Αλλαγές στο προφίλ των εφήβων που προσέγγισαν το Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ κατά τη δεκαετία 2000-2009 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ-ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κοινωνικός Αποκλεισμός στην Εκπαίδευση! Το φροντιστήριο απαραίτητο εργαλείο προόδου των νέων.
Advertisements

Έρευνα Αντιλήψεων και Στάσεων Κοινού απέναντι σε Ευάλωτες σε Κοινωνικό Στιγματισμό Ομάδες Ιούνιος 2009.
1 CMR Cypronetwork Marketing Research & Consulting Ιούλιος 2009 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ για την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών.
Έρευνα Αποτελεσματικότητας των Διαφημίσεων πίσω από τις Αποδείξεις
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Το προφίλ των εφήβων και νεαρών ενηλίκων που προσέγγισαν τον Συμβουλευτικό Σταθμό του προγράμματός ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στα δικαστήρια ανηλίκων Αθηνών κατά την.
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. •Ανάθεση Ερευνας FLASH MULTIMEDIA •Τύπος έρευνας Ποσοτική έρευνα με προσωπικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.
Διαγνωστικοί αξιολογικοί και υποστηρικτικοί φορείς μαθητών με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες είναι τα: ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης.
Ιούλιο ς 2013 Αριστοτέλους 46, 10433, Αθήνα - Τηλ: Fax: website:
Από την διεκπεραίωση στη θεραπεία Η εμπειρία της μετάβασης από τους ατομικούς ρόλους των ειδικών στην δυναμική της Διεπιστημονικής Ομάδας στο Ελληνικο.
Μετανάστευση - Ένταξη των μεταναστών Βασίλειος Πανταζής Μετανάστευση, Διαδικασίες Ένταξης των Μεταναστών και των Παιδιών των Μεταναστών στην Ελληνική.
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
«ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ Ημέρα Αναλυτών – 24η Μαΐου 2007.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Γιατί την προτιμούν οι έφηβοι;. Π.χ. Μουσικά προγράμματα, ταινίες, ντοκιμαντέρ, σίριαλ και πολλά άλλα • Μεγάλη ποικιλία στον ψυχαγωγικό τομέα.
Δείγμα: μαθητές του σχολείου μας
YOUR LOGO ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣΠΟΥΔΩΝ Θ. Στεφανίδου – Τιβερίου Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας.
Στο γυμνάσιο γίνονται πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Συντονιστής: ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΑΛΗΣ
Ασφαλισμένοι από ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ
Στατιστική Ι Παράδοση 5 Οι Δείκτες Διασποράς Διασπορά ή σκεδασμός.
GALLUP INTERNATIONAL ASSOCIATION ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2003 ΕΛΛΑΔΑ Ετοιμάστηκε για την Eυρωπαϊκή Ένωση Επιμελητηρίων από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.
Πανεπιστήμιο Κρήτης Υπουργείο Υγείας Υπουργείο Παιδείας&Πολ/μού.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο : Βασικές Έννοιες Αλγορίθμων (κεφάλαια ) Φωτογραφία από
Ο αυτοματισμός στις εργασίες διαχείρισης περιοδικών : έρευνα σε βιβλιοθήκες της Αθήνας Αναστασία Διαγγελάκη Χριστίνα Κανάκη (Ιωάννινα, Σεπτέμβριος 2008)
Παπαδάτου Φιερούλα Φραντζή Μαρία Βιβλιοθήκη & Υπηρεσία Πληροφόρησης Πανεπιστήμιο Πατρών Ηλεκτρονικά Περιοδικά και Υπηρεσίες Διαδανεισμού: Αντίπαλοι ή.
Προγράμματα σπουδών Α΄,Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Α΄ Λυκείου 9 μαθήματα - 33 ώρες διδασκαλίας (κοινό πρόγραμμα) + 1 μάθημα επιλογής (από 4 μαθήματα) – 2 ώρες.
1 Συλλογή Στοιχείων 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Κοινωνικό, πολιτικό & οικονομικό περιβάλλον 1 1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ( Δείκτες.
