ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ … ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευθύνες Σχολείου και Οικογένειας στην πρόληψη Παραβατικής Συμπεριφοράς των παιδιών μας … Δ. Μικελλίδης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ-ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Τσικαλάκη Ιωάννα Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης
Ο Αθλητισμός στο κυπριακό Δημοτικό Σχολείο
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ «ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΔΕΡΥΝΕΙΑ.
ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Πρόγραμμα επαγωγής εκπαιδευτή Μέρος 2 ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012.
Εργασία της μαθήτριας Γ’ τάξης
Ο Ρόλος των ΣΔΕ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
Οι πεντε ΜΕΛΙΝΑ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΘΑΛΕΙΑ ΚΩΤΟΥΛΑ ΕΛΕΝΑ ΚΟΒΑΝΗ
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ευδοξία Παναγιωτίδου Ψυχολόγος Α’ ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης Τρίτη,
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΧΟΛ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Τα θετικά και αρνητικά.
Ερευνητική Εργασία (Project) τμήματος Α2
Συναισθηματικη αγωγη.
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία Το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του, τα αίτια που τον ωθούν και οι συνέπειες των πράξεών του.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: AITIA KAI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΡΙΓΚΕΛ ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Με τον όρο βία στο σχολείο αποδίδεται στα ελληνικά ο αγγλικός school bullying, που αναφέρεται στην χρήση βίας, σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη, που ασκείται.
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Δρ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Σχολική Ψυχολόγος Αν. Προϊσταμένη.
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
4.1 Κοινωνικοί θεσμοί 4.2 Αναγκαιότητα κοινωνικών θεσμών
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗ «Ο μαθητής παίρνει την ευθύνη του εαυτού και των σχέσεών του» Πουλής Αναστάσιος Ψυχολόγος - 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Ιχνηλατώντας το «καινούριο» στο σύγχρονο σχολείο.
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ.
Οικογενειακές σχέσεις Ψυχολογική προσέγγιση
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης Λέκτορας Διδακτικής των Θρησκευτικών Μάθημα 6 Το εκπαιδευτικό έργο και οι γενικές όψεις και συνθήκες της εκπαίδευσης.
Σχολικές πρακτικές για την καλλιέργεια θετικού κλίματος Φραντζή Αