Παναγιώτης Θ. Καπόπουλος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Χ Ο υπό έκδοση νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Αναπληρωτής Kαθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο.
Advertisements

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΩΝ
1. 2 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ“ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ  Είναι πλέον κατανοητό από όλους.
Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο περιβάλλον της Βασιλείας ΙΙ
Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στο KEK INA IDEC Α.Ε. Πειραιάς, Ελλάδα gr.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Αναγνώριση της Ευκαιρίας Η μετάλλαξη του ερευνητικού αποτελέσματος σε οικονομικό Δρ. Ηρακλής Ι. Γωνιάδης Οικονομολόγος/ Επιχειρηματίας 1.
Solvency II To μέλλον στην ασφαλιστική πραγματικότητα
RBS Portfolio Management
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΤΕ Κοινή Συνέντευξη Τύπου Αθήνα, 24/4/2013.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (RISK MANAGEMENT)
ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης Ιούλιος 2012 Παύλος Μυλωνάς.
ΑΓΟΡΕΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Β.ΠΑΤΣΟΥΡΑΤΗΣ. ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ● Αύξηση των Επενδύσεων ● Τόνωση της Απασχόλησης ● Συγκράτηση Τιμών ● Βελτίωση.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι είναι η venture capital χρηματοδότηση;
1 Επίπτωση στις Κεφαλαιακές Απαιτήσεις των Τραπεζών βάσει του Νέου Εποπτικού Πλαισίου (Βασιλεία ΙΙ) ως προς τις Μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις ΜΑΡΤΙΟΣ 2007.
ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Export Fund) Παναγιώτης Αλεξάκης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεσσαλονίκη, 4/5/2012.
16/9/2008THERMI-TANEO VCF THERMI-TANEO VENTURE CAPITAL FUND Το πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΡΕΙΕΣ.
Η εφαρμογή του νέου πλαισίου κεφαλαιακής επάρκειας (Βασιλεία ΙΙ) στις Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών Η εφαρμογή του νέου πλαισίου κεφαλαιακής.
Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2010 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ & ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ κ.κ. ΔΗΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΜΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛΟΥΔΗ Οικονομικό.
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
Επιχειρηματικο σχεδιο (business plan)
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤOY ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Το Νέο Πλαίσιο για την Κεφαλαιακή Επάρκεια (Basel II)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΗΡΩ, Α.Ε.Μ 7322 ΣΕΡΡΕΣ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
2 Συνοπτικά Στοιχεία Εμπορική Τράπεζα μεσαίου μεγέθους, 10η σε μέγεθος και 7η στην στεγαστική πίστη Οικονομικά μεγέθη σε ενοποιημένη βάση: Σύνολο.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΑΡΧΕΣ MARKETING ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ & ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΚΤ
Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΜΜΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΚΑΓΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΑΜΠΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
1 Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική Λογιστική Απαιτήσεων.
[Επωνυμία Εταιρίας] Επιχειρηματικό Σχέδιο. Δήλωση Αποστολής  Μια ξεκάθαρη δήλωση της μακροπρόθεσμης αποστολής της εταιρίας μας. Χρησιμοποιούμε λέξεις.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 1: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :Ισοζύγιο Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
XBRL Νέο Πληροφοριακό πρότυπο για τις επιχειρήσεις Παρουσίαση: Στεργιάκη Ελισάβετ XBRL Νέο Πληροφοριακό πρότυπο για τις επιχειρήσεις Παρουσίαση: Στεργιάκη.
Μοντέλο του Porter. Διαμόρφωση στρατηγικής (συνέχεια) Αξιολόγηση των πληροφοριών Συνήθως, με βάση τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν, γίνεται μια συνολική.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ Διοίκηση Ολικής Ποιότητας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :Λογιστική ισότητα και ισολογισμός Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Ε.Ε.ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΙΣΚΟΥ Σημειώσεις για το μάθημα: Βασιλεία I, ΙΙ, III και Σταθμισμένο Ενεργητικό Συμεών Καραφόλας.
Αριθμοδείκτης ιδίων προς συνολικά κεφάλαια
Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ζαψαλής Δημήτρης Διευθυντής Κέντρου Πιστοδοτήσεων Β2 Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην εφαρμογή της αρχής «o ρυπαίνων πληρώνει» στο ευρωπαϊκό πλαίσιο Παντελίτσα.
Έννοια και τρόπος διαχείρισης του Επιχειρηματικού κινδύνου (ΕΚ)
Δίκαιο εμπράγματης ασφάλειας: Εισαγωγή και γενικές αρχές
ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ Ν. 4354/2015
Εταιρική Διακυβέρνηση
Εταιρική Διακυβέρνηση
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΙΣΚΟΥ Σημειώσεις για το μάθημα: Απαιτούμενα Ιδια Κεφάλαια
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
Εταιρική Διακυβέρνηση
Προγραμματική Περίοδος
Ελληνική Επιχειρηματικότητα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία
Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων
Διαχείριση Κινδύνου Ενότητα 3: Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου.
Ειδικό Διοικητικό Δίκαιο Δημόσιες επιχειρήσεις
Χρηματοδοτική Διοίκηση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
Αναλυση χρηματοοικονομικων καταστασεων
Κεφάλαιο 30 Διαχείριση κεφαλαίου κίνησης Αρχές
Η επιχείρηση ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΦΑΝ ΑΕ, που εδρεύει στην περιφέρεια Β.ΑΙΓΑΙΟΥ. εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παναγιώτης Θ. Καπόπουλος Συνέπειες της Εφαρμογής του πλαισίου της Βασιλείας ΙΙ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις Παναγιώτης Θ. Καπόπουλος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Emporiki Bank

