ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Διατροφή και υγεία.
Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,
Πυραμίδα των τροφών.
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Χαμογελάστε στη ζωή τρώγοντας φρούτα
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
ΖΑΧΑΡΗ & ΟΞΕΑ.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Κρέας,Ψάρι,Όσπρια.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΣΤΟΧΟΙ Ξηροί καρποί Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Η ανάπτυξη και η καλή διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται από την ποιότητα, την ποικιλία και την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών που παίρνει.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
ΟΜΑΔΕΣ & ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
Χ΄΄Χαραλάμπους Ευανθία και μαθητές του προγράμματος erasmous
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
AΝΟΡΓΑΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Νερό H2O To πιο απλό μόριο που συναντάμε στη φύση
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Από τον Κωνσταντίνο Καρακάρα

ΑΝΑΝΑΣ Ο ανανάς ανήκει στα τροπικά φρούτα και μαζί με τις μπανάνες αποτελούν ίσως τα πιο δημοφιλή τροπικά φρούτα, τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τι κάνει όμως τον ανανά τόσο ισχυρά διατροφικά φρούτο; Αποτελείται από βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη C), ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες, αλλά και από ένζυμά που βελτιώνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι ανήκει στ τρόφιμά εκείνα που βοηθούν στην επίτευξη, αλλά και στην διατήρηση του ιδανικού μας βάρους. Ο ανανάς έχει μικρή περιεκτικότητα νατρίου και χοληστερίνης.

Δύο φωτογραφίες ανανά.

ΑΥΓΟ Το αυγό είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Επιπλέον, είναι μία πολύ καλή πηγή σεληνίου, ιωδίου και βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνης), ενώ επίσης περιέχει βιταμίνη Β12, βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ), βιταμίνη Β9 (φυλλικό οξύ), βιταμίνη Α, και βιταμίνη D.Η τακτική κατανάλωση αβγών φαίνεται να έχει προστατευτική δράση έναντι παθήσεων των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

ΜΕΛΙ Το μέλι αποτελείται από 70-80% από σάκχαρα, κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού απορροφάται άμεσα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες στο μέλι που το καθιστούν πολύτιμη τροφή. Περιέχει νερό σε ποσοστό 16%, οργανικά οξέα , πρωτεΐνες και αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία σε μικρές ποσότητες κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο κ.ά., ένζυμα, συμπλέγματα πρωτεϊνών, βιταμίνες Β2, Β6, C, D, E, παντοθενικό οξύ, φολικό οξύ κ.ά, φυσικές αρωματικές ουσίες κ.ά.

Φωτογραφίες από μέλι.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ Τα αλλαντικά και τα λουκάνικα είναι γεμάτα από νάτριο και άλλες συντηρητικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο του παχέος εντέρου. Χοτ-ντογκ, μπέικον και λουκάνικα έχουν επίσης πολύ αλάτι, λιπαρά, χοληστερόλη και πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά που δεν κάνουν στο σώμα σας κανένα καλό. Σίγουρα, δεν πειράζει να φάτε ένα χοτ-ντογκ μια στο τόσο, αλλά το να τρώτε τακτικά τέτοια πράγματα κάθε άλλο παρά καλό κάνει. Τα χοτ-ντογκ συχνά τρώγονται πολύ από τα παιδιά μιας και είναι τόσο εύκολο να προετοιμαστούν. Αλλά αυτή η ευκολία έχει ένα βαρύ τίμημα.

Το χοτ-ντογκ είναι 1 απ’αυτά και απ’αυτο φτιάχνοναι οι κοτομπουκιες

ΝΤΟΝΑΤΣ Όσο και να μας πονάει να το γράψουμε, τα ντόνατς… νόστιμα, λαχταριστά ντόνατς… είναι απλά κακά. Αλήθεια, τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο από μια χούφτα τηγανιτό ψωμί, τηγανισμένο και πασαλειμμένο με ζάχαρη; Όχι πολλά πράγματα. Κάθε ντόνατ είναι γεμάτο από τρανς λιπαρά, ζάχαρη και ραφιναρισμένο άσπρο αλεύρι με κάθε θρεπτικό συστατικό να έχει αφαιρεθεί. Τα περισσότερα ντόνατς έχουν 20 γραμμάρια λίπος και γύρω στις 300 θερμίδες το κάθε ένα. Για κάποιο λόγο, πολύ φαίνεται να συνδέουν τα ντόνατς με το πρωινό. Υπάρχουν πολλά υγιή πράγματα που μπορείτε να φάτε για πρωινό, όπως τα αυγά. Τα αυγά έχουν άδικη φήμη ως ανθυγιεινά τρόφιμα. Είναι τα ντόνατς που πρέπει να αποφεύγονται, όχι τα αυγά.

Νομίζω ότι σας άνοιξα την όρεξη...

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ Σε γενικές γραμμές, οι πιο απλές τροφές-σνακ με υδατάνθρακες είναι κακές για τον οργανισμό μας. Τα πατατάκια δεν αποτελούν εξαίρεση. Όχι μόνο είναι αυτά τα μικρά πραγματάκια γεμάτα λίπος, θερμίδες και αλάτι, αλλά περιέχουν ακρυλαμίδιο, το οποίο είναι καρκινογόνο. Πολλοί ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι αυτό το θανάσιμο συστατικό είναι υπεύθυνο για χιλιάδες καρκίνους κάθε χρόνο. Έτσι την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε ένα περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ, αποφύγετε τον διάδρομο με τα πατατάκια. Σπάνια υπάρχει κάτι σε αυτό το διάδρομο που κάνει να φάτε.

Μην τα λυγουρεύεστε.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΙ ΤΡΩΤΕ ΤΕΛΟΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΙ ΤΡΩΤΕ ΤΕΛΟΣ