Καθηγητής Πληροφορικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει εκατομμύρια υπολογιστές.,. Περισσότερες από 100 χώρες που συνδέονται με τις ανταλλαγές των δεδομένων, ειδήσεις και απόψεις..Σε.
Advertisements

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
INTERNET Ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου Οι αποστάσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Τα ταξίδια σε μακρινούς τόπους γίνονται άμεσα απ το “ανοιχτό.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Γονικός Έλεγχος στη Χρήση του Διαδικτύου
Πάμε για surfing με ασφάλεια;. Το διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Το αντίδοτο στην “πληροφορύπανση”
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Υπηρεσίες Διαδικτύου Βαμβακάς Δημήτριος Καθηγητής Πληροφορικής ΓΕΛ Σάμου.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
Ανήλικοι & ηλεκτρονικό έγκλημα
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ειδικές μορφές επικοινωνίας των τουριστικών επιχειρήσεων
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Προσοχή! ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
Διαδίκτυο … Ένας υπέροχος κόσμος;
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παρουσιάζουν οι μαθητές: Γ Ι Ο Υ Λ Η Λ Ι Ο Υ Ν Η
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ.
Η επιστήμη του Web.
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
25/2/212/ ΕΡΕΥΝΑ Ερωτηματολόγιο Δημήτριος Γιαννιτσάδης Μηχ/κός Η/Υ & Πληρ/κής Εκπαιδευτικός Πληρ/κής Οι μαθητές των Δ΄Ε΄ΣΤ΄τάξεων απαντούν… Πόσο.
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Λύνοντας σταυρόλεξο μαθαίνουμε για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο Αν είσαι μαθητής/τρια Δημοτικού, κάνε κλικ στο εικονίδιο Αν είστε γονείς, κάντε κλικ στο εικονίδιο Αρχική σελίδα.
Για ποιόν λόγο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή; Εργασίες 27% Διασκέδαση 50% Επικοινωνία 15% Ενημέρωση 8%
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Κώδικας χρήσης Διαδικτύου
Παρουσίαση της ύλης του μαθήματος «Εφαρμογές Υπολογιστών»
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
Προγράμματα γονικού ελέγχου
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
Ασφαλές Internet Ιοί Παραπληροφόρηση Ακατάλληλα Άχρηστα Ψαράδες
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Καθηγητής Πληροφορικής Διαδίκτυο Οδηγίες για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από Μαθητές και Γονείς Νίκος Παπαδόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής 1ου Γυμνασίου Χολαργού

Το διαδίκτυο είναι μια πραγματικότητα Με το διαδίκτυο παύουν να υφίστανται οι κοινωνικές και πολιτιστικές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο η επικοινωνία μεταξύ των χρηστών καθίσταται άμεση και αμφίδρομη δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή, να πληροφορηθεί αλλά και να πληροφορήσει δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών αλλά και η δυνατότητα της προσωπικής επιλογής των πληροφοριών αυτών Το διαδίκτυο θεωρείται ένα άκρως δημοκρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας

Τι μας παρέχει το διαδίκτυο; Ενημέρωση Διασκέδαση Επικοινωνία Γνώσεις Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Ο ιστοχώρος του 1ου Γυμνασίου Χολαργού

Διαδίκτυο και μάθημα πληροφορικής Τα μαθήματα, οι ασκήσεις, οι εργασίες των μαθητών και μια σειρά θεμάτων πληροφορικής αναρτούνται στον παρακάτω ιστοχώρο http://computer-labor.blogspot.gr

Διαδίκτυο και μάθημα φυσικής Oι ασκήσεις αναρτούνται στον παρακάτω ιστοχώρο http://physics-labor.blogspot.gr

Διαδίκτυο και φιλολογικά μαθήματα Μια ποικιλία φιλολογικών θεμάτων θα βρείτε στον παρακάτω ιστοχώρο http://filologos123.blogspot.gr/

Πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους μαθητές Παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά του, το Internet υποκρύπτει κάποιους κινδύνους τους οποίους κάθε χρήστης ανακαλύπτει σταδιακά όσο αποκτά μεγαλύτερη εξοικείωση με το μέσο αυτό. Αυτοί οι κίνδυνοι αφορούν: στην έκθεση των παιδιών σε σελίδες που προπαγανδίζουν την επιθετική συμπεριφορά και το ρατσισμό που προωθούν τα ναρκωτικά που προωθούν τα τυχερά παιχνίδια που περιέχουν πορνογραφικό υλικό που έχουν σκηνές βίας στην εξαπάτησή τους από άγνωστους ενήλικες οι οποίοι υποκρίνονται ότι είναι ανήλικοι στην άσκηση πίεσης για αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων με την επιρροή που μπορεί να έχει ένας μεγαλύτερος χρήστης σε μικρά παιδιά.

Συμβουλές ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου Οι μαθητές πρέπει Να μη δίνουν προσωπικά τους στοιχεία και λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής σε άλλους χρήστες όπως e-mail αριθμούς τηλεφώνων την διεύθυνση της κατοικίας ή του σχολείου τους Να μην αποκαλύπτουν τους  κωδικούς πρόσβασης (password)  που χρησιμοποιούν  στις διάφορες υπηρεσίες του διαδικτύου Να μη συμπληρώνουν φόρμες με τα στοιχεία τους κατά την επίσκεψη τους στους διάφορους δικτυακούς τόπους (που δε γνωρίζουν) Να μην ανοίγουν e-mail από άγνωστους αποστολείς με περίεργα θέματα Να δίνουν προσοχή στα επισυναπτόμενα, πολλά απ' αυτά είναι ιοί ή Δούρειοι Ίπποι και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον υπολογιστή Να είναι επιφυλακτικοί να αποδεχτούν ότι διαβάζουν στους διάφορους δικτυακούς τόπους και να υποβάλουν τα πάντα στην κρίση της λογικής τους

Πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι συμβουλές προς τους γονείς οι γονείς θα πρέπει να: είναι ενημερωμένοι για τη σύγχρονη δικτυακή πραγματικότητα τις δυνατότητες και τους κινδύνους που υπάρχουν το τι κάνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο και με τι σκοπό το χρησιμοποιούν επιβλέπουν τα παιδιά τους κατά την χρήση του διαδικτύου να δημιουργήσουν μια συμφωνία σε οικογενειακό επίπεδο για την χρήση του Internet να συνοδεύουν τα μικρότερα παιδιά όταν συνδέονται στο Internet, ειδικά την πρώτη φορά να διδάξουν τα παιδιά τους να μην δίνουν ποτέ προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες να βάζουν τους υπολογιστές με σύνδεση στο Internet σε ένα συχνά χρησιμοποιούμενο χώρο του σπιτιού να ελέγχουν τα Αγαπημένα και το Ιστορικό του φυλλομετρητή ιστοσελίδων (π.χ Mozilla) για να δουν ποιες σελίδες έχουν επισκεφτεί τα παιδιά τους φιλτράρουν το περιεχόμενο του διαδικτύου ώστε να ελέγχουν ότι τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι επιβλαβές ενημερωθούν για  λογισμικό το οποίο είναι διαθέσιμο για τον έλεγχο του περιεχομένου και να εξετάσουν την  δυνατότητα εφαρμογής κάποιου στους υπολογιστές του σπιτιού.

Φίλτρα / Εργαλεία Γονικού Ελέγχου Τα συστήματα φιλτραρίσματος και τα εργαλεία γονικού ελέγχου είναι προγράμματα που ρυθμίζουν την πρόσβαση σε πληροφορίες ή υπηρεσίες στο Διαδίκτυο σύμφωνα με καθορισμένα κριτήρια. Μπορούν να εγκατασταθούν στον υπολογιστή του χρήστη και μπορούν να αντιδράσουν ποικιλοτρόπως: να προειδοποιήσουν για προβληματικές ιστοσελίδες να καταγράψουν λεπτομερώς τις κινήσεις ενός χρήστη στο Διαδίκτυο να μπλοκάρουν ύποπτους ιστοχώρους να επιτρέψουν την πρόσβαση συγκεκριμένες ώρες και ημέρες ακόμα και να κλείσουν τελείως τον υπολογιστή.

Εργαλεία Γονικού Ελέγχου

Εργαλεία Γονικού Ελέγχου

Χαρακτηριστικά προστασίας του Κ9 Μπλοκάρει ιστοσελίδες σε περισσότερες από 70 κατηγορίες Πορνογραφία Τζόγος Ναρκωτικά Βία/μίσος/ρατσισμός Ασφαλής αναζήτηση σε μηχανές αναζήτησης (google κλπ) Θέτει χρονικούς περιορισμούς πρόσβασης στο διαδίκτυο Καθορίζει λίστες ιστοσελίδων Πάντοτε επιτρεπτές Πάντοτε μπλοκαρισμένες Παρουσιάζει αναφορές ιστορικού

Το φιλτράρισμα αρκεί; Τα φίλτρα μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμα εργαλεία στην προστασία των ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο. Όμως, πρέπει να κατανοήσουμε ότι μπορούν να δράσουν μόνο συμπληρωματικά και πιθανώς μόνο σε μικρότερες ηλικίες. η επίβλεψη στο σπίτι η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια η γνώση των κινδύνων η σωστή εκπαίδευση των ανηλίκων η ανάπτυξη κριτικής σκέψης είναι προτιμότερη από τα τεχνολογικά φράγματα