Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
Advertisements

Έρευνα για την οικοδομική δραστηριότητα 2010 Επαμεινώνδας Ε. Πανάς Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής Απόψεις.
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Χρηματοδοτικό Σχέδιο για τη ΜΕΑ της ΔΙΑΔΥΜΑ Στρατηγική Υλοποίησης για την Περίοδο
ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΛΥΣΗ, ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ.
7η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 – η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ Ημέρα Αναλυτών – 24η Μαΐου 2007.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Ο ρόλος των αποφοίτων ΤΕΕ στην Ελληνική Βιομηχανία Σημερινή κατάσταση και προοπτικές Παρουσίαση στη διημερίδα του ΤΕΕ για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΩ 2009» ΔΡΑΣΕΙΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Θεσσαλονίκη, 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Η σημασία και ο Ρόλος των ΤΠΕ στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
Κλάδος Βασικών Μετάλλων
Σήμανση CE – Αναβάθμιση της Σχέσης Παραγωγού Συστημάτων & Κατασκευαστή
Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 02 Μαΐου 2011 ΣΑΒΒΑΣ.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΩ 2009 Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝ ΙΙ.
ΑΓΟΡΕΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Β.ΠΑΤΣΟΥΡΑΤΗΣ. ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ● Αύξηση των Επενδύσεων ● Τόνωση της Απασχόλησης ● Συγκράτηση Τιμών ● Βελτίωση.
12 Οκτωβρίου 2009 «Η πορεία της βιομηχανίας προς το 2020 Περιφερειακή Ανάπτυξη – Καινοτομία - Εξωστρέφεια»
expectations raise your H ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Επιμέλεια Εργασίας: Χαράλαμπος Ζέππος, Βασίλης Αλλοίμονος.
Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ KLEEMANN
Προετοιμασία των ελληνικών επιχειρήσεων για την εφαρμογή του κανονισμού REACH Αθήνα, 18 Μαίου 2006 Πορεία έγκρισης της πρότασης REACH από την ΕΕ Αλέξανδρος.
Α. Πορεία δράσης μαρμάρου Β. Επόμενες Προγραμματισμένες ενέργειες δράσης. Γ. Συνοπτική Ενημέρωση για την Πρόσκληση Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.
ΕπιχειρηΣη παραγωγηΣ τΣιμεντοπροιοντων
Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ Το Όραμα της Φαρμακοβιομηχανίας για την Ανάπτυξη για την Ανάπτυξη
«Παράγω & Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Ηπείρου» 03/03/12 Δημήτρης Λακασάς Πρόεδρος ΣΕΒΕ.
Άννα Μίχου 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο Ρόλος του μηχανικού από την κρίση στην ανάπτυξη Άννα Μίχου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ Βασιλική Μίσσα ΕΠΤΑ ΕΠΕ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
Πιστοποίηση Κουφωμάτων Φίλιππος Δομαζινάκης Διευθυντής Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πελατών.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Φορολογία ακινήτων Φορολογικές διατάξεις που αποτρέπουν πιθανές επενδύσεις και προτάσεις για βελτίωση 6 Οκτωβρίου 2014 Γεωργία Σταματέλου Επικεφαλής Φορολογικού.
Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Προγράμματα Εκσυγχρονισμού των Επιχειρήσεων 24 Ιουνίου 2009.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Εφαρμογή του νόμου 4262/2014.  Η μεταρρύθμιση απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης  Με την Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΑΝ: ◦ Καταργούνται άδειες που.
ΣΕΒΕ – ΕΛΟΤ – ΣΜΗΒΕ INFACOMA 2009 Ευρωπαϊκά Πρότυπα, Δόμηση- Κατασκευή και Εποπτεία της Αγοράς Β. Θωμαΐδης Πρόεδρος ΣΕΒΕ.
ΒΟΛΟΣ 21/03/ Νέα νομοθεσία χημικών Reach – πρώτη φάση εφαρμογής Δημήτρης Τσίχλης Δ/νση Περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ.
Όμιλος Ηρακλή Ημέρα Αναλυτών – 12η Απριλίου 2006.
ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ
Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 4 / ΜΕΤΡΟ 4.1 / ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “ΠΡΑΞΕ” (ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΙ) - Α ΦΑΣΗ Ανάπτυξη Εξειδικευμένων.
Ενότητα: Θερμομονωτικά υλικά
Εθελοντικές Συμφωνίες επαγγελματικού κλάδουφορέων σχεδιασμού ενεργειακής πολιτικής Η φύση και ο πρωτότυπος χαρακτήρας του Προγράμματος υποστηρίζει την.
Ενότητα: Επιλογή των δομικών υλικών
Ελληινκή Βιομηχανία: προς την οικονομία της γνώσης, ΤΕΕ,Αθήνα 3-5 Ιουλίου 2006 ΘΕΜΑ: Η Βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
Προτάσεις για την εξειδίκευση της διάστασης της αναπηρίας κατά την εφαρμογή του Ε.Π. - Περιφερειακή Στρατηγική για την Αναπηρία Εισηγητής: Λογαράς Δημήτρης,
Aθήνα,16 Νοεμβριου Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Συνδέει: την έρευνα και καινοτομία με την οικονομική ανάπτυξη με νέους τρόπους όπως είναι.
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτήρια και την Πράσινη Ανάπτυξη.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΩΝ 30/03/2004 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΟΦ. ΤΖΟΒΑΡΙΔΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.
Γνωρίζετε ότι για την ασφάλειά σας οι συσκευές θέρμανσης που λειτουργούν με στερεά καύσιμα πρέπει να φέρουν σήμανση CE; Η σήμανση CE εγγυάται: την προσωπική.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την νέα Προγραμματική Περίοδο
Ενημερωτική εκδήλωση ΤΕΕ για το ΕΛΟΤ ΕΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑΣ (U)
Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή
Η Διαχείριση του Πλούτου των Εθνών στο σύγχρονο Οικονομικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον Οδυσσέας Κοψιδάς (ΠΕ 09, 17.05)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
Η επιχείρηση Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων.
Η επιχείρηση Π. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ & Σ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ο. Ε
Η επιχείρηση Α. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε
ΘΕΜΑ 2015 μη κληρωθέν α) Ποιες επιδράσεις επιφέρει στο εγχώριο εμπορικό ισοζύγιο μια υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος σε μια μεγάλη χώρα με ανεξάρτητη.
Η επιχείρηση ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΦΑΝ ΑΕ, που εδρεύει στην περιφέρεια Β.ΑΙΓΑΙΟΥ. εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό.
Η επιχείρηση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α. Ε
Η επιχείρηση ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΑΒΒΑΣ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ο Κλάδος των Δομικών Υλικών Εισηγητής: Στέφανος Τζιρίτης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ISOMAT Α.Β.Ε.Ε. Β΄ Αντιπρόεδρος Σ.Β.Β.Ε.

