Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1
Advertisements

Στη γειτονιά του ήλιου start Δημιουργία: Παύλος Κώτσης.
Αξέχαστα... Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα χρόνια που:
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Τα πολιτεύματα της αρχαίας Ελλάδας
Θεματική Ενότητα: Φτώχια Βραζιλία: Παγκόσμιο Κύπελλο και Ολυμπιακοί Αγώνες γκρεμίζουν τις φαβέλας Θεματική Ενότητα: Φτώχια.
Πανοραμική θέα των Αγίων Θεοδώρων
1. 2 Ο καιρός τρελάθηκε! Η υπερθέρμανση του πλανήτη, για την οποία συχνά γίνεται λόγος, σημαίνει ότι ο πλανήτης μας θερμαίνεται και η μέση θερμοκρασία.
Το καινούριο σιντριβάνι της πλατείας. Πριν φτιαχτεί το σιντριβάνι υπήρχαν πιο πολλά δέντρα σε αυτό το σημείο, ενώ τώρα το έχουν στολίσει γύρω, με γκαζόν.
Δασκάλες: Ολυμπία Κουκουμά
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
Ο Καψοκαλύβας (ξανά).
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας Α1
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
Καθαρισμός παραλίας – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Ο κάμπος.
Βρεφική Ηλικία E- portofolio. Εν δράση Είμαι η φοιτήτρια Βαιοπούλου Ευαγγελία- Ευσταθία και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον χώρο του παιδικού.
στην καθημερινή μας ζωή
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗ
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Στ΄ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Εργασία από τους μαθητές της Δ΄ τάξης:
Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τα άγρια ζώα της Ελλάδας
ΚΟΥΛΑ, Η ΜΙΚΡΗ ΠΟΝΤΙΚΟΥΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ANIMATIONS Συνεργασία : 5 ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης 1 ου Δημ. Σχολείου Καρδίας Β΄Τάξη Πρόγραμμα eTwinning ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Χαρταετοί ο και 1 ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Τμήματα: Α 1, Α 2 του 9ου δημοτικού σχολείου, Α 2, Β του 1ου δημοτικού σχολείου Νάουσας, Εκπαιδευτικός:
Τα ΠΛΗΚΤΡΑ του πιανου Όταν το πιάνο εφευρέθηκε ως ένα μουσικό όργανο, είχε εντελώς διαφορετική όψη από ότι στις μέρες μας. Έβλεπες μόνον άσπρα πλήκτρα.
Παναγιώτης Λαδόπουλος
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Αναγνώριση, έκφραση, χειρισμός συναισθημάτων»
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
Οι πεινασμένοι λύκοι ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΗΧΟ. ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΛΥΚΟΙ Σ’ ένα όμορφο χωριό λοι ζούσαν καλά και αγαπημένα. Τα παιδιά έπαιζαν και οι μεγάλοι ήταν στις.
Οι Έλληνες των παροικιών και των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
ΦΙΛΊΑ Τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου ◦ Τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου μπορεί να είναι χρήσιμα πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που θα.
Γερμανία Μαρία Γεωργίου. Δευτέρα Πρωινό ξύπνημα στην Γερμανία. Η Miriam(το κορίτσι που φιλοξενούσε εμένα,την Γεωργία και την.
Τα δημοτικά σχολεία της Λακατάμειας
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Ελάτε να μάθουμε περισσότερα για τις προσκλήσεις!
Η σημασία και η αναγκαιότητα του αστικού και περιαστικού πρασίνου στις.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ.
Τα ζώα που ζουν κοντά μας
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Δομές και υποδομές Ομάδα:1
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
Αξέχαστα....
Γνωρίζω τον τόπο μου; Καλή Επιτυχία !!!
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
“ Ένα κτίριο μ ε ιδιαίτερη ση μ ασία ” Φρίντα Μπενέτου.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Χαρήκαμε πολύ με το μήνυμά σας και σας στέλνουμε τη δική μας διαφήμιση που αφορά το αγαπημένο μας Ωραιόκαστρο. Το Ωραιόκαστρο είναι πόλη του νομού Θεσσαλονίκης, που αποτελεί Δημοτική Κοινότητα του ευρύτερου δήμου Ωραιοκάστρου, κτισμένο στους πρόποδες του Σιβρίου.

