Ελιά & ελαιόλαδο Αιμιλία Αριστείδου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΙΕΣ.
Advertisements

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων
Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι στατιστικής και η τεχνική της εμπάς ταιριάζει πολύ Οι πρωταθλητές προσπαθούν να ακολουθούν κάθε φορά το πλάνο με τις.
ΤΑΞΗ Α’ Παιχνίδια που ταξιδεύουν Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου
Γράψε στους κύκλους τι συμβαίνει το φθινόπωρο
Η ελια στην αρχαιοτητα.
Ελιά: Μια διαθεματική προσέγγιση
Μέσα επικοινωνίας Αιμιλία Αριστείδου.
Μέσα Συγκοινωνίας ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ.
Το Φθινόπωρο Αιμιλία Αριστείδου.
Σταφύλι - τρύγος Αιμιλία Αστείδου.
Όργωμα - σπορά Αιμιλία Αριστείδου.
Τ Ο ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ο μικρός Ανδρέας και δίπλα του παρουσιάζει το σχήμα τετράγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα.
Ο αριθμός 4 Αιμιλία Αριστείδου.
ΛΑΔΙ.
Η ΕΛΙΑ…. για το παιδί σου.
Τα Επαγγέλματα Αιμιλία Αριστείδου.
Μύτη σαν σαλάμι Σελ
Χάσαμε την γάτα Σελ
Γάτα και παπαγάλος Σελ
Ο ΑΡΙΘΜΌΣ 3 Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο τα 3 γουρουνάκια και δίπλα τους ο αριθμός 3. Γεια σας παιδιά! Ναι καλά το καταλάβατε είμαστε τα 3 γουρουνάκια.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ σχ. ετ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΕΛΙΑ:
Πεπόνι, πεπόνι ΄Ενας μανάβης στη λαϊκή αγορά φωνάζει για να πωλήσει τα φρούτα και τα λαχανικά του. «Εδώ τα ωραία πεπόνια» Μαζεμένος κόσμος (γονείς , παιδιά)
Τ Ο ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα κοριτσάκι με πορτοκαλί φόρεμα, πορτοκαλιά παπούτσια και πορτοκαλί λουλούδι στα μαλλιά. Υπάρχουν.
«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
Ο ΜΑΔΟΠΟΊΗΣΗ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα παιδί που παίζει στο χαλί με το παιχνίδι ξυλάκια. Τα ξυλάκια είναι σε χρώματα: κόκκινά, κίτρινα,
Μαθητές: Στέλλα Γκούφα
Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
Κώστα νομίζω η μέρα δεν είναι καλή σήμερα. Κοίταξε τον ουρανό
Η Συγκομιδή της Ελιάς.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Τα Ζώα της Φάρμας! ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ.
Κ ΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΉ ΑΓΩΓΉ ! Αιμιλία Αριστείδου. Τις Τίνας της άρεσε πολύ να παίζει με τα παιχνίδια της στην αυλή του σπιτιού της. Όμως κάθε φορά που έβγαινε.
Τ Ο ΚΌΚΚΙΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα παιδί η Αλίκη. Φοράει κόκκινο φόρεμα, κόκκινα παπούτσια και ένα κόκκινο λουλούδι στα μαλλιά. Γεια.
Η ελια και το λαδι.
Η ελιά είναι δέντρο με σκληρό βλαστό,
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Στην αυλή.  Βγήκα έξω στην αυλή  Ήταν όμορφη πολύ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Τ Ο ΤΡΊΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ένα κορίτσι η Ειρήνη και δίπλα της παρουσιάζει το τρίγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Ειρήνη.
Φυσικές Επιστήμες Θερμότητα. Άσκηση 1 Φόντο η κουζίνα ενός σπιτιού. Πάνω στον πάγκο υπάρχουν υλικά : νερό, γάλα, χυμός, λάδι. Μιλά ένα αγόρι. Γεια σας.
Ανακύκλωση Χαρτιού Γιώργος Γρηγορίου.
Κάστανα Ερωτήσεις Θεοδώρα Μπάφα Ε Ερώτηση- Απάντηση Πόσο χρονιά ζει μία καστανιά; Ζει από χρόνια.
Η ελιά.
Η ελιά.
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
Η ελιά.
Ελιά Γ1.
Ελιές και Ελαιόλαδο Μαρία Αμπατζή, Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ.
ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Το δένδρο της ελιάς. Η σχέση του με τα φάρμακα και τα καλλυντικά
Καστανεωνασ-λιβαδι Θεσσαλονικησ
Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ήθη και έθιμα
ΕΛΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΡΑΟΥΖΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΥΡΑΣ Δ3.
1 η ομάδα Γεωπόνοι Γαμπιεράκης Γιάννης Γιαννουκάς Ηλίας Ντεληγιώργη Σαββίνα Φασόλης Γιώργος Χαρινού Σταυρούλα Ελιά: από το δέντρο στο... πιάτο μας.
Διδασκαλία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο: Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ι Ενότητα 7: Η Ελιά Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου Τμήμα Επιστημών της.
«Η ελιά» 142ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Τμήμα Δ΄1. Μύθοι και αρχαιολογίa της ελιάς  Αγγειογραφίες  τοιχογραφίες  πιθάρια λαδιού - λυχνάρια  ιδεογράμματα.
«Φτιάχνοντας» την Άνοιξη!!!
5ο Δημοτικό Σχολείο Κω Το κοινωνικό Σχολείο, το πράσινο Σχολείο, το Σχολείο που καινοτομεί, το συνεργατικό Σχολείο.
Δροσοπούλου Γεωργία Λιαγκουρδή Ειρήνη Σακκά Βάσια Σταμούλος Νίκος
Η Ε Λ Ι Α 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΤΑΞΗ: Δ’
Η Ιστορία ενός σπόρου Βαμβακιού
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
για να σχηματίσω τη λέξη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ελιά & ελαιόλαδο Αιμιλία Αριστείδου

