 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΥ2- ΚΥΚΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2008-09 1ο ΕΠΑΛ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Advertisements

Ενημέρωση και αγωγή υγείας για τη νέα γρίπη στα σχολεία Α. Ξεκαλάκη Παιδίατρος Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχ. Έτος :
1ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Μικρές Αγγελίες – Μεγάλες Αλήθειες» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
Προσανατολισμού N. Ιωνίας
ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΑΡΕΤΟΥΣΑ»
  Ενιαίο  Αναμορφωμένο  Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα Ε. Α. Ε. Π (961)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 1 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Ένταξη Νέων Τεχνολογιών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και Άτομα με Αναπηρία
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ.
Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας
Φ. Τροχούτσος, ΤΟΠΜΑΚ Σέρρες 1 Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. Υπηρεσίες Έρευνα για την Επαγγελματική Σταδιοδρομία των Αποφοίτων.
ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 158 ΜΕΤΡΟ 4.3 (ΕΤΠΑ) ΕΠ ΚτΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Π158 13/7/2006 ΠΕΛΚΑ ΛΙΝΑ ΕΥΔ.
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες/ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Η. Ε. Κουρκούτας.
Το σχολείο μας: επιτεύγματα- στόχοι- προβλήματα. Δομή της εισήγησης  Περιγραφή της ισχύουσας κατάστασης  Αποτίμηση του Σχολ. Έτους  Στόχοι.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.
Πρόταση αποτελεσματικής μαθησιακής διαδικασίας για το μάθημα : Προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο. Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΥΠΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
1η εργασία Πώς λειτουργεί το σύστημα. Ρόλος της καρδιάς.
Συμμετοχή των εργαζομένων στην διοίκηση των επιχειρήσεων
Το Σας καλωσορίζει Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας.
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ειδικής Αγωγής
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «O ΑΡΔΗΤΤΟΣ» Έτος ιδρύσεως 1927 Συγκρότηση Επιτροπών Φωτογραφίες-επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ.
Η ΕΝΤΑΞΗ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.
Σωματείο « Επιχειρηματικότητα» Νέων. ΣΕΝ/ JA Greece ΚΕΣΥΠ Ηλιούπολης.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δ.Α.Δ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές την Ειδική Αγωγή και να εξοικειωθούν με τις ποικίλες εκπαιδευτικές προσαρμογές που απαιτούνται σε κάθε.
Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα: «Μεταρρύθμιση» ή Οπισθοδρόμηση; Βενέττα Λαμπροπούλου, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστημίου Πατρών.
Προτάσεις για την εξειδίκευση της διάστασης της αναπηρίας κατά την εφαρμογή του Ε.Π. - Περιφερειακή Στρατηγική για την Αναπηρία Εισηγητής: Λογαράς Δημήτρης,
Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη μάθηση έχουν-πέραν των κοινών-και ορισμένες ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.
Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές την Ειδική Αγωγή και να εξοικειωθούν με τις ποικίλες εκπαιδευτικές προσαρμογές που απαιτούνται σε κάθε.
Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές την Ειδική Αγωγή και να εξοικειωθούν με τις ποικίλες εκπαιδευτικές προσαρμογές που απαιτούνται σε κάθε.
Συμβουλευτική ΑμΕΑ Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ή Αναπηρία; Άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Ανάγκες.
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Βασιλική Ασκητοπούλου
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Επιθεώρηση Συμβουλευτικής-Προσανατολισμού,
Ραχήλ Μαρτίδου Σχ. Σύμβουλος 37ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας
Οι διαταραχές όρασης Αθανάσιος Κ. Ρισβάς.
Μάθημα: Πολιτική Παιδεία
Ενημερωτικη συναντηση με διευθυντεσ σχολικων μοναδων Ν.ΧΑΝΙΩΝ
Δρ. Νικόλαος Τσιγγίλης Σχολικός Σύμβουλος Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
23o Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Α. Π. Θ
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΥ2- ΚΥΚΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«όταν ο κόπος γίνεται πνοή » Ένα πρόγραμμα για την ένταξη των αναπήρων στην αγορά εργασίας Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας

Η ομάδα μας

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Να εκτιμήσουν οι μαθητές/τριες τη σημασία που έχει η κοπιαστική εκπαίδευση των αναπήρων για  Ένταξη στην αγορά εργασίας,  Αποδοχή από το κοινωνικό σύνολο  Αρμονική συνεργασία στον εργασιακό χώρο.

