ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΣΕ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΚΟΚΚΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
GB ( ) 5 1 ( ) ( ) ( /cm 2 ) 0.2 /30min·φ90 (5 /m 3 ) 0.4 /30min·φ90 (10 /m 3 ) /30min·φ90 (25 /m 3 )
Advertisements

Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Ινστιτούτο Εργασίας, Υγείας και Οργάνωσης (I-WHO) Πανεπιστήμιο.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Στοιχεία και αριθμητικά δεδομένα (1) : Επιδείνωση κοινωνικών δεικτών  Πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό.
Μάρτιος 2011 Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές. “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Μετά από έρευνα που διενήργησε εταιρεία ερευνών, διαπιστώθηκε πως στην εταιρεία μας οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μεταξύ τους ένα λεξιλόγιο κάπως ανάρμοστο.
1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έργου Ε*CARE Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 7 Ιουνίου
Πρωτογενής έρευνα Hi5, μία μόδα για νέους;. Μεθοδολογία - εργαλεία Η έρευνα διενεργήθηκε με την μέθοδο της συλλογής ερωτηματολογίων, τα οποία και συμπληρώνονταν.
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΦΛΕΚΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΖΟΛ σύμφωνα με την ΟΔΗΓΙΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2008/47/EC που τροποποιεί την Οδηγία της Επιτροπής 75/324/EEC.
Ο παράγων «Άνθρωπος» κινητήριος Μοχλός στην ανάπτυξη των σύγχρονων εφοδιαστικών αλυσίδων Σύστημα Bonus • Κατηγορία Β: Στόχοι Εταιρείας : Συντελεστής Βαρύτητας:
Ανάπτυξη Μοντέλου Ρομποτικού Οχήματος Σταθερής Τροχιάς, για Αποθήκη Κέντρου Διανομής Λιανεμπορίου ή Υπηρεσιών Logistics Γκρέμος Αναστάσιος ΠΛΣ Διπλωματική.
Η Μετρηση της Παραγωγικοτητασ των Εργαζομενων στα Logistics
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
Ημερίδα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα:
Κατηγορίες κινδύνων Μικροβιολογικοί, Χημικοί, Φυσικοί
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εξελικτική πορεία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ)
Ορθές Πρακτικές Διανομής Φαρμάκων
Ολοκληρωμένες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αγροτικού Τομέα Agribusiness consulting and marketing services.
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του ΤΕΙ Σερρών
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Γραφείο Ποιότητας Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Εβδομάδα 3 Παρουσίαση Δεδομένων
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά 1 Μετατροπή Σχήματος Ο/Σ σε Σχεσιακό.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
© 2002 Thomson / South-Western Slide 4A-1 Κεφάλαιο 4, Μέρος A Πιθανότητες.
Μελέτη Περιπτώσεων: UNIC-Services Ltd. UNIC-Services Ltd  Ιδρύθηκε το 1993 από την IT Saara Remes-Ulkunniemi  Η εταιρεία προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ∆ιαχείριση έργων επίβλεψης µε σύγχρονα µέσα και επικοινωνία C2G, B2G, G2G Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Επιστημονικά υπεύθυνος: Καθηγητής Μ. Μεϊμάρης, Διευθυντής Εργαστηρίου Ομάδα διαχείρισης έργου: Δρ. Α. Γιαννακουλόπουλος, Σ. Κοδέλλας, Ν. Παπασταύρου Έκθεση.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού.
Αγαθά είναι τα μέσα που ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες.
Αγροτική Επιχειρηματικότητα:
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Διαδικτυακή εφαρμογή ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων κυβερνητικών διαβουλεύσεωνgov.insight Η. Ζαβιτσάνος, Γ. Γιαννακόπουλος, Γ. Παλιούρας Ινστιτούτο.
1 «Η χρήση νέων τεχνολογικών εργαλείων για την ενσωμάτωση της διασποράς στην ανάπτυξη του τόπου καταγωγής» Καρδίτσα, 8-10 Φεβρουαρίου ο Αναπτυξιακό.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ Δ.Υ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011.
Ερευνητικές Εργασίες Α’ Τάξη Γενικού Λυκείου Παντελής Μάναλης Υπεύθυνος Π.Ε. στη Δ/νση Δ/θμιας Εκ/σης Πειραιά.
1 Ενότητα 5.3.1: Ερωτηματολόγια με τη χρήση του Διαδικτύου Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος - Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών.
Μοντέλα Συστημάτων Παρουσιάσεις των συστημάτων των οποίων οι απαιτήσεις αναλύονται.
ΣΙΤΗΡΑ,ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
1 Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σ.Δ.Ο. Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών Ον.Επ.: Μπίκος Κωνσταντίνος Μάντη Χρυσάνθη Χατζημάρκου Αθηνά Καπίταλη Ζωή Εισηγητής: Χατζής Θέμα:
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Δημητριακά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα δημητριακά
ΜΑΘΗΜΑ 10°. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΕΡΙΩΝ.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. - Ο.Λ.Μ.Ε. (Απρίλης – Μάης 2008)
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού.
ΑΛΕΥΡΙ (σιτάλευρο): Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη ουσία. Το σιτάλευρο διαφέρει από.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
T.E.I. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (Logistics) ΤΕΡΣΕΝΙΔΟΥ ΕΛΙΝΑ Επόπτρια Καθηγήτρια: ΣΤΑΦΥΛΑ ΑΜΑΛΙΑ.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗACCP
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΡΠΩΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΖΗΤΗΣΗΣ
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 22000:2005 ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ‘’ΕΣΤΙΑ’’ ΑΡΤΟΣ&ΓΛΥΚΟ Φράκουλλι Μπλερίνα.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΣΕ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΚΟΚΚΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ Η διεξαγωγή έρευνας σε μια αλευροβιομηχανία για: Οργάνωση ποιοτικού ελέγχου Καταγραφή αστοχιών παραγωγικής διαδικασίας Πρόταση διορθωτικών ενεργειών Εφαρμογή διορθωτικών ενεργειών

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Σιτηρά: αποξηραμένοι καρποί καλλιεργούμενων φυτών, μονοκοτυλήδονης οικογένειας αγρωστωδών Κυριότερα σιτηρά: Σιτάρι Καλαμπόκι Ρύζι Κριθάρι Βρώμη Σίκαλη Σόργο Κεχρί

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Σιτάρι: από τα πρώτα καλλιεργούμενα φυτά διατροφής ανθρώπου Κυριότερα είδη σιταριού: Μαλακό σιτάρι (triticum vulgare) Σκληρό σιτάρι (triticum durum) Το είδος (triticum compactum) Κόκκοι μαλακού σίτου Κόκκοι σκληρού σίτου

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Σημαντικότερες αναλύσεις κατά τον ποιοτικό έλεγχο του σιταριού: Υγρασία Ξένες ύλες Εκατολιτρικό βάρος Προσδιορισμός υγρής γλουτένης 5.Τιμή καθίζησης

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Σημαντικότερες αναλύσεις κατά τον ποιοτικό έλεγχο του αλεύρου: Υγρασία Τέφρα Υγρή γλουτένη Εξτενσιογραφία Φαρινογραφία ανάπτυξης Αμυλογραφία Falling number Πειραματική αρτοποίηση

Διάγραμμα ροής παραγωγικής διαδικασίας μιας αλευροβιομηχανίας ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Διάγραμμα ροής παραγωγικής διαδικασίας μιας αλευροβιομηχανίας

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Διαδικασία ξηρής άλεσης μιας αλευροβιομηχανίας

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Ερευνητική μέθοδος: μελέτη αστοχίας (FMEA) κατά την παραγωγική διαδικασία Δείγμα: αλευροβιομηχανία «Μύλοι Κατερίνης» Όραμα: Εφαρμογή συστήματος διασφάλισης ποιότητας (ISO 9001:2000) Εφαρμογή συστήματος υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων (HACCP) Παραγωγή καινοτόμων προϊόντων Στόχοι: Αύξηση ποιότητας  Αύξηση κέρδους Δημιουργία επιπλέον μονάδας μίξερ και συσκευαστικού  Αύξηση δυναμικότητας Περαιτέρω εξοπλισμός χημείου

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Ερευνητικό υλικό – Εργαλεία: Προσωπική παρατήρηση και επικοινωνία με εργαζομένους Μελέτη διάφορων συγγραμμάτων Ηλεκτρονικές πηγές Χρήση εργαλείων ποιότητας Χρησιμοποιούμενα εργαλεία ποιότητας: Μελέτη αστοχίας (FMEA) Διαγράμματα Pareto Διαγράμματα αιτίας – αποτελέσματος (Ishikawa)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Αλευροβιομηχανία «Μύλοι Κατερίνης»: 1978: Ίδρυση στην Κατερίνη, αλεστική δυναμικότητα 30 τόνοι / 24ωρο 1983: Επέκταση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, αλεστική δυναμικότητα 50 τόνοι / 24ωρο 2008: Ολική ανακαίνιση εγκαταστάσεων Σήμερα: Πλήρης αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής, αλεστική δυναμικότητα 100 τόνοι / 24ωρο Παραγόμενα προϊόντα: Διάφοροι τύποι αλεύρων άρτου και ζαχαροπλαστικής Σιμιγδάλι Προσωπικό: 26 εργαζόμενοι και επιπλέον εξωτερικοί συνεργάτες

