ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
Advertisements

«Πότε μπορώ να μιλάω στην τάξη»
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Όταν έχω περίοδο οι εικόνες είναι από το
Στο διάλειμμα.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Παιδικοί Σταθμοί Αγίας Παρασκευής «Βάζοντας όρια στα παιδιά»
Quiz για το διαδίκτυο !.
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
«Προσέχω-κοιτώ-ασφαλώς κυκλοφορώ»
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ 7/Θ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΙΚΙΩΝ
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνάντηση με γονείς Τετάρτη
Το αγαπημένο μου μάθημα
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Διαχείριση της σχολικής τάξης
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
 Τα παιδιά της Α΄ Τάξης εξαιρούνται από το πρόγραμμα.  Παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά που εισέρχονται για πρώτη χρονιά στο σχολείο χρειάζονται χρόνο για.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
Σελ. 6Ο από το Επιλέγω και Πραγματοποιώ η ασκ. 2 Υπεύθυνος Καθηγητής: Γ.Καπετανάκης Τμήμα: Α1 Ημερομηνία: 10/12/14.
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παρουσιάζουν οι μαθητές: Γ Ι Ο Υ Λ Η Λ Ι Ο Υ Ν Η
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαι καλά με τον εαυτό μου και τους άλλους»
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας
Δημιουργία διδακτικού συμβολαίου- συμβολαίου τάξης Κανείς -ούτε οι ενήλικες, ούτε τα παιδιά- δεν επιθυμεί να διατάσσεται. Σε κανένα δεν αρέσει η υποταγή,
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Θ’ Δημοτικό Σχολείο Καψάλου (Κ.Β’) Μια παρουσίαση για τη περιβαλλοντική δράση του σχολείου μας κατά τη σχολική χρονιά
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Θετική Σκέψη “Σκέψου θετικά, και θετικά πράγματα θα συμβούν”
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
Το παιδί με «Διάσπαση Προσοχής» (Inattention):
Οδηγός καλής συμπεριφοράς και χρήσης
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ Παπαδοπούλου Αθηνά ΠΕ71 ~ Ειδική Παιδαγωγός Κουτρουμπέλη Μαρία – Ιζαμπέλα.
Δάσκαλος τμήματος: Μαγόπουλος Θάνος 5ο Δημοτικό Ιλίου ΣΤ1 ΓΛΩΣΣΑ
Το Σχολειό μου.
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ.
Τι σημαίνει φιλία για μένα;
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων «Σχολική Διαμεσολάβηση»:
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ Οι πιο σημαντικοί μας στόχοι: (Τα συνθήματά μας) Συμπεριφέρομαι στους άλλους όπως θέλω να μου συμπεριφέρονται κι εκείνοι! Δεν κάνω ποτέ στους άλλους αυτό που δε θα’ θελα οι άλλοι να κάνουν σε μένα!

1. «Είμαι πανέτοιμος/-η για το σχολείο!» Έρχομαι καθημερινά στο σχολείο πριν από τις 7:45π.μ. Έρχομαι πάντα διαβασμένος/-η Έχω τα απαραίτητα βιβλία/ τετράδια/ υλικά στην τσάντα και στην κασετίνα μου Φορώ τη στολή μου Πηγαίνω στην τάξη μου αμέσως μετά το διάλειμμα

2. «Αυτό θα πει σεβασμός!» Ακούω αυτόν/-ήν που μιλά με προσοχή και δε διακόπτω!! Περιμένω υπομονετικά τη σειρά μου. Διατηρώ σε καλή κατάσταση τα πράγματά μου, τα πράγματα των άλλων και τα πράγματα του σχολείου. Αφήνω καθαρές τις τουαλέτες και δε σπαταλώ άσκοπα το χαρτί. Ρίχνω τα σκουπίδια στους καλάθους.

3. «Πάντα με ευγένεια, ποτέ με αγένεια!» Μιλώ πάντοτε ευγενικά στους δασκάλους/-ες και τους συμμαθητές και συμμαθήτριές μου. Προσέχω τα λόγια μου να είναι σωστά και να μην προσβάλλουν κανέναν… Μένω μακριά από άσχημες λέξεις, βρισιές και τσακωμούς.

4. «Μα ό,τι και να πεις, πρέπει να΄ μαστε ασφαλείς!!...» Μετακινούμαι ήρεμα στην τάξη, χωρίς να τρέχω και να σπρώχνω. Το διάλειμμα βγαίνω έξω, δε μένω στην τάξη. Όταν ανεβαίνω σκάλες, το κάνω πάντα με προσοχή. Τρώω και μετά παίζω. Λύνω τις διαφορές μου με συζήτηση και όχι με καβγά. Μένω μακριά από επικίνδυνα πράγματα, όπως πέτρες και ξύλα. Κρατώ τα χέρια και τα πόδια μου στον εαυτό μου. Δε χτυπώ και δεν κλοτσώ κανέναν.

5. «Μα όλα θα΄ναι δύσκολα, αν δεν υπάρχει αγάπη!...» Ενδιαφέρομαι για τους άλλους και τους δείχνω αγάπη. Είμαι πρόθυμος/-η και δίνω βοήθεια σε όποιον/-αν τη χρειάζεται. Συνεργάζομαι χωρίς διαμαρτυρίες με όλα τα παιδιά. Δεν κοροϊδεύω κανέναν!!

Αν όλα τα παιδιά μιας τάξης τηρούν τους κανόνες για ένα μήνα… 1. Παρακολουθούν μια ταινία στην τάξη τους. (1η φορά) 2. Κερδίζουν ένα ομαδικό παιχνίδι στην αυλή του σχολείου. (2η φορά) 3. Πάνε μια επίσκεψη στο πάρκο. (3η φορά) 4. Πάνε μια επιπλέον εκδρομή!! (η καλύτερη τάξη μέχρι το τέλος της χρονιάς)

Αν ένα παιδί τηρεί τους κανόνες για ένα τρίμηνο… Παίρνει ένα βραβείο σε μια συγκέντρωση που θα γίνει. Θα ενημερώνονται οι γονείς του/της για την καλή συμπεριφορά και θα παίρνουν συγχαρητήρια από το σχολείο.

Αν κάποια παιδιά δεν τηρούν τους κανόνες, τότε… 1. Γίνεται υπενθύμιση στο παιδί των κανόνων του σχολείου και δίνεται ακόμα μια ευκαιρία. 2. Εφαρμόζεται στέρηση συμμετοχής στα παιχνίδια της αυλής για όσες μέρες αποφασιστεί. 3. Εφαρμόζεται στέρηση συμμετοχής σε μια δραστηριότητα της τάξης ή του σχολείου. 4. Ζητείται η παρουσία των γονιών στο σχολείο και γίνεται συζήτηση για τις συνέπειες της συμπεριφοράς του παιδιού τους. 5. Ζητείται αποζημίωση για τυχόν υλική ζημιά, που προκλήθηκε.

Υπόσχομαι ότι… «Ως μαθητ….. γνωρίζω τα δικαιώματά μου, αλλά και τις υποχρεώσεις μου και εφαρμόζω όλους τους πιο πάνω κανόνες του σχολείου μου» Υπογραφή μαθητ……, ………………………………..