Μαρία Καμπά Κέλλυ Κοκκινέλλη Μαριλένια Παραγή

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Αν κόψουμε τη γη μας στη μέση, πώς θα είναι; Τι θα συναντήσουμε;
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Να σκέπτεσαι και... να ενεργείς Η διαφορά μεταξύ φτωχών και πλούσιων χωρών δεν έγκειται στην ηλικία της χώρας.
ΛΑΔΙ.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Η πυραμίδα της διατροφής
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Π.Α.Ε ΦΩΣΤΗΡΑΣ Κ-17 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ
«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -
Med Diet Όποιος προσέχει τον εαυτό του, με ακολουθεί Μεσογειακή Διατροφή 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Σχολ. Έτος:
Ελαιοτριβείο SPARTA kefalas s.a.
Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τερηδόνα.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Το κύτταρο σαν εργοστάσιο
Ως παράγοντας πολιτισμού και οικονομίας
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές.
Όταν γυρίζω τη ρόδα του ποδηλάτου αργά, το λαμπάκι φωτίζει πολύ λίγο. Όταν γυρίζω τη ρόδα του ποδηλάτου γρήγορα, το λαμπάκι φωτίζει έντονα. Όταν σταματώ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Ενέργεια Η ενέργεια είναι κάτι πολύ χρήσιμο στην ζωή μας. Την χρησιμοποιούμε καθημερινά,χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε.Η ενέργεια παρουσιάζεται.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΤΑ ΦΑΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
Καθαρισμός της ελιάς Έχει τεράστια σημασία η καλή διοργάνωση της ροής των αποθηκευμένων παρτίδων του προϊόντος στο λιοτριβειό η οποία πρέπει να εξασφαλίζει.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μεσογειακή διατροφή, για μια καλύτερη ζωή»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
Η ελιά.
ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ Χρίστος Τομάζος 10/2/2015.
Η ελιά.
Ελιά Γ1.
Ελιές και Ελαιόλαδο Μαρία Αμπατζή, Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ.
ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Τομέας Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΕΝΕΡΓΟΚΛΑΔΕΥΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΓΕΡΑΣ «ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΑΖΑ ΕΛΙΑΣ Εκμετάλλευση για την παραγωγή ενέργειας» Παρουσίαση Προγράμματος.
ΕΛΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΡΑΟΥΖΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΥΡΑΣ Δ3.
1 η ομάδα Γεωπόνοι Γαμπιεράκης Γιάννης Γιαννουκάς Ηλίας Ντεληγιώργη Σαββίνα Φασόλης Γιώργος Χαρινού Σταυρούλα Ελιά: από το δέντρο στο... πιάτο μας.
Β ΕΞΑΜΗΝΟ. o 1 Βρεφικό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Προνηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Νηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών)
Διδασκαλία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο: Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ι Ενότητα 7: Η Ελιά Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου Τμήμα Επιστημών της.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Ομάδα εργασίας: «Τα ελαιόπαιδα»
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
1ο Δημ. Σχολ. Αγ. Δημητρίου (1dimagdim.blogspot.com)
Φαινόλες Ενώσεις που έχουν ένα τουλάχιστον –ΟΗ απευθείας ενωμένο σε C βενζολικού δακτυλίου. Οι φαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση και δρουν ως παρεμποδιστές.
Προέλευση και παραγωγή
Ο κύκλος του Carnot 1 – 2 ισόθερμη συμπίεση 2 – 3 αδιαβατική θέρμανση
Επιστήμη Β΄ Δημοτικού Μελετούμε τους καρπούς
Η Ε Λ Ι Α 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΤΑΞΗ: Δ’
επιπλέει στον κουβά με το νερό.
Από την συγκομιδή στην κατανάλωση
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΡΟΦΩΝ- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ Παραλαβή ελαιοκάρπου Τροφοδοσία –αποφύλλωση Πλύσιμο Σπάσιμο-άλεση Μάλαξη Διαχωρισμός ελαιολάδου από ελαιοζύμη Τελικός.
Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μαρία Καμπά Κέλλυ Κοκκινέλλη Μαριλένια Παραγή ΛΑΔΙ Μαρία Καμπά Κέλλυ Κοκκινέλλη Μαριλένια Παραγή

Παραγωγή του Λαδιού •Το λάδι παράγεται στα ελαιουργεία, με ψυχρή ή θερμή συμπίεση καρπού ελιάς. • Στα ελαιουργεία η επεξεργασία αρχίζει με το ζύγισμα, τον διαχωρισμό και το πλύσιμο των ελιών. Οι ελιές, που έχουν τοποθετηθεί σε ξύλινα τελάρα μεταφέρονται με αναβατόρια σε μια μεγάλη λεκάνη η οποία βρίσκεται σε ένα ύψωμα του ελαιουργείου. Από εκεί πέφτουν με χοανοειδείς αγωγούς στο ελαιοτριβείο, που αποτελείται από θραυστήρες. Μετά την πρώτη σύνθλιψη και έκθλιψη εξάγεται το πρώτο λάδι και παραμένει ο ελαιοπολτός. Ο ελαιοπολτός μεταφέρεται σε ένα δεύτερο ελαιοπιεστήριο, από το οποίο εξάγεται το δεύτερο λάδι. Τέλος, πραγματοποιείται μια τρίτη έκθλιψη, από την οποία συγκεντρώνονται σε λεκάνες τα υπολείμματα του ελαιοκάρπου. Στη συνέχεια, η πυρήνα διοχετεύεται σε λέβητες, όπου αναδεύεται και θερμαίνεται έως τους 80-90 βαθμούς Κελσίου.

Συνταγές με λάδι  Οι περισσότερες συνταγές φτιάνονται με λάδι . Κάποιες από αυτές είναι: •Κέικ σοκολάτας με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο •Χαλβάς λαδιού με καρύδια •Αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και μοσχάτα σταφύλια •Κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο •Φτωχό •Κέικ μπανάνας με κακάο και καρύδια και ελαιόλαδο

Συνταγές χωρίς λάδι Κάποιες από τις συνταγές αυτές είναι : Κάποιες από τις συνταγές αυτές είναι : Βραστές πατάτες Σαλάτες Χαλβάς Σιμιγδαλένιος Μουσταλευριά

Ανακεφαλαίωση Το λάδι έχει βοηθήσει αποτελεσματικά τη καθημερινή ζωή μας