπαστα με την εθνική ανεξαρτησία από τα ξένα συμφέροντα που χρόνια στήριζαν την τυραννία της χώρας μας. Η πλατειά κινητοποίηση του Ελληνικού λαού και η εκδήλωση συμπαράστασης, απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να μας δυσφημίσουν.

40 Ελληνικέ λαέ, ο αγώνας γύρω από τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία σήμερα συνίσταται* στις άμεσες μαζικές διεκδικήσεις, στα οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά σου προβλήματα με απεργιακούς αγώνες, με μαζικές κινητοποιήσεις, με συλλαλητήρια με προοπτική τη γενική απεργία για την ανατροπή της Δικτατορίας. Η παρουσία μας εδώ αποτελεί κέντρο συσπείρωσης, κινητοποίησης και μαζικοποίησης του λαϊκού αγώνα. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ>>.

41 Συνίσταται*= αποτελείται
Συσπειρωθεί*=μαζευτεί Ερωτήσεις(αναφορικά με την διακήρυξη) : Ποίες είναι οι λύσεις που προβλέπουν για την ανατροπή της δικτατορίας; Ποία προβλήματα χρειαζόταν άμεση λύση; Ποία ήταν τα αιτήματα των φοιτητών;

42 Σάββατο 17 Νοεμβρίου 1973: 0.15' μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκαν τα πρώτα τανκς. Ο ραδιοφωνικός σταθμός μεταδίδει από τα μεγάφωνα: " Μη φοβάστε τα τανκς, δεν πρόκειται να χτυπήσουν". Ερώτηση: Για ποιόν λόγο πιστεύετε ότι μετέδιδαν το παραπάνω σύνθημα;

43 Πηγή 8 1.30' πμ Ένα τανκ στραμμένο προς την πύλη. Ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις, για να επιτευχθεί η ασφαλής έξοδος των φοιτητών.

44 Πηγή 9 2.50' Το τανκ κινείται. Ρίχνει την πύλη. Μπαίνουν άνδρες των ΛΟΚ και αστυνομικές δυνάμεις. Πολλοί φαντάροι βοηθούν τους φοιτητές να ξεφύγουν. Οι αστυνομικοί πυροβολούν, συλλαμβάνουν, χτυπούν με μανία.

45 Ερωτήσεις: Ποιοί πιστεύετε πως είναι οι δημιουργοί των παραπάνω πηγών; Πότε δημιουργήθηκαν; Ποίος είναι ο σκοπός των παραπάνω φωτογραφιών; Τι παρατηρείτε στα βλέμματα του λαού; Δραστηριότητα: Να κατατάξετε τις παραπάνω πηγές σε πρωτογενείς ή σε δευτερογενείς.

46 Συμπληρώστε με την κατηγορία στην οποία ανήκει η πηγή.
Συμπληρώστε με την κατηγορία στην οποία ανήκει η πηγή. ΠΗΓΗ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ

47 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΤΑΝΚ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Μέρος 1ο «Οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα", μας έλεγαν και εμείς τους πιστεύαμε[…]. Εγώ ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα![…]. Δεκάδες φοιτητές κρέμονταν από τα κάγκελα, ενώ εκατοντάδες βρισκόταν στο προαύλιο χώρο. Έδειχναν πανικόβλητοι. Και εγώ, να σκεφτείς, ότι τους έβλεπα σαν μαμούνια, που ήθελα να τα φάω.

48 Ερώτηση: Πιο σημείο της μαρτυρίας αποδεικνύει την πλύση εγκεφάλου που περνούσαν οι φαντάροι; Δραστηριότητα:να εντοπίσετε τα σχήματα λόγου της παραπάνω πηγής και να αποδώσετε το νόημά τους.

49 Μέρος 2ο <<Κάποια στιγμή ένας φοιτητής όρμησε καταπάνω μου και μου είπε: " Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες;" Αφήνιασα. Έβγαλα το πιστόλι και προτάσσοντας το γύρισα και του είπα ουρλιάζοντας: " Σκάσε ρε κωλόπαιδο, μη σε καθαρίσω." Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή.. Αν έλεγε μια κουβέντα παραπάνω, θα τον σκότωνα! Τέτοιος ήμουν. Ένας φασίστας[…]Δεν μπορώ να το συγχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!... >> Ερωτήσεις: Ποίες φράσεις εκδηλώνουν την νευρικότητα του στρατίωτη; Πως χαρακτηρίζει τον ευατό του και γιατί;

50 Μέρος 3ο <<Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα! Στη θέση μου θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας, έφεδρος στρατιώτης ήμουν άλλωστε. Δεν με απαλλάσσει όμως αυτό. Μέχρι που μπήκα μέσα πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου. Είχαν μεγάλη ψυχή. Ήταν παλικάρια. Δεν ξέρω αν έχει νόημα, αλλά θα ήθελα να τους πω μια μεγάλη συγνώμη…» Ερωτήσεις Ποίες λέξεις δείχνουν την μετάνοια του στρατίωτη; Γιατί πιστεύετε ότι μετάνιωσε;

51 Δραστηριότητα:Υποθέστε ότι είστε δημοσιογράφοι και παίρνετε συνέντευξη από αυτόν στρατιώτη. Τι ερωτήσεις θα του κάνατε;(Βασιστείτε σε αυτά που έχει για τον σχηματισμό των ερωτήσεων σας).

52 Για την ανακεφαλαίωση του μαθήματος του ρωτάμε τα παιδιά και πάλι του δηλωτικούς στόχους μας. Για να διαπιστώσουμε τι μάθανε. Τι έγινε τότε; Ποιοι πήραν μέρος; Γιατί έγινε; Πώς έγινε; Επιπλέον ρωτάμε τι τους έκανε εντύπωση και τι θα έκαναν οι ίδιοι αν ήταν στην θέση των εξεγερμένων.

53 Το υλικό για την ενότητα <<το ξέσπασμα>> στηρίχτηκε στο στο site:

54 Δραστηριότητα:Χωριστείτε σε δυο ομάδες
Δραστηριότητα:Χωριστείτε σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα θα υποδυθεί τους δημοσιογράφους και θα πάρει συνέντευξη από άτομα που έχουν ζήσει τα γεγονότα του Και η άλλη ομάδα θα υποδυθεί τους ηθοποιούς και θα δημιουργήσει μια παράσταση. Στο τέλος κάθε ομάδα θα παρουσιάσει στην άλλη ομάδα την δουλειά της. Έπειτα θα παρουσιάσουν στη σχολική γιορτή της 17 Νοέμβρη. (Η ομάδα να έχει όνομα σχετικό με το λεξιλόγιο του μαθήματος π.χ. << ανεξαρτησία>>)

55 Στόχος της παραπάνω δραστηριότητας είναι αφενός ο ιστορικός εγγραμματισμός, αφετέρου η ευχάριστη ενασχόληση και η καλλιέργεια της ομαδικής συνεργασίας.

56 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: <<Καταθέσεις για το πολυτεχνείο, του Δημήτρη Παπαχρήστου, το 2000, ένθετο εφημερίδα Μακεδονία, σ 10>>.


Κατέβασμα ppt "“Ποιεσ ήταν οι συνθηκεσ για την εξεγερση των φοιτητων/ τριων κατα την διαρκεια τησ δικτατοριασ;” Πιπερίδου Νίκη Δ’ εξάμηνο ΑΕΜ 7323."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google