Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
«O αλυσοδεμένος ελέφαντας.» Του Χόρχε Μπουκάι.
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε κάτι.
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας
Στόχοι Δημιουργία power point Ροή & εικόνα στο κείμενο
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
kοκκινοσκουφίτσα παραμύθι
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
Μια ιστορία που γράφτηκε
Μετάφραση – Προσαρμογή στο Power Point: Μαρία Κασαπίδη
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Ο βασιλιάς των βατράχων
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ο Ήλιος ο Κύριος Φωτούλης
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας Α1
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Βαθιές, άγριες θάλασσες
Τσιρίκου Ρόζα- Σταυρούλα
Όλα τώρα γύρω μου γελούνε κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Το Λιοντάρι, ο Κυνηγός και ο Λοτόμος (Αισώπου μύθοι)
Τα Χριστούγεννα στη Φινλανδία
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Μια ιστορία που γράφτηκε
Οι δύο φίλοι και η αρκούδα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Κουρμπέλας Δημήτρης
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Μία φανταστική βροχή… Εμπνευσμένη από το παραμύθι «Πινεζοβροχή» του μαγευτικού Παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά Γράφουν και δημιουργούν τα παιδιά της Α΄1 τάξης.
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Ο Δουλευτάρης και ο Ακαμάτης
Ο πατέρας Ακουάχε Κάποτε ήταν ένα δέντρο που το λέγανε «πατέρα Ακουάχε» και ζούσε σε ένα μικρό χωριό με μία παράξενη φυλή. Μία μέρα η φυλή αυτή αποφάσισε.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Το μικρό ελεφαντάκι Ένα παραμύθι για μικρά παιδιά
Ελίνα Γ., Α1 – 7gymioa.  Η Ηχώ ήταν μία νύμφη της αρχαιότητας. Που συνήθιζε να μιλάει πολύ. Όταν μία φορά η Ήρα κατέβηκε στην γη να ρωτήσει αν είδε κανείς.
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Το παραμύθι μας Γ
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Ο ΑΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ Παιδιά και μεγάλους!!! Μια ιστορία που
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Managing lessons YΠAΡXOYN ΑΛΛΑΓΕΣ…
Αξέχαστα....
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς

Η σαλιγκαροοικογένεια μένει εδώ και πολύ καιρό σ’ έναν όμορφο κήπο Η σαλιγκαροοικογένεια μένει εδώ και πολύ καιρό σ’ έναν όμορφο κήπο. Τα φύλλα από τα δέντρα του κήπου που τα παίρνει τ’ αεράκι πέφτουν κάτω και είναι υγρά απ’ το πέρασμα των σαλιγκαριών.

Όταν βρέχει, όλη η σαλιγκαροοικογένεια βγαίνει μια βολτίτσα εκεί τριγύρω, ποτέ πιο πέρα από τον κήπο.

Πολύ συχνά ο Άρης το σαλιγκάρι ρωτάει μέχρι πού φτάνει ο κήπος και τι υπάρχει πιο πέρα. Είναι μια ερώτηση που τους αναστατώνει όλους, διότι ο μπαμπάς του δεν έχει πάει ποτέ πιο πέρα κι η μαμά του κάθε φορά βιάζεται

να συμπληρώσει πως και κανένας άλλος δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ. να συμπληρώσει πως και κανένας άλλος δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ. Είναι αλήθεια πως στους γονείς του Άρη δεν πολυαρέσουν τα ταξίδια.

Η περιέργεια του μικρού σαλιγκαριού όμως ήταν τόσο μεγάλη, που μια μέρα αποχαιρέτισε τους γονείς του και τους γείτονες του και ξεκίνησε το ταξίδι του, να δει τι υπήρχε πέρα από τα όρια του κήπου.

«Δεν είναι υπέροχο που έχω το σπίτι μου στην πλάτη μου;» είπε, και χαρούμενος προχώρησε ανάμεσα στα κλαδάκια.

«Θέλω να ζήσω έτσι, ψάχνοντας για καινούργια, όμορφα μέρη». «Θέλω να ζήσω έτσι, ψάχνοντας για καινούργια, όμορφα μέρη». Αλλά ο Άρης γρήγορα ένιωσε πόσο βαριά ήταν η ... γκαρσονιέρα του, για να την κουβαλάει στην πλάτη.

Το ταξίδι του όμως θα το έκανε, ήθελε να δει τι υπήρχε πέρα από τον κήπο. Ήθελε να τα δει όλα, μέχρι το τέρμα του κόσμου.

«Αχ, αν είχα φτερά σαν τα χελιδόνια, ή καλύτερα μακριά πόδια σαν τις ακρίδες!» σκεφτόταν ο Αρης, όταν ξαφνικά ένα φύλλο που είχε καθίσει πάνω του να ξαποστάσει μετακινήθηκε απότομα.

Αλλά αυτό το φύλλο δεν ήταν παρά ένας βάτραχος, που αμέσως αποφάσισε πως ήθελε να δροσιστεί λίγο και με ένα πήδημα έπεσε στο νερό.

Τα σαλιγκάρια μπορεί να τα καταφέρνουν να επιπλέουν στο νερό, αλλά δεν είναι και το καλύτερο τους. Πολύ αργά! Πλουφ! Ο Άρης είχε πέσει ήδη με το κεφάλι μέσα στο ρυάκι.

«Κάποιος να με βοηθήσει. Κάποιος να με βοηθήσει. » φώναξε «Κάποιος να με βοηθήσει! Κάποιος να με βοηθήσει!» φώναξε. Δεν υπήρχε όμως κανένας εκεί γύρω και ο βάτραχος είχε εξαφανιστεί.

Ο Άρης στην προσπάθεια του να σωθεί πιάστηκε από μια βαρκούλα, που δεν ήταν παρά μια ανοιγμένη κονσέρβα που κάποτε μέσα της είχε σαρδέλες.

Το μικρό σαλιγκάρι χώθηκε στην κοιλιά της σκουριασμένης κονσέρβας κι άρχισε να τρέμει.

Το ρεύμα γινόταν όλο και πιο δυνατό Το ρεύμα γινόταν όλο και πιο δυνατό. Το ρυάκι κατευθυνόταν σε έναν παραπόταμο που κατέληγε σ’ έναν ποταμό κι ο ποταμός έτρεχε βιαστικά να χυθεί στη θάλασσα.

Έτσι σε λιγότερο χρόνο απ’ όσο έκανε να διασχίσει τον κήπο του ο Άρης βρέθηκε να ταξιδεύει στη θάλασσα.

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι η σαρδελόβαρκα βγήκε σε μια παραλία, όπου ζούσαν υπέροχα κοχύλια. Τα κοχύλια τα έχασαν, όταν τον αντίκρισαν.

Από πού μπορεί να ήρθε; Τον πλησίασαν, για να μάθουν Από πού μπορεί να ήρθε; Τον πλησίασαν, για να μάθουν. Ο Άρης τους διηγήθηκε την περιπέτεια του και έμεινε λίγο καιρό με τα μακρινά ξαδέρφια του στην παραλία.

Έμαθε να κολυμπάει, να τρώει φύκια, να πίνει θαλασσινό νερό Έμαθε να κολυμπάει, να τρώει φύκια, να πίνει θαλασσινό νερό... Τελικά έκανε όλα εκείνα που δεν συνηθίζουν να κάνουν τα σαλιγκάρια του κήπου.

Μια μέρα ο Άρης αποφάσισε να γυρίσει σπίτι του Μια μέρα ο Άρης αποφάσισε να γυρίσει σπίτι του. Ήταν σίγουρος πως οι γονείς του θα ανησυχούσαν. Έτσι ευχαρίστησε τα κοχύλια και, καθώς απομακρυνόταν, από την κοιλιά της σαρδελοβάρκας του τους κουνούσε το χέρι.

Πέρασε καιρός, ταξίδευε πολλούς μήνες και μια μέρα έφτασε στον κήπο που ήταν το σπίτι του και ξαναβρήκε τους γονείς του που τον περίμεναν με αγωνία.

Τώρα το μόνο που ήθελε ήταν να ξεκουραστεί Τώρα το μόνο που ήθελε ήταν να ξεκουραστεί. Είχε δει τι υπήρχε πέρα από τον κήπο και ακόμη πιο πέρα.