Σύστημα Γραμματειακής Υποστήριξης Επιμέλεια: Παπαϊωάννου Βίκυ, ΠΕ19 1 ο Γυμνάσιο Πολυγύρου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης λειτουργεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Advertisements

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ DATA, ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ.
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε
1 Προτεινόμενες πρακτικές για τη δημιουργία δικτυακών πυλών στις Περιφέρειες Νικόλαος Χατζηγεωργίου Παράρτημα Θράκης ΙΕΛ.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
ΤΕΠΨΤΑθήνα 6/6/2005 ΜΟΔ α.ε. – Τ.Ε.Π.Ψ.Τ. Ενημέρωση για θέματα υποστήριξης Γραφείων Ο.Π.Σ.
Υποστήριξη του Υπολογιστή σας μ’ ένα “κλικ” !. H PROFITEL σε συνεργασία με την I.T.OpenSolutionS σχεδίασε και παρέχει στους συνδρομητές της, τη νέα πρωτοποριακή.
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων Τι είναι; - Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (μαθητές, εκπαιδευτικοί,
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin.
1 ο Συνέδριο ΕΕΠΕ – ΔΤΠΕ, Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2004 ΥΠΕΠΘ Sch.gr Τηλεματικές Υπηρεσίες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Τεχνικός Υπεύθυνος.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
Εγκατάσταση & Διαχείριση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ •Διαδίκτυα και Δίκτυα στις Τεχνικές Σχολές •Πανίκος Βρυωνίδης.
ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ.Ε. http// Η Ελλάδα στη χρήση και αξιοποίηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας σε Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Σελ. 1 Ε.2.2 Υπηρεσίες – Λειτουργία Helpdesk Καταχώρηση και παρακολούθηση αιτημάτων μέσω web Ε Καταχώρηση αιτημάτων υποστήριξης.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.  Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στη Βάση Δεδομένων Εξοπλισμού Σχολειών.  Έχει σκοπό να διατηρεί το ωρολόγιο.
Microsoft Exchange Server Τι είναι ο Exchange Ο Exchange Server χρησιμοποιείται για την παροχή υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( service).
Φλώρος Αθανάσιος Καθηγητής ΠΕ 19 Υποδιευθυντής 32 ο ΓΕ. Λ. Θεσσαλονίκης.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Ερευνητική Εργασία Β2 Λυκείου Γ.Ε.Λ. Βαθέος Αυλίδος.
Ημερίδα επιμόρφωσης Φιλολόγων στις Νέες Τεχνολογίες Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων ΠΕ12 Λ. Ψαρράς Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών: Εκπόνηση ιστοσελίδας.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό.
Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ηλεκτρονικό Περιοδικό e-emphasis.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
ΕΑΙΤΥ Πάτρα, Νοέμβριος 2007 Διαδικασίες Υποστήριξης Υποδομών ΤΠΕ Σχολείων και Χρηστών ΠΣΔ.
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
Λειτουργία ιστοσελίδας και Βάσης Δεδομένων Αποφοίτων του Ι.Ε.Κ. Περιστερίου Ματθέ Παναγιώτα-Ισμήνη Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ19 M.Sc. Προηγμένα Συστήματα.
Ο τομέας της Πληροφορικής
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ : ΤΣΑΛΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ. : 30920
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ΠΜΣ Πληροφοριακά Συστήματα Πληροφοριακά Συστήματα για Μάρκετινγκ και Δημοσκοπήσεις Υπεύθυνος Καθηγητής: Α.Α. Οικονομίδης
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
Εφηβεία και σχολείο Πώς βλέπουν οι νέοι το σημερινό σχολείο και ποιο είναι το ιδανικό σχολείο γι’ αυτούς.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Θα εμπιστευόσασταν τη καλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας σε ένα γιατρό ;
Εισαγωγή στο Blackboard
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Δρ. Ιωάννης A. Αποστολάκης Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Α’ Αθήνας Δρ. Ιωάννης A. Αποστολάκης Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Α’ Αθήνας
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 1 ΟΥ ΕΤΟΥΣ ( ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΜΥΡΝΙΩΤΟΥ Αναπληρώτρια.
Κάντε κλικ για έναρξη… Τ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κέντρο εντολών Χώρος γραφικών (σελίδα) Χώρος σύνταξης διαδικασιών.
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
1 Υπηρεσία Γκρίζας Βιβλιογραφίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΓΚΡΙΖΑΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου Μυτιλήνη, Μάιος 2007.
Πτυχιακή εργασία Νούση Σοφία Α.Μ: 1958 Επιβλέπων καθηγητής : Χουβαρδάς.
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΗΣΗ ΠΑΠΥΡΟΣ MILLENNIUM III.
Αξιοποίηση παλαιών εργαστηρίων Πληροφορικής με sch-scripts σε διανομή LTS-Ubuntu Κε. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Σερρών Χ.Τριανταφύλλου-Ι.Ρίτας-Ι.Μποϊδίδης-Α.Κλέτσας 5η.
WORDPRESS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
Οδηγίες για τα διαδικτυακά μαθήματα. Είσοδος στο μάθημα Ανοίγετε τον Internet Explorer στον ιστότοπο
Εκπαίδευση στο Microsoft® Office Excel® 2007
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος
Πληροφοριακό Σύστημα MySchool
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Πύλη Τηλεκπαίδευσης Τμήματος edu. dmst. aueb. gr Βασιλική Ταγκαλάκη (Ε
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
ΕΦΑΡΜΟΓΗ Κ.Ε.Α. Γνωριμία με την πλατφόρμα διαχείρισης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για χρήστες Δήμων Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ
Α΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ Κάτοχος Χάρτη Κινητικότητας
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σύστημα Γραμματειακής Υποστήριξης Επιμέλεια: Παπαϊωάννου Βίκυ, ΠΕ19 1 ο Γυμνάσιο Πολυγύρου

