Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Ενότητα 3: ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

2 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες, που υπόκειται σε άλλου τύπου άδειας χρήσης, η άδεια χρήσης αναφέρεται ρητώς.

3 Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο TEI Δυτικής Μακεδονίας και στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης» έχει χρηματοδοτήσει μόνο τη αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

4 Σκοποί ενότητας Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να κατανοήσει ο φοιτητής τη θεωρία χαρτοφυλακίου

5 Περιεχόμενα ενότητας Εισαγωγικές έννοιες Κίνδυνος Χαρτοφυλακίου
Σύγχρονη Θεωρία Χαρτοφυλακίου Πρακτικές συνέπειες της Θεωρίας Χαρτοφυλακίου για τον επενδυτή.

6 ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 1/6
ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ. ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

7 ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 2/6
Η ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΘΜΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ. ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΑΘΜΙΣΕΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ, E(RP ), ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ: E(RP )= ΣNI=1WIE(RI).

8 ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 3/6
ΟΠΟΥ ΤΟ E(RI) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ I, ΤΟ WI ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ N ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ.

9 ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 1/2
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΣΡ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ. Η ΜΕΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΣJ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΩΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΕΣΤΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ I ΚΑΙ J ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡIJ.

10 ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 4/6
ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΤΑ MARKOWITZ. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΗ ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ (ΣΡ ) ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ (ΚΙΝΔΥΝΟ), ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΩΝ (Σ) ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ.

11 ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 5/6
ΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ (ΣΡ ) ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ [Ε (RP )] Η ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ (ΣΡ ) ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ (EFFICIENT PORTFOLIOS).

12 ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 2/2
O ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΝΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ N ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ: ΣΡ = (ΣNI=1 ΣNJ=1WIWJPIJΣIΣJ)1/2 EΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΩΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

13 ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 6/6
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.

14 ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΘΕΤΗΣΗΣ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΑΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙ. ΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΛΗΓΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΥΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝ ΛΗΓΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟΤΕ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.

15 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 1/2
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ: Α)Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΟΜΟΙΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΟΥ MARKOWITZ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΚΟΡΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ.

16 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 2/2
Β) Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ (RISK AVERSION) ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ (OPTIMAL PORTOFOLIO) O ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ.

17 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 1/2
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ: 1. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΤΧ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ. 2. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΤΧ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ, ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΤΧ ΑΥΤΩΝ.

18 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 2/2
3. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. 4.ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ. ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΗΜΑΤΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟΥ.

19 Τέλος Ενότητας


Κατέβασμα ppt "ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google