« Κάθε προϊόν το οποίο παράγεται για να Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ « Κάθε προϊόν το οποίο παράγεται για να ενσωματωθεί, κατά τρόπο διαρκή, σε δομικά έργα» ΟΡΙΣΜΟΣ

Είδη Δομικών Υλικών ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Φέρων οργανισμός Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Είδη Δομικών Υλικών ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Φέρων οργανισμός Τσιμέντο, αδρανή και χημικά πρόσμικτα για το σκυρόδεμα, χάλυβας οπλισμού, ξυλεία για τα καλούπια Τοιχοποιίες Οπτόπλινθοι, τσιμεντότουβλα, πλίνθοι από πορομπετόν, τσιμεντοσανίδες, γυψοσανίδες, θερμομονωτικά υλικά όπως πολυστερίνη ή πετροβάμβακας, συνδετικό κονίαμα τοιχοποιίας Επιχρίσματα Τσιμέντο, αδρανή, ασβέστης, γύψος, έτοιμοι σοβάδες τσιμεντοειδής και πολυμερικοί Υδραυλικά Σωληνώσεις χαλκού, σιδήρου, χάλυβα, πλαστικού, εξαρτήματα Ηλεκτρολογικά Καλώδια, σωληνώσεις, πίνακες διανομής ρεύματος, μετασχηματιστές Ξυλουργικά Κουζίνες, ντουλάπες Βαφές Χρώματα, αστάρια, στόκοι σπατουλαρίσματος Στέγες-Δώματα Κεραμίδια, ξυλεία, θερμομονωτικά υλικά, στεγανωτικά υλικά (ασφαλτικά, πολυμερή, έτοιμες μεμβράνες) Κουφώματα Αλουμινίου, ξύλου, πλαστικού, υαλοπετάσματα Επιστρώσεις Δαπέδων Πλακίδια, μάρμαρα, ξύλινα, πλαστικά, εποξειδικά, τσιμεντοκονιάματα, κόλλες και αρμόστοκοι