Εγκατάσταση Αρχείο παραμετροποίησης Ε-mail: Ζητήστε το αρχείο xml για τη σχολική σας μονάδα. Θα πρέπει να δώσετε τον 7-ψήφιο κωδικό αριθμό της σχολικής σας μονάδας. Αλλάξτε το όνομα του μηχανήματος ώστε να συμφωνεί με το όνομα του αρχείου παραμετροποίησης

Εγκατάσταση Η εγκατάσταση της εφαρμογής μπορεί να γίνει μέσα από το σύνδεσμο:

Γιατί δεν έχω πρόσβαση στον παραπάνω σύνδεσμο; Πιστοποιητικά ασφαλείας και Θα πρέπει να έχετε σύνδεση μέσω ΠΣΔ Internet Explorer

Προϋποθέσεις εγκατάστασης Windows XP με Service Pack 2 ή 3 και 1 GB μνήμη VISTA ή Windows 7 με 2 GB μνήμη Η εγκατάσταση του e-School ΔΕΝ υποστηρίζει 64-bit λειτουργικά συστήματα

Οδηγίες και βοηθητικό υλικό Επίσημες οδηγίες (με σύνδεση μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου) Οδηγίες εγκατάστασης εφαρμογής Οδηγίες μετάπτωσης δεδομένων Οδηγίες απεγκατάστασης εφαρμογής Οδηγίες διασταύρωσης δεδομένων Οδηγίες Γραμματειακής Υποστήριξης (εγχειρίδιο χρήσης) Συχνές ερωτήσεις

Είσοδος στο σύστημα Κατά την είσοδο στο σύστημα η εφαρμογή ψάχνει για ενημερώσεις και τις εγκαθιστά.

Μενού - Αρχεία

Μενού - Εκτυπώσεις

Μενού - Εργαλεία

Μενού - Διαχείριση

Μαθητές Εγγραφές μαθητών, ανανεώσεις εγγραφών (από προηγούμενα σχολικά έτη), μετεγγραφές, διακοπές φοίτησης κλπ. γίνονται με τη βοήθεια φόρμας από το μενού «Αρχεία» -> «Μαθητές» -> «Γενικά στοιχεία» Η εισαγωγή νέων μαθητών μπορεί να γίνει και από αρχείο Excel Οι μαθητές πρέπει να διασταυρωθούν με συγχρονισμό

