Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μια πανέμορφη πόλη και πρωτεύουσα!!!
Advertisements

ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα: ●Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Φωτογραφίας και.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
ΙΤΑΛΙΑ ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε.
Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.
Εισαγωγή στην ιστορία της Αρχιτεκτονικής
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
Δομίνικος Θεοτοκόπουλος
Η Περούτζια είναι ιστορική πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Βρίσκεται σε γραφικότατο λόφο στη κοιλάδα του άνω Τίβερη, περίπου 140 χλμ.
Πραγα η «χρυση πολη».
6.8. Ο πολιτισμός της Αναγέννησης (15ος-16ος αι.)
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Κρυφή ΜατιάΒοήθεια Κοινού  Δελτίο Ερωτήσεων Ιστορίας Εύκολες Μέσης δυσκολίαςΔύσκολες Ιστορική ΠερίοδοςΒιβλίο Φιλοσοφικό Κίνημα Αστρονομία.
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Τιτσιάνο “Η Αφροδίτη του Ουρμπίνο”
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τέχνες και πολιτισμός Η πολιτιστική μας κληρονομιά και η δύναμή της παγκοσμίως. Κλασική εποχή 5ος αιώνας π.Χ. Βυζαντινή τέχνη 3ος αιώνας μ.Χ.-1821μ.Χ.
ΒΕΝΕΤΙΑ.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Λευκός Πύργος Το μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
Η αναγέννηση ήταν η εποχή όπου όλα ξαναγεννήθηκαν.(1453)
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Γιάννης Χατζημιχαήλ Ε΄ Τάξη
Αναγεννησιακή τέχνη Με τον όρο Αναγεννησιακή τέχνη, που εκτείνεται περίπου από το , αναφερόμαστε στην καλλιτεχνική παραγωγή κατά την ιστορική.
Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ.
Ευρωπαϊκές πόλεις, 15ος-18ος αι
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Η Αναγέννηση προέρχεται από τα συνθετικά ri- «ξανά» και nascere «γεννιέμαι» (αγγλικά: Renaissance, ιταλικά: Rinascimento, γαλλικά: Renaissance.
Η αρχιτεκτονική του αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη
Χρυσός αριθμός Φ Εργασία στο πρότζεκτ των μαθητριών: Τρόφιν Στεφανία Λυρίτη Μίρκα Ντόκα Ιφιγένεια Μερμβελιωτάκη Ξένια.
Οι Ιταλοί καλλιτέχνες τις Αναγέννησης
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΕΤΟΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Χρόνος Ανέγερσης Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα.
I. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 1. Οι συνέπειες της μετανάστευσης των γερμανικών φύλων για την Ευρώπη.
Η οροφή της Capella Sistina, Michelangelo, , Βατικανό ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΜΕΡΟΣ Δ’
Ελληνορωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα Μαλβίνα Αντωνίου Ε΄1.
Ρώμη Η Ρώμη είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται να επισκεφτεί,ειδικά αν ονειρεύεται διακοπές με μια αξεπέραστη ιταλική.
Ιφιγένεια Ποντίκη Φιλόλογος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ 15 ος- αρχές 17 ου αι. Ζωγραφική, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική.
Πολυτεχνείο Κρήτης - Αρχιτεκτονική Σχολή εαρινό εξάμηνο Ιστορία & Θεωρία Αρχιτεκτονικής II Αμαλία.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
#2_γεωμετρία επιμέλεια_Σύμος Χαραλάμπους
Αναγέννηση: Γράμματα Τέχνη
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
ΡΟΜΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΠΓΕΣΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: Κ.ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑ: ΚΟΚΟΜΠΑΪΑ
Ιταλία.
ΚΟΡΩΝΗ.
Δανάη Κακαβά 13ο γυμνάσιο Πατρών Β’1
Η δυτική ζωγραφική από τον 14ο αιώνα έως τον 18ο αιώνα
Το κίνημα των Ναζαρηνών
Αγία Σοφία Η Αγία Σοφία ,ικ΄π στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, η οποία έχει παραμείνει ακέραια μέσα στο βάθος του χρόνου.
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Ι.Μ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Ναός του Αγίου Παντελεήμονος Θεσσαλονίκης!
Δυτική Αρχιτεκτονική Δήμητρα Ζιώγα Σχολικό Έτος: Θρησκευτικά
Ρομανική τέχνη και βυζαντινή τέχνη
ΝΑΖΑΡΗΝΗ ΤΕΧΝΗ Κωνσταντίνος Κριθαρίδης Σχολικό Έτος
25. Η Εκκλησιαστικη τέχνη στη Δύση Δανάη Φιλιπποπούλου
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
El Greco Η ιστορία του Έλληνα Ζωγράφου 1541–1614.
Τζιότο και Ραφαήλ Δικαίος Κερκουλας.
ΤΕΙ Αθήνας- Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων   Τουριστικό Δίκαιο Εισηγητής : Α. Μανιάτης    Γραπτή Εργασία Αξιολόγησης στο Ιταλικό Τουριστικό Δίκαιο Κλινάκη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΣΩΤΣΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΜΗΜΑ Β5

