Πιτσικάλης Μιχαήλ Μηνιγγίτιδα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μαθαίνω για τη νέα μορφή γρίπης Α(Η1Ν1)
Advertisements

Αίτια, συμπτώματα και διάγνωση της ιλαράς
Τι είναι μηνιγγίτιδα: Μηνιγγίτιδα αποκαλείται η φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών που περιβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και συνολικά είναι γνωστές.
Ημικρανία: τι είναι, οι συνέπειες της και η σωστή αντιμετώπιση
ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μηνιγγίτιδα Η μηνιγγίτιδα οφείλεται σε μικρόβια (συνηθέστερα βακτήρια και ιούς). Το πιο συχνό αίτιο είναι οι ιοί και σε αυτή την περίπτωση (ιογενής μηνιγγίτιδα)
ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ (ΚΥΠ)
Η Γρίπη Θωμάς Αρμένης-Κωνσταντίνος Μυτιληνέλης Γ1’ Εργασία Βιολογίας.
Η ΓΡΙΠΗ.
Μηνιγγιτιδόκοκκος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΛΥΣΣΑ - ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΟΝΟΚΟΚΚΙΚΗ ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑ
Γρίπη.
Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας 28 Ιουλίου Ετήσια εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού.
ΚΩΜΑ –Διαταραχές του επιπέδου συνείδησης
Συγγραφέας παρουσίασης: Λαβασίδου Κωνσταντίνα ΑΕΜ: 30551
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ Στοιχεία, δεδομένα, επιχειρήματα και ερωτηματικά 24/10/09.
Αδρενολευκοδυστροφία (ALD)
ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΝΟΣΟΣ PARKINSON Εργασία: Άννα Μ..
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΥΚΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
Πρώτες Βοήθειες : Ο κοινωνικός άνθρωπος αρωγός στο συνάνθρωπο
Το βακτήριο Vibrio cholerae που προκαλεί την χολέρα
Επιληψία „Μία ιερή ασθένεια“ Έφη Λιακοπούλου ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 2013.
 Στις μέρες μας όλο και περισσότερα άτομα πάσχουν από κάποιες ασθένειες που μεταδίδονται σεξουαλικώς. Αυτές οι ασθένειες πολλές φορές προκαλούν προβλήματα.
ΠΑΛΑΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
ΤΥΦΟΣ Ο τύφος είναι μια ασθένεια που προκαλείται από βακτηρίδια. Υπάρχουν δύο τύποι βακτηριδίων που προκαλούν τύφο, οι Ricketsia typhi και Ricketsia prowazewkii.Υπάρχουν.
Διάγνωση και αντιμετώπιση της υπονατριαιμίας Ειδικευόμενος Νεφρολογίας
 Οι ιοί που προκαλούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα μεταλλάσσονται διαρκώς. Και κάθε αλλαγή στο εξωτερικό περιβάλλον-υγρασία, ξηρότητα, θερμοκρασία,
δΙΟΝΥΣΗς ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ ΣΟΛΟΝΑς ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙς βασιλης σοφικιτης
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΜΠΑΓΙΑΝ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΚΑΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΑΖΑ, ΚΙΚΗ ΦΑΡΑΖΑ,ΙΩΣΗΦ ΜΑΛΛΙΟΣ.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΟΚΗΣ ΡΟΚΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΚΟΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Κυρίτση Βαϊα Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Κ ΙΝΗΤΑ Τ ΗΛΕΦΩΝΑ Καλογεράκη Μαρία, Ανδριανάκη Ιωάννα, Παπαδάκης Γιώργος.
Υπεύθυνη καθηγήτρια Ιντζιάδου Γεωργία Τμήμα Α project 4
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ Είναι οι δερματοπάθειες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και η αιτία που τις προκαλεί είναι κάτι που έχει άμεση σχέση.
Παιδικές ασθένειες. Στομαχόπονοι και πονοκέφαλοι σε παιδιά Μερικά παιδιά, παρ' όλο που είναι σε γενικές γραμμές υγιή, παρουσιάζουν στομαχόπονους ή πονοκεφάλους.
Ηπατίτιδα Αθ.Καραμούντζος Ειδικός Γαστρεντερόλογος/ Ηπατολόγος.
ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΕΠΙΓΛΩΤΤΙΤΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ « ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Παθολογία άνω άκρου.
Κωνςταντινιδης Κωνςταντινος Λαττας πετρος Παγωνης νικος
ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ Κυφωνίδης Δημήτριος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής.
Προσεγγίσεις επεξεργασίας πληροφοριών Οι βασικές διεργασίες: Κωδικοποίηση, αποθήκευση, ανάσυρση.
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
ΝΕΟΓΝΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ Κυφωνίδης Δημήτριος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής.
ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΣΤΑ ΝΕΟΓΝΑ
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
ΕΛΟΝΟΣΙΑ.
Ύδωρ.
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ Κ. Ασωνίτου. ΟΡΙΣΜΟΣ Εγκεφαλική παράλυση είναι μια μόνιμη αλλά μεταβλητή διαταραχή της κινητικότητας και των στάσεων του σώματος,
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πιτσικάλης Μιχαήλ Μηνιγγίτιδα

