Google docs Google docs forms

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Advertisements

Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Εισαγωγή στους πίνακες περιεχομένων (ΠΠ) και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την αρχή για να ξεκινήσει.
Δημιουργία της πρώτης σας βάσης δεδομένων Access 2013 j και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τη δημιουργία τοπικής συλλογής.
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενσωμάτωσης Τρίτων Χωρών Δήμητρα Καμπέλη Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 2012.
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Κατασκευή ιστολογίου(Blog) στοBlogger της Google Βήματα κατασκευής ιστολογίου.
Απογραφικά Δελτία - Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Μαθήματος/Διδάσκοντα
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin.
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα Ανάγνωση άρθρου στο EBSCOhost.
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών Δυτικής Ελλάδας Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΕΑΠΗ - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΚΕΠ Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄Επιπέδου.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail της Google
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Δημιουργία Λογαριασμού
Μαρία Λαζαρίδου. Δωρεάν λογισμικό που βασίζεται στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει: επεξεργαστή κειμένου, λογιστικό φύλλο, παρουσίαση και φόρμες και το οποίο.
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
1 Ενότητα 5.3.1: Ερωτηματολόγια με τη χρήση του Διαδικτύου Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος - Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ( )
Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου Κατασκευή ιστολογίου(Blog) στοBlogger της Google Βήματα κατασκευής ιστολογίου.
Εισαγωγή στο Blackboard
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων περιοδικών
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass Γνωριμία με την Open eClass.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Εγγραφή στην πλατφόρμα του eclass. Πιστοποίηση μέσω UPnet Η είσοδός σας στην πλατφόρμα του eclass προϋποθέτει την ύπαρξη λογαριασμού της μορφής
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass Εργαλεία Οργάνωσης και Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Υλικού Εργαλείο «Ηλεκτρονικό Βιβλίο»: Δημιουργία.
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass Εργαλεία Οργάνωσης και Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Υλικού Εργαλείο «Έγγραφα»: Μεταφόρτωση/Ανέβασμα.
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Σελίδα 1 «Ψηφιακές Τεχνολογίες στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης», Πάτρα, 22/11/2006.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στη Διδασκαλία και τη Μάθηση Μάθημα επιλογής 7ο εξάμηνο, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της.
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Σύνδεση στην πλατφόρμα
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-Τάξη/eclass)
Σχεδίαση της αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού
Wikis Ο Cunningham εμπνεύστηκε τον όρο wiki από τα "wiki wiki", δηλαδή τα "γρήγορα" λεωφορεία πυκνών δρομολογίων στον αερολιμένα της Χονολουλού.
Δημιουργία Ανοιχτού Ακαδημαϊκού Μαθήματος στην πλατφόρμα openeclass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Google docs Google docs forms
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Google docs Google docs forms Δωρεάν εργαλείο του Web 2.0 που προσφέρεται από την Google και βασίζεται στο διαδίκτυο. Google docs forms Δωρεάν υπηρεσία του Google docs για δημιουργία φορμών / ερωτηματολογίων. http://www.youtube.com/watch?v=IzgaUOW6GIs

Εισαγωγή στο Google doc Ανοίξτε την εφαρμογής gmail - Εισαγωγή ονόματος χρήστη και προσωπικού κωδικού Πατήστε στην επιλογή ‘έγγραφα’

Δημιουργία φόρμας / ερωτηματολογίου (1/3)

Δημιουργία φόρμας / ερωτηματολογίου (2/3) Στη φόρμα που σας ανοίγει μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε ερώτηση επιθυμείτε και τις επιλογές – απαντήσεις που θέλετε. Μόλις τελειώσετε με την προσθήκη ερωτήσεων, κάντε κλικ στην αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Προσθέστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ατόμων που επιθυμείτε να αποστείλετε τη φόρμα. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή.

Δημιουργία φόρμας / ερωτηματολογίου (3/3) Προσθήκη ερωταπαντήσεων

Προσκαλώντας άλλους να διαβάσουν ή και να επεξεργαστούν τη φόρμα μας (1/2) 4 3

Προσκαλώντας άλλους να διαβάσουν ή και να επεξεργαστούν τη φόρμα μας (2/2) Προσθήκη ατόμων Άδεια επεξεργασίας ή ανάγνωσης κειμένου Συγγραφή προσωπικού μηνύματος

Διαμοιρασμός φόρμας / ερωτηματολογίου Υπάρχουν 2 τρόποι για να δώσουμε τη φόρμα μας στο κοινό που επιθυμούμε: Με αποστολή της φόρμας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με δημοσίευση της φόρμας μας στο διαδίκτυο. Στην περίπτωση αυτή δίνουμε στο κοινό την ηλεκτρονική διεύθυνση (σύνδεσμο) η οποία ‘φιλοξενεί’ τη φόρμα μας. Και στις 2 περιπτώσεις, τα αποτελέσματα των απαντήσεων αποθηκεύονται αυτόματα στο αρχείο excel της φόρμας μας.

Διαμοιρασμός φόρμας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Προσθήκη διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 3 Αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 2 1 Προσθήκη ερωταπαντήσεων 4

Δημοσίευση και διαμοιρασμός περιεχομένου στο διαδίκτυο (1/2) Δημοσίευση φόρμας στο διαδίκτυο

Δημοσίευση και διαμοιρασμός περιεχομένου στο διαδίκτυο (2/2) Συμπλήρωση φόρμας από χρήστες και υποβολή απαντήσεων

Λήψη αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου (1/2)

Λήψη αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου (2/2) Αριθμός απαντήσεων Επεξεργασία φόρμας – προσθαφαίρεση / διόρθωση ερωταπαντήσεων Εμφάνιση απαντήσεων σε γραφική αναπαράσταση (στήλες, πίτες κλπ.)

