Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

 Η ομάδα μας (ΚΟΚΚΙΝΗ) αποτελείται από τους : Αλεξάνδρα Ψ. Όλγα Σ. Κωνσταντίνο Γ. Γιώργο Β.  Οι επιβλέποντες καθηγητές : Ελισάβετ Καραΐσκου Βασίλης Πιτσιλαδής.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Ισορροπημένη διατροφή
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΨΙΟΥΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
Χαμογελάστε στη ζωή τρώγοντας φρούτα
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό Έτος:
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ελένη Αλεξοπούλου Ευφροσύνη Αγγέλη
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου
Μεσογειακή διατροφή Φωτεινή χείρα Στ‘  Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο.
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Δ΄Δημοτικό Σχολείο Λατσιών 2η Τηλεδιάσκεψη Οίκαδε 4 Απριλίου 2011
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Τροφή και τρόφιμα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 20942
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης: “Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία” Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 9 - Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η τροφή σου, το φάρμακό σου»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Διατροφή και υγεία»
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ομάδες τροφίμων.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης

 Το θέμα της διατροφής είναι πολύ σημαντικό και απασχολεί σχεδόν όλους τους ανθρώπους.  Για το λόγο αυτό η ομάδα μας επέλεξε να προχωρήσει στην συγγραφή αυτής της εργασίας.  Σ ’ αυτήν θα αναφέρουμε τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες καθώς και τις λύσεις τις οποίες θα προτείνουμε για πιο « υγιεινή » διατροφή.

 Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επηρεάσει και την διατροφή μας.  Είναι αλήθεια ότι η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή.  Η σωστή ενημέρωση όλων είναι σημαντική.

0 ι θεμέλιοι λίθοι σε μια ισορροπημένη διατροφή είναι :  Ποικιλία : κατανάλωση όλων των τροφίμων με μέτρο.  Απλότητα : όχι πολύπλοκοι συνδυασμοί τροφών.  Φυσικότητα : όχι επεξεργασμένες τροφές

 Μας ανατέθηκε να προτείνουμε έξυπνους τρόπους διατροφής - για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε πρώτα να μελετήσουμε τις τωρινές διατροφικές συνήθειες των συνομηλίκων μας.  Συνεπώς έπρεπε να κάνουμε έρευνα, η οποία επιτεύχθηκε μέσω της κατασκευής του παρακάτω ερωτηματολογίου.

1) Πόσες φορές την εβδομάδα τρως πρόγευμα ? 2) Πόσες φορές την εβδομάδα τρως ενδιάμεσα σνακ ( πρωινό και απογευματινό )? 3) Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνεις φρούτα ? 4) Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνεις λαχανικά ( σαλάτες )? 5) Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνεις όσπρια ?

Προκειμένου να συλλέξουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την συγγραφή αυτής της εργασίας συμβουλευτήκαμε διάφορες πηγές πληροφοριών (internet, ένθετα εφημερίδων, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες, βιβλία ) και πήραμε συνέντευξη από Διατροφολόγο η οποία μας παραχώρησε επιπλέον ενημερωτικό υλικό.

 Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα προέρχονται από ζωικούς ή φυτικούς οργανισμούς στους οποίους οι επιστήμονες πρόσθεσαν γονίδια με νέες ιδιότητες τις οποίες αυτοί δεν διαθέτουν φυσιολογικά και τα οποία προέρχονται από άλλους οργανισμούς.  Οι πιθανές επιπτώσεις των μεταλλαγμένων αφορούν δυο βασικά σημεία : α ) την υγεία των ανθρώπων και β ) το περιβάλλον.

 Η μεσογειακή διατροφή είναι ευεργετική για την υγεία μας και την μακροζωία και συνίσταται από άφθονα κηπευτικά, χόρτα και λαχανικά, όσπρια, ψωμί, ελαιόλαδο και φρούτα.  Μια παρόμοια διατροφή είναι και η Κρητική.  Οι δυο παραπάνω τρόποι διατροφής είναι παγκοσμίως αποδεδειγμένα ως οι πιο υγιεινοί.

 Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.  Επιβοηθούν πολλές ζωτικής σημασίας χημικές αντιδράσεις, συντελώντας στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.  Μια από αυτές είναι η παραγωγή ενέργειας από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά.

 Η Μεσογειακή και Κρητική διατροφή περιέχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν την καλή λειτουργία του οργανισμού.  Επίσης ερευνήσαμε και το θέμα των μεταλλαγμένων, το οποίο είναι αμφιλεγόμενο και αρκετά περίπλοκο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί εάν επιφέρουν ή όχι μακροπρόθεσμα κινδύνους για τους καταναλωτές.

 Οφείλει λοιπόν ο καθένας για τον εαυτό του και οι γονείς για τα παιδιά τους να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή.  Η Μεσογειακή και η Κρητική διατροφή δίνουν ενέργεια και ανθεκτικότητα να αντιμετωπίσουμε τη ζωή και τα προβλήματά της με περισσότερη δύναμη.  Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η άσκηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την υγεία του ανθρώπου.

Ευχαριστούμε