TΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΙΒ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ EΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Η ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2012-2013 Όραμα όταν λέμε συνάδελφοι εννοούμε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
Advertisements

Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Ο Αθλητισμός στο κυπριακό Δημοτικό Σχολείο
Ενημέρωση και αγωγή υγείας για τη νέα γρίπη στα σχολεία Α. Ξεκαλάκη Παιδίατρος Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
«Ενδυναμώνοντας την Παιδαγωγική Αυτονομία
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΘΑΡΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΠΕΡΤΗ
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
1 ο Σεμινάριο Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης Διαιτητών Η Α.Ε.Π. “Ακαδημία των Σπορ”, η Ε.Σ.Σ.Π. και η Ε.Σ.Ο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας.
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
2 ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου: «Επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος στη ζωή του σχολείου» 2ο Γυμνάσιο Νέας.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Ένα ολοκληρωμένο μοντέλο Παιδαγωγικής Διαχείρισης Ποιότητας
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
Σχεδίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με την αξιοποίηση των ΤΠΕ Οι ΤΠΕ χαρακτηρίζονται ως μέσο αναδιομόρφωσης της εκπ/κής πρακτικής. Μέσο συμπληρωματικό.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΒ΄. Στόχος Η πρόοδος της κοινωνίας Η ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε πολίτη.
Όλοι μαζί μπορούμε! Το Β΄ Δημοτικό Τραχωνίου στα πλαίσια του υπό έμφαση στόχου της φετινής χρονιάς 2013 – 2014 « Η καλλιέργεια της ενεργού πολιτότητας.
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΠΑΙΔΕΙΑ. Προϋποθέσεις σύγχρονης εκπαίδευσης  εκπαιδευτικοί με υψηλή επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση  σύγχρονο περιεχόμενο σπουδών  κατάλληλη.
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ,
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
1 Σχέδια Εργασίας & Φυσική Αγωγή. 2 Σκοπός της συνάντησης η παρουσίαση, ανάπτυξη & εφαρμογή της μεθόδου διδασκαλίας με σχέδια εργασίας στη Φυσική Αγωγή.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ και ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Αντωνία Παπαδάκη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Πέλλας.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
Σχολικές πρακτικές για την καλλιέργεια θετικού κλίματος Φραντζή Αντιόπη Διευθύντρια 70 ου Δ.Σ Αθηνών Σάββατο, 16 Μαΐου ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 10 : ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc,
Άντρη Μιχαήλ (Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου)
Το παιδαγωγικό ζεύγος Ο μαθητής - Ο δάσκαλος. Το παιδί Πλήρης απασχόληση στο σχολείο, καθήκοντα, υποχρεώσεις… Το σχολείο: Καθοριστικός παράγοντας για.
O ΌΡΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΆ, ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΝ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΉΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΥΝΔΈΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ,
ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Σακελλαρίου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ορισμός στρατηγικής διδασκαλίας
Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση
Παιδαγωγικό ζεύγος: μαθητής – δάσκαλος Σχολείο: γενικεύτηκε με τη σημερινή του μορφή κατά τους τελευταίους δύο με τρεις αιώνες. Μαθητής: παιδικό επάγγελμα.
Διδάσκουσα: Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου
H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ THΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Εξελικτικές Μαθησιακές Δυσκολίες
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΒΡΑΣΝΩΝ
1 Χ 9 = 2 Χ 9 = 3 Χ 9 = 4 Χ 9 = 5 Χ 9 = 6 Χ 9 = 7 Χ 9 = 8 Χ 9 = 9 Χ 9 = 10 Χ 9 =
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Πέτρος κλιάπης 2004.
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Οργάνωση, Διοίκηση και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης
Συνεργασία νηπιαγωγείου -οικογένειας
Διεθνείς έρευνες (PISA) και κυπριακό εκπαιδευτικό σύστηµα: δεδοµένα και προβληµατισµοί Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Ελληνογερμανική Αγωγή
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

TΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΙΒ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ EΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Η ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2012-2013 Όραμα όταν λέμε συνάδελφοι εννοούμε την αποστολή που θα έχει η σχολική μας μονάδα για τη χρονιά 2012 - 2013 Δηλαδή τους βασικούς μας στόχους και επιδιώξεις που θέλουμε να πετύχουμε μαζί για αυτή τη σχολική χρονιά Γιατί βασική προϋπόθεση της επιτυχίας μιας σχολικής μονάδας είναι να ξέρει πρώτα τι θα επιδιώξει και πώς θα κινηθεί προς τη υλοποίηση και επίτευξη των στόχων της Η εφαρμογή διοίκησης ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ενδυναμώνει τη σχολική μονάδα γιατί εμπλέκει όλους τους εκπαιδευτικούς στη δημιουργία και την συλλογική εφαρμογή του ΟΡΑΜΑΤΟΣ το οποίο βγήκε και είναι προϊόν δικό τους και οφείλουν να το σεβαστούν και να δουλέψουν συλλογικά για την υλοποίηση του

ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΑΣ Ετοιμάσαμε ένα ειδικό έντυπο και ρωτήσαμε τους εμπλεκομένους φορείς δηλ. τους εκπαιδευτικούς της μονάδας μας να μας γράψουν για το δικό τους όραμα και την αποστολή , τους στόχους , τους σκοπούς που οι ίδιοι πιστεύουν ότι πρέπει να πετύχουμε για τη χρονιά 2012-2013 Στη συνέχεια αφού μαζέψαμε τα έντυπα καταλήξαμε να απομονώσουμε λέξεις κλειδιά από όλα τα έντυπα για να βγάλουμε το τελικό και συλλογικό αποτέλεσμα.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΟΤΗΤΑ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΕΙΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ… ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΧΙ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ –ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

ΤΕΛΟΣ … ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΗ -ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΙΒ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΦΟΥ όραμα μας είναι να φτιάξουμε ένα ανθρώπινο , δημοκρατικό, χαρούμενο σχολείο όπου όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης και ο αλληλοσεβασμός των εμπλεκόμενων φορέων να είναι τέτοιος που να προάγει την καλλιέργεια και την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας , τόσο στον γνωσιολογικό, όσο και στον συναισθηματικό , ψυχοκινητικό τομέα .

Kαι συνεχίζουμε … ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ… Η καλλιέργεια της ανθρωπιστικής παιδείας Ο σεβασμός παιδιών προς τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους και τους γονείς τους Ο σεβασμός , αγάπη προς το περιβάλλον , δημιουργία ενός καθαρότερου σχολικού χώρου ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΟΣΟ ΑΨΟΓΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ . ΜΠΡΑΑΑΑΒΟ ΣΑΣ !!! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Β. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΒ ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ 2012-2013