Παλαιών Πατρών Γερμανός Η παρουσίαση δημιουργήθηκε από τον Τάσο Λαζαρίδη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ
Advertisements

Νικόλαος Σκουφάς Παυλίνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μάρκος Μπότσαρης Από Φώτια Ελευθερίου.
ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ιωάννης Βηλαράς
Η Τρίτη Εθνική Συνέλευση Μπαλάσης Γιάννης Παπαγεωργίου Άλκης Γ1 γυμνασίου.
Ιστορία Στ’ Δημοτικού! THOMAS63004
Ο Μεχμετ αλη.
25η Μαρτίου Οι ήρωες του 1821 Από τους μαθητές Βισβάρδης Νίκος (Δ1)
Ο Μακρυγιάννης Αθηνά Γ..
Ελληνική Επανάσταση του 1821
Αθηνά Γ. Ιωάννης Καποδίστριας.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Από το σήμερα.
ΤΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Ο πρώτος κυβερνήτης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους
Εμμανουήλ Ξάνθος Ιφιγένεια Ηλιάδου! Στ ΄2.
Ελεονώρα Χασάνη Αναστασία Τσαχιρίδη Β3β 2012
Ο Καραϊσκάκης Γεώργιος Ο Μεγάλος Αγωνιστής Χρήστος Μ. Στ ’ Τάξη 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Εργασία για την 25η Μαρτίου
Παραβίαση και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής
Παπαφλεσσασ.
25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.
Πολεμικές επιχειρήσεις
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Ήρωες του 1821.
Εκατομμυριούχος Ποιος έγραψε το Θούριο; 2000
Ιστορία Άννα Στεργιανούδη ΣΤ’2.
Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους
Λίγο πριν τον τραγικό θάνατο του Αλή Πασά Τεπελενλή το 1822, και σε συνεννόηση με αυτόν, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με ένα ασκέρι ανδρών, Αλβανών και.
Τρεισ ιεραρχεσ Γιάννη Τζωρτζίνα Γιασλακιώτη Σίλια.
ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΠΡΏΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΤΟΥ Γεννήθηκε το 1793 στα Ψαρά. Έμεινε πολύ μικρός ορφανός από πατέρα και έτσι άρχισε να δουλεύει σε πλοία συγγενών.
Η εξέγερση στη Μολδοβλαχία
 To 19o αιώνα είχε ωριμάσει η ιδέα της απελευθέρωσης των Ελλήνων.  Στην Οδησσό της Ρωσίας το 1814 συναντήθηκαν τρεις έμποροι και αποφάσισαν να ιδρύσουν.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10/01/1776 και πέθανε στο Ναύπλιο στις 09/10/1831. Ήταν Έλληνας δηπλωμάτης και πολιτικός.
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Η επανάσταση στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία
Η επανάσταση στην Πελοπόννησο
25η Μαρτίου.
Ι ΣΤΟΡΊΑ Ο Ι ΑΓΏΝΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΏΝ. Οι ανυπότακτοι Σουλιώτες πρωταγωνίστησαν σε πολλές επαναστατικές ενέργειες εναντίον των Τούρκων. Πολλοί γνωστοί είναι.
Οι Τρεις Ιεράρχες Oι τρεις Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε επτά χρόνια πριν από την έναρξη της Μεγάλης Επανάστασης του 1821 , με σκοπό να συντονίσει τις προσπάθειες.
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Νικόλαο Σκουφά Νικόλαο Σκουφά Άρτα 1779 Ήταν δική του ιδέα η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας αλλά δεν μπόρεσε να δει το όνειρό του να.
Ιωάννης Βαρβάκης.
Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας
Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Θρησκευτικά Γ1 Νίκος Γιαννιός Δ.Ε. :7.
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Λάβαρα, σημαίες και στολές της Επανάστασης του 1821
Ήρωες και ηρωίδες του 1821 ΑΝΝΑ Επιμέλεια εργασίας: ΜΑΡΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΣΤ2
16/11/ η συνάντηση Η ελληνική Επανάσταση ( )
Σημαντικές ημερομηνίες
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΟΥΡΙΑ
Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ΄
Τα πρόσωπα της επανάστασης του 1821
Ιωάννης Κωλέττης 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821.
Αθανάσιος Ρεπανιδιώτης ο Νεομάρτυρας
Ο Νομός Σερρών κατά την Εποχή του Βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας
Αναστασιοσ γιαννουλατοσ
Τα κυριότερα επαναστατικά κινήματα
3. Η θρησκευτική και η πολιτική οργάνωση των Ελλήνων
Ηλίας Μπουναρτζής/ Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε επτά χρόνια πριν από την έναρξη της Μεγάλης Επανάστασης.
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων˙ στα σχολεία γιορτάζεται.
Η εξέγερση στη Μολδοβλαχία
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παλαιών Πατρών Γερμανός Η παρουσίαση δημιουργήθηκε από τον Τάσο Λαζαρίδη

