Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η χελώνα καρέτα-καρέτα
Advertisements

10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
Στέφανη Φασουλιώτη Αλεξία Πίτσιλλου Ε΄τάξη Νοέμβριος 2013
Καρέτα-καρέτα.
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ Δ΄2
Κλιματική αλλαγή και βιοποικιλότητα 5 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Ε΄τάξη Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Βασίλειος Νάστος.
Η ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!
Η ΑΡΚΟΥΔΑ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δυο είδη αρκούδων που είναι υπό εξαφάνιση. Aυτά είναι:Η πολική αρκούδα και η καφέ αρκούδα.
ΔΕΛΦΙΝΙ Σπυριδούλα Αυλωνίτη.
Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation.
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
Bιοποικιλότητα στη Γη Ζωντανά πράγματα στη Γη ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Φώκια Monachus Monachus
ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ.
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δεκάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται καθημερινά. Αιτία, η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
ΛΥΔΙΑ, ΕΡΡΙΚΑ, ΘΑΛΕΙΑ, ΗΡΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
Zώα υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα
Ευέλικτη ζώνη Θέμα: Ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση στην Ελλάδα
Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
ΤΑ ΖΩΑ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΦΝΗ.
ΑΛΕΞ ΚΑΙ ΤΖΙΜ ΚΑΙ ΕΒΕΛΙΝΑ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ ΚΟΑΛΑ
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
ΜΑΥΡΟΓΥΠΑΣ Ένα από τα πιο απειλούμενα αρπακτικά στην Ευρώπη είναι ο μαυρόγυπας. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το είδος αυτό είχε μεγάλη εξάπλωση και υπήρχε.
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤ’2
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ζωγραφιά Σολδάτου.
ΛΥΚΟΣ.
Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗ Δ ’2.
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
Λευκή Τίγρης.
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ – ZΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
 Δημοτικό Σχολείο Ελευθερών  Σχ. έτος :  Συντονιστής : Αποστολίδης Χρήστος.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.
Ζώα της άγριας φύσης. ● Παρότι δεν βλέπουμε γύρω μας ζώα και φυτά της άγριας φύσης,αυτό δε σημαίνει ότι δεν μας αφορά η προστασία τους. ● Η εξαφάνιση.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Αξιολόγηση: Τρωτό (VU) B1ab(iii)+2ab(iii)
Αξιολόγηση: Τρωτό (VU) B1ab(iii)+2ab(iii)
Θαλάσσια ζώα Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Προϊστορικά ζώα Είδη δεινοσαύρων
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
Παναγιώτης Παναγίδης Γ’1
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
1η ομάδα : Αλκυόνες Το φυσικό μας περιβάλλον αποτελείται εκτός από τη χλωρίδα και από την πανίδα, στην οποία ανήκουν πολλά είδη άγριων ζώων (πολική.
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
Τα οικοσυστήματα.
<<Κοράλλια>>
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Το αγαπημένο μου σπάνιο ζωάκι
Τα Πάντα Για Τα Πάντα Το Πάντα ζει στα βουνά της Κίνας, μέσα σε δάση με υψόμετρο από ως μέτρα. Δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά γιατί συναντά ανθρώπους.
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Αγριόγατος.
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Τα ζώα υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είχαν το δικό τους περιβάλλον στα τροπικά δάση και είχαμε το δικό μας στις πόλεις. Ωστόσο, λόγω της.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13 ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ Στην Ελλάδα ζει και αναπαράγεται ένα σπάνιο είδος φώκιας, η μεσογειακή φώκια ή φώκια μονάχος. Η μεσογειακή φώκια παλιότερα ζούσε σε όλη τη μεσόγειο, αλλά σήμερα έχουν μείνει πολύ λίγες φώκιες αυτού του είδους, που απειλείται με εξαφάνιση. Στην Ελλάδα ζουν οι περισσότερες από αυτές που έχουν απομείνει, σε έρημες θάλασσες και σπηλιές. Διαλέγουν απομονωμένα και καλά προφυλαγμένα μέρη, ώστε να μην ενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία.

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Δεκάδες χιλιάδες δελφινιών θανατώνονται κάθε χρόνο στις θάλασσες της Μεσογείου. Αν και τα προσφιλή αυτά είδη δεν έχουν φυσικούς εχθρούς, η έλλειψη τροφής λόγω της υπεραλίευσης, η θαλάσσια ρύπανση, η θανάτωσή τους από ψαράδες και κυρίως η αιχμαλωσία τους από διάφορα αλιευτικά εργαλεία, όπως τα αφρόδιχτα, μειώνουν τον πληθυσμό τους δραματικά κάθε χρόνο. Σύμφωνα με αναφορές του WWF, η χρήση των αφρόδιχτων κοστίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε τουλάχιστον 4.000 κοινά δελφίνια στη νοτιοδυτική Μεσόγειο, (πρόσφατα το είδος συμπεριλήφθηκε στη λίστα των απειλούμενων), ενώ 13.000 αιχμαλωτίζονται στα στενά του Γιβραλτάρ και τη γύρω περιοχή.

ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΠΑΝΤΑ Λιγοστοί πληθυσμοί του γιγάντιου πάντα επιζούν σήμερα στα κατακερματισμένα δάση μπαμπού της Κίνας. Κι όσο ο βιότοπός τους συρρικνώνεται, τόσο αυξάνεται η απειλή για το πιο δημοφιλές αρκουδάκι στον κόσμο, που επιλέχθηκε και ως διεθνές σύμβολο του WWF. Η δεκαετία 1970 – 80 υπήρξε ίσως η πιο καταστροφική για το είδος. Η έκταση που καταλάμβαναν τότε τα περίπου 1.000 πάντα, μειώθηκε από 30.000 σε 13.000 τ.χμ. Το WWF ξεκίνησε δράση για την προστασία του είδους το 1981 και σήμερα το πρόγραμμα που εκπονείται σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κίνας παρουσιάζει θεαματική πρόοδο: η περιοχή που προστατεύεται αυξήθηκε κατά 25% φτάνοντας στα 16.000 τ.χμ., ενώ η τελευταία εμπεριστατωμένη έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2004, έδειξε σημαντική ανάκαμψη του πληθυσμού σε 1.600 άτομα, γεγονός πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον των πάντα.

Η ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ Η καφέ αρκούδα (Ursus arctos) είναι ένα από τα οκτώ είδη που ζουν στον κόσμο. Είναι ζώο μεγαλόσωμο και δυνατό, από τη φύση του μη επιθετικό. Ακούει και μυρίζει πολύ καλά, βλέπει λιγότερο καλά. μπορεί να τρέξει πολύ γρήγορα και έχει δυνατά πόδια με μεγάλα νύχια, για να μπορεί να σκάβει. Ζει 20 – 25 χρόνια στα δάση, τρέφεται κυρίως με φυτά, φρούτα, καρπούς, χόρτα και βολβούς. Της αρέσει πολύ να τρώει μέλι. Η καφέ αρκούδα είναι ζώο μοναχικό και κινείται τη νύχτα, την αυγή και το σούρουπο, δηλαδή τις ώρες της μέρας που το φως δεν είναι πολύ δυνατό, για να κρύβεται καλύτερα από τον άνθρωπο.

ΠΗΓΕΣ http://dim-rizou.pel.sch.gr