Soft skills = προσωπικά χαρακτηριστικά και ικανότητες Δέκα προσωπικά χαρακτηριστικά και ικανότητες που αναπτύσσονται κατά την εφαρμογή ενός προγράμματος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτική Αμπαλάκης Στέλιος
Advertisements

Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
Προσωπικές δεξιότητες
Θεωρία Μάθησης Ο ατομικός Εποικοδομητισμός του Piaget
Φιλοσοφία Ενσωμάτωσης των ΤΠΕ
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
Τι είναι το Σχέδιο Εργασίας (Project) και τι μέθοδος Project;
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η ανάδυση της ανάγνωσης και της γραφής: έννοια και σύγχρονες απόψεις Ευφημία Τάφα Καθηγήτρια Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 22-24/10/2007 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
«ΠΙΡΠΙΡΟΥΝΑ» Πειραματισμός για τη διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δέσποινα Μπογδάνη – Σουγιούλ Ιούνιος 2002.
Εισηγητής:Στέφανος Μέτης
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΩΜΑΤΩΝ» (Δ’ τάξη)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
«Αποτελέσματα έρευνας στο πλαίσιο του έργου VAB σε εθνικό επίπεδο» Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου Επιστημονική συνεργάτης ΕΥΕΜ/ΕΑΠ 1Πρώτη Συνάντηση Εργασίας.
Η επικοινωνία στις κοινωνικές ομάδες και στην εκπαίδευση
ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ευθυγράμμιση Στόχων – Διδασκαλία – Αξιολόγηση ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ανδρέας Σ. Ανδρέου.
Jigsaw: Τί είναι;.
Ο επικοινωνιακός ρόλος του εκπαιδευτικού σε συμβατικά, υπολογιστικά και δικτυακά περιβάλλοντα μάθησης Μαρία Κορδάκη, Ph.D, M.ED.
Πρόταση αποτελεσματικής μαθησιακής διαδικασίας για το μάθημα : Προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο. Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας.
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
ΟΙ «ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Σταδιοποίηση της διδασκαλίας Δέγγλερη Σοφία.
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
Δημιουργική σκέψη και δημιουργικά άτομα Επιπτώσεις για την πρακτική στη σχολική τάξη.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Μέθοδος Project Επιλογή του θέματος. Χωρισμός σε υποθέματα
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Ιχνηλατώντας το «καινούριο» στο σύγχρονο σχολείο.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη : από το θρανίο και το έδρανο στην κοινωνική-οικονομική αρένα Δημήτριος Καλαϊτζίδης Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Σχολικής.
Ενσυναίσθηση, συναισθηματική νοημοσύνη και ο ρόλος της στην νοσηλευτική φροντίδα.
«Οι Αρχές της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο προηγούμενο μάθημα είχαμε μιλήσει για το παιχνίδι, τον ορισμό του, τη σημασία του, τα είδη του παιχνιδιού κατά τον Piaget , και το.
Παράθυρο Johari.       Ψυχοδυναμική των σχέσεων βοήθειας και ανάπτυξης οικογενειακών σχέσεων (Παράθυρο Johari)
Βιολογία Γυμνασίου.
Μάθηση σημαίνει τροποποίηση συμπεριφοράς & σχηματισμό συνηθειών
Διαδικασία Μάθησης Γνωστικές Δεξιότητες
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Υπεύθυνες καθηγήτριες: ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΕ 03 ΜΥΛΩΝΑ ΛΕΒΑΝΤΑ ΠΕ 11
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών
«Η ανάπτυξη της τριαρχικής νοημοσύνης»
M. Πατρινόπουλος.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας
Επιμόρφωση Πληροφορικών Βαγγέλης Κανίδης
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
H ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Γιαννάκης Κουμίδης.
Σχεδιασμοί 1η παρέμβαση.
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Soft skills = προσωπικά χαρακτηριστικά και ικανότητες Δέκα προσωπικά χαρακτηριστικά και ικανότητες που αναπτύσσονται κατά την εφαρμογή ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιβαλλοντική ομάδα 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης – mail@6gym-stavroup.thess.sch.gr

