Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Καραϊσκάκης Γεώργιος Ο Μεγάλος Αγωνιστής Χρήστος Μ. Στ ’ Τάξη 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Καραϊσκάκης Γεώργιος Ο Μεγάλος Αγωνιστής Χρήστος Μ. Στ ’ Τάξη 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Καραϊσκάκης Γεώργιος Ο Μεγάλος Αγωνιστής Χρήστος Μ. Στ ’ Τάξη 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

2

3 Ε ι σ α γ ω γ ή...  Ο μεγάλος πολέμαρχος του Αγώνα. Γεννήθηκε το 1980 στο Μαυρομάτι της Καρδίτσας. Λέγεται ότι ο πατέρας του ήταν ο Δημήτριος Καραΐσκος, γι ’ αυτό και πήρε το όνομα αυτό. Σε μικρή ηλικία πήγε στον Αλή Πασά και παρέμενε κοντά του και τον υπήρετούσε ως τσοχαντάρης

4 Το άγαλμά του Ένα άγαλμα στην Ελλάδα προς τίμηση του Γεώργιου Καραΐσκάκη.

5 Κείμενο... Αργότερα ακολούθησε τον Κατσαντώνη και μετά τον θάνατό του στην Λευκάδα, υπηρέτησε τους Άγγλους. Στη συνέχεια επέστρεψε στον Αλή Πασά, ο οποίος του έδωσε αξιώματα.

6 Συνέχεια...  Βοήθησε τον Αλή όταν τον πολιορκούσαν τα σουλτανικά στρατεύματα και τον έπεισε να τον αφήσει να βγει από τα πολιορκημένα Γιάννενα για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό. Έτσι ξέφυγε και όταν άρχισε ο αγώνας πέρασε στην Δυτική Ελλάδα από την Λευκάδα.

7 Συνέχεια...  Τελικά κηρύχτηκε η Επανάσταση στις 26 Μαΐου του 1821 με σημαντική προκήρυξη του Βαρκανιώτη που ήταν ο πιο σημαντικός οπλαρχηγός της περιοχής.

8

9


Κατέβασμα ppt "Ο Καραϊσκάκης Γεώργιος Ο Μεγάλος Αγωνιστής Χρήστος Μ. Στ ’ Τάξη 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google