Εφαρμογή προγράμματος Βασίστηκε στη  Συγκρότηση ομάδων  Συλλογή πληροφοριακού υλικού  Ανταλλαγή απόψεων  διεξαγωγή συμπερασμάτων  Ενημερωτική συνάντηση

Μεθοδολογία Βασίστηκε σε – Καταιγισμός ιδεών – Παιχνίδι ρόλων – Συζητήσεις – Ανάθεση ομαδικών εργασιών

Εκπαιδευτική συνάντηση με ανάπηρο αθλητή Συνέβαλλε στην ενημέρωση για:  Δυσκολίες των αναπήρων  Δικαιώματα των αναπήρων  Ανάγκες των αναπήρων

Εκπαιδευτική συνάντηση με ανάπηρο αθλητή Εστίασε  Στη συμπεριφορά των πολιτών προς τα άτομα με αναπηρία  Στις δυσκολίες πρόσβασης – κοινωνικοποίησης - διαβίωσης  Στην έλλειψη υποδομών και δομών συμβουλευτικής  Στην παραβίαση των δικαιωμάτων που έχουν οι ανάπηροι από τους υπόλοιπους πολίτες  Στην έλλειψη εκτίμησης και εμπιστοσύνης για τις ικανότητες των αναπήρων

Δυσκολίες στη διαβίωση των αναπήρων Δυσκολία  στην πρόσβαση  Στην επικοινωνία  Στην αυτοεξυπηρέτηση  Στην εκπαίδευση  Στην εύρεση εργασίας  Στην εξασφάλιση διαβίωσης  Στην εξασφάλιση ανεξαρτησίας  Στην ισότιμη αντιμετώπιση

Δικαιώματα  Σεβασμός - αξιοπρέπεια – εξασφάλιση φυσιολογικής ζωής  Ιατρική φροντίδα –αποκατάσταση-  Συμβουλευτική – εμψύχωση –  Αξιοποίηση ικανοτήτων- δυνατοτήτων – κλίσεων- δεξιοτήτων  Εκπαίδευση – κοινωνικοποίηση – συμμετοχή σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες  Οικονομική –κοινωνική ασφάλεια  Εξασφάλιση Ικανοποιητικού βιοτικού επιπέδου  Εξασφάλιση παραγωγικής απασχόλησης και συμμετοχής σε συνδικαλιστικές οργανώσεις-συμμετοχή στο νομικό και πολιτικό σύστημα Εξασφάλιση προστασίας από κάθε είδους εκμετάλλευση, κακομεταχείριση ή ταπεινωτική αντιμετώπιση.

Υποστηρικτικοί φορείς Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών - ΠΑΣΑΠ Μενάνδρου 26- Αθήνα τηλ FAX: Σύλλογος Πανελλήνιος Τυφλών και Ακρωτηριασμένων Ζήνωνος 14, Αθήνα, Σύλλογος Πρόνοιας Κωφών Βαρήκοων Αβέρωφ 13, Αθήνα, Σύλλογος Γονέων Παιδιών ΕΛ.Ε.Π.Α.Α.Π. Κόνωνος 16, Αθήνα,722360, Σωματείο Ειδικών Παιδιών "Ο Αγ. Σπυρίδων" Τ.Θ. 1142, Ηράκλειο,

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες     

Διαπιστώσεις Στην αγορά εργασίας για τους ανάπηρους κυρίως επικρατεί:  Ελάχιστη έως μηδενική ζήτηση απασχόλησης Επιφυλακτική αντιμετώπιση  Έλλειψη δομών και υποδομών για την υποστήριξη και πρόσβαση τους  Κοινωνικός αποκλεισμός

ΓΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ  Διαπίστωσαν τα στερεότυπα και τις αντιλήψεις που επικρατούν για τους ανάπηρους στην αγορά εργασίας  Συνειδητοποίησαν τη σημασία του δικαιώματος της εργασίας για τη διαβίωση των αναπήρων

Συμπεράσματα του προγράμματος  Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην εξασφάλιση οικονομικών πόρων και την κοινωνικοποίηση των αναπήρων  Οφείλουμε να σεβόμαστε τη προσπάθεια και τον κόπο των αναπήρων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, τη συμμετοχή στη κοινωνία και την εξασφάλιση της εργασίας, στοιχεία που θα γίνουν πνοή για την αξιοπρεπή συνέχιση της ζωής τους.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ Να αφήσουμε τα άτομα με αναπηρία να πάρουν αυτά που τους ΑΝΗΚΟΥΝ - Ν’ αφήσουμε να έχουνε πνοή