Παραγωγική διαδικασία αλευροβιομηχανίας ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Σιλό Α’ υλών Κοσκίνα Πετροδιαλογέας Μαγνητικός διαχωριστής Τριέρι Σφυρόμυλος Υγραντήρας Διαβροχέας Αμπάρι πλυμένου σιταριού Βούρτσα πλυμένου σιταριού Ζυγιστικό Κυλινδρομηχανές Βούρτσες καθαρισμού πιτυρών Πλανσίφτερ Αεροφράκτης Σιλό αποθήκευσης αλεύρου Μπλόουερ άλεσης Μηχάνημα απεντόμωσης Συσκευαστικό-Ζυγιστικό Δεξαμενή αποθήκευσης αλεύρου Παραγωγική διαδικασία αλευροβιομηχανίας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Μελέτη αστοχίας – Πρώτη φάση αλευρουργίας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Μελέτη αστοχίας – Δεύτερη φάση αλευρουργίας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Μελέτη αστοχίας – Τρίτη φάση αλευρουργίας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Μελέτη αστοχίας – Τέταρτη φάση αλευρουργίας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Διάγραμμα Pareto πριν τις διορθωτικές ενέργειες

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Διάγραμμα Pareto μετά τις διορθωτικές ενέργειες

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Διάγραμμα Ishikawa για την σιμιγδαλιέρα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Διάγραμμα Ishikawa για την κυλινδρομηχανή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Μικρή αλευροβιομηχανία, αντιπροσωπευτική μεγαλύτερου ποσοστού του κλάδου στην Ελλάδα Βασικό μειονέκτημα: απουσία συστημάτων διασφάλισης ποιότητας ISO και HACCP Εντοπισμός προβλημάτων μηχανημάτων / εξοπλισμού παραγωγικής διαδικασίας με εφαρμογή μελέτης αστοχίας (FMEA) Αν Αριθμός Προτεραιότητας Κινδύνου (RPN) > 130, γίνεται πρόταση - εφαρμογή διορθωτικών ενεργειών και νέος υπολογισμός του

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ RPN πριν τις διορθωτικές ενέργειες: 135 – 270 RPN μετά τις διορθωτικές ενέργειες: 36 – 84 Πολύ πιθανή εμφάνιση αστοχιών σε 11 από τα 15 μηχανήματα / εξοπλισμό παραγωγικής διαδικασίας

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Χρησιμότητα εφαρμοσμένων εργαλείων ποιότητας RPN > 130 σε όλα τα μηχανήματα / εξοπλισμό παραγωγικής διαδικασίας Εφαρμογή διορθωτικών ενεργειών  RPN < 130 σε όλα τα μηχανήματα / εξοπλισμό παραγωγικής διαδικασίας Απαραίτητη εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας ISO και HACCP Αλευροβιομηχανία: μικρή, αντιπροσωπευτική του κλάδου με αντιμετωπίσιμα προβλήματα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Απαραίτητη εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας ISO και HACCP Αναγκαία πρόσληψη υπεύθυνου ποιότητας για εφαρμογή εργαλείων ποιότητας Εγκατάσταση περισσότερων σιλό σιταριού μεγαλύτερης χωρητικότητας Κατασκευή σιλό αποθήκευσης αλεύρων διαφορετικής ποιότητας  Ανάμιξη περισσότερων αλεύρων  Καλύτερη ποιότητα

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ Απουσία υπεύθυνου ποιότητας  Δυσκολία συγκέντρωσης πληροφοριών Ανακαίνιση αλευροβιομηχανίας  Αδυναμία πρόσβασης Μετατροπή διαγράμματος άλεσης  Δυσκολία άμεσης επαφής με τον υπεύθυνο Προβλήματα άλεσης  Αναβολή συναντήσεων με τον υπεύθυνο για συγκέντρωση πληροφοριών

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Εφαρμογή μελέτης αστοχίας και σε άλλες αλευροβιομηχανίες της Ελλάδας

Σας ευχαριστώ πολύ!!