ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκτίμηση κινδύνου – το κλειδί για ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας
Advertisements

KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
Αποτέλεσμα έρευνας αλλά και πρόθεσης να γίνει η καθημερινότητα των επαγγελματιών στο χώρο της μαζικής εστίασης ευκολότερη και οικονομικότερη. Με μία απλή.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
Συνήθη σφάλματα κατά την εκτίμηση κινδύνου
1 Νομικό υπόβαθρο / Οδηγία 89/391/ΕΟΚ • άρθρο 5 : Ο εργοδότης υποχρεούται να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές.
«Ασφάλεια κατά την εκτέλεση εργασιών
Μάθημα: Οικολογική Συσκευασία Εισηγήτρια: Καλλικαντζάρου Έλενα
ΑσφαλΕΙς ΕργασΙες Συντηρησης
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Ευρωπαϊκή εκστρατεία για την εκτίμηση κινδύνου
DoorSafe Eneo A/AF Κλειδαριά με αυτόματο-μηχανικό
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΚπΠΤ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΡΑΤΑ)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΤΗΣΕΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ.
Ορθές Πρακτικές Διανομής Φαρμάκων
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
1 Υγεία και Ασφάλεια - Περιβάλλον. 2 Στόχοι Μαθήματος Τα κύρια σωματικά προβλήματα που σχετίζονται με την χρήση του Η/Υ Κανόνες υγείας και ασφάλειας Χρήση.
ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΒΕΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΚΑΝΤΕΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 768/2008/ΕΚ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Ειρήνη Β. Ματσούκα Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Εκπαίδεύτρια ΑΚΚΕΔ Προμηθέας, Εταίρος Α.Μ.Κ.Ε. Resolve.
Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αναγνωρίζει τα βασικά μέσα απόζευξης, διακοπής και προστασίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. (β) αναφέρει και εκτιμά τους κινδύνους.
1/46 Εισαγωγή Μέθοδος Συσκευή T P L Μετρήσεις Σύνθετων Υλικών Συμπεράσματα Μετρήσεις Στερεών Υλικών Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δρ. Κωνσταντίνος Δ.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠO ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ στην εργασία ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΟΧΟΙ : Να μπορείτε να,
ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
17/11/2005Τζανής Παραράς Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Θεμελιώδης προϋπόθεση σε κάθε είδους εργασία και σε κάθε είδους.
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
Ζ. Καλαϊτζή Θέμα: Πρόληψη Ατυχημάτων Και Πρώτες βοήθειες
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Από το 1979 έως το 1995 στις ΗΠΑ, 1400 άτομα βρήκαν το θάνατο χτυπημένοι από κεραυνό. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται.
ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
KINHTO.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Παναγιώτα Σουρτζή Καθηγήτρια Νοσηλευτικής της Υγιεινής της Εργασίας
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 205 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θάνατοι στην ΕΕ των 27 αποδίδονται σε εργατικά ατυχήματα και σε επαγγελματικές.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
Advanced Secretarial Duties I. Σκοπός του μαθήματος: Να βοηθήσει τον σπουδαστή να αναπτύξει την ικανότητα να μπορεί να κατανοήσει τον ρόλο μιας ιδιωτικής.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ. Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αποσυναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο και εντοπίζει βλάβες με τη βοήθεια των καταλλήλων οργάνων. (β)
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.  Τι πιστεύετε πρέπει να κάνουμε ώστε να είναι ασφαλής ο χειρισμός του εξοπλισμού μας ;
Πατήστε για προσθήκη κειμένου Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο.
Γνωρίζετε ότι για την ασφάλειά σας οι συσκευές θέρμανσης που λειτουργούν με στερεά καύσιμα πρέπει να φέρουν σήμανση CE; Η σήμανση CE εγγυάται: την προσωπική.
Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας ΚΕΚ-ΕΛΤΑ Δεκέμβριος 2013.
 Να αποφεύγεις το τρέξιμο και τις χειρονομίες με τα εργαλεία.  Να διατηρείς ελεύθερους τους διαδρόμους.  Να ρωτάς τον καθηγητή σου αν δεν ξέρεις πώς.
Κανόνες πυρκαγιάς και ασφάλειας.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
-Προσεκτική προετοιμασία και κατανόηση του πειράματος πριν την εκτέλεσή του.
Εταιρική Διακυβέρνηση
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
Μάθημα : project Θέμα : Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο
Από τάπα δεν χρειάζεται εργαλείο 3.Φίλτρο λαδιού:
Ανακύκλωση Όλα είναι χρήσιμα
Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί
ΧΗΜΙΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Ηλιάδης Χρήστος1, Καραβοκύρη Μαρία2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Νοσηλευτής ΤΕ, Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Θεσσαλονίκης 2. Απόφοιτος.
ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εκδορές και μικροτραυματισμοί αλλά και κομμένα δάχτυλα, σοβαρά εγκαύματα ή θάνατοι είναι ο απολογισμός της λανθασμένης χρήσης των ηλεκτρικών εργαλείων ή της κακής συντήρησης τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας ο εργαζόμενος μπορεί να ξεκινήσει με ένα απλό διάστρεμμα του καρπού. Αν όμως συνεχίσει να χρησιμοποιεί ένα ακατάλληλο ή χαλασμένο εργαλείο το παρ΄ολίγον ατύχημα είναι δυνατό να εξελιχθεί σε σοβαρό τραυματισμό ακόμη και σε θάνατο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ το 1996 το 1% περίπου των τραυματισμών ανικανότητας κατά την εργασία προκλήθηκαν κατά την χρήση ηλεκτρικών εργαλείων.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Ν. 1568/85, Π.Δ 395/94, Π.Δ. 17/96) Εργοδότες και εργαζόμενοι μοιράζονται την ευθύνη για την δημιουργία ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ : να παρέχει τις επαρκείς πληροφορίες και, όταν απαιτείται, γραπτές οδηγίες χρήσης για κάθε εργαλείο (Π.Δ 395/94, Άρθρο 6) να ενθαρρύνει την εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας της εργασίας (μέθοδοι ασφαλούς χρήσης εργαλείων, πιθανοί κίνδυνοι κατά την χρήση κ.λ.π.) (Ν. 1568/85, Άρθρο 32 §Α6)