1 Έρευνα για την οικονομία Ελλάδα 2004 Ετοιμάστηκε ειδικά για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ημερομηνία: 5 Νοεμβρίου 2003 TNS ICAP 64, Vas. Sofias Ave.,
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Δρ Μιχάλης Τορναρίτης.
Βάιος Κ. Περιτογιάννης Γιάννενα 9/4/2011. «Η ψυχική νόσος θέτει τέτοιες απαιτήσεις στο σύστημα υγείας, που καμία ειδικότητα ή υπηρεσία δεν μπορεί από.
Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι.
Δημοσιογραφική Διάσκεψη κ. Ιωνά Νικολάου, Αντιπροέδρου ΔΗΣΥ, για την αύξηση στη χρήση κάνναβης και κοκαΐνης σύμφωνα με τη Δεύτερη Παγκύπρια Επισκόπηση.
Tattoo VS Piercing Ερωτηματολόγιο για τα tattoos και το piercing.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ.
Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ - ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Χαρακτηριστικά των εφήβων χρηστών που προσέγγισαν τη ΣΤΡΟΦΗ το 2002.
Χαρακτηριστικά των εφήβων χρηστών που προσέγγισαν το Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ το 2008 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ-ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014 Απρίλιος 2014.
Α Θ Η Ν Α Ϊ Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν Έρευνα Web Id. Τεχνικές Προδιαγραφές.
6 MRB, Συλλογή στοιχείων: 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Εξωτερική Πολιτική: Τουρκία – Κυπριακό – ΠΓΔΜ - Κοσσυφοπέδιο 1 6 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( Τουρκία.
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
«Ψηφιακό χάσμα: η περίπτωση των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών» Νατάσα Κωνσταντέλου – Πανεπιστήμιο Αιγαίου & Πέτρος Στεφανέας - ΕΜΠ.
Περιφερειακή Πολιτική ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δεκέμβριος 2004 EL Κανονισμοί 1 Πολιτική συνοχής ( ) Πρόταση της Επιτροπής για νέους κανονισμούς 14 Ιουλίου.
Ετήσια έκθεση 2010: η κατάσταση του προβλήματος των ναρκωτικών στην Ευρώπη.
PROJECT: ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
Πότε θα πρέπει να υποψιαστεί ο Παιδίατρος Παραβατική Συμπεριφορά Προβλήματα Ψυχικής Υγείας Φλώρα Μπακοπούλου Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής.
ΕΡΕΥΝΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Νοέμβριος 2013.
Οι κίνδυνοι, οι τρόποι προφύλαξης και γενικές πληροφορίες
«2009: Έτος Ευρυζωνικής Σύγκλισης » Απολογισμός 2008 & Προγραμματισμός 2009 «2009: Έτος Ευρυζωνικής Σύγκλισης Τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ» Απολογισμός 2008.
Σ. Ε. Γ. Α. Σ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2014 ΓΛΥΦΑΔΑ / 12 / 2014.
ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Μετά από συνεχή απασχόληση τουλάχιστον 12 μηνών
1 Απολογισμός του έργου «Προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης στο ΤΕΙ/Λ» Τσέλιος Δημήτρης Καθηγητής Εφαρμογών Ημερίδα απολογισμού του έργου «Προηγμένες.
1 Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών: Αναζητώντας λύσεις Κοινωνία της Πληροφορίας: «Έχει αγώνα αύριο!» Γιάννης Καλογήρου Επ. Καθηγητής ΕΜΠ τ. Ειδικός.
Στατιστική I Χειμερινό Γ. Παπαγεωργίου
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (23-26 Νοεμβρίου 2006) Ανακοίνωση του Στέφανου Χρ. Κουμαρόπουλου Δρ. Παν. Αθηνών Υπευθύνου Συμβουλ. Σταθμού.
Εκπαίδευση σταδιοδρομίας στο ελληνικό δημοτικό σχολείο
ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΦΗΒΩΝ Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΩΣ ΤΟ 2006.
….για πολλές ώρες…..
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Δαπάνες Υγείας 1.
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
Φυσιολογικό και παθολογικό
Κατάσταση του φαινομένου των εξαρτησιογόνων ουσιών στην Κύπρο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αλλαγές στο προφίλ των εφήβων που προσέγγισαν το Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ κατά τη δεκαετία ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ-ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η ανάδειξη των χαρακτηριστικών που σκιαγραφούν διαχρονικά την ταυτότητα των εφήβων Καλύτερη κατανόηση των αναγκών των εφήβων Βελτίωση των υπηρεσιών Σχεδιασμός νέων υπηρεσιών Στοιχεία για χάραξη Εθνικής Πολιτικής ΣΤΟΧΟΣ

Πηγή παραπομπής

Φύλο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Μέσα στη δεκαετία παρατηρείτε μια πλήρης μεταστροφή στην πηγή παραπομπής των εφήβων από την οικογένεια στις κοινωνικές ή δικαστικές υπηρεσίες με χρονιά – κλειδί το 2005 οπότε και ξεκινάει η παρέμβαση του Προγράμματος στο ΕΚΚΝΑ. Μέσα στα δέκα χρόνια το ποσοστό των αλλοδαπών αυξήθηκε σχεδόν κατά 750% για να φτάσει στο 27,4% από μόλις 3,7% το Το ποσοστό των γονέων που ζουν μαζί κυμαίνεται με μικρές αυξομειώσεις γύρω στο 60%. Πατέρας με ιστορικό αλκοολισμού, μητέρα με ψυχολογικά προβλήματα και αδέλφια χρήστες ουσιών υπάρχουν συνήθως στο περιβάλλον των εφήβων.

Η μέση ηλικία διακοπής του σχολείου παραμένει σταθερή, με μικρές διακυμάνσεις, ανάμεσα στο 15 ο και το 16 ο έτος της ηλικίας. Η κάνναβη αποτελεί διαχρονικά την ουσία έναρξης της χρήσης καθώς περίπου 8 στους 10 εφήβους, μέσα στη δεκαετία, ξεκίνησαν με αυτή. Η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης κυμαίνεται από τα 13 έως τα 15 έτη. Το ελάχιστο παρουσιάστηκε το 2003 και το 2004 με την μέση ηλικία να είναι τα 13,6 έτη και το μέγιστο το 2006 όπου και ήταν τα 14,7 έτη. Η κύρια ουσία κατάχρησης παραμένει η ηρωίνη ωστόσο από το 2005 και μετά η στατιστική της τιμή βαίνει συνεχώς μειούμενη φτάνοντας το 2009 το κατώτατο, μέχρι τώρα, ποσοστό της, 41,6%. Την τετραετία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν λίγο πάνω από το 70%. Η ηλικία έναρξης της κύριας ουσίας εντοπίζεται διαχρονικά κατά το 15 έτος της ηλικίας των εφήβων. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Περίπου ένας στους δύο εφήβους έκανε ενδοφλέβια χρήση της κύριας ουσίας όπως μας δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των πρώτων 8 ετών. Τις δύο τελευταίες χρονιές ωστόσο το ποσοστό αυτό έχει πέσει γύρω στο 31%. Η μέση ηλικία έναρξης χρήσης της κύριας ουσίας εντοπίζεται στο 16 έτος της ηλικίας των εφήβων. Διαχρονικά περίπου το 60% των εφήβων καταναλώνει αλκοόλ. Η ηπατίτιδα C παρουσιάζει μεγάλες ποσοστιαίες διακυμάνσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό παρουσιάστηκε το 2000 με το 15,4% όσων έκαναν τις σχετικές εξετάσεις να είναι θετικοί στον ιό ενώ το μικρότερο το 2008 με το αντίστοιχο ποσοστό να είναι μόλις 3%. Επιπροσθέτως θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τις 4 στις 10 χρόνιες που μελετάμε παρουσιάζουν ποσοστά άνω του 10% και οι υπόλοιπες 6 μονοψήφια ποσοστά. Σε διαχρονική άνοδο είναι το ποσοστό των εφήβων που φτάνουν στο Πρόγραμμα και έχουν συλληφθεί έστω μία φορά. Με σταθερά ανοδική πορεία φτάσαμε από το 61,5% το 2000 στο 83,9% το ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