Γεννήθηκε στη Δημητσάνα, γιος του Ιωάννη Κόζη, χρυσοχόου και κτηματία και της Κανέλας Κουκουζή,στο ΄Αργος και μετέπειτα στη Σχολή της Σμύρνης. Χειροτονήθηκε διάκος από τον Μητροπολίτη΄Αργους και Ναυπλίου Ιάκωβο και στη συνέχεια υπηρέτησε στη Σμύρνη όπου μητροπολίτης ήταν ο συμπατριώτης και θείος του Γρηγόριος, τον οποίο και ακολούθησε στη Κωνσταντινούπολη και στη μετέπειτα εξορία του στο ΄Αγιο ΄Ορος, γενόμενος αρχιδιάκονος του Μητροπολίτη Κυζίκου Ιωακείμ. Λίγα Λόγια 1

Την εποχή εκείνη ανέλαβε να διευθετήσει τις διαφορές που υπήρχαν στις Σταυροπηγιακές μονές της Πελοποννήσου όπου και έφερε επιτυχώς σε πέρας κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του ανώτερου κλήρου σε βαθμό τέτοιο που επί μια επταετία διεκπεραίωνε όλες τις υποθέσεις των απόντων από την Κωνσταντινούπολη Αρχιερέων. Λίγα Λόγια 2

Στις αρχές του 1806 επί πατριαρχίας του Γρηγορίου, χειροτονήθηκε επίσκοπος και εκλέχθηκε μητροπολίτης Παλαιών Πατρών όπου και ανέλαβε καθήκοντα (ενθρόνιση) τον Μάιο του ίδιου έτους με ιδιαίτερη εντολή να καθησυχάσει τα πνεύματα των εκεί Χριστιανών σε μια προσπάθεια αναμόρφωσης, μετά τους τρομερούς πατριαρχικούς αφορισμούς κατά των Κλεφτών που είχαν επιδράσει δυσμενώς. Έτσι ο νέος ιεράρχης επεδειξε μία αξιοθαύμαστη λεπτή διπλωματία που δεν άργησε να καταξιωθεί επ΄ αυτού και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τότε "ραγιάδων" αλλά και των Τούρκων του Μωριά.1806μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Λίγα Λόγια 3

Πολλές φορές μέχρι το τελος της ζωής του κλήθηκε ως δικαστής (κριτής) να επιλύσει διαφορές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων προυχόντων ή και μεταξύ Ελλήνων ομοίως όπως μεταξύ των Νοταραίων και του Κιαμήλ Μπέη στη Κορινθία ή των Σισίνηδων μετά του σαΐταγα Λαλαίου στην Ηλεία. Παράλληλα την περίοδο υπήρξε μέλος της Πατριαρχικής Συνόδου της Κωνσταντινούπολης. Από το 1818 διέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του στη Πελοπόννησο. Το Νοέμβριο του 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία από τον Φιλικό Αντώνιο Πελοπίδα Φιλική Εταιρεία Λίγα Λόγια 4

Ουσιαστικά η δράση του Παλαιών Πατρών Γερμανού στη προετοιμασία της επικείμενης Επανάστασης ξεκίνησε από τις αρχές του επόμενου έτους της μύησής του όπου και άρχισε τις επαφές με τους Φιλικούς των Πατρών Ι. Βλασόπουλο, που την εποχή εκείνη ήταν πρόξενος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στη Πάτρα και Ι. Παπαρρηγόπουλο, πρώτο γραμματέα, διερμηνέα, του ρωσικού προξενείου στην ίδια πόλη, ενεργώντας υπό τη σκιά των διαφόρων ειδήσεων περί του Αλή Πασά (1820) την προετοιμασία του ΑγώναΙ. ΒλασόπουλοΙ. Παπαρρηγόπουλο Λίγα Λόγια 5

Αρχές Ιανουαρίου του 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός υπέβαλλε προς τη Φιλική Εταιρεία τους "Στοχασμούς των Πελοποννησίων" ζητώντας σαφείς οδηγίες. Σε απάντηση ο Αλέξανδρος Υψηλάντης που είχε στο μεταξύ αναλάβει αρχηγός του Αγώνα, μαζί με κάποιες οδηγίες τον διόρισε μέλος της Παμπελοποννησιακής Εταιρείας. Κατόπιν αυτού αλλά και της είδησης περί της δολοφονίας του Φιλικού Κ. Καμαρηνού o Γερμανός ξεκίνησε άμεση δράση για προετοιμασία εξέγερσης που την απέδιδε σε προσωπική σπουδή του Α. Υψηλάντη.Αλέξανδρος ΥψηλάντηςΚ. Καμαρηνού Λίγα Λόγια 6

εικόνες