Αγωγή του πολίτη Ιφιγένεια Ηλιάδου Στ΄2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ονοματεπώνυμο : Έφη Κουτσούρη Τμήμα : Γ΄1.
Advertisements

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. "Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης
ΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ… ΚΡΑΤΟΣ ΛΑΟΣΕΞΟΥΣΙΑΕΔΑΦΟΣ.
Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υπουργείο Εσωτερικών Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Υπουργείο.
Αθήνα Όροι και συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ.
Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή
1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ & ΠΟΤΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ
ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τέταρτη εν. κεφ 2 Η βασιλεία του Γεωργίου Α΄-Χαρίλαος Τρικούπης
Τίτλος: Η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα
«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΗΚΑΣ ΣΤ’2 ΤΑΞΗ. ΔΙΚΑΣΤ ΙΚΗ ΚΡΑΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΔΑΦΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΟΜΟΘΕ ΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕ ΣΤΚΗ.
Αναλύοντας τη Δημοκρατία
Κυπριακή Παιδοβουλή Έτος ίδρυσης 2000 Προοίμιο Με γνώμονα την βεβαιότητα πως σε ένα δημοκρατικό κράτος πρέπει να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες.
ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ ΤΜΗΜΑ: Ε4
Κοινωνικη και πολιτικη αγωγη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Ευρυζωνικότητα ΠΕΛΚΑ ΛΙΝΑ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γ’ Κ.Π.Σ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚτΠ Ε.Κ.Τ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ” ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Πού βρισκόμαστε;.
Απλουστευµένες Υπηρεσίες για όλους
Ελισάβετ Δήμα & Σοφία Τρούσα μάθημα : Γεωγραφία-Πληροφορική
ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων
Ιστορική Αναδρομή Η Ευρωπαϊκή Ιδέα, δηλαδή η ιδέα μιας κοινής ανθρωπιστικής Ευρώπης, αποτέλεσε όραμα πολλών φιλοσόφων (π.χ. Καντ, Κομένιος, Ουγκώ). Οι.
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Μάθημα Πολιτική & Δίκαιο Β΄ Γενικού Λυκείου
Είναι ο τρόπος οργάνωσης και άσκησης της κρατικής εξουσίας
Πολιτική και Δίκαιο Β’ Γενικού Λυκείου.
Μορφές πολιτευμάτων Τι θα πει πολίτευμα;
6.1. Δικαιώματα και υποχρεώσεις
ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ …. Η ΤΩΡΙΝΗ ΒΟΥΛΗ (Εκλογές 2007) Ν.Δ: 41,84 (152 έδρες) ΠΑΣΟΚ: 38,10 (102 έδρες) ΚΚΕ: 8,15 (22 έδρες) ΣΥΡΙΖΑ: 5,04 (14 έδρες) ΛΑΟΣ:
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Ευρυζωνικότητα
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Ευρυζωνικότητα ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΘΩΝΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( )
Ρόλος Εκτελεστικής λειτουργίας Ο ρόλος της είναι η εκτέλεση των νόμων που θεσμοθετήθηκαν από τη Βουλή.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πρόλογος Παρά την ανάπτυξη της επιστήμης, παρά τη διάδοση της γνώσης και τη ορθολογική οργάνωση των λαών. Παρά τις διακηρύξεις.
Εργασία στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό
Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μπάρτζης Ε 2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ / νικης
Πελοπόννησος.
5. Οι αξίες της ΕΕ Άρθρο 2 ΣΕΕ. Από τις αρχές στις Αξίες Η ΕΕ βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας,
ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΡΑΤΟΣ: ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  Γεωγραφικός χώρος  Ξηρά  Θάλασσα  Αέρας  Πληθυσμός  Κυριαρχία  Εσωτερική  Εξωτερική  Διεθνής.
Παρουσίαση του Κοινοβουλευτικού Έργου του βουλευτή Γιώργου Περδίκη Σεπτέμβριος 2011 – Απρίλιος 2016.
Νέοι Οργανισμοί Υπουργείων. Στόχοι Αναδιοργάνωσης Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κεντρικής Διοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμένους δημόσιους.
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
Πολιτική Παιδεία Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1.
ΘΕΜΑ: Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΙΓΟΕΙΔΩΝ ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.
ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΟΣ Πολίτευμα είναι ο τρόπος οργάνωσης και άσκησης της κρατικής εξουσίας.
1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Με έμφαση στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες) Μουντάκης Κων/νος Ομ. Καθηγητής Σχολικοί.
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» Α. Βαφειάδης Προϊστάμενος Μονάδας Α2' Δημόσιες Υποδομές & Ευρυζωνικότητα.
«Από την ιδέα … στην εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου»
Οι νέες πολιτικές έννοιες
Νομική Πληροφορική Δρ. Δαμιανός Σακάς.
Οι χώρες της Ε.Ε..
2. Σκοπός της ΕΕ Ειρήνη, αξίες, ευημερία.
Μετάφραση Ειδικών Κειμένων
Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΆ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ &ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Από την 3η Σεπτεμβρίου 1843 έως την έξωση του Όθωνα (1862)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΠΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
4.1. Νομοθετική λειτουργία
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Εισαγωγή στη Συγκριτική Πολιτική
Από την έξωση του Όθωνα (1862) έως το κίνημα στο Γουδί
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αγωγή του πολίτη Ιφιγένεια Ηλιάδου Στ΄2

κράτος έδαφος εξουσία λαός δικαστική νομοθετική εκτελεστική δικαστές πρωθυπουργός βουλευτές υπουργός

Η νομοθετική εξουσία… Η νομοθετική εξουσία, έργο της οποίας είναι η διατύπωση και η ψήφιση των νόμων . Την εξουσία αυτή ασκεί η Βουλή που ψηφίζει τους νόμους και ο πρόεδρος της δημοκρατίας που υπογράφει τους νόμους.

Η εκτελεστική εξουσία… Η Εκτελεστική εξουσία, κύριο έργο της οποίας είναι η διακυβέρνηση του κράτους. Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή των νόμων που ψηφίζει η Βουλή. Την Εκτελεστική εξουσία ασκούν: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Η Κυβέρνηση που αποτελείται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς

Η δικαστική εξουσία… Η δικαστική εξουσία, έργο της είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών στα δικαστήρια , σύμφωνα με τους νόμους που έχει θεσπίσει η πολιτεία. Τη δικαστική εξουσία ασκούν τα δικαστήρια. Μερικά υπουργεία είναι: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Υπουργείο υποδομών, μεταφορών και δικτύων Υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού Υπουργείο εξωτερικών Υπουργείο οικονομικών

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ1 Χαλκιδική:3 βουλευτές Ά Θεσσαλονίκης:16 βουλευτές ΄Β Θεσσαλονίκης:7 βουλευτές Καβάλα:4 βουλευτές Σέρρες:7 βουλευτές Δράμα:3 βουλευτές Ξάνθη:3 βουλευτές Ροδόπης:4 βουλευτές Έβρου:4 βουλευτές Κιλκίς:3 βουλευτές Πέλλης:4 βουλευτές

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ2 Ημαθίας:4 βουλευτές Πιερίας:4 βουλευτές Φλώρινας:2 βουλευτές Κοζάνη:5 βουλευτές Γρεβενά:1βουλευτή Καστοριά:2 βουλευτές Ιωάννινα:5 βουλευτές Θεσπρωτία:1 βουλευτή Τρίκαλα:5 βουλευτές Λάρισα:8 βουλευτές

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ3 Πρέβεζα:2 βουλευτές Άρτα:3 βουλευτές Καρδίτσας:5 βουλευτές Μαγνισία:5 βουλευτές Ευριτανία:1 βουλευτή Φθιώτιδα:5 βουλευτές Αιτωλοακαρνανια:8 βουλευτές Φωκίδα:1 βουλευτή Βοιωτία:4 βουλευτές Ευβοια:6 βουλευτές

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ4 Αχαΐα:9 βουλευτές Κόρινθος:4 βουλευτές Αργολίδα:3 βουλευτές Ηλεία:6 βουλευτές Αρκαδία:3 βουλευτές Μεσσηνία:5 βουλευτές Λακωνία:3 βουλευτές Λέσβος:3 βουλευτές Χίος:2 βουλευτές Σάμος:1 βουλευτής

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ5 Δωδεκάνησα:5 βουλευτές Κυκλάδες:3 βουλευτές Λασιθίου:2 βουλευτές Ηράκλειο:8 βουλευτές Ρέθυμνο:2 βουλευτές Χανιά: 4 βουλευτές Ζάκυνθος:1 βουλευτής Κεφαλλινίας:1 βουλευτής Λευκάδα:1 βουλευτής Κέρκυρα:3 βουλευτές επικράτια:12 βουλευτές

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ; Η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο οργανώνεται σε ετήσια βάση με τη συνεργασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Από τη Θ΄ Σύνοδο (2004) το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ… Το Σύνταγμα είναι ο ανώτερος νόμος του κράτους, στον οποίο πρέπει να στηρίζονται όλοι οι νόμοι της πολιτείας . Το Ελληνικό Σύνταγμα αποτελείτε από 120 άρθρα και: Καθορίζει τη μορφή του πολιτεύματος και τις πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας, όπως ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, η επιδίωξη ειρήνης, δικαιοσύνης και ανάπτυξης φιλικών σχέσεων με άλλα κράτη και λαούς. Ρυθμίζει την οργάνωση και τις λειτουργίες της πολιτείας. Κατοχυρώνει τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών και καθορίζει τις υποχρεώσεις τους. Οι νόμοι που ψηφίζονται από την Βουλή πρέπει να είναι σύμφωνοι με το Σύνταγμα, ώστε να μην θεωρούνται αντισυνταγματικοι.

ΕΙΚΟΝΕΣ…