Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου –Σειρά Παρουσίασης-

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διατροφή και υγεία.
Advertisements

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
4FHH1153 Βασικές Αρχές Διατροφής του Ανθρώπου
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου
Ενότητα 5.1 Λίπη - Λάδια.
Ενότητα 6.1 ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ.
μάθημα 5.10 Διατροφή και Άσκηση
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Βιταμίνες & Οφέλη.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΛΟΙΜΩΞΗ. Λοίμωξη Αντιδράσεις : Βιοχημικές Μεταβολικές Ορμονολογικές Κυτταρική και συστηματική αντίδραση εναντίον του οργανισμού-
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Αναγνώριση ασθενών σε διατροφικό κίνδυνο Αναγνώριση αιτιών και συνεπειών του υποσιτισμού Αναγνώριση διαφορετικών μορφών υποσιτισμού Κατανόηση των αλλαγών.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
1. ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
1. ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ
Σ ΥΜΠΛΗΡΏΜΑΤΑ Δ ΙΑΤΡΟΦΉΣ Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ.
ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ ΜΕΛΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
EIΣΑΓΩΓΗ Στη Χημική Σύσταση των Βιομορίων από τα φυσικά στοιχεία, σχετίζονται με την δομή και τις λειτουργίες της ζωής.
Τεχνητή διατροφή IV Εξάμηνο Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Λάρισας 01.VI.΄08 Δ. Παπαγόρας.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου -Σειρά Παρουσίασης & Πρόγραμμα Όλη η ερευνητική εργασία βρίσκεται στη σελίδα
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Εισαγωγή στη Ζωοτεχνία
Εισαγωγή στη Τεχνολογία Τροφίμων
Κατάρτιση διαιτολογίου
Μεταβολικές διαδικασίες
Χ΄΄Χαραλάμπους Ευανθία και μαθητές του προγράμματος erasmous
Η υγεία μας Στάθης Αντωνάκης Θοδωρής Kιοσελάκης Τατιάνα Μακαρίδου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Ενώσεις του άνθρακα με το υδρογόνο, το οξυγόνο και το άζωτο Οργανικές ενώσεις των οργανισμών είναι: Υδατάνθρακες (Σάκχαρα) Πηγή ενέργειας.
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Dr Αγγελική Γεροβασίλη
Διατροφή και Ασθένειες
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Διατροφή-Διαιτολογία
1. ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ
Μικροσυστατικά ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Μικρές ποσότητες.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Ομάδες τροφίμων.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Παχυσαρκία και Επιπλέον σωματικό βάρος
AΝΟΡΓΑΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Νερό H2O To πιο απλό μόριο που συναντάμε στη φύση
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου –Σειρά Παρουσίασης-

Μέθοδος – Ομάδες –Φιλιώ & Μανώλης Θρεπτικά Συστατικά & Ομάδες Τροφίμων- Κωδωνάς, Τρίκος, Κάππος Νερό – Κόντε, Μαλκούκης, Κωνσταντινίδου, Νικηφόρη & Μεταλλαγμένα

Λίπη - Καραμητσίδου & Καστρίσιος Αξία Κορεσμένα & Ακόρεστα Λιπαρά Οξέα Χοληστερόλη

Βιταμίνες – Κάππος, Τρίκος, Σουλιώτη Βιταμίνες – Κάππος, Τρίκος, Σουλιώτη Απαραίτητα για την υγεία όλων των οργανισμών, αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την ψυχοσωματική μας ισορροπία Οργανικές χημικές ενώσεις Είναι απαραίτητες για την κανονική αύξηση και διατήρηση ενός ζωντανού οργανισμού, ο οποίος δεν είναι σε θέση να τις συνθέσει υδατοδιαλυτές(A,D,E,K) και στις λιποδιαλυτές ( το σύμπλεγμα Β,C)

Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία -Κωδωνάς ΣΙΔΗΡΟΣ (Fe) ΑΣΒΕΣΤΙΟ (Ca) ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ (Zn) ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ) ΣΕΛΙΝΙΟ (Se) ΙΩΔΙΟ (Ι) ΧΑΛΚΟΣ (Cu) ΦΘΟΡΙΟ ΜΟΛΥΒΔΑΙΝΙΟ (Mo) ΜΑΓΓΑΝΙΟ (Mn) ΜΑΓΝΗΣΙΟ (Mg)

ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ- Μπουραζάνης, Βαλασίδης, Ζαρίφης, Ελευθεριάδης ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ- Μπουραζάνης, Βαλασίδης, Ζαρίφης, Ελευθεριάδης Οι βασικές δομικές μονάδες των πρωτεϊνών είναι τα αμινοξέα (πρωτεϊνικά και μη πρωτεϊνικά ).Χημικά οι πρωτεΐνες διακρίνονται σε απλές, σύνθετες και πρωτεϊνικά παράγωγα Οι πρωτεΐνες είναι βασικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων. Χρειάζονται επίσης στην πέψη και βοηθούν στην παραγωγή αντισωμάτων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. 

Επιπτώσεις της αυξημένης-μειωμένης πρόσληψης πρωτεϊνών – Μπουραζάνης & Βαλασίδης Όταν η παροχή πρωτεϊνών στον οργανισμό είναι χαμηλή, είναι πιθανόν να χαθεί μυϊκός ιστό. Ακόμη εάν η ποσότητα πρωτεΐνης σε ένα γεύμα είναι πολύ μεγάλη, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απορρόφηση και αυξημένο καταβολισμό πρωτεϊνών.   Σε περίπτωση παρατεταμένης λήψης μεγάλων ποσοτήτων πρωτεϊνών, υπάρχει κίνδυνος βλάβης στο συκώτι και στους νεφρούς. 

Υδατάνθρακες- Βιδούρας, Αντωνιάδης Χ., Ζαγκλιαβός & Γαρντιάν Μονοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, Πολυσακχαρίτες Ο ρόλος τους στη διατροφή Άσκηση & Υδατάνθρακες, ενδυνάμωση

Διατροφικές – Μεταβολικές Παθήσεις Παχυσαρκία-Αντωνιάδης & Βιδούρας Νευρική Ανορεξία-Νικηφόρη

Διατροφικές Προτιμήσεις Εφήβων Ερωτηματολόγια (Σουλιώτη, Καστρίσιος, Αντωνιάδης Χ., Παπαμιχαήλ) 1ο 2ο 3ο Τελικό – Δεμένικος, Κάππος, Ελευθεριάδης

Αποτελέσματα & Ιστοσελίδα Σουλιώτη, Μπουραζάνης, Καστρίσιος ( ιστοσελίδα)

Συζήτηση - Συμπεράσματα Μπουραζάνης & Σουλιώτη κι όποιος άλλος θέλει

Μαθησιακά Οφέλη από την Ερευνητική Εργασία Ερευνητικές Ικανότητες Δεξιότητες Συνεργασίας Δεξιότητες συλλογής στοιχείων & επεξεργασίας δεδομένων Ικανότητες Σύνθεσης και Κριτικής Σκέψης Απόκτηση Γνώσεων Δεξιότητες στη χρήση των ΤΠΕ και των διαδικτυακών εφαρμογών

Αξιολόγηση Ομαδική Ολομέλειας Διδάσκοντα και μαθήματος