Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Advertisements

ΙΣΤΙΟΤΟΠΟΙ-internet ΙΣΤΙΟΤΟΠΟΙ-internet Πως μπορούν οι γονείς να προστατέψουν τα παιδιά ( μέρος1 ).  Οι γονείς πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους την.
Πάμε για surfing με ασφάλεια;. Το διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
Ανήλικοι & ηλεκτρονικό έγκλημα
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
FACEBOOK ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ
Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.
Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Ασφαλής διακίνηση στο Διαδίκτυο
Εισαγωγή στην ασφάλεια στο διαδίκτυο
Εκπαίδευση και Διασκέδαση
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Προσοχή! ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
Διαδίκτυο … Ένας υπέροχος κόσμος;
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παρουσιάζουν οι μαθητές: Γ Ι Ο Υ Λ Η Λ Ι Ο Υ Ν Η
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
Οι υπολογιστές στη ζωή μας Συμβόλαιο χρήσης διαδικτύου.
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
«Ασφαλές Διαδίκτυο» ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας Τρίτη 4/2/2015 ΓΕ.Λ. Φιλοθέης πρόγραμμα Comenius Regio: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ Πανδής-Σκιαδάς-Χεριμιάν Όταν είναι online, τα παιδιά μπορεί να εκτίθενται σε ιούς (κακόβουλα προγράμματα που προκαλούν βλάβες σε.
Ημερίδες Ασφαλούς Πλοήγησης 04/11/2011 Ημερίδες Ασφαλούς Πλοήγησης 04/11/2011 Ημερίδες Ασφαλούς Πλοήγησης CYBER CRIME UNIT.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο!
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
Διδακτική Πληροφορικής
KINHTO.
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γιώργος Σούλτης.
Για ποιόν λόγο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή; Εργασίες 27% Διασκέδαση 50% Επικοινωνία 15% Ενημέρωση 8%
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΑσφΑλεια στο ΔιαδΙκτυο
5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Κώδικας χρήσης Διαδικτύου
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την επικοινωνία
Εφηβεία: Περίοδος κρίσης και εμπειριών..
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ασφάλεια στο ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Ποτέ μόνοι μας… Χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για να ακούσουμε μουσική, να δούμε ταινίες, να παίξουμε παιχνίδια, αλλά ΜΑΖΙ με τα αδέρφια και τους φίλους.
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Ασφαλές Διαδίκτυο.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤON ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας. Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους. http://www.pi.ac.cy/InternetSafety/

Εκτός από τις πολλές πληροφορίες, τη ψυχαγωγία, την επικοινωνία με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και πολλά άλλα που προσφέρει το διαδίκτυο, επιφέρει και πολλούς κινδύνους. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε πώς να προστατεύουμε τον εαυτό μας όταν το χρησιμοποιούμε.

Κατά την πλοήγηση στους χώρους του Διαδικτύου είναι καλό να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες. Η κοινοποίηση των προσωπικών στοιχείων του χρήστη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, φωτογραφία, κωδικοί πρόσβασης, αριθμός πιστωτικών καρτών, e-mail κ.λπ.) είναι καλό να αποφεύγεται. :

Η χρήση του υπολογιστή ως μέσου απασχόλησης του παιδιού χωρίς την παρουσία ενηλίκου είναι καλό να αποφεύγεται. Ο υπολογιστής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ηλεκτρονική babysitter! . http://www.e-yliko.gr/htmls/pc_use/srules.aspx

Ο Μιχάλης είναι 11 ετών και ασχολείται με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Είναι κοινωνικός, έχει πολλούς φίλους στο σχολείο και μάλιστα είναι κορυφαίος επιθετικός στην ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου. Τους τελευταίους μήνες άρχισε να ασχολείται με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μπάσκετ στο διαδίκτυο στο οποίο παίζουν και οι φίλοι του. Το πρωί ο Μιχάλης έπαιζε στο σχολείο με τους φίλους του ποδόσφαιρο. Το απόγευμα έμπαινε στο διαδίκτυο για να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι και να βρει πληροφορίες για τις εργασίες του. Σιγά, σιγά, δίχως να το καταλάβει ο Μιχάλης περνούσε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή με αποτέλεσμα την υπόλοιπη μέρα να μην έχει χρόνο για τους φίλους του. Εκτός από χρόνο ο Μιχάλης δεν είχε πια ενέργεια και ένοιωθε μονίμως κουρασμένος με αποτέλεσμα να μειώνονται οι επιδόσεις του στην ομάδα. Στο τέλος , οι γονείς και οι φίλο του Μιχάλη , κάθισαν και του εξήγησαν πως ενώ είναι πολύ ωραίο να ασχολείται με το διαδίκτυο και τους υπολογιστές χρειάζεται να τα κάνουμε όλα με μέτρο! Από τότε ο Μιχάλης περιορίζει τον χρόνο που ασχολείται με το διαδίκτυο στα 90’ , που είναι και ο χρόνος που συνιστούν οι ειδικοί.

Στη διεύθυνση http://www. safeline Στη διεύθυνση http://www.safeline.gr/ έχουμε ίσως τη μοναδική ελληνική ανοικτή γραμμή για καταγγελία παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Μη διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε.

Σε ποιό κόσμο ζεις… Βίντεο στο youtube