να εξασφαλίζει τη συντήρηση και την παρακολούθηση της ασφαλούς λειτουργίας των εργαλείων (Π.Δ 395/94, Άρθρο 4, § 2) να παρέχει στους εργαζόμενους τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) π.χ. κράνος, γυαλιά, ωτοασπίδες κ.λ.π. (Ν. 1568 /85, Άρθρο 26 §2 δ)

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ: να λαμβάνουν γνώση των οδηγιών χρήσης κάθε εργαλείου που χρησιμοποιούν και κυρίως νέου εργαλείου (Ν. 1568 /85, Άρθρο 32 §Β4) να χρησιμοποιούν σωστά τα εργαλεία, τις μηχανές ή τις συσκευές (Π.Δ. 17/96, Άρθρο 13, §2α) να χρησιμοποιούν σωστά τα Μ.Α.Π (Π.Δ. 17/96, Άρθρο 13, §2β)

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Μελετήστε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή (τα χαρακτηριστικά, τον τρόπο χρήσης, τους κινδύνους κ.λ.π.) Γράψτε βήμα - βήμα τις οδηγίες χρήσης κάθε εργαλείου, και τοποθετήστε σε εμφανές σημείο Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι χρήστες γνωρίζουν τις παραπάνω οδηγίες

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ Χρησιμοποιήστε τα προστατευτικά εξαρτήματα (καλύμματα, καπάκια, γειώσεις κ.λ.π.) στα εργαλεία που με αυτό τον τρόπο έχουν σχεδιαστεί Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα Μ.Α.Π. Αφήστε εκτός εργασίας τα κοσμήματα σας, τις γραβάτες, ακόμη και τα φαρδιά ρούχα. Μαζέψτε τα μαλλιά σας αν είναι μακριά.

ΚΑΛΩΔΙΑ Χρησιμοποιήστε μπαλαντέζες με γείωση και με κατάλληλο για την εργασία σας μήκος Αποθηκεύστε τα καλώδια μακριά από υπερβολική ζέστη καθώς και αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν φθορές Ελέγξτε τα καλώδια για φθορές

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Μετά το πέρας της εργασίας ελέγξτε και καθαρίστε το εργαλείο που χρησιμοποιήσατε Φροντίστε για την τυχόν επισκευή του Τοποθετήστε το στη θέση του ή κλειδώστε το σε ντουλάπι Μετά το πέρας της εργασίας φροντίστε για την καθαριότητα του χώρου