Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Εκπαιδευτικό λογισμικό Δέγγλερη Σοφία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.
4º ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Συνθετική Εργασία Αναζητώντας τον Τάφο του
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Ο Σχολικός σας Σύμβουλος
WEB PAGE VIA WEEBLY. Α’ ΦΑΣΗ •Ενημέρωση Β’ ΦΑΣΗ •Συντονισμός Γ’ ΦΑΣΗ •Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών Δ’ ΦΑΣΗ •Υλοποίηση.
Υπηρεσίες Διαδικτύου Βαμβακάς Δημήτριος Καθηγητής Πληροφορικής ΓΕΛ Σάμου.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΕΙΝΟΥ M.Sc. Computation, Univ. of London
Ωφέλειες από τη χρήση των Η / Υ στη μαθησιακή διαδικασία.
Διδακτική Μεθοδολογία του Λογισμικού Ιστορίας
Εισαγωγή στο περιβάλλον της Scratch (Συνομιλία με φιγούρες )
Προγραμματισμός PASCAL Πληροφορική Γ' Λυκείου μέρος α
Η Πληροφορική στην εκπαίδευση στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό
Ομάδα Α Διδακτική της Γλώσσας Γ’-Δ’ Δημοτικού
1 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Μάθημα 1 ο : Μέσα και πολυμέσα Εισηγήτρια:Αναστασία Κατρανίδου.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
Δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail της Google
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
ΟΙ “ΜULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
. Συνθετική Εργασία 4 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - Α ’ ΛΥΚΕΙΟΥ Μυστικά της Ιστορίας - Μυστικά της Τάξης μου. Αναζητώντας τον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
Εφαρμοσμένη Πληροφορική για εκπαιδευτικούς Δημήτρης Αντωνόγλου Νοε 2010.
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Κοινωνία της Πληροφορίας & Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ. Κωνσταντίνος Δ. Σπυρόπουλος Δντής Έρευνας.
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Σχ. έτ
Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στο χώρο και στο χρόνο, βλέποντας μια εικόνα, ακούγοντας έναν ήχο, μυρίζοντας ένα άρωμα, γευόμενοι μια νοστιμιά, αγγίζοντας.
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού “21 εν πλω" Σεραφείμ Ι. Ζώτης Υποψήφιος Επιμορφωτής ΠΑΚΕ Θεσσαλίας Εργασία 5 ης ενότητας Εκπαιδευτικού Υλικού.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Γυμνασίων Οκτώβριος 2007.
Κατηγορίες Λογισμικού. Περιγραφή Ενότητας  Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε την έννοια του λογισμικού. Θα αναπτυχθούν οι κατηγορίες λογισμικού με τις.
Πρόγραμμα Σπουδών ΤΠΕ-Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας Δ’ τάξης.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 2: Η εξέλιξη των εργαλείων της Εκπαίδευσης. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής,
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας από τους διευθυντές δημοτικής εκπαίδευσης για σκοπούς οργάνωσης και διοίκησης της σχολικής μονάδας.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 2 Ο ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ Ψηφιοποίηση της ιστορίας του αρχαίου κόσμου μέσω παρουσίασης PowerPoint.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Εργασία στο Μάθημα: «Εκπαιδευτική τεχνολογία-Πολυμέσα» Διδάσκων : Άγγελος Γιαννούλας Ομάδα εργασίας Λινάρδος Γεώργιος Μπουντούρης Παναγιώτης Ντιγριντάκη.
4 Μαίου 2012 Ομάδα 7 Βολιανίτη Γεωργία-Βαλεντίνα Καμπόλη Μαρίνα Κοντογιώργη Ιωάννα Τρίκολα Μαρίνα.
Παιδαγωγική: Ειδική Διδακτική των Αρχαιογνωστικών Μαθημάτων
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΜΝΗΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΞΕΝΑΓΟΥ
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Βασικές δεξιότητες στις ΤΠΕ
Πολίτη Τριανταφυλλιά 1ο ΔΣ Ελευθερούπολης
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
«Καλές πρακτικές και αξιοποίηση του υλικού του προγράμματος T4E»
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 11: Γνωριμία με το Διαδίκτυο σελ
2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
2Ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Εικονογράφηση: Πριάμη Ευγενία
Οργάνωση Διδασκαλίας 8/10/2018.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας ΠΑΡΘΕΝΩΝ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Σκοπός Η αρχική ιδέα για την εργασία μας είναι η προσπάθεια σημαντική ύλη της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας να διδαχθεί με πιο ζωντανό τρόπο στους μαθητές μέσα από νέες μεθόδους και τεχνικές προσέγγισης και συνδυασμό γνώσεων Πληροφορικής του 21ου αιώνα με την Αρχαία Ιστορία μας.