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Η Σημασία του Κλάδου Αποτελεί τον βασικό προμηθευτή του κατασκευαστικού κλάδου. Ο κατασκευαστικός κλάδος είναι η «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας.

Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Ίδρυση των τσιμεντοβιομηχανιών τις αρχές του 20ου αιώνα. Άνθηση του κλάδου λόγω της αστυφιλίας και της συνεχούς ανοικοδόμησης. Οι κυριότερες βιομηχανίες δομικών υλικών: χάλυβα-σιδήρου, αλουμινίου, τσιμέντου, σκυροδέματος, χρωμάτων και ετοίμων κονιαμάτων. Εξάρτηση του κλάδου από τα Δημόσια και τα Ιδιωτικά έργα.

Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Δημόσια Έργα Δυναμική ανάπτυξη του κλαδου λόγω των μεγάλων έργων υποδομής όπως οι οδικοί άξονες, τα αεροδρόμια, το μετρό της Αθήνας και τα Ολυμπιακά έργα. Ιδιωτικά Έργα Από το 1995 με τη μείωση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων και την ένταξη πολλών περιοχών στο σχέδιο πόλης υπήρξε αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας, με αποκορύφωση το έτος 2005 πριν την εισαγωγή ΦΠΑ, όπου και υπήρξε έξαρση έκδοσης αδειών ιδιωτικών έργων. Η περικοπή στεγαστικών δανείων λόγω της διεθνούς οικονομική FGFύφεσης σε συνδυασμό με την υπερπροσφορά νέων κατοικιών μετά SDFτο 2005, οδήγησαν σε σταθερή πτώση την οικοδομική δραστηριότητα.

Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Οικοδομική Δραστηριότητα

Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Οικοδομική Δραστηριότητα

Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Οικοδομική Δραστηριότητα

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ m2 (χιλιάδες) Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Πορεία του Κλάδου στην Ελλάδα Οικοδομική Δραστηριότητα α΄επτάμηνο 2009 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΩΝ Ιανουάριος-Ιούλιος Μεταβολή % 2008 2009   40.512 34.101 -15,8 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ m2 (χιλιάδες) Ιανουάριος-Ιούλιος Μεταβολή % 2008 2009   10.573 7.857 -25,7 ΟΓΚΟΣ m3 (χιλιάδες) Ιανουάριος-Ιούλιος Μεταβολή % 2008 2009   40.718 29.873 -26,6 10

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Καινοτομία Η καινοτομία και η παρακολούθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας SRείναι μονόδρομος για την επιτυχία μιας βιομηχανίας του κλάδου. Απαραίτητη η ύπαρξη τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης για τη δημιουργία σύγχρονων προϊόντων. 11

Σύγχρονες Τάσεις Προστασία του περιβάλλοντος Εξοικονόμηση Ενέργειας Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Σύγχρονες Τάσεις Προστασία του περιβάλλοντος Εξοικονόμηση Ενέργειας Η Ε.Ε. καταργεί προϊόντα με επικίνδυνες για το περιβάλλον και την υγεία ουσίες. Χρήση υλικών που μειώνουν τις θερμικές απώλειες άρα και το κόστος χρήσης του κτιρίου Αύξηση της ζήτησης για «οικολογικά προϊόντα» Η υποχρεωτική έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής ταυτότητας των κτιρίων, που απαιτεί υλικά που διασφαλίζουν τη μείωση των θερμικών απωλειών

