Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013 - 2014.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Πυραμίδα των τροφών.
Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Το πρωινό αποτελεί, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεύμα όλων μας! Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Αγγλικός όρος για το πρωινό («breakfast») σημαίνει «σπάσιμο.
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ Τάξη Δ’
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ ΜΕΛΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Πρόγραμμα Comenius Γυμνασίου Ζαγοράς Διατροφικές συνήθειες εφήβων Δεν ακολουθούν πρόγραμμα στη διατροφή τους Συνήθως δεν τρώνε πρωϊνό Καταναλώνουν.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
«Μαθαίνοντας… έρχεται η … σωστή όρεξη»
ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ THE DIGESTIVE SYSTEM
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013 - 2014 panagiota

Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει: Δημητριακά ολικής αλέσεως. Γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα. xristiana Φρούτα και χυμούς φρούτων.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!!! xristina

ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!! ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!! Mairi stylianos

Tα φρούτα και χυμοί των φρούτων είναι πολύ ωφέλιμα για εμάς τα παιδιά!!! alexis

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως προσφέρουν τους υδατάνθρακες που μας δίνουν την ενέργεια και φυτικές ίνες για την καλή λειτουργία του εντέρου. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά , περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που μας δίνουν δύναμη. Το γάλα μας δίνει επίσης το ασβέστιο που είναι απαραίτητο για δυνατά κόκαλα και γερά δόντια. dimitra Τα φρούτα μας δίνουν τις Βιταμίνες μαζί με τις ίνες του φρούτου που εξασφαλίζουν τη καλή λειτουργία του εντέρου. Ο χυμός πορτοκαλιού μας δίνει την βιταμίνη C η οποία μας προστατεύει από τα κρυολογήματα.

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ 1. Παιδιά που λαμβάνουν πρωινό έχουν υψηλότερες επιδόσεις στο σχολείο. ΕΡΕΥΝΕΣ Έχουν καλύτερο δείκτη ευφυΐας και ικανότητα μάθησης. Παίρνουν καλύτερους βαθμούς στα γραπτά. eirinaios Έχουν καλύτερη συμπεριφορά στην τάξη. Παρουσιάζουν χαμηλότερους ρυθμούς κούρασης, αφηρημάδας, και υπερκινητικότητας στο σχολείο.

Τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ Παιδιά που λαμβάνουν πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα ΕΡΕΥΝΕΣ Υπάρχει μεγάλη αύξηση παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια. Mixalis panagiotou Τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Παιδιά που παίρνουν πρωινό έχουν μέχρι και 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.

«Το πρωί, όταν ξυπνώ, τρώω πάντα πρωινό γάλα, γιαούρτι ή αυγό, ψωμί και δημητριακό, για να πάω στο σχολείο και να ‘μαι γεμάτος μπρίο». «Αχλάδια , μήλα , μανταρίνια και άλλα φρούτα στα κοφίνια .Αν θες να τρως υγιεινά, φρούτα διάλεξε πολλά». Antreas papapetrou

1.Χρωματίζουμε" το πιάτο μας με φρούτα και λαχανικά! 1.Χρωματίζουμε"  το πιάτο μας με φρούτα και λαχανικά! Μειώνουμε το κορεσμένο λίπος στο κρέας, στο γάλα, στο τυρί, στο γιαούρτι, στα γλυκά! 3 Καταναλώνουμε μέτρια ποσότητα αλκοόλ.(1 ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες) 4 Προτιμούμε ψωμί, δημητριακά, φρυγανιές ολικής άλεσης και πολύσπορα! 5 Πίνουμε άφθονο νερό!           " george

9Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα υγιεινό πρωινό! Μειώνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη! 7Διαβάζουμε τις ετικέτες τροφίμων στην υπεραγορά. 8Επιλέγουμε τον τρόπο που θα μαγειρέψουμε το γεύμα μας (πολλά ψητά, βραστά, φούρνου και λιγότερα τηγανητά)! 9Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα υγιεινό πρωινό! 10Καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα (περίπου ανά 2-3 ώρες)! 11Τρώμε  μ ό ν ο  όταν πεινάμε!           panagiota

ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΌΤΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΥΕΞΙΑ. Αυτά είχαμε να σας παρουσιάσουμε . Ας προσπαθήσουμε λοιπόν τόσο εμείς όσο και εσείς, να τα τηρήσουμε για την υγεία μας, που είναι το πολυτιμότερο όλων των αγαθών!!! ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΌΤΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΥΕΞΙΑ. xristiana