Στόχος Στόχος μας είναι οι μαθητές να διδαχθούν από την ιστορία του τόπου τους και ταυτόχρονα να αναπτύξουν δεξιότητες και τεχνικές παρουσίασης και επικοινωνίας μέσα από το διαδίκτυο και κατάλληλα προγράμματα λογισμικού.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Οργάνωση ομάδας ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΑΝ ΝΑΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΙΩΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΣΕΡΚΕΖΩΒ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΛΟΝΙΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΖΗΣΗΣ ΝΤΙΒΑΝΗΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΑΝ ΝΑΟΣ ΚΟΥΜΙΔΟΥ ΖΩΗ ΔΟΥΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΓΥΡΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

Μεθοδολογία Έγινε διαχωρισμός σε ομάδες ανάλογα με τα σημεία εκκίνησης –επιμέρους θέματα και δόθηκαν ανά θέμα οι αντίστοιχες λέξεις κλειδιά. Περισσότερα στην εικονική μας τάξη: parthenon4.wikispaces.com – στον σύνδεσμο ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

Μεθοδολογία Παράδειγμα : Α’ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΩΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑ KAI KΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑ Ικτίνος –Καλλικράτης Αρχιτέκτονες Παρθενώνα –Σχέδιο Παρθενώνα Συνδιασμός Δωρικού-Ιωνικού ρυθμού και η σημασία τους. Δεσπόζουσα Θέση στην Ακρόπολη. Άγαλμα χρυσελεφάντινο –Αφιερωμένο στην Παλλάδα Αθηνά KΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑ Φειδίας & μαθητές Ανατολικό και Δυτικό Αέτωμα Ζωφόρος Μετώπες.

Ασκήσεις ομάδας ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ…. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ… ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ. Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΑ: ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ…. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ…

Ασκήσεις ομάδας ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ) ΣΥΝΤΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ parthenon4.wikispaces.com στον σύνδεσμο ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.

ΒΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στο Εργαστήριο Πληροφορικής με βάση τις λέξεις – κλειδιά έγινε αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης www.google.gr και τα αποτελέσματα που είχαν σχέση με το αντικείμενο έρευνας αποθηκεύτηκαν σε φάκελο που δημιούργησε κάθε ομάδα στον υπολογιστή. Κάθε ομάδα (4 ΑΤΟΜΩΝ) είχε στη διάθεση της από δυο υπολογιστές.

ΒΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Επεξεργασία αποθήκευση κειμένων από βιβλία πηγές. Επεξεργασία αποθήκευση κειμένων από βιβλία πηγές. Δημιουργία εγγράφων στο Word. Συζήτηση –Μελέτη ανά ομάδα του υλικού από τις μηχανές αναζήτησης στο Internet. Δημιουργία νέων κειμένων με βάση το υλικό από το Internet.

ΒΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δημιουργία εικονικής τάξης Όσοι μαθητές δεν είχαν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) δημιούργησαν και κατόπιν έκαναν εγγραφή (προσωπική) στη διεύθυνση www.wikispaces.com Εκεί συνδέθηκαν με την εικονική τάξη: parthenon4.wikispaces.com και ανέβασαν το υλικό(κείμενα,φωτογραφίες,video,μουσική).

ΒΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Εκμάθηση βασικών εντολών στο πρόγραμμα παρουσίασης με χρήση διαφανειών (powerpoint) . Δημιουργία διαφανειών από τις επιμέρους ομάδες ανάλογα με το θέμα. Συζήτηση ολομέλειας για τον τρόπο παρουσίασης και ενοποίηση των επιμέρους διαφανειών σε ενιαία παρουσίαση

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ (ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ?) Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΣ. Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ).

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ (ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ?) ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΛΙΓΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ (ΤΙ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ?) ΟΜΩΣ … ΕΚΠΛΗΞΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ. ΕΚΠΛΗΞΗ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ (ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Ή ΜΗΠΩΣ Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΒΑΘΜΟ?).

ΠΗΓΕΣ Σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης –Επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων Βρεττανικό Μουσείο. Παπυρός –Λαρούς –Μπριτάννικα –Τόμος 3 –σελ 307 και εξής -318-322. ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ http://parthenon4.wikispaces.com ( στον σύνδεσμο Χρήσιμοι Σύνδεσμοι )

ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ: -ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ –ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ –ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ. -ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.