Κανονιστικό πλαίσιο κεφαλαιακής επάρκειας

Οι ορίζουσες του νέου τραπεζικού περιβάλλοντος Βασιλεία ΙΙ Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Η χρηματοδοτική δομή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων Μικρότερη προσφυγή στις κεφαλαιαγορές Πηγή: Observatory of European SMSs Δείγμα: Ευρωπαϊκή Ένωση Πηγές Εξωτερικής Χρηματοδότησης

Βασιλεία ΙΙ και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην τυποποιημένη μέθοδο Προσαρμογές του Συμφώνου για τη μεταχείριση των ΜΜΕ H σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την πραγματική οικονομία Ο ρόλος των εθνικών κυβερνήσεων Κλίμακες Ατομικής Αξιολόγησης Κίνδυνος Συγκέντρωσης και Διασπορά Κινδύνου Χωρισμός του τραπεζικού χαρτοφυλακίου σε retail και corporate

Διαχείριση πιστοδοτικής λειτουργίας και τιμολόγηση κινδύνων Στη μέθοδο των εσωτερικών διαβαθμίσεων η προσδοκώμενη απώλεια στο πιστωτικό χαρτοφυλάκιο δίνεται από τη σχέση: έκθεση έναντι του αντισυμβαλλόμενου στη χρονική στιγμή της αθέτησης της υποχρέωσής του δηλαδή το ποσό που χρωστά ο πελάτης όταν επισυμβεί η αθέτηση πληρωμής. πιθανότητα αθέτησης υποχρέωσης του αντισυμβαλλόμενου σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι απώλειες δεδομένης της αθέτησης: το ποσοστό των απωλειών που θα υποστεί το πιστωτικό ίδρυμα στην περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις. (1 - αγοραία αξία των εξασφαλίσεων)

Συνέπειες χρήσης υποδειγμάτων βαθμολόγησης πιστωτικού κινδύνου Η ενσωμάτωση των βαθμολογιών στη πιστωτική διαδικασία αλλάζει τη σχέση ΜΜΕ και τραπεζών Διεύρυνση του φάσματος τιμών και όρων χορήγησης των πιστώσεων προς τις ΜΜΕ. Τις ΜΜΕ επιχειρήσεις αφορούν κυρίως τα υποδείγματα εσωτερικής βαθμολόγησης. Η καλύτερη διανομή των αποταμιευτικών πόρων του αποταμιευτικού κοινού οδηγεί: Σε υγιέστερους οικονομικούς κλάδους Σε σταθερότερο χρηματοοικονομικό και τραπεζικό περιβάλλον

Πρόσβαση σε δανειακά κεφάλαια – Ευνοϊκοί όροι σε στέρεα βάση Έλεγχος της χρηματοοικονομικής υγείας της εταιρίας και ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών. Σημεία βελτίωσης για ευνοϊκότερους όρους Διαχείριση παραγόντων που καθορίζουν τη βαθμολόγηση από την πλευρά των ΜΜΕ Διαχείριση περιουσίας των ΜΜΕ ως εργαλείου αριστοποίησης της δομής των παρεχόμενων εξασφαλίσεων και συνεπώς της πρόσβασης σε δανειακά κεφάλαια Διάρκεια δανείου αυξάνει την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο. Συνεπώς το επιχειρησιακό σχέδιο βασικό εργαλείο επιβεβαίωση των προσόδων και εξόδων του μέλλοντος. Περιθώριο Κόστος Εποπτικών Κεφαλαίων Περιοχή Ενδεχόμενης Απόρριψης Κόστος Κινδύνου – Αναμενόμενη Απώλεια / Σχηματισμός πρόβλεψης Λειτουργικό Κόστος Κόστος Άντλησης Κεφαλαίων

Διαχείριση παραγόντων που καθορίζουν την αξιολόγηση Βελτιστοποίηση της διαχείρισης των παρεχόμενων εξασφαλίσεων ως μέσο Αναπαραγωγής των κεφαλαίων Πρόσβασης σε φθηνά δανειακά κεφάλαια Εταιρική Διακυβέρνηση της ΜΜΕ και άλλοι ποιοτικοί Παράγοντες Παρακολούθηση σχέσης και βαθμολόγηση συμπεριφοράς αποπληρωμής Πηγή: Στοιχεία - Εκτιμήσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Directorate General for Enterprise and Industry

Στήριξη της χρηματοδότησης των ΜΜΕ - δίκαιη και υγιής ανάπτυξη της οικονομίας. Η κουλτούρα διαχείρισης κινδύνων και βαθμολόγησης συνδέεται με τη μακροχρόνια πιστοδοτική σχέση. 97% των εταιριών του ΟΟΣΑ είναι ΜΜΕ. Κορμός και Μηχανή της ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομίας με ενεργό παρουσία στους πιο στρατηγικούς κλάδους.

Οι Προκλήσεις μετά τη Βασιλεία Ο ισχυρός ανταγωνισμός για τη διεκδίκηση της καλά βαθμολογημένης πελατείας θα οδηγήσει σε καλύτερη τιμολόγηση. Οι τράπεζες που θα αποτύχουν θα έχουν περισσότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις. Απομυθοποίηση των βαθμολογιών από τις ΜΜΕ. Η σχέση που συνδέει την τιμολόγηση και το κίνδυνο είναι διαφανής.