Εξωστρέφεια –Διεθνής ανταγωνιστικότητα Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εξωστρέφεια –Διεθνής ανταγωνιστικότητα

Εξωστρέφεια –Διεθνής ανταγωνιστικότητα Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εξωστρέφεια –Διεθνής ανταγωνιστικότητα Εξαγωγές Δομικών Υλικών 2007-2008 2007 2008 ΜΕΤΑΒ. 2007- 2008 ΑΞΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩ % ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ 3.935.944.425 23 4.178.372.372 24,1 +6,2 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ 17.139.507.427 100 17.333.146.305 +1,1% ΠΗΓΗ ΕΣΥΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Ε. 14

Εξωστρέφεια –Διεθνής ανταγωνιστικότητα Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εξωστρέφεια –Διεθνής ανταγωνιστικότητα Απαραίτητη προϋπόθεση για να εξαχθεί ένα δομικό υλικό στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το πιστοποιητικό συμμόρφωσης με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα στα πλαίσια της οδηγίας 89/106 για τα δομικά υλικά και της σχετικής σήμανσης CE. Οι υφιστάμενες υποδομές για πιστοποίηση δομικών υλικών στην ΕαγΕλλάδα είναι πάρα πολύ μικρές και αφορούν πολύ περιορισμένο σ αριθμό προϊόντων. 15

Εξωστρέφεια –Διεθνής Ανταγωνιστικότητα Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εξωστρέφεια –Διεθνής Ανταγωνιστικότητα Επιπτώσεις: Μεγάλο κόστος και χρονική καθυστέρηση για τους παραγωγούς που αναγκαστικά καταφεύγουν σε κοινοποιημένα και διαπιστευμένα εργαστήρια δοκιμών του εξωτερικού. 2. Η ανυπαρξία εργαστηρίων δοκιμών «αφοπλίζει» το κράτος από τη δυνατότητα ελέγχου της εγκυρότητας της σήμανσης CE που φέρει ένα δομικό προϊόν είτε εγχώριο είτε εισαγόμενο. 16

Οι 6 Βασικές Απαιτήσεις της Οδηγίας 89/106 της Ε.Ε. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Οι 6 Βασικές Απαιτήσεις της Οδηγίας 89/106 της Ε.Ε. 1. Μηχανική αντοχή και ευστάθεια 2. Πυρασφάλεια 3. Υγιεινότητα 4. Ασφάλεια χρήσης 5. Προστασία κατά του θορύβου 6. Εξοικονόμηση ενέργειας και συγκράτηση θερμότητας

Προτάσεις Ανάπτυξης του Κλάδου Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Προτάσεις Ανάπτυξης του Κλάδου Έμφαση στην καινοτομία, παρακολούθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας Πιστοποιημένη ποιότητα (σήμανση CE) Εξωστρέφεια Έμφαση σε υλικά που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και στην προστασία του περιβάλλοντος 18

Προτάσεις Ανάπτυξης του Κλάδου Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Προτάσεις Ανάπτυξης του Κλάδου Σύμφωνα με την απογραφή των κτιρίων και οικοδομών του 2000: Το 69,5% του κτιριακού συνόλου της χώρας μας είναι κατασκευασμένο πριν την έναρξη της εφαρμογής του κανονισμού θερμομόνωσης. άρα Το 69,5% του κτιριακού συνόλου της χώρας μας χρήζει ανακαίνισης προκειμένου να μην είναι ενεργοβόρο.

Προτάσεις Ανάπτυξης του Κλάδου Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Προτάσεις Ανάπτυξης του Κλάδου Συνδρομή της πολιτείας: Καλύτερος έλεγχος της αγοράς Άμεση υλοποίηση του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας Ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων Κατασκευή νέων έργων υποδομής Εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και περιστολή του κόστους δφδανεισμού για την απόκτηση κατοικίας Φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση κατοικίας

Ευχαριστώ για την προσοχή σας! Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Ευχαριστώ για την προσοχή σας!