ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Κατέβασμα αρχείων βίντεο και ήχου Με το Τι είναι το Real Player To Real Player είναι μια πολυδύναμη εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παίξουμε βίντεο.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Παρουσιάσεις Τα Βασικά…
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
Οδηγίες Χρήσης της Δυνατότητας Σύνθετης Αναζήτησης στην Βάση Δεδομένων Νομοθεσίας του ΣΑΤΕ.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Joomla.
Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά Πράξη «ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
WEB PAGE VIA WEEBLY. Α’ ΦΑΣΗ •Ενημέρωση Β’ ΦΑΣΗ •Συντονισμός Γ’ ΦΑΣΗ •Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών Δ’ ΦΑΣΗ •Υλοποίηση.
Διαδίκτυο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
Παρουσίαση Για Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
Μια Σύγκριση στα Πλαίσια των Αναγκών του Εκπαιδευτικού.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση βοήθειας Επίπεδο γνώσεων:
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση πληροφοριών Επίπεδο.
Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση βίντεο, μουσικής.
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
Τι είναι το Wordle (Συννεφόλεξο)
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
«Υλοποίηση παρουσίασης στo PowerPoint»
Εισαγωγή στο Blackboard
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Καλοσωρίσατε στην ιστοσελίδα της τάξης μας! Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα νέα της τάξης μας ή ακόμη και τα μαθήματα της ημέρας! Επίσης μπορείται να ανεβάζεται.
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
Λογισμικό Υπολογιστή Για να μπορεί το Υλικό μέρος του Υπολογιστή να εκτελεί και τη πιο απλή επεξεργασία δεδομένων χρειάζεται ένα σύνολο εντολών.Οι οδηγίες.
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
1 Apothesis : Νέο Ακαδημαϊκό Αποθετήριο ΕΑΠ Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης.
Βιβλιογραφική Αναζήτηση: αναλυτική παρουσίαση και εφαρμογή της Υπηρεσίας Διαδανεισμού Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βιβλιοθήκη και Κέντρο.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Σύνδεση στην πλατφόρμα
Παιδαγωγική Συνεδρία Λυκείου Αγ. Νικολάου 15/11/2010
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Που και πως ψάχνουμε.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΤΟ
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Δάσκαλος στην… πρίζα ή όχι;
«Τα ψηφιακά εργαλεία στη διδακτική πράξη»
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Δομικα στοιχεια πολυμΕσων
ΙΔΕΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες
η Μηλιά, ένας χώρος αφήγησης
Τίτλος εκπαιδευτικής παρουσίασης
Το φυλλάδιο της εταιρείας σας
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης 3 η Συνεδρία Μέρος 1 ο Τα λογισμικά παρουσίασης.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Λίγα λόγια για το θέμα μας… Σκοπός της ερευνητικής εργασίας ήταν να διακρίνουμε χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία του διαδικτύου (web 2.0) και μελετώντας τα να μπορέσουμε να τα «διδάξουμε» στους συμμαθητές αλλά και στους καθηγητές μας Σκοπός της ερευνητικής εργασίας ήταν να διακρίνουμε χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία του διαδικτύου (web 2.0) και μελετώντας τα να μπορέσουμε να τα «διδάξουμε» στους συμμαθητές αλλά και στους καθηγητές μας Πιο συγκεκριμένα: Αναζητήσαμε εργαλεία που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, με την διαχείριση ήχου, εικόνων, με την παρουσίαση ιδεών και γεγονότων και δημιουργώντας τα δικά μας «τεχνήματα» επιχειρήσαμε να αναδείξουμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική πράξη. Πιο συγκεκριμένα: Αναζητήσαμε εργαλεία που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, με την διαχείριση ήχου, εικόνων, με την παρουσίαση ιδεών και γεγονότων και δημιουργώντας τα δικά μας «τεχνήματα» επιχειρήσαμε να αναδείξουμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική πράξη.

Τα εργαλεία που ασχοληθήκαμε… Stupeflix Stupeflix Prezi Prezi Yudou Yudou

Stupeflix Πρόγραμμα δημιουργίας εντυπωσιακών βίντεο

Stupeflix Αναμείξτε εικόνες, ήχους και κείμενο και μουσική για να παράγετε εντυπωσιακά βίντεο σε λίγα δευτερόλεπτα Αναμείξτε εικόνες, ήχους και κείμενο και μουσική για να παράγετε εντυπωσιακά βίντεο σε λίγα δευτερόλεπτα

ΒΗΜΑΤΑ Μπαίνουμε στη σελίδα Μπαίνουμε στη σελίδα Πατάμε στο κουμπί Πατάμε στο κουμπί διαλέγετε ένα από τα βοηθητικά θέματα για βίντεο. διαλέγετε ένα από τα βοηθητικά θέματα για βίντεο.

ΒΗΜΑΤΑ πατάμε το πατάμε το Για να βάλετε φωτογραφίες πατήστε add picture…. Για να βάλετε φωτογραφίες πατήστε add picture…. για να βάλετε ήχο πατήστε… για να βάλετε ήχο πατήστε… Και για το κείμενο… Και για το κείμενο… Τώρα μπορείτε να δείτε την δημιουργία σας… Τώρα μπορείτε να δείτε την δημιουργία σας…

PREZI Εργαλείο δημιουργίας Παρουσιάσεων

Πως λειτουργεί 1ο βήμα: διαλέξτε ένα από τα templates δηλαδή θέμα 1ο βήμα: διαλέξτε ένα από τα templates δηλαδή θέμα

2ο βήμα: Δημιουργούμε το πρώτο στιγμιότυπο (διαφάνεια).

3ο βήμα: μπορείτε να γράψετε κείμενο, να προσθέσετε εικόνα ή βίντεο

4 ο βήμα: μπορείτε να μετακινήσετε τον κύκλο για να καθορίσετε τη κίνηση που θα κάνει το στιγμιότυπο 4 ο βήμα: μπορείτε να μετακινήσετε τον κύκλο για να καθορίσετε τη κίνηση που θα κάνει το στιγμιότυπο

5 ο βήμα: επαναλαμβάνετε τα βήματα 3 και 4 για κάθε νέο στιγμιότυπο της παρουσίασης σας 5 ο βήμα: επαναλαμβάνετε τα βήματα 3 και 4 για κάθε νέο στιγμιότυπο της παρουσίασης σας

YUDU Εργαλείο online δημοσίευσης εντύπων στο διαδίκτυο.

YUDU Είναι μια δωρεάν βιβλιοθήκη του ψηφιακού περιεχομένου για να διαβάσετε και να εξερευνήσετε. Είναι μια δωρεάν βιβλιοθήκη του ψηφιακού περιεχομένου για να διαβάσετε και να εξερευνήσετε. Βρείτε eBooks, περιοδικά, και άλλα έγγραφα, καθώς και φωτογραφίες, μουσική και προσθέστε τα στη δική σας βιβλιοθήκη. Βρείτε eBooks, περιοδικά, και άλλα έγγραφα, καθώς και φωτογραφίες, μουσική και προσθέστε τα στη δική σας βιβλιοθήκη.

Βήματα του YUDU Κάνουμε σύνδεση στην ιστοσελίδα Κάνουμε σύνδεση στην ιστοσελίδα Διαλέγουμε κείμενο ανεβάζοντας ένα αρχείο τύπου WORD ή PDF Διαλέγουμε κείμενο ανεβάζοντας ένα αρχείο τύπου WORD ή PDF

Βήματα του YUDU Βάζουμε τίτλο Βάζουμε τίτλο επιλεγούμε τον τύπο του περιοδικού που θέλουμε να δημιουργήσουμε επιλεγούμε τον τύπο του περιοδικού που θέλουμε να δημιουργήσουμε

Βήματα του YUDU επιλεγούμε αν θα το βλέπουν όλοι επιλεγούμε αν θα το βλέπουν όλοι Και την κατηγορία του περιοδικού Και την κατηγορία του περιοδικού

Βήματα του YUDU ορίζουμε κάποιες λέξεις κλειδιά για να βρίσκουμε το περιοδικό ορίζουμε κάποιες λέξεις κλειδιά για να βρίσκουμε το περιοδικό Και σύντομη περιγραφή του περιοδικού Και σύντομη περιγραφή του περιοδικού

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΝΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΖΗ! ΝΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΖΗ! ΜΑΤΟΥΛΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΜΑΤΟΥΛΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗ! ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗ! ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΠΡΙΤΣΙΟΛΑΣ! ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΠΡΙΤΣΙΟΛΑΣ! ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ! ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ! ΦΑΝΗΣ ΜΑΓΓΙΤΑΣ! ΦΑΝΗΣ ΜΑΓΓΙΤΑΣ! ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟ ΝΤΟΥΛΑΙ! ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟ ΝΤΟΥΛΑΙ! ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ! ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ! ΡΕΝΑΤΟ ΚΕΛΕΖΙ! ΡΕΝΑΤΟ ΚΕΛΕΖΙ! ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ! ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ! ΝΙΚΟΛΟΒ ΜΑΡΤΗΝ! ΝΙΚΟΛΟΒ ΜΑΡΤΗΝ! …ακολουθούν παραδείγματα από την χρήση των εργαλείων