Γενικά Τύποι μηνιγγίτιδας Μηνιγγίτιδα ενδέχεται να προκαλείται από βακτήρια και ιούς και δύο τύποι έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Βακτηριακή μηνιγγίτιδα Βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπίζοται ως ένα από των επειγόντων ιατρικών περιστατικών. Αυτή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και να μολύνει το αίμα προκαλώντας septicimeia. Τα πιο κοινά βακτηρίδια που προσβάλλουν είναι Neisseria meningitidis βακτήρια. Βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι πιο κοινή στα παιδιά που είναι κάτω των πέντε ετών. Είναι επίσης συνηθισμένη στους εφήβους ηλικίας 15 έως 19 ετών. Από όλες τις περιπτώσεις περίπου 15% είναι βακτηριακή μηνιγγίτιδα και 25% μπορεί να εκδηλωθεί με σηψαιμία. Στο 60% των περιπτώσεων τόσο, μπορεί να παρουσιάσει από κοινού. Ιογενής μηνιγγίτιδα Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι η πιο κοινή αλλά λιγότερο αυστηρός τύπος μηνιγγίτιδας. Ο αριθμός των περιπτώσεων είναι δύσκολο να εκτιμηθεί επειδή τα συμπτώματα είναι παρόμοια με μια Tour της γρίπης. Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι πιο κοινή στα παιδιά και είναι περισσότερο διαδεδομένη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γενικά συμπτώματα Συμπτώματα ιογενής μηνιγγίτιδας Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι πιο συνηθισμένη από βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Η ασθένεια εμφανίζεται πολύ όπως η γρίπη και μπορεί να έχει ηπιότερη συμπτώματα. Κοινά συμπτώματα Τα κοινά συμπτώματα του ιογενή μηνιγγίτιδα περιλαμβάνουν: πονοκεφάλους πυρετός γενικά δεν αισθάνονται πολύ καλά Πιο σοβαρά συμπτώματα Σε πιο βαριές περιπτώσεις από ιογενή μηνιγγίτιδα συμπτώματα μπορεί να είναι: ναυτία και έμετος δυσκαμψία του αυχένα τον πόνο των μυών ή κοινή διάρροια photophobia (ευαισθησία στο φως)

Συμπτώματα στα μικρά παιδιά Βακτηριακή μηνιγγίτιδα συμπτώματα σε μικρά παιδιά Μικρά παιδιά και βρέφη που έχουν κάποια διαφορετικά συμπτώματα που υποδηλώνουν μηνιγγίτιδα. Σε αυτά περιλαμβάνονται: πρώτα συμπτώματα είναι εκείνες των ευερεθιστότητα και άρνηση πρέπει να διατηρούνται ή να τρέφονται να γίνουμε δισκέτα και να ανταποκρίνεται το μωρό μπορεί να είναι δύσκαμπτη με σπασμωδικός κινήσεις ασυνήθιστο κλάμα, shrill κραυγή ή ασυνήθιστο γκρινιάζουν εμετός και αρνείται τροφοδοσίες χλωμός και με μεγάλες μουτζούρες δέρματος staring παράσταση πολύ νυσταγμένος ή νυστάζω με μια απροθυμία να ξυπνήσει οίδημα του τμήματος μαλακό στην κορυφή της κεφαλής ονομάζεται η fontanelle

Ευάλωτα άτομα Ποιος μπορεί να προσβληθεί από μηνιγγίτιδα; Μηνιγγίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ομάδων ηλικίας. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν ωστόσο περισσότερο. Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι η πιο κοινή αιτία του όρου. Τα άτομα που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να επιτύχετε μηνιγγίτιδα περιλαμβάνουν: όσοι έχουν CSF υδροκεφαλία τοποθετείται στον εγκέφαλο τους για μια άλλη παθολογία διαβητικούς εκείνοι με βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα αλκοολισμός και συκώτι κίρρωση ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών νεφρική ανεπάρκεια ασθένεια Δρεπάνι κελί κ.λπ.