Οικιακή κομποστοποίηση πρασίνων στο ξενοδοχείο GRECOTEL PELLA BEACΗ - Επίδειξη κάδου οικιακής κομποστοποίησης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Νηστικάκη Νατάσσα, Χημικός Μηχανικός Ε. Μ. Π, ΜΒΑ, Ph
Advertisements

10 Συμβουλές για να Μειώσουμε τα Απορρίμματα του Σχολείου μας
LIFE + RECYCLING SYMPRAXIS 1 Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ PHILOXENIA 2010 LIFE+: RECYCLING SYMPRAXIS «Συμπράξεις δημόσιων- ιδιωτικών φορέων για τη βελτιστοποίηση.
«Ανάπτυξη Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020». Στο Βόλο αλλάζουμε συμπεριφορά, αλλάζουμε κλίμα! Εύη Καραϊσκου,
Περιβαλλοντικη Αγωγη Μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Σχολ. Έτος:
«Ανάπτυξη Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020». Στο Βόλο αλλάζουμε συμπεριφορά, αλλάζουμε κλίμα! Εύη Καραϊσκου,
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
« ΜΕΙΩΝΩ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΩΣ ΜΑΘΗΤΗΣ… ΜΕΙΩΝΩ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΩΣ ΕΝΗΛΙΚΟΣ»
Ιούλιο ς 2013 Αριστοτέλους 46, 10433, Αθήνα - Τηλ: Fax: website:
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης Δήμαρχος Χερσονήσου Σεπτέμβριος 2013.
Εφαρμογή της διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή σε Αθήνα και Κηφισιά Η 1 η πιλοτική στην Ελλάδα LIFE10 ENV/GR/605 Όλγα Σκιάδη, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc.
Βιολογικές καλλιέργειες
Win to Win Business Consultants Ανάπτυξη Επενδύσεις Επιδοτήσεις.
15 Απριλίου 2005 Life Cycle Assessment (LCA) as a Decision Support Tool for the ecoproduction of olive oil ECOIL LIFE 04/ENV/GR/ Πολυτεχνείο Κρήτης.
Διαχείριση απορριμμάτων
LIFE+: RECYCLING SYMPRAXIS
«Κομποστοποίηση Οργανικού Κλάσματος οικιακών απορριμμάτων»
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΦΟΡΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΤΗΛΩΝ
Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα :
Ανακύκλωση χαρτιού.
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
LIFE+: RECYCLING SYMPRAXIS
Άρωμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Χριστίνα Παπαζήση Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νση Δ.Ε. Β΄Αθήνας.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Γυμνάσιο Αντιρρίου.
Μορφεσ και δυνατοτητεσ κομποστοποιησησ στο νησι τησ κω
ΜΠΟΥΦΕ.
Λιγότερα σκουπίδια άρα ένα καλύτερο αύριο
Β΄ Τακτική Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικτύου Γυναικών Ερευνητριών «ΠΕΡΙΚΤΙΟΝΗ»
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Οικιακή Κομποστοποίηση
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακυκλώστε και σώστε το περιβάλλον!!!
Ιωάννης Βαβουλές Technical Director ANEK
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ:
Περιβαλλοντική Ομάδα 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2

ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δράση: ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤ.
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Εθνικό Σημείο Επαφής για το 5ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ερευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Εθνικό Σημείο Επαφής.
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
Η Καταναλωτική μας συμπεριφορά
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Στα πλαίσια της ομάδας «Περιβαλλοντική.
Το Ε. Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η διαχείριση προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων
Κομποστοποίηση...; α) παρασκευή κομπόστας από φρούτα που περίσσεψαν στο σπίτι ή β) μετατροπή οργανικών απορριμάτων σε λίπασμα.
2Ο ΓΕΛ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τα χαρτιά, τα γυαλιά, τα μέταλλα δεν είναι σκουπίδια
1. Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i. Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii. Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii. Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 1.Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i.Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο!Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii.Είναι.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Τουρισμός: Διαχείριση ΑΣΑ & Ξενοδοχεία Μηδενικών Αποβλήτων
Μέθοδοι Επεξεργασίας Απορριμμάτων
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
Ρύπανση του εδάφους.
Πρόγραμμα Κομποστοποίησης ΕΕΕΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»
ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΑΛΑΙΤΣΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΟΡΠΑΣ,
που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου
Ανακύκλωση Όλα είναι χρήσιμα
«Κομποστοποίηση Οργανικού Κλάσματος οικιακών απορριμμάτων»
ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ Ν
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Ιωάννης Σταυρόπουλος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η εμπειρία της Ανακύκλωσης στο Νησί της Χίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οικιακή κομποστοποίηση πρασίνων στο ξενοδοχείο GRECOTEL PELLA BEACΗ - Επίδειξη κάδου οικιακής κομποστοποίησης

ΚΗΠΟΙ Εξοπλισμός: Τεμαχιστής κλαδιών Κάδοι κομποστοποίησης 660 λίτρων. Εμπλεκόμενο προσωπικό: Κηπουρός   Συλλεγόμενα υλικά για κομποστοποίηση:  Γκαζόν, φύλλα δέντρων, κλαδιά μικρής διαμέτρου (ανάλογα με τη χωρητικότητα του τεμαχιστή) εκτός ευκαλύπτου και καστανιάς.

ΚΗΠΟΙ Περιγραφή Διαδικασίας: Τα υλικά συλλέγονται από τον κηπουρό. Τεμαχίζονται (όσα χρειάζεται) και στη συνέχεια τοποθετούνται στους κάδους κομποστοποίησης. Εκεί παραμένουν κλειστά για περίπου έξι μήνες. Εάν οι κάδοι αερίζονται, τότε δεν κάνουμε τίποτα περαιτέρω. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή οι κάδοι δεν αερίζονται, πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανακατεύουμαι ελαφρά το περιεχόμενο του κάδου όπως επίσης και να φροντίζουμε να δίνουμε το ανάλογο νερό για να μην ξεραθεί. Προτεινόμενο σύστημα για την υγρασία, τοποθετούμε μια παροχή νερού με σταγονίδια πάνω από τους κάδους με χρονοδιακόπτη. Η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα υλικά που έχουμε στον κάδο να είναι νωπά και όχι βρεγμένα ή στεγνά. Προαιρετικά, με το πέρας της διαδικασίας, μπορούμε να περάσουμε το κομπόστ από κόσκινο και να αφαιρέσουμε κομάτια τα οποία δεν έχουν κομποστοποιηθεί λόγω μεγέθους (ξύλα, κλπ.).   Τέλος, το διασκορπίζουμε στον κήπο.

ΚΟΥΖΙΝΑ Εξοπλισμός: Κάδος συλλογής υλικών (εντός της κουζίνας)  Κάδος συλλογής υλικών (εντός της κουζίνας) Κάδοι κομποστοποίησης 660 λίτρων   Εμπλεκόμενο προσωπικό:  Υπεύθυνος για την ανακύκλωση των υλικών της κουζίνας είναι ο Chef του ξενοδοχείου η συλλογή γίνεται από τους αντίστοιχους μάγειρες. Συλλεγόμενα υλικά για κομποστοποίηση: Λαχανικά και φρούτα τα οποία δεν είναι προς χρήση στην κουζίνα. Επίσης μπορούν να κομποστοποιηθούν: θρυμματισμένα τσόφλια αβγών, καφές φίλτρου και τα φίλτρα. Δε μπορούμε να κομποστοποιήσουμε μαγειρεμένα φαγητά, σύνθετες σαλάτες και κρέας.

ΚΟΥΖΙΝΑ Περιγραφή Διαδικασίας: Στο χώρο προετοιμασίας των φρούτων και των λαχανικών, τοποθετούμε ένα κάδο για την συλλογή των παραπάνω υλικών. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα περιεχόμενα του κάδου στον κάδο κομποστοποίησης. Στην περίπτωση της κομποστοποίησης των υλικών της κουζίνας, δεν χρειάζεται νερό διότι τα ανακυκλώσιμα υλικά έχουν ήδη την απαιτούμενη για την κομποστοποίηση υγρασία. Η διάρκεια της κομποστοποιήσης υλικών της κουζίνας, είναι επίσης περίπου έξι μήνες. Εάν έχουμε ένα κοινό κάδο για την κομποστοποίηση των υλικών κήπου και κουζίνας, τότε πάλι δεν χρειάζεται επιπλέον υγρασία. Το παραγόμενο από τα υλικά της κουζίνας κομπόστ, χρησιμοποιείται και πάλι στον κήπο. Με την παραπάνω διαδικασία, επιτυγχάνεται η μείωση των απορριμμάτων και το παραγόμενο κομπόστ είναι ένα υψηλής ποιότητας οργανικό βελτιωτικό λίπασμα για τον κήπο μας.

Έλληνες προμηθευτές κάδων οικιακής / επιτόπιας κομποστοποίησης: 1. «Βελτιωτική» Παππάς Γεώργιος Βύρωνος 17, Χαλάνδρι, Τηλ. 210 6716227, 210 6714268, fax: 2106740089, e-mail: info@veltiotiki.gr , URL: www.veltiotiki.gr 2. Συστήματα Διαχείρισης Απορριμμάτων, ΣΥ.ΔΙ.ΑΠ. Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Κουντουριώτη 28 555 35 Πυλαία Θεσσαλονίκης Τηλ: 2310 326717, fax: 2310 326716, e-mail: sydiap@otenet.gr 3. Χρυσαδάκου Ειρήνη Α.Ε. Αριστοτέλους 5, 17778, Ταύρος Τηλ:2103465739, 2103458257, fax: 2103471795, e-mail: chrisada@acsmi.gr 4. «ENVITECH» Ε.Π.Ε. Αθ. Διάκου 10, 122 41 Αιγάλεω Τηλ. 210-569725, 210-5697249, fax. 210-5697313 5. «HELESI» A.Β.Ε.Ε, "Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων " Κεντρικά Γραφεία: Μαραθώνος 61 & Μονής Αρκαδίου 2, 15344 Γέρακας Αττικής Τηλ: 210 6048393, fax: 210 6046946, e-mail: central@helesi.com 6. «LIVACOSM», Λιβιεράτος Αλέξανδρος Αποστόλου Παύλου 17α, 141 22 Π. Ηράκλειο – Αθήνα, & Βασ. Γεωργίου Β’ 13α Πειραιάς Τηλ. 210 2855904, 210 4220325, Fax. 210 2855906, e-mail: alex@livacosm.com