Αποθήκευση αποτελεσμάτων

Surveymonkey (1/3) Οι βασικές υπηρεσίες που υποστηρίζονται είναι οι εξής: Διαμόρφωση και προσωποποίηση του ερωτηματολογίου. Οι χρήστες μπορούν να : προσθέσουν ερωτήσεις διαφόρων ειδών (όπως για παράδειγμα πολλαπλής επιλογής, και ανοικτού τύπου) να διαμορφώσουν τη σειρά, να επιμερίσουν τις ερωτήσεις σε σελίδες, να τροποποιήσουν τους χρωματικούς συνδυασμούς και τα μηνύματα ολοκλήρωσης του ερωτηματολογίου κ.α. Τέλος, μπορούν να επιλέξουν για κάθε ερώτηση φίλτρα δεδομένων (πχ δεκτή μόνο αριθμητική απάντηση, προαιρετική ή υποχρεωτική απάντηση κ.α.) Ακολουθιακή λογική και τυχαιότητα. Ανάλογα με την απάντηση σε κάποια ερώτηση, μπορεί να ερωτηθεί ή όχι κάποια άλλη. Για παράδειγμα σε περίπτωση που η απάντηση στην ερώτηση “Έχετε Διαδίκτυο στο σπίτι;” Είναι «ΝΑΙ» μπορεί να ακολουθήσει μια ερώτηση σχετικά με το είδος σύνδεσης, το εύρος ζώνης κλπ. Επίσης οι ερωτήσεις μπορούν να εμφανίζονται με τυχαία σειρά, σε περίπτωση που θέλουμε να απαλείψουμε την πιθανότητα για επίδρασης της σειράς που τίθεται η ερώτηση στο αποτέλεσμα.

Surveymonkey (2/3) Ολοκλήρωση με δικτυακούς τόπους. Το ερωτηματολόγιο που θα δημιουργηθεί μπορεί να διανεμηθεί με διάφορους τρόπους όπως για παράδειγμα αποστολή συνδέσμου μέσω email ή με ανάρτηση στο δικτυακό τόπο του δημιουργού του. Ανάλυση δεδομένων. Οι υπηρεσίες παρέχουν ισχυρά εργαλεία ανάλυσης δεδομένων με γραφικές αναπαραστάσεις και χρήση –στις περισσότερες περιπτώσεις- περιγραφικής στατιστικής. Τα δεδομένα (συνήθως για τους συνδρομητές) είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές για μεταφόρτωση σε αρχεία συμβατά με Excel, Access, ή σειριακή κειμενική λίστα.

Διεπιφάνεια χρήσης του Surveymonkey www.surveymonkey.com Διεπιφάνεια χρήσης του Surveymonkey

Δημιουργία λογαριασμού στο surveymonkey (1/2) Δημιουργία δωρεάν λογαριασμού Δημιουργία λογαριασμού με συνδρομή

Δημιουργία λογαριασμού στο surveymonkey (2/2) Δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού με στοιχεία από Google ή Facebook

Δημιουργία ερωτηματολογίου στο surveymonkey (1/2)

Δημιουργία ερωτηματολογίου στο surveymonkey (2/2)

Δυνατότητες διδασκαλίας και μάθησης με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών κατασκευής και διανομής ερωτηματολογίων (1/2) Η απλότητα που χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες τόσο στην κατασκευή ερωτηματολογίου όσο και στη διανομή του, τις καθιστά κατάλληλες για διάφορες χρήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας όσο και μετά από αυτή. Μερικές ενδεικτικές προτάσεις: Δημιουργία ερωτηματολογίου αξιολόγησης μαθήματος, όπου επιτρέπει στους μαθητές να αξιολογήσουν το ενδιαφέρον τους για το μάθημα να διατυπώσουν σημεία στα οποία αντιμετώπισαν δυσκολίες κ.α. Η ανώνυμη φύση του ερωτηματολογίου μπορεί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους και να τους επιτρέψει να προβούν σε σχόλια για τα οποία δεν θα ένιωθαν άνετα να τα διατυπώσουν στην τάξη.

Δυνατότητες διδασκαλίας και μάθησης με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών κατασκευής και διανομής ερωτηματολογίων (2/2) Δημιουργία μικρού αριθμού ερωτήσεων για έλεγχο επιπέδου γνώσεων. Η διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου απαιτεί λίγα λεπτά της ώρας αλλά μπορεί να δώσει άμεσα μια συνολική εικόνα στο διδάσκοντα σχετικά με το επίπεδο γνώσεων των μαθητών ώστε να προσαρμόσει αντίστοιχα τη διδασκαλία του. Αξιολόγηση μαθησιακής διαδικασίας, σχολικής μονάδας κλπ. Οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σχετικά μικρό κόστος και απαιτούμενους πόρους για τη συλλογή απαντήσεων και σχολίων από όλους τους ενδιαφερόμενους (διδάσκοντες, μαθητές, γονείς κλπ).

Εξάσκηση Σύνδεσμοι για ερωτηματολόγια: 1) Αξιολόγηση δικτυακού τόπου του ΤΕΕΑΠΗ Πατρών http://www.surveymonkey.com/s/VYC6NW2 2) Αξιολόγηση για τον εθισμό στο διαδίκτυο http://www.surveymonkey.com/s/VQ9QXLF