ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι στόχοι της χώρας μας, ως το 2020, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας:  Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 4%.
Advertisements

ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές” Στυλιανός Διαμαντίδης, Γενικός Γραμματέας.
ΚΥΑ «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα»
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.
Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος 1 ΙΕΕΕ-Outstanding Engineer Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, ΕΜΠ 28 Μαίου 2010.
1 “ Η Καινοτομία στα συστήματα παραγωγής.” Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Καθηγητής Γιώργος Τσιότρας.
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
Περιβαλλοντική Πιστοποίηση Λιμένων
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΩ 2009 Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝ ΙΙ.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: η εταιρική υπευθυνότητα μακροχρόνια επένδυση
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ ΑΤΕΙΘ-ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Οδηγός Βιωσιμότητας Παραγωγής Προϊόντων και Υπηρεσιών του ΟΟΣΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης.
Η εξοικονόμηση ενέργειας μαζί με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι οι δύο καινούριες συνιστώσες της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
Άννα Μίχου 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο Ρόλος του μηχανικού από την κρίση στην ανάπτυξη Άννα Μίχου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ειδικό Πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά σε Κτίρια Ν. 3734/2009 Άρθρο 27 Α παρ.8 Ψηφίσαμε ειδική.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Η συμβουλή της ημέρας.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
Vodafone Ελλάδας Περιβάλλον: Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων 19 Οκτωβρίου 2010 Μειώνουμε την αρνητική μας επίδραση Ενισχύουμε τη θετική.
Κ.Π.Ε. Κισσάβου - Ελασσόνας ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Αναγνωστάκης Σπυρίδων Γκανάτσιος Ανδρέας Οικονόμου Κώστας Σπανός Κώστας ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας.
Ερευνητικη εργαςια Α’ τετραμηνου Β’ γενικου λυκειου Νιγριτας : «Εναλλακτικες πηγες ενεργειας και εξοικονομηςη ςτο ςχολειο μας» Θέμα ενασχόλησης:
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΡΑΦΑΗΛ ΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Tρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.
Κεφάλαιο 6 Το μοντέλο της πλήρους απασχόλησης Β μέρος
ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ECODRIVING Έξυπνος τρόπος οδήγησης ο οποίος συμβάλλει: –στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χρήση τους.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ.  ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 7ΕΚ. ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΟ 7 ΔΙΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ 40 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος  LOGISTICS KAI ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (‘GREEN’ LOGISTICS)  ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (REVERSE LOGISTICS)  Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (CITY.
1 «Ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών κυρίαρχος πυλώνας στη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», Νοέμβριος 2015.
Επιχειρηματικότητα Ενότητα # 3: Γενικές επισκοπήσεις για την επιχειρηματική δράση στην πράξη στην Ελλάδα. Πράσινη Επιχειρηματικότητα. Διδάσκουσα: Ιωάννα.
1 Κόστος Μεταφοράς §Ποιος είναι ο σκοπός της μεταφοράς; l Βασικά οικονομικά χαρακτηριστικά των λειτουργιών μεταφοράς §Τι είναι το κόστος μεταφοράς; §Ποιοι.
ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Γενική Συνέλευση 17 Μαρτίου 2017
Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την νέα Προγραμματική Περίοδο
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Ελληνική Επιχειρηματικότητα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ»
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Εκπαιδευτικό Σενάριο Επιχειρηματικότητας
Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Η Διαχείριση του Πλούτου των Εθνών στο σύγχρονο Οικονομικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον Οδυσσέας Κοψιδάς (ΠΕ 09, 17.05)
Η επιχείρηση ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την.
Γιώργος Γραμματικάκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
Η επιχείρηση Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων.
Ιωάννης Φαλέκας Επένδυση Ενεργειακής Αναβάθμισης
Η επιχείρηση………………………………… που εδρεύει στην περιφέρεια ……………………
Η επιχείρηση Π. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ & Σ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ο. Ε
Η επιχείρηση Α. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε
Η επιχείρηση ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΦΑΝ ΑΕ, που εδρεύει στην περιφέρεια Β.ΑΙΓΑΙΟΥ. εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό.
Η επιχείρηση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α. Ε
ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η μορφή οικονομικής δραστηριότητας η οποία θέτει την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης στο επίκεντρο της στρατηγικής της.

ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ • Βελτιστοποίηση της χρήσης των φυσικών πόρων (νερό, ενέργεια, πρώτες ύλες) • Εξάλειψη της φύρας, η οποία είναι σπατάλη χρημάτων και φυσικών πόρων • Αποδοτικότερη κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή • Υλοποίηση επενδύσεων με κύριο στόχο την προστασία ή και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; Η πράσινη σκέψη αποτελεί πηγή: • εξοικονόμηση κόστους • ανάπτυξης • καινοτομίας • χρήσης βοήθειας επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ • Αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους (ενεργειακά αποδοτικούς) • Βελτίωση της μόνωσης των κτιριακών επιφανειών • Αντικατάσταση κουφωμάτων • Τοποθέτηση αυτόματων συστημάτων ελέγχου λειτουργίας κτιρίων (Building Management Systems), για τη διαχείριση του φωτισμού, της θέρμανσης, της ψύξης και του εξαερισμού • Τοποθέτηση dimmers για τον έλεγχο της ποσότητας φωτισμού σε ορισμένες εφαρμογές

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ • Σβήσιμο των φώτων, σε ώρες μη λειτουργίας ή σε αργίες • Αντικατάσταση κλιματιστικών ή λεβήτων θέρμανσης • Επανασχεδιασμός και ορθολογικότερη χρήση μέσων εκτύπωσης, με την πιθανή κατάργηση εκτυπωτών, μέσω σωστής εκπαίδευσης των εργαζόμενων, ή τη μείωση του αριθμού των εκτυπώμενων σελίδων • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών με τη πλήρη παύση της λειτουργία τους όταν δεν απαιτείται η χρήση τους και όχι με τη χρήση του διακόπτη αναμονής (stand by)

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών με την αντικατάστασή τους από νέα μοντέλα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη ψύξη του χώρου των servers (data center), πολλές φορές με χρήση φυσικού αερισμού με το άνοιγμα των θυρών, ιδιαίτερα στις ψυχρές ώρες ή και ημέρες του έτους • Επανασχεδιασμός των δρομολογίων παράδοσης προϊόντων για τη μείωσή τους

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ • Επανασχεδιασμός των τρόπων φόρτωσης των φορτηγών, ώστε να βελτιστοποιείται η χρήση του όγκου τους • Ελάττωση της ταχύτητας κίνησης των μεταφορικών μέσων της εταιρίας. Η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων (ΑΤΑ) αναφέρει ότι οδηγώντας ένα φορτηγό στα 100 χλμ. την ώρα καταναλώνει 27% περισσότερα καύσιμα από ότι εάν το φορτηγό κινούνταν με 80 χλμ. την ώρα • Αντικατάσταση παλαιών μεταφορικών μέσων, με σύγχρονα υβριδικά μέσα

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ • Ρύθμιση σωστής πίεσης ελαστικών των αυτοκινήτων • Χρήση συστημάτων τηλεδιάσκεψης, ειδικά σε επιχειρήσεις με περισσότερα του ενός σημεία λειτουργίας για τη μείωση των ταξιδίων μετακίνησης των εργαζομένων • Επεμβάσεις για τη μείωση του συν φ στην κατανάλωση ρεύματος της επιχείρησης • Τοποθέτηση έξυπνων συστημάτων αποφυγής της ταυτόχρονης λειτουργίας των κινητήρων στις επιχειρήσεις

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ • Μείωση του όγκου των αποβλήτων και ανακύκλωσής τους, η οποία ανάλογα με το είδος των αποβλήτων δύναται να επιφέρει επιπρόσθετα έσοδα • Επανασχεδιασμός των προϊόντων και των τρόπων παραγωγής τους με σκοπό τη χαμηλή επιβάρυνση του περιβάλλοντος • Δημιουργία νέων υπηρεσιών – αλλαγή αντικειμένου δραστηριότητας

ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κρατικές δαπάνες που θα κατευθυνθούν στις πράσινες τεχνολογίες τη διετία 2010-2011, >110 δισ. δολάρια* Μέγεθος αγοράς «cleantech» το 2017, 1,3 δισ. δολάρια* Αύξηση 5% των εξόδων σε σχέση με τα κέρδη, που επενδύουν οι επιχειρήσεις στην πράσινη τεχνολογία Κατά την περίοδο 2004-2008 το συνολικό ετήσιο επενδεδυμένο κεφάλαιο σε πράσινες τεχνολογίες σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Κίνα & Ισραήλ αυξήθηκε από 873 εκατ. δολάρια σε 6,4 δισ. δολάρια (635%αύξηση)

ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ*

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Δημιουργία 2,5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας, μέχρι το 2020 στις Τεχνολογίες Α.Π.Ε. Επενδύσεις ύψους 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ, στους τομείς ενεργειακής απόδοσης για τα κτίρια ηλιακής και αιολικής ενέργειας (πρόταση ΟΗΕ προς το group G20)

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ Το 90% των 3,2 εκατομμυρίων κτιρίων στην Ελλάδα κατασκευάσθηκαν πριν από το 1980,οπότε και δεν υπήρχε ακόμη κανονισμός θερμομόνωσης στον κτιριακό τομέα Τα κτίρια αντιπροσωπεύουν το 36% της τελικής ζήτησης ενέργειας στην Ελλάδα