Η Αρχιτεκτονική της Αναγέννησης χαρακτηρίζεται… … από μια αναβίωση των Ρωμαϊκών προτύπων με κύρια στοιχεία τις μαθηματικές αναλογίες και την "καθαρότητα" στις γεωμετρικές μορφές. Η αρχιτεκτονική στην Αναγέννηση δίνει έμφαση: στις οριζόντιες γραμμές την αρμονία στην τελική σύνθεση. Θέματα από την αρχαιότητα σε προσόψεις και το εσωτερικό.

Αναγεννησιακο στυλ Η πιο αξιοπρόσεκτη αρχιτεκτονική πρακτική Θόλοι κτιρίων (εμπνευσμένοι πιθανά από το ρωμαϊκό Πάνθεον) Έμφαση σε: συμμετρία, αναλογία, γεωμετρία και κανονικότητα των μερών

Σημαντικεσ μορφεσ στην αρχιτεκτονική τησ εποχησ Λεόν Μπατίστα Αλμπέρτι Μικελόζο Αντρέα Παλλάντιο

Λεον Μπατιστα Αλμπερτι (18/2/1404 – 20/04/1472) Λεον Μπατιστα Αλμπερτι (18/2/1404 – 20/04/1472) Ιταλός συγγραφέας, καλλιτέχνης, αρχιτέκτονας, ποιητής, ιερέας, γλωσσολόγος, φιλόσοφος, κρυπτογράφος και γενικά όπως απαιτούσε η Αναγέννηση πολυμαθής. Χαρακτηριστικό δείγμα «καθολικού ανθρώπου» της Αναγέννησης. Κλασικές σπουδές στην περίφημη σχολή της Gasparino Barzizza στην Πάδοβα (1414 έως 1418). Ολοκλήρωσε έπειτα την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, όπου σπούδασε νομικά. Θεωρεί τα μαθηματικά ως το κοινό έδαφος της τέχνης και των επιστημών.

