Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Δομές και υποδομές Ομάδα:1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Δομές και υποδομές Ομάδα:1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Δομές και υποδομές Ομάδα:1
Ιλαρίδης Κωνσταντίνος,Θεοδώρου Μαριαλένα,Κατζιώτης Τάσος, Γαρουφαλή Ελευθερία

2 ΣΑΜΟΣ

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟ

4 Αγορά ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ Ό,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ!! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΨΩΝΗΣΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΩΤΕ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ!!Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΜΕ ΈΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΤΟ Η ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΙΟ ΞΕΣΗΚΩΤΙΚΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΌΜΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΟΥ, ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΕΝΙΡ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΌΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΛΑΪΚΗ ΚΆΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ!

5 Εμπορικοί πεζόδρομοι της πόλης Βαθέως.

6 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος
Το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών έχει την ευθύνη σε ζητήματα πολεοδομικού σχεδιασμού και την εκτέλεση Τοπογραφικών εργασιών. Το Τμήμα Περιβάλλοντος ασχολείται με: Θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος ,Θέματα Δημόσιας Υγείας ,Χορήγηση Αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κ.α. Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Το Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών ασχολείται με Μητρώα Αρρένων – Στρατολογία ,Τέλεση πολιτικών γάμων, Γραφείο Αλλοδαπών Διαχείριση Αγροτικών θεμάτων κ.α. Το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών ασχολείται με Διαχείριση Δαπανών, Διαχείριση Εσόδων , Ταμειακή Υπηρεσία κ.α.

7 ΠΑΡΑΛΙΕΣ  Οι παραλίες της Σάμου είναι πάρα πολλές, διαφορετικού στυλ η καθεμία άλλα εξίσου γοητευτικές όλες! ΜΥΚΑΛΗ Η εκτεταμένη παραλία Μυκάλη με χοντρό βότσαλο βρίσκεται σε απόσταση 7 περίπου χιλιόμετρα νότια από το Βαθύ, έχει νερά με μέτριο βάθος, αλλά πολύ καθαρά και είναι καλά προστατευμένη στην νοτιοανατολική ακτή του νησιού.

8 ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ Η μικρή παραλία με πολύ ωραία ψιλή άμμο, η οποία και της έδωσε το όνομά της, βρίσκεται στην νοτιοανατολική ακτή του νησιού, σε απόσταση 9 περίπου χιλιόμετρα νότια από το Βαθύ, έχει πολύ ρηχά και καθαρά νερά και είναι πολύ καλά προστατευμένη από τους ανέμους. Η μικρή παραλία με βότσαλο Γάγκου βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού, σε απόσταση μικρότερη από 2 χιλιόμετρα βόρεια από το Βαθύ, έχει σχετικά ρηχά και καθαρά νερά και είναι αρκετά προστατευμένη από τους ανέμους. ΓΑΓΚΟΥ 

9 Σχεδόν όλες οι παραλίες διαθέτουν καφετέριες ή παραδοσιακές ταβέρνες γύρω τους.
Υπάρχουν απομονωμένες και γυμνιστών. Πολλές διαθέτουν ντους και αποδυτήρια. Λίγες διαθέτουν σπορ θαλάσσης.

10 Προβλήματα Οι παραλίες της Σάμου αντιμετωπίζουν κάποια σοβαρά προβλήματα! Ο αέρας ξεριζώνει τα δέντρα και μετακινεί τα σκουπίδια προς την θάλασσα και την παραλία με αποτέλεσμα να μολύνεται! Έτσι ο τουρισμός σε πολλές παραλίες του νησιού μας έχει μειωθεί! Στις περισσότερες παραλίες δεν υπάρχει ’’είσοδος’’ για αναπηρικά καροτσάκια. Αρκετές θάλασσες είναι μολυσμένες.

11 Πολεοδομικός σχεδιασμός
Βαθύ Σάμος Στο πολεοδομικό σχεδιασμό της Σάμου υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα κτίσματα των σπιτιών όπως κτίσμα από πέτρα ή τούβλα και με το πως το θέλει ο καθένας .Ενώ η δρόμοι είναι φτιαγμένοι με πλάκες αν και σε ορισμένα σημεία τους φτιάχνουν, γιατί έχουν χαλάσει και ο Δήμος Βαθέως προσπαθεί να ανανεώσει το Βαθύ με πολεοδομικά έργα ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να κινείται πιο άνετα!

12 Ανάπλαση μετά πριν

13 ΠΡΑΣΙΝΟ Η μεγάλη πόλη της Σάμου, το Βαθύ ,είναι καταπράσινο, γιατί περιτριγυρίζεται από βουνά. Η Σάμος έχει σπάνια ειδή δέντρων και φυτών και αυτό την κάνει πανέμορφη. Επίσης την “επισκέπτονται” σπάνια είδη ζώων (π.χ. φλαμίνγκο)

14 ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Υπάρχουν χώροι για Πικ-νικ Ο δημοτικός κήπος.
Παιδικές χάρες Μικρά παρτάκια. Αλλά και δέντρα και φυτά ανάμεσα στους δρόμους.

15 ΠΡΑΣΙΝΟ Κάθε χρόνο γίνονται δενδροφυτεύσεις και το πράσινο αυξάνεται.
Με την πραγματοποίηση των δεντροφυτεύσεων, επισκέπτονται το νησί μας περισσότερα ζώα και ομορφαίνουν το περιβάλλον. Το 80% στην Σάμο προσέχουν τα βουνά και δεν πετούν τσιγάρα και σκουπίδια. Τον Χειμώνα βρέχει πολύ συχνά ,με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα δέντρα και τα φυτά. Εθελοντικές οργανώσεις πηγαίνουν κάθε χρόνο και μαζεύουν τα σκουπίδια από τα βουνά. Τέλος, η πυροσβεστική βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε πρόβλημα που υπάρχει. ΠΡΑΣΙΝΟ

16 Προβλήματα Κάποιοι δεν σέβονται το περιβάλλον και πετούν σκουπίδια, καμένα λάστιχα κ.α. Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει, γίνονται εμπρησμοί και καίγονται μεγάλες εκτάσεις πράσινου. Ρίχνουν βλαβερά φυτοφάρμακα, τα όποια σκοτώνουν τα φυτά.

17 ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Δομές και υποδομές Ομάδα:1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google