Άσκηση 1 Φόντο ένα αγόρι στον ελαιώνα. Γεια σας φίλοι μου! Ασφαλώς θα αναρωτιέστε που βρίσκομαι! Ήρθα στον ελαιώνα με το παππού μου για να μαζέψουμε τις ελιές!

Φόντο ελαιώνας και κόσμος που μαζεύει ελιές με τις ειδικές κτένες Φόντο ελαιώνας και κόσμος που μαζεύει ελιές με τις ειδικές κτένες. Κάτω υπάρχουν πράσινα δίχτυα, καλάθια με ελιές. Κάθε Οκτώβρη ερχόμαστε στον ελαιώνα για να μαζέψουμε τις ελιές. Απλώνουμε κάτω από τα ελαιόδεντρα μεγάλα πράσινα δίχτυα για να πέφτουν πάνω οι ελιές. Τις ελιές τις μαζεύουμε με τις ειδικές κτένες και μετά τις μαζεύουμε από τα δίχτυα και τις βάζουμε μέσα στα μεγάλα καλάθια.

Φόντο το ελαιοτριβείο από μέσα. Να φαίνονται κάποια μηχανήματα. Φόντο το ελαιοτριβείο από μέσα. Να φαίνονται κάποια μηχανήματα. Μετά τις μεταφέρουμε στο ελαιοτριβείο. Εδώ τις ρίχνουμε μέσα στα μεγάλα μηχανήματα που τις καθαρίζουν από τα φύλλα, τα κλαδάκια, τα κουκούτσια και μετά τις λιώνουν. Στο τέλος παίρνουμε μέσα σε μεγάλα παγούρια το ελαιόλαδο.

Στο φόντο έξω από το ελαιοτριβείο ένας μεγάλος <<σωλήνας>> που βγάζει έξω τα αλεσμένα κουκούτσια. Κάτω από το σωλήνα ένα βουνό από λίπασμα και ένας γεωργός βάζει μέσα σε μια σακούλα. Ασφαλώς θα αναρωτιέστε τι γίνονται τα κουκούτσια από τις ελιές; Ένα από τα μηχανήματα του ελαιοτριβείου λιώνει τα κουκούτσια και τα μεταφέρει έξω από το ελαιοτριβείο. Οι γεωργοί τα μαζεύουν και τα χρησιμοποιούν ως λίπασμα για τα χωράφια τους.

Στο φόντο υπάρχουν ελαιόλαδο, γιαούρτι, ελιές μαύρες, ελιές τσακιστές, κρασί, σαπούνι από ελιά, κρέμες προσώπου από ελιά, κτλ. Με τις ελιές μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα προϊόντα. Πάτησε πάνω στα προϊόντα που φτιάχνουμε με τις ελιές.