Το Ωραιόκαστρο βρίσκεται 11 χλμ. Βόρεια της Θεσσαλονίκης Το Ωραιόκαστρο βρίσκεται 11 χλμ. Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Έχει συνολικό πληθυσμό 11.896 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Από τότε που γίναμε Δήμος Καλλικράτης, ενωθήκαμε με την: Κοινότητα Δρυμού Κοινότητα Λητής Κοινότητα Μεσαίου Κοινότητα Μελισσοχωρίου Κοινότητα Πενταλόφου Κοινότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Κοινότητα Νεοχωρούδας

Η περιοχή του Ωραιοκάστρου κατοικήθηκε το 1922 από πρόσφυγες που ήρθαν διωγμένοι από τον Πόντο και τον Καύκασο. Οι πρώτες προσφυγικές οικογένειες που εγκαταστάθηκαν ήταν λιγότερες από 200. Ο χώρος, που τελικά και οριστικά αποφασίστηκε για τη δημιουργία του χωριού που θα φιλοξενούσε τους πρόσφυγες ήταν μια περιοχή άγρια, αφιλόξενη, με αναπτυγμένα μόνον τα πουρνάρια. Μεγάλα τμήματα του χώρου είχαν νερά που λίμναζαν και γι’ αυτό είχε πολλά κουνούπια κι έτσι οι κάτοικοι αρρώσταιναν από ελονοσία.

Δεν υπήρχε ούτε ένα δένδρο ή μια καλύβα πουθενά για να ξεκουραστούν οι άνθρωποι που δούλευαν είτε στα χωράφια, είτε φύλαγαν τα πρόβατα και τα κατσίκια τους. Η ζωή τους ήταν δύσκολη. Όμως δεν τους έλειπε το πείσμα για να προσπαθήσουν και να φτιάξουν τον τόπο που ζούμε τώρα εμείς, τόσο όμορφο, που κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει, ότι κάποτε δεν είχε ούτε ένα δέντρο για να ξαποστάσεις. Το όνομα Ωραιόκαστρο, το έδωσαν οι πρόσφυγες, θέλοντας να θυμούνται το ωραίο κάστρο που υπήρχε σε ένα κεντρικό σημείο στην πατρίδα τους και γύρω από αυτό βρίσκονταν τα χωριά τους.

Δυσκολεύτηκαν πολύ να αποφασίσουν το όνομα, γιατί τσακώνονταν μεταξύ τους οι διάφορες ομάδες ανθρώπων, αφού η κάθε μια ήθελε να ονομάσει τον καινούριο τόπο με το όνομα του χωριού από το οποίο ήρθε. Τελικά συμφώνησαν να δώσουν το όνομα Ωραιόκαστρο. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις καταπράσινες πλαγιές του βουνού, τα όμορφα πάρκα και τα πανέμορφα σπίτια με τις ολάνθιστες αυλές. Τα σπίτια είναι χαμηλά και από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, όταν έχει καθαρή ατμόσφαιρα, βλέπεις τη Θεσσαλονίκη με τα καράβια στο Θερμαϊκό.

Το πάρκο Καλόγερος: Ένας χώρος μεγάλος καταπράσινος με παιδική χαρά Το πάρκο Καλόγερος: Ένας χώρος μεγάλος καταπράσινος με παιδική χαρά. Εδώ ερχόμαστε περίπατο με το σχολείο και κάνουμε τα γενέθλιά μας όταν είναι άνοιξη ή καλοκαίρι. Σας προσκαλούμε να έρθετε την άνοιξη για να παίξετε και να χαρείτε, χωρίς να κινδυνεύετε.

Η τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε ανάμεσα στα βουνά από τα νερά της βροχής που κυλούν από τις πλαγιές. Είναι ένας παράδεισος! Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από τη λίμνη, να παίξετε στην αλάνα που έχει στις όχθες και να ταΐσετε τις πάπιες.

Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο. Είναι τόσο γραφικό και όμορφο, που το προτιμούν πολλοί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, για να κάνουν το γάμο ή τη βάπτιση που επιθυμούν.

Η εκκλησία μας: Κοίμηση της Θεοτόκου Η εικόνα είναι πολύ θαυματουργή, γι’ αυτό έχει κρεμασμένα πάνω της πολλά αφιερώματα. Αυτό ήταν και η αιτία που πριν δυο χρόνια κλέφτες προσπάθησαν να τα αφαιρέσουν. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν !

Το Δημαρχείο μας (χωρίς σχόλια)

Το κολυμβητήριό μας (Ολυμπιακών προδιαγραφών) Δυστυχώς, λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι.

Κονταξοπούλειο: Αθλητικό κέντρο Έχει γύρω του τεράστιους ανοιχτούς χώρους, όπου τα απογεύματα τα παιδιά κάνουν ποδήλατο και το βράδυ οι έφηβοι κάνουν τις βόλτες τους.

Πανοραμική φωτογραφία του Ωραιοκάστρου Τέλεια!!! Ε; Νομίζουμε όμως, πως εδώ πρέπει να σταματήσουμε και να σας προσκαλέσουμε τα υπόλοιπα να τα δείτε από κοντά!

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας! Σας περιμένουμε, για να σας δείξουμε τα αξιοθέατα του Ωραιοκάστρου… (Δηλαδή το πάρκο Καλόγερος, όπου μπορούμε να παίξουμε και να γνωριστούμε!!!! Σςς! Να μην μας ακούσουν……)