Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Μτ 5,3-12

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Μτ 5,3-12"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Μτ 5,3-12
ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: Γ.ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Γ

2 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 3 Μακάριοι όσοι νιώθουν τον εαυτό τους φτωχό μπροστά στο Θεό, γιατί δική τους είναι η βασιλεία του Θεού. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Οι άνθρωποι που θεωρούν την πίστη τους προς τον Θεό «φτωχή», αλλά είναι ταπεινοί και μετανοούν για τις αμαρτίες τους θα βρούνε την ευτυχία και την συγχώρεση.

3 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 4 Μακάριοι όσοι θλίβονται για τις αμαρτίες τους και το κακό που κυριαρχεί στον κόσμο, γιατί αυτοί θα παρηγορηθούν από το Θεό. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όσοι αμαρτήσουν, αλλά καταλάβουν το λάθος τους και μετανοήσουν για αυτό, ο Κύριος θα τους συγχωρέσει.

4 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 5 Μακάριοι όσοι φέρονται με πραότητα στους άλλους, γιατί αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη της επαγγελίας. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όσοι είναι αγνοί, δεν έχουν μέσα τους θυμό και φέρονται με σεβασμό στους άλλους, θα οδηγηθούν στην Γη της Επαγγελίας.

5 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 6 Μακάριοι όσοι πεινούν και διψούν για την επικράτηση του θελήματος του Θεού, γιατί ο Θεός θα ικανοποιήσει την επιθυμία τους. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όσοι αγωνίζονται, εργάζονται και μοχθούν για την δικαιοσύνη και το θέλημα του Θεού, στο τέλος θα ανταμειφθούν για τον κόπο τους και θα ικανοποιηθούν οι επιθυμίες τους.

6 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 7 Μακάριοι όσοι δείχνουν έλεος στους άλλους, γιατί σ’ αυτούς θα δείξει ο Θεός το έλεός του. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όσοι σέβονται και δείχνουν έλεος στους άλλους, θα ανταμειφθούν για τις πράξεις τους με το έλεος του Θεού.

7 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 8 Μακάριοι όσοι έχουν καθαρή καρδιά, γιατί αυτοί θα δουν το πρόσωπο του Θεού. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όσοι έχουν καθαρή και αγνή καρδιά και σκέφτονται τους συνανθρώπους τους, θα είναι άξιοι να αντικρίσουν τον Θεό.

8 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 9 Μακάριοι όσοι φέρνουν την ειρήνη στους ανθρώπους, γιατί αυτοί θα ονομαστούν παιδιά του Θεού. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όσοι αγωνίζονται για την ειρήνη και την δικαιοσύνη ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους, φέρνουν εις πέρας το θέλημα του Θεού, γι’ αυτό και θα ονομαστούν παιδιά Του.

9 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 10 Μακάριοι όσοι διώκονται για την επικράτηση του θελήματος του Θεού, γιατί σ’ αυτούς ανήκει η βασιλεία του Θεού. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όσοι έχουν πίστη στον Θεό, θα κυνηγηθούν, όμως ο Κύριος θα είναι πάντα δίπλα τους για να τους προστατεύει.

10 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 11 Μακάριοι είστε όταν σας χλευάσουν και σας καταδιώξουν και σας κακολογήσουν με κάθε ψεύτικη κατηγορία εξαιτίας μου. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όσοι αποδέχονται τα θαύματα του Ιησού, θα πρέπει να χαίρονται, θα δεχτούν πολλές επιπλήξεις από τους γύρω τους.

11 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: 12 Να αισθάνεστε χαρά και αγαλλίαση, γιατί θ’ ανταμειφθείτε με το παραπάνω στους ουρανούς. Έτσι καταδίωξαν και τους προφήτες πριν από σας. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όσοι υποστηρίζουν Θεό, πρέπει να χαίρονται, διότι θα ανταμειφθούν για τις πράξεις τους μόλις πεθάνουν, όπως συνέβη και με τους προφήτες.


Κατέβασμα ppt "ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Μτ 5,3-12"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google