Tempio Malatestiano: καθεδρικός ναός

Santa Maria Novella: Εκκλησία στη Φλωρεντία

Basilica concattedrale di Sant'Andrea: Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Αντρέα Παλλαντιο (30/11/1508 – 19/08/1580) Αντρέα Παλλαντιο (30/11/1508 – 19/08/1580) Αρχιτέκτονας που δραστηριοποιήθηκε στη Δημοκρατία της Βενετίας. Επηρεασμένος από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχιτεκτονική, κυρίως από το Βιτρούβιο, θεωρείται ευρέως ως το πιο ισχυρό άτομο στην ιστορία της δυτικής αρχιτεκτονικής. Όλα τα κτίρια του βρίσκονται στο μέρος όπου βρισκόταν η Ενετική Δημοκρατία. Οι διδασκαλίες του συνοψίζονται στην αρχιτεκτονική πραγματεία Quattro Libri dell' Architettura (τα τέσσερα βιβλία της Αρχιτεκτονικής). Η πόλη της Βιτσέντσα και οι βίλες Palladian στο Βένετο είναι παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Αντρέα Παλλαντιο (30/11/1508 – 19/08/1580) Αντρέα Παλλαντιο (30/11/1508 – 19/08/1580) Έκτισε πολλά παλάτια και βίλες κυρίως στη Βιτσέντσα. Έλαβε πολλές προμήθειες από τους πλούσιους και τον αρχοντιά της Βενετίας. Χρησιμοποιούσε απλά και συνηθισμένα υλικά για να σχεδιάσει τα πιο εκλεκτά κτίρια σε κλασικό ύφος. Τα σχέδια του με ασπίδες και κολώνες έχουν ονομαστεί ως "παλαντιανό μοτίβο" και έχουν αντιγραφεί από τους αρχιτέκτονες μέχρι σήμερα. Οι Βίλες του φαίνεται να έχουν το δικό τους σήμα κατατεθέν, αν και αντικατοπτρίζουν το παλαντιανό ύφος. Τα κτίρια του έχουν γενικά μια κεντρική αίθουσα που περιβάλλεται από άλλα δωμάτια ομαδοποιημένα σε τέλεια συμμετρία και είναι τρεις όροφοι ψηλά.

Βίλα Ροτόντα

Βίλα Μπαρμπαρόσα

Μικελοζο Γεννημένος στη Φλωρεντία Στη Βενετία έχτισε τη βιβλιοθήκη του San Giorgio Maggiore, και σχεδίασε και άλλα κτίρια εκεί. Το 1428, μαζί με Donatello, ανήγειρε ένα υπαίθριο άμβωνα σε μια γωνία του καθεδρικού ναού του Αγίου Στεφάνου στο Πράτο. Η μεγάλη ακαδημία Palazzo στη Φλωρεντία, που χτίστηκε από τον Κόσιμο, σχεδιάστηκε από τον ίδιο (από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της ιταλικής αρχιτεκτονικής του 15ου αιώνα) Εν μέρει, ξανάχτισε το Palazzo Vecchio και του πρόσθεσε πολλές σημαντικές αίθουσες και σκάλες.

Μικελοζο Το 1437 είχε προσληφθεί για να ξαναχτίσει το εγχώριο τμήμα και να αναδιαμορφώσει το μοναστήρι του Αγίου Μάρκου στη Φλωρεντία. Σχεδίασε πολλά άλλα κτίρια τα περισσότερα από τα οποία έχουν μεγάλη πολιτιστική σημασία, όπως ένας ξενώνας στην Ιερουσαλήμ, την καλοκαιρινή βίλα του Κόσιμο στο Καρέτζι. 1461 – 1464: κατασκεύασε τα τείχη της Στων, στη Δαλματία (το μεγαλύτερο μεσαιωνικό τείχος στην Ευρώπη)

Medici Riccardi

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δημαρχείο της Αμβέρσας (Βέλγιο) Δημαρχείο της Αμβέρσας (Βέλγιο)

Φρούριο Kronborg, Δανία

Κάστρο Gripsholm, Σουηδία

Καθεδρικός ναός του Αρχαγγέλου, Ρωσία

Δημαρχείο στην πόλη Πόζναν της δυτικής Πολωνίας

Εκκλησία Pazzi , Φλωρεντία

Εκκλησία στη Ρώμη

Το Παλάτι των Δόγηδων, Ιταλία

Το Δημαρχείο της Άουγκσμπουργκ, Γερμανία

Το Δημαρχείο της Βρέμης, Γερμανία

Το κάστρο της Χαϊδελβέργης, Γερμανία

Longleat, Αγγλία