1.Ομαδικότητα: Ομαδικότητα διαθέτει ο μαθητής όταν όχι απλώς δουλεύει καλά μέσα στην ομάδα , αλλά όταν ο τρόπος σκέψης και δράσης του συνάδει με το πνεύμα της ομάδας. 2.Επικοινωνία : Ικανότητα επικοινωνίας σημαίνει να εκφράζεται κανείς με σαφήνεια , αλλά και να ερμηνεύει τα μηνύματα του συνομιλητή του σωστά.Αυτό επιτυγχάνεται με την προσεκτική ακρόαση και τη συνεκτίμηση σημείων (όπως εκφράσεις του προσώπου και κινήσεις του σώματος) –μη λεκτική επικοινωνία 3.Οργανωτικότητα : Ικανότητα να σχεδιάζει και να οργανώνει κανείς την εργασία του και τις υποχρεώσεις του έτσι ώστε να μπορεί να διοχετεύει την ενέργεια και τον χρόνο του με τον καλύτερο τρόπο.

4. Ευελιξία :Ετοιμότητα και διάθεση για συνεχή μάθηση και εξέλιξη 4. Ευελιξία :Ετοιμότητα και διάθεση για συνεχή μάθηση και εξέλιξη .( Εκμάθηση ενός καινούργιου προγράμματος στον Η/Υ ,αλλά και πιο σύνθετες έννοιες και διαδικασίες π.χ. εντροπία , αειφορία κλπ) 5. Συναισθηματική νοημοσύνη :Κύρια εκφράζεται με την έμφυτη δεξιότητα στην επαφή με συμμαθητές , καθηγητές και άλλους . (Σύλλογο Γονέων , σύλλογο καθηγητών , εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ).Μαθαίνω με το συναίσθημα. Δεν είναι ανεξάρτητη από άλλες δεξιότητες όπως η ομαδικότητα και η επικοινωνία.

Κείμενο 6.Αυτοπαρακίνηση :είναι το σύνολο των αιτιών που κινητοποιούν την ανθρώπινη δράση.Η κινητήρια δύναμη που μας κάνει να ενεργούμε.Είναι σημαντικό πως πολλές φορές οι μαθητές ξεκινάνε τη «μηχανή» χωρίς να υπάρχει ανάγκη να προσθέτει ο καθηγητής τα «καύσιμα» 7. Αποφασιστικότητα : Το χαρακτηριστικό αυτό είναι απαραίτητο στους μαθητές που θα αναλάβουν την ηγεσία μιας ομάδας. 8. Δημιουργικότητα : Το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα της Ομάδας είναι τέτοια ώστε αναπτύσσονται από τους μαθητές πολλές νέες ιδέες και έξυπνες λύσεις για πολλά προβλήματα . Κείμενο Κείμενο Κείμενο Κείμενο

9. Αναλυτική σκέψη :Ικανότητα να ανακαλύπτει κανείς λογικές σκέψεις , να αναγνωρίζει αλληλεξαρτήσεις , να τις συνθέτει , να τις ερμηνεύει και να εξάγει σωστά συμπεράσματα . 10. Διάθεση για αλλαγή : Τα προβλήματα του περιβάλλοντος δεν θα λυθούν από μόνα τους , αλλά από ανθρώπους που θα κάνουν μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή τους. Το κύμα της σύνθεσης αυτών των αλλαγών θα βελτιώσει την κατάσταση του πλανήτη .

Ας σκεφτούμε κι άλλα μαθήματα του σχολικού προγράμματος ,κατά τη διδασκαλία των οποίων θα ήταν δυνατό να αναπτύξουμε ορισμένα από τα παραπάνω προσωπικά χαρακτηριστικά των μαθητών μας !

Περιβαλλοντική Ομάδα 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης Κάνω πράγματα Ακούω και παρακολουθώ Περιβαλλοντική Ομάδα 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης Αναλύω και διασπώ στα συστατικά τους Μου αρέσει να δρω αναμειγνύομαι Αξιολογώ πράγματα και αναλύω ιδέες Εξετάζω όλες τις πλευρές των θεμάτων Είμαι δεκτικός και ανοικτός Παρατηρώ και σκέπτομαι Έχω διάθεση για αλλαγή

Σκέφτομαι πλανητικά Δρω τοπικά