Απαλλαγές – Βαθμοί βάσης ανά μαθητή

Τμήματα Δημιουργία τμημάτων με τη βοήθεια αντίστοιχης φόρμας από το μενού «Αρχεία» Όλα τα ξενόγλωσσα μαθήματα ορίζονται ως ξεχωριστά τμήματα, ακόμα και τα Αγγλικά. Για κάθε τμήμα ορίζουμε υπεύθυνους καθηγητές αλλά δηλώνουμε και τις αναθέσεις μαθημάτων. Δίνεται η δυνατότητα μαζικής εισαγωγής μαθητών σε τμήματα

Καθηγητές Εισαγωγή νέων καθηγητών από τη φόρμα «Εργαζόμενοι» στο μενού «Αρχεία» Οι καθηγητές αποθηκεύονται και σε κάθε νέα σχολική χρονιά μπορούμε να εισάγουμε καθηγητές από παλαιότερα σχολικά έτη. Οι καθηγητές πρέπει να διασταυρωθούν με συγχρονισμό για να γίνουν ενεργοί.

Εισαγωγή βαθμών - απουσιών Η εισαγωγή βαθμών και απουσιών γίνεται από την καρτέλα του μαθητή ή μαζικά ανά τμήμα. Υπάρχει δυνατότα εισαγωγής βαθμών και απουσιών από αρχείο Excel, ανά τμήμα

Εκτυπώσεις Επιλέγοντας από το μενού Εκτυπώσεις έχουμε πρόσβαση σε μια λίστα όλων των κατηγοριών εκτύπωσης. Στις εκτυπώσεις υπάρχουν φίλτρα για την επιλογή δεδομένων Μπορούμε να δημιουργήσουμε και τις δικές μας φόρμες με τη χρήση των φίλτρων και να τις αποθηκεύσουμε Δίνεται δυνατότητα τροποποίησης της μορφής της εκτύπωσης (γραμματοσειρές, μέγεθος, στοιχεία σχολείου, ημερομηνία κλπ)

Συγχρονισμός Κατά τον συγχρονισμό γίνεται διασταύρωση όλων των αλλαγών Αν δεν μορούν να διασταυρωθούν μαθητές ή καθηγητές επιστρέφει μήνυμα λάθους Ο συγχρονισμός με την ΚΒΔ είναι και η μόνη ασφαλής μέθοδος για backup Πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλιώς θα κλειδώσει το e-school Συγχρονισμός μπορεί να γίνει και αυτόματα συγκεκριμένη μέρα και ώρα

Διασταύρωση μαθητών Συχνές αιτίες λάθους: Το σχολείο προέλευσης δεν έχει δηλωθεί σωστά (π.χ Δημοτικό Σχολείο και Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο είναι διαφορετικοί τύποι σχολείων) Το σχολικό έτος του τίτλου εγγραφής Δεν έχει δηλωθεί η μετεγγραφή από το σχολείο προέλευσης Δεν έχει γίνει συγχρονισμός Λάθος στα βασικά στοιχεία του μαθητή (π.χ Γιώργος αντί για Γεώργιος) Συνωνυμία (εξαιρετικά σπάνιο)

Backup

Έκδοση Αποτελεσμάτων Για την έκδοση αποτελεσμάτων πρέπει όλοι οι μαθητές να έχουν διασταυρωθεί (πράσινοι). Σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι δυνατή η έκδοση των αποτελεσμάτων τους. Βήματα έκδοσης αποτελεσμάτων: Εισαγωγή απουσιών Εισαγωγή βαθμών (προφορικά και γραπτά) Ενημέρωση Διαγωγής Ενημέρωση Φοίτησης Ενημέρωση Τελικής Επίδοσης Ενημέρωση αριθμών πρωτοκόλλων απολυτηρίων Συγχρονισμός με ΚΒΔ

Χρήσιμοι σύνδεσμοι Τεχνική υποστήριξη e-School του Υπουργείου Παιδείας Τεχνικά ζητήματα για το e-School - από το Στέκι των ΠληροφορικώνΤεχνικά ζητήματα για το e-School Πληροφορίες επικοινωνίας Ομάδα Υποστήριξης e-School Διεύθυνση Λειτουργικών Υποδομών Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ Τηλ.: www: