ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τμήμα Βιολογικών Επιστημών ΒΙΟΛΟΓΙΑ: Η επιστήμη της ζωής
Advertisements

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
Πανεπιστήμιο Κρήτης Γραφείο Διασύνδεσης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2ΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
ΨυχολΟγος.
Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Τι είναι Hospice; Βασικές Αρχές Λειτουργίας
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Επαναπροσδιορίζοντας το προφίλ του αποφοίτου
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
Project Α2 Ομάδα: Mushrooms Μπαρούνης Πανούλης Θέμα : Φυσιοθεραπεία, Άσκηση εφήβων και παιδιών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νικης
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER
6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης
Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΘΩΜΑΣ ΣΦΗΚΟΠΟΥΛΟΣ.
AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗMΑ
ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 1996 : Ευρωπαϊκό έτος εκπαίδευσης και «Δια Βίου Κατάρτισης» 2000 : Λισσαβόνα Η Ε.Ε.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι
Αντώνιος Γ Κρασουδάκις Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.
Γυμνάστρια\Γυμναστής Ορισμός: Ο γυμναστής φροντίζει για την σωματική άσκηση και καλή φυσική κατάσταση των αθλητών ή άλλων ατόμων, προτείνοντας και εφαρμόζοντας.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ Π.Ο.Υ. Γιάννης Τούντας Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αθήνα, Μάρτιος 2015 ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ.
 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΤΕΛΑ ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑ  ΤΣΟΥΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ  ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗ ΣΤΕΛΑ ΠΑΤΡΙΚΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ;;; COX Αθλητική Ψυχολογία είναι η επιστήμη η οποία εφαρμόζει τις αρχές της ψυχολογίας στον χώρο του αθλητισμού. Συχνά.
«ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΤO ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ ΤΑΞΗ:
Οι επιπτώσεις των ρευματικών παθήσεων στον ελληνικό πληθυσμό Δρ Παναγιώτης Τρόντζας Ρευματολόγος Υπεύθυνος Ρευματολογικής Κλινικής & Κέντρου Οστεοπόρωσης.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ. Για να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκηθείς και να πάρεις πτυχίο Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου πρέπει να επιλέξεις σπουδές στο.
Διάστρεμμα Στέφανος Πατεράκης - Φυσικοθεραπευτής ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ.
Πέτρος Κολοβός ΕΕΔΙΠ Κλινικής Νοσηλευτικής ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΡΟΛΟΙ & ΠΡΟΤΥΠΑ Η Περίπτωση της Νοσηλευτικής.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ν.Παπαδόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Πρωτοβάθμια περίθαλψη
Εκτίμηση Φυσικής Κατάστασης
1.
Η φυσικοθεραπεία ως επάγγελμα υγείας (1 από 15)
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ορισμός υγείας: Στόχοι για την προώθηση της και την πρόληψη ασθένειας Mosby στοιχεία και των παραγώγων στοιχείων © 2010, 2006, 2002 από Mosby,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
Φυσικοθεραπεία σε ειδικές πληθυσμιακές μονάδες (Ε)
Οργάνωση και Διοίκηση Πρωτοβάθμιας (Θ)
Χρήστος Γαντζίδης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Κάταγμα μείζονος βραχιονίου ογκώματος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
Νοσηλευτική Δεοντολογία
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Πρόταση Έργου: «ΣτοχευμενεΣ ΠαρεμβασειΣ ΠαροχηΣ Υπηρεσιων ΥγειαΣ για την υποστηριξη ασθενων ευαλωτων κοινωνικων ομαδων με ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ» 9/20/2018.
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
 Είναι μια πανάρχαια θεραπευτική προσέγγιση στα σωματικά προβλήματα του ανθρώπου, η οποία στηρίζεται στη χρήση φυσικών μέσων. Χρησιμοποιεί το φως, το.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΝΤΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Μ.Τ,Cert.M.D.T ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Μ.P.T

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Φυσιοθεραπεία είναι η υπηρεσία η οποία παρέχεται αποκλειστικά από φυσιοθεραπευτές, για την βελτίωση, διατήρηση και αποκατάσταση της μέγιστης λειτουργικής ικανότητας και κίνησης από την βρεφική ηλικία μέχρι τα βαθιά γεράματα . Η φυσιοθεραπεία ειδικότερα ασχολείται με την πρόληψη, βελτίωση και αποκατάσταση παθολογικών καταστάσεων, συγγενών και επίκτητων, καθώς και τραυματικών βλαβών που προκαλούν διαταραχές στο ερειστικό (σκελετικό), μυϊκό, νευρικό, αναπνευστικό, καρδιαγγειακό και άλλα συστήματα του ανθρωπίνου σώματος.

Που παρεμβαίνει η φυσικοθεραπεία . καρδιοαναπνευστικά προβλήματα . νευρολογικά προβλήματα . παθολογικά προβλήματα . μετεγχειρητικά προβλήματα . ρευματολογικά προβλήματα . ορθοπεδικά προβλήματα . αθλητικές κακώσεις . προβλήματα ατόμων με ειδικές ανάγκες . εργονομική εκπαίδευση . προληπτική φυσικοθεραπεία

Τα μέσα που χρησιμοποιεί η φυσικοθεραπεία είναι: Τα μέσα που χρησιμοποιεί η φυσικοθεραπεία είναι: Η κίνηση Η θερμότητα Η κρυοθεραπεία Το νερό με την υδροθεραπεία. Ο ηλεκτρισμός Ο ηλεκτρομαγνητισμός Ο ήχος με την χρήση των υπερήχων Το φως για να παράγουμε υπέρυθρη και υπεριώδη ακτινοβολία. Τις έλξεις Τη μάλαξη Περιδέσεις (taping – kinesiotaping) Τέλος διάφορους χειρισμούς και τεχνικές κινητοποιήσεις

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η Φυσικοθεραπεία είναι η Επιστήμη Υγείας που υπάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάρκεια βασικών σπουδών 4 ετών και κλινική άσκηση. Η εξειδίκευση έρχεται μετά από την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών οπού είναι και απαραίτητη στης μέρες μας . Η ταχύτητα εξέλιξης και η δυναμική της Φυσικοθεραπείας διεθνώς, επιβάλλουν τη συνεχή επιμόρφωση δια βίου.  Στο σύνολό της περιλαμβάνει ένα σύνολο πιστοποιημένων μεθόδων αποκατάστασης, που εφαρμόζονται από πτυχιούχο και μόνο ,  Φυσικοθεραπευτή (που κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος και είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο οποίος αποτελεί τον εξειδικευμένο Επιστήμονα Υγείας, με στόχο την θεραπεία και τον περιορισμό συμπτωμάτων ασθενειών και παθολογικών καταστάσεων που είναι συνδεδεμένες με προβλήματα κινητικά και όχι μόνο .

Σχόλες φυσικοθεραπείας ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ  ΑΘΗΝΑΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ  ΛΑΜΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ  ΠΑΤΡΑΣ (ΑΙΓΙΟ)

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών το 2010 η Ελλάδα αριθμούσε 5.900 φυσικοθεραπευτές Χώροι εργασίας • Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα • Κέντρα Υγείας, ΚΑΠΗ • Κέντρα αποκατάστασης • Ερευνητικά κέντρα • Αθλητικά Σωματεία • Υδροθεραπευτήρια • Κατοίκων επισκέψεις • Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ιδιωτικά κέντρα φυσικοθεραπείας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Φυσικοθεραπευτής στην Ελλάδα μπορεί να εργαστεί ως: Ο Φυσικοθεραπευτής στην Ελλάδα μπορεί να εργαστεί ως: * Δημόσιος-Δημοτικός Υπάλληλος (Νοσοκομεία, Ιδρύματα Φροντίδας & Θεραπείας ΑΜΕΑ, Γηροκομεία, ΚΑΠΗ, Εκπαίδευση) * Ιδιωτικός Υπάλληλος (σε Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας, Αθλητικά Σωματεία, Δομές Ιατρικού Τουρισμού, Ιδιωτικά Νοσοκομεία-Κλινικές-Γηροκομεία) * Ελεύθερος Επαγγελματίας με Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας ή χωρίς εργαστήριο ΜΟΝΟ για επισκέψεις κατ’οίκον.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Φυσικοθεραπευτήριο Κλινικές Νοσοκομείου Νοσοκομείου

ΕΛΕΠΑΠ ΚΗΦΑΜΕΑ

ΚΑΠΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ομαδικά και Ατομικά Αθλήματα

Δομές Ιατρικού Τουρισμού Υπάρχει το νομικό πλαίσιο Έχει δημιουργηθεί Μητρώο Παρόχων Υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού Πιθανές νέες επενδύσεις στον Ιατρικό Τουρισμό να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας

Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Κλινικές, Γηροκομεία Ιδιωτικά Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Χωρίς εργαστήριο φυσικοθεραπείας αλλά μόνο για θεραπείες κατ’οίκον Νευρολογικά ή βαριά ορθοπεδικά περιστατικά Αδυναμία ασθενή να μετακινηθεί εκτός σπιτιού

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Με Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας