Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι δύο φίλοι και η αρκούδα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι δύο φίλοι και η αρκούδα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι δύο φίλοι και η αρκούδα
Κάποτε ένας άντρας ταξίδευε μάζι με ένα φίλο του . Περπατούσαν σε ένα στενό δρόμο που περνούσε μέσα άπο, άγνωστα σε άυτους, βουνά και κοιλάδες .

2 Παρόλο που βρισκόταν σε άγνωστο μέρος, ο άντρας ένοιωθε ασφαλής γιατί, ήταν σίγουρος ότι ο φίλος του θα τον βοηθούσε να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κίνδυνο εμφανιζόταν μπροστά τους .

3 Εκεί που περπατούσαν, συζητώντας διάφορα θέματα,ξαφνικά μια αρκούδα παρουσιάστηκε μπροστά τους, στην μέση του δρομου .

4 Ο ένας άντρας, έτρεξε γρήγορα σε ένα κοντινό δέντρο, άρπαξε ένα κλαδί και σκαρφάλωσε .
Έτσι κατάφερε να κρύψει το σώμα του, που έτρεμε απ΄τον φόβο, στο φύλλωμα του δέντρου αυτού . Ο άλλος άντρας, έμεινε για μια στιγμή ακίνητος και μετά έπεσε στο έδαφος με σκοπό να υποκριθεί ότι είνα νεκρός .

5 Το άγριο θηρίο, έτρεξε αμέσως πάνω από τον άντρα που ήταν στο έδαφος, με σκοπό να αρπάξει το θύμα του. Με τα γαμψά αρκουδίσια νύχια της, σήκωσε τον κακόμοιρο άντρα από το έδαφος .

6 Τα πόδια και τα χέρια του άντρα είχαν γίνει , από τον φόβο του, τόσο άκαμπτα και παγωμένα ώστε η αρκούδα νόμισε ότι πραγματικά είχε βρει ένα πτώμα . Έτσι, παρά τον θυμό της, εγκατέλειψε τον άντρα και έφυγε μακριά, για να πάει στην φωλιά της . .

7 Οι άντρες ηρέμησαν σιγά σιγά μετά την αποχώρηση της αρκούδας και συνέχισαν τον δρομο τους συζητώντας
Ο άντρας που σκαρφάλωσε στο δέντρο, θέλοντας να κάνει τον γενναίο είπε στον σύντροφο του :

8 « Πες μου φίλε μου . Τι σου είπε η αρκούδα ενόσω ήσουν ξαπλωμένος, τρέμοντας από τον φόβο ; Πρέπει να σου είπε πολλά πράγματα σε αυτήν την μακριά συζήτηση σας » .

9 Ο άλλος άντρας , τότε απάντησε : «Πράγματι, μου έδωσε μερικιές σημαντικές συμβουλές. Μια από αυτέσ μάλιστα, δεν εχω τη δυνατότητα να την ξεχάσω.

10 Μου είπε , να μην βιαστώ να συνεχίσω την φιλία μου μαζί σου , αφού υπάρχει η πιθανότητα να ξανασυναντήσω στον δρόμο μου κάποιο άγριο θηρίο» .


Κατέβασμα ppt "Οι δύο φίλοι και η αρκούδα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google