Διάλεξη 6η: Ερμηνεία των αποτελεσμάτων επίλυσης της μήτρας του γραμμικού προγραμματισμού κατά την εφαρμογή του στη γεωργική παραγωγή Ακαθάριστα κέρδη κλάδων.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Advertisements

Κλάσματα- κλασματικές μονάδες- κλασματικοί αριθμοί
ΠΑΡΑΓΩΓΗ και ΚΟΣΤΟΣ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (2ηδιάλεξη)
Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Ανάλυση Πολλαπλής Παλινδρόμησης
 Το σχέδιο ΜΚΤ απαντά σε μια σειρά από ερωτήσεις της στρατηγικής ΜΚΤ: 1) πως φτάσαμε ως εδώ; 2) που βρισκόμαστε τώρα; 3) που θέλουμε να πάμε στο μέλλον;
Το Σχέδιο Μάρκετινγκ – Marketing Plan
Το υπόδειγμα των σιτηρών του David Ricardo
Διάλεξη 5η: Σύνταξη της μήτρας του γραμμικού προγραμματισμού κατά την εφαρμογή του στη γεωργική παραγωγή Η μήτρα είναι ένας πίνακας που παρουσιάζει τους.
Διάλεξη 7η: Διαγραμματική επίλυση προβλημάτων μεγίστου κατά την εφαρμογή του γραμμικού προγραμματισμού στη γεωργική παραγωγή 1.Η διαγραμματική επίλυση.
Έννοια οικονομικού προγραμματισμού
ΠΑΡΑΓΩΓΗ 5η Διάλεξη.
Η Νεοκλασική Πολιτική Οικονομία της Παραγωγής και των Αγορών
Ανάλυση Πολλαπλής Παλινδρόμησης
Αξιολόγηση Επενδύσεων στη Γεωργία (διάλεξη 5η)
Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Θεωρητικό υπόδειγμα για την μελέτη της οικονομικής δραστηριότητας (Κεφ
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Συνολική Ζήτηση Εθνικό Εισόδημα Εθνικό Προϊόν Εθνική Δαπάνη
Διάλεξη 9η: Εφαρμογή της μεθόδου Simplex στο γραμμικό προγραμματισμό κατά τη μεγιστοποίηση Μέθοδος Simplex 1.Όταν υπάρχουν μέχρι πέντε κλάδοι παραγωγής.
Σιδηροπούλου Κική,Σαββίδου Γιώτα Τμήμα Α’5. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Oικονομικοί πόροι Oικονομικοί πόροι Oι οικονομικοί πόροι είναι οι εξής Oι οικονομικοί πόροι είναι.
Αρχές Γεωργικής Οικονομίας και Οργάνωση Γεωργικών Επιχειρήσεων 3 η Διάλεξη.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Οι εταιρίες στις ανταγωνιστικές αγορές Κεφάλαιο 14 Copyright © 2001 by Harcourt, Inc. All rights reserved. Requests for permission to make copies of any.
Αρχές Γεωργικής Οικονομίας και Οργάνωση Γεωργικών Επιχειρήσεων 2 η Διάλεξη.
Ασκήσεις Οργάνωσης-Διαχείρισης Γεωργικών Εκμεταλλέυσεων (Προβατοτροφική Εκμετάλλευση) Ελευθέριος Νέλλας.
Εισαγωγή στην Οικονομική Ι Θεωρία παραγωγής και κόστους.
1 Σύγκριση Μεθόδων Αξιολόγησης Επενδύσεων 4η Διάλεξη.
Γεωργικοί Προϋπολογισμοί Κώστας Τσιμπούκας. Με την ευρύτερη έννοια του όρου ο προϋπολογισμός είναι πίνακας προβλέψεων δαπανών και εσόδων για μια συγκεκριμένη.
1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 1 2 Στην αγορά συμμετέχουν πολλοί αγοραστές και πωλητές Τα προσφερόμενα.
6 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Απλή Κεφαλαιοποίηση Κεφάλαιο ονομάζουμε το χρηματικό ποσό που όταν δανειστεί ή αποταμιευτεί αποκτά παραγωγική ικανότητα. Οι χρηματοοικονομικές αγορές αναπτύχθηκαν.
3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΡΧΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
ΓΡΑΜΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Κώστας Τσιμπούκας. Μια από τις σπουδαιότερες εφαρμογές του γραμμικού προγραμματισμού είναι στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στην.
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Καμπύλη παραγωγικών Δυνατοτήτων Μοσχούλα – Καλλιρόη Δουρή ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Απλή Κεφαλαιοποίηση Κεφάλαιο ονομάζουμε το χρηματικό ποσό που όταν δανειστεί ή αποταμιευτεί αποκτά παραγωγική ικανότητα. Οι χρηματοοικονομικές αγορές.
Επιχειρησιακή Ερευνα στη Γεωργία
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό
ΑΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
M. PARKIN, M. POWELL, K. MATTHEWS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Παράδειγμα 1 Μια ΚΑΕ παρουσίασε τα εξής αποτελέσματα για τα έτη 2006 και Κέρδη χρήσης
ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Άσκηση 1.
Ενότητα 10: Καμπύλες κόστους
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
ΤΟΚΟΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ
7 ΜΙΣΘΟΙ.
Σημείο εξίσωσης (Break Even Point)
Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων Διοικητική Επιχειρήσεων & Τραπεζών
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Κόστος παραγωγής και Οικονομικά Αποτελέσματα Γεωργικής Δραστηριότητας
Απομονωμένη ανάλυση συντελεστών παραγωγής Γεωργικά μηχανήματα/ανθρώπινη εργασία Κων/νος Γ. Τσιμπούκας.
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Η μέθοδος της συνεισφοράς
Απλή Κεφαλαιοποίηση Κεφάλαιο ονομάζουμε το χρηματικό ποσό που όταν δανειστεί ή αποταμιευτεί αποκτά παραγωγική ικανότητα. Οι χρηματοοικονομικές αγορές.
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Ανάλυση Γεωργικού Οικογενειακού Εισήματος (ΓΟΕ)
Case 01: Προγραμματισμός Αγροτικής Παραγωγής «AGRO» ΣΕΝΑΡΙΟ
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Γεωργική Εκτιμητική Κώστας Τσιμπούκας.
Γεωργικοί Προϋπολογισμοί
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διάλεξη 6η: Ερμηνεία των αποτελεσμάτων επίλυσης της μήτρας του γραμμικού προγραμματισμού κατά την εφαρμογή του στη γεωργική παραγωγή Ακαθάριστα κέρδη κλάδων παραγωγής Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της μήτρας του Γραμμικού Προγραμματισμού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δίνουν: 1.Το συνολικό Ακαθάριστο Κέρδος της Εκμετάλλευσης

2.Το Άριστο Σχέδιο Παραγωγής. Το άριστο σχέδιο παραγωγής περιλαμβάνει τους κλάδους παραγωγής και στρέμματα αυτών που συμφέρει να καλλιεργήσει ο γεωργός με σκοπό να μεγιστοποιήσει το ακαθάριστο κέρδος του. 3.Την Οριακή Παραγωγικότητα για κάθε ένα Συντελεστή Παραγωγής, εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί πλήρως. Όταν λέμε οριακή παραγωγικότητα ή οριακό προϊόν ενός συντελεστή, εννοούμε το ακαθάριστο κέρδος το οποίο προστίθεται στο συνολικό, από τη χρησιμοποίηση μίας επιπλέον μονάδας του συντελεστού αυτού, ενώ η ποσότητα όλων των άλλων παραμένει αμετάβλητη.

4.Τον αριθμό των μονάδων του κάθε συντελεστού ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί πλήρως (παίρνοντας τον κάθε συντελεστή μεμονωμένα) που μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί από την ποσότητα με την οποία μπήκε, χωρίς να αλλάξει το οριακό προϊόν του συντελεστού αυτού δηλ. δίνει τα όρια του συντελεστού μέσα στα οποία η οριακή του παραγωγικότητα παραμένει η ίδια (Σταθερότητα του σχεδίου όσον αφορά την οριακή παραγωγικότητα).

Οριακή παραγωγικότητα εδάφους (ευρώ/στρ., συγκρίνεται με το ενοίκιο). Όταν το οριακό προϊόν του ποτιστικού εδάφους είναι 15ευρώ/στρ. σημαίνει ότι ο παραγωγός μπορεί να νοικιάσει ποτιστικό χωράφι αν το βρει σε τιμή χαμηλότερη από τα 15ευρώ/στρ. οπότε θα αυξήσει έτσι το Ακαθάριστο Κέρδος. Η γνώση της οριακής παραγωγικότητας των διαφόρου ποιότητας εδαφών συμβάλλει και στην όσο το δυνατόν ακριβέστερη εκτίμηση της παραγωγικής του αξίας.

Οριακή παραγωγικότητα εργασίας (ευρώ/στρ., συγκρίνεται με το επικρατούν ωρομίσθιο) Συγκεκριμένα, εάν η οριακή παραγωγικότητα της τελευταίας χρησιμοποιούμενης μονάδας είναι 1ευρώ/ώρα σημαίνει ότι η εργασία στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προσθέτει στο ακαθάριστο κέρδος και ότι η οριακή αυτή παραγωγικότητα αποτελεί το μέτρο σύγκρισης σε περιπτώσεις ανάγκης μίσθωσης ξένης εργασίας. Οριακή παραγωγικότητα κεφαλαίου Εκφράζεται σε ευρώ/ευρώ, και συγκρίνεται με τον τόκο του ευρώ.

5.Τις ποσότητες των συντελεστών παραγωγής που έχουν χρησιμοποιηθεί εν μέρει. 6.Το ποσό κατά το οποίο το Ακαθάριστο Κέρδος του κάθε κλάδου που μπήκε στο σχέδιο, μπορεί να αυξηθεί ή να ελαττωθεί (παίρνοντας τον μεμονωμένα και όλα τα άλλα αμετάβλητα) χωρίς να αυξηθεί ή να ελαττωθεί το επίπεδο τους πχ. Η πατάτα που μπαίνει με 12 στρ, και με Ακαθάριστο Κέρδος 15 ευρώ/στρ. εάν το Ακαθάριστο Κέρδος ελαττωθεί κατά 2 ευρώ γίνει δηλ. 13 ευρώ /στρ., το επίπεδο των 12στρ, με το οποίο μπήκε στο σχέδιο δεν αλλάζει (σταθερότητα του άριστου σχεδίου).

7.Το ποσό της αλλαγής στο Ακαθάριστο Κέρδος που κρίνεται απαραίτητο για τους κλάδους που δεν μπήκαν στο άριστο σχέδιο, για να μπορέσουν να μπουν με την προϋπόθεση να μη γίνει καμία αλλαγή πχ. Τα φασόλια που είχαν ακαθάριστο κέρδος 20ευρώ/στρ. και δεν μπήκαν στο άριστο σχέδιο, θα πρέπει να αυξηθεί το Ακαθάριστο Κέρδος κατά 4 ευρώ για να μπουν δηλ. να γίνει 24 ευρώ.