Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ιστορία του Πέπε.
Advertisements

Πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας;
ΟΜΑΔΑ: ΚΡΙΝΟΣ ΧΡΩΜΑ: ΛΕΥΚΟ
Όταν τα παιδια γραφουν …
Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
Στο σχολείο Κάθε μέρα στο σχολείο, η δασκάλα ζητάει από τα παιδιά να διαβάσουν από το βιβλίο και να γράψουν στο τετράδιο. Τα παιδιά διαβάζουν από το βιβλίο.
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
Ο Καψοκαλύβας (ξανά).
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
Αν το διαγράψεις αυτό μετά το διάβασμα… θα περάσεις ένα χρόνο κακής τύχης ! *** Αλλά… αν το στείλεις σε (2 τουλάχιστον) φίλους… θα έχεις 3 χρόνια καλής.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, όταν σου λείπει κάποιος Τόσο πολύ, που θέλεις μόνο να τον πάρεις Απ’ τα όνειρά σου και να τον αγκαλιάσεις στην.
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Δρόμος αρετής και δύναμης
Ο βασιλιάς των βατράχων
Το σχολείο μου το 27’.
Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
Έχεις δύο επιλογές! από το
28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…
ΣΗΜΕΡΑ, ακριβώς από αυτή την στιγμή Ωρα Ωρα 10:54:06 p.m.10:54:06 p.m. ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΖΩ Είναι μια απόφαση… Είναι η δική μου απόφαση….
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Κωστής Κουρσάρης Μιχάλης Κοντοπίδης
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Στην τάξη μου.
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Σ ΄ αγαπώ Είσαι για μένα το πιο τρελό μου όνειρο.
Β’ ΜΕΡΟΣ: (Να γραφτούν στο τετράδιο)
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Ο φτωχοσ και τα γροσια . ..
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 07:34.
Η ομορφιά δεν είναι το παν
Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Αγαπημένο μου παιδί....
Α τάξη Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας Βιωματικές Δράσεις.
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Η ΜΟΜΟ!!.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Στρογγυλοποίηση φυσικών και δεκαδικών αριθμών Πρόχειροι λογαριασμοί.
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)
H ευτυχία των παιδιών, οδηγός για την επιτυχία Ελιζάνα Πολλάτου, αναπ
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Τα 2 επίπεδα του μηνύματος
Αγαπημένο μου παιδί....
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Σκέψεις της στιγμής Μουσική: Autumn Rose.
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννης Μαγκλής Συνέντευξη από τον νέο στρατιώτη Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καλλιόπη.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Μτ 5,3-12
1.Βλέπω στα μάτια σου τη θλίψη. Νοιώθω την τελευταία σου χαρά.
Λίγα λόγια για σένα. Αυτό το προγραμματάκι έγινε για να σε
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
Μια γυναίκα φρόντιζε τον κήπο του σπιτιού της,
Τι σημαίνει φιλία για μένα;
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Lord Robert Baden Powell of Gilwell

TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πιο μεγάλος από μερικούς από εσάς !! Σαν παιδί υπήρξα «πρόσκοπος» και ότι έμαθα τότε με βοήθησε στην υπόλοιπή μου ζωή. Έγινα στρατιώτης και έκανα «πολεμικό» προσκοπισμό, και ήταν όντως συναρπαστικό. Στο στρατό έμαθα την έννοια του καθήκοντος, δηλαδή να κάνεις κάτι χωρίς να ρωτάς το γιατί και να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο ή ακόμη και το θάνατο αν χρειαστεί για να εκτελέσεις την υπηρεσία σου. Ταξίδεψα πολύ και αυτό μου άνοιξε τα μάτια σε νέες χώρες, κατοίκους και τις συνήθειές τους. Έπαιξα παιχνίδια, εξερεύνησα και έζησα πολλές περιπέτειες. Ναι τη χάρηκα τη ζωή μου. αν και δεν είχα χρήματα, εκτός από αυτά που κέρδισα από το επάγγελμα μου. Ανακάλυψα ότι υπήρχε μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ευχαρίστηση και την ευτυχία, Ευχαριστιέσαι όταν διασκεδάζεις, πηγαίνοντας στον κινηματογράφο ή παίζοντας ποδόσφαιρο ή τρώγοντας ένα καλό δείπνο. Η ευχαρίστηση όμως αυτή τελειώνει όταν τελειώσεις το παιχνίδι σου ή το δείπνο σου.

Ευτυχία είναι άλλο πράγμα. Είναι η ευχαρίστηση-χαρά που σε ακολουθεί παντού και πάντα, και προέρχεται όχι από τη διασκέδαση, αλλά από το να κάνεις καλές πράξεις που βοηθούν άλλους ανθρώπους. 80 χρόνια μπορεί να σας φανούν πολλά, αλλά καθ’όλη τη διάρκεια των 80 χρόνων μου δεν μπορώ να θυμηθώ μια στιγμή που να μην είχα κάτι να κάνω. Και όσο έχεις κάτι να κάνεις στη ζωή σου δεν μπορείς παρά να παραμείνεις αγνός. Αν βρεθείτε να μην έχετε να κάνετε τίποτα, θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από βοήθεια... Γέροι άνθρωποι, φτωχοί. Όσο μικρός ή φτωχός είσαι μπορείς πάντα να βρεις κάποιον να ανοίξεις την καρδιά σου, είτε αυτός είναι άρρωστος, ανήμπορος ή γέρος. Αν βοηθήσεις ένα τέτοιον άνθρωπο συμβαίνει το εξής περίεργο. Καταλαβαίνεις ότι κάνοντας κάποιον άλλο ευτυχισμένο κάνεις ακόμη πιο ευτυχισμένο τον ίδιο σου τον εαυτό. Θέλω όλοι να έχετε μια χαρούμενη και μεγάλη σε διάρκεια ζωή, όπως αυτή που έζησα εγώ. Και μπορείτε να την αποκτήσετε αν βοηθάτε τους συνανθρώπους σας. Θα σας πω το δικό μου μυστικό: Προσπαθούσα πάντοτε να τηρώ την Προσκοπική μου Υπόσχεση και το Νόμο των Προσκόπων σε ότι και αν έκανα. Αν το κάνετε αυτό θα έχετε πάντα επιτυχία και χαρούμενη ζωή αν φτάσετε τα 80 σας όπως εμένα.

Γι’ αυτό και τώρα σας ζητώ να επαναλάβετε μαζί μου την Υπόσχεση του Προσκόπου. Όχι σαν μια απλή υπόσχεση αλλά πιστεύοντας κάθε λέξη που λέτε. Χαιρετίστε και ψιθυρίστε μετά από εμένα: Υπόσχομαι στην τιμή μου να εκτελώ το καθήκον μου προς τον Θεό και την πατρίδα, να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση και να τηρώ το Νόμο του Προσκόπου. Ευχαριστώ. Σας εύχομαι μεγάλη και όμορφη ζωή και..καλό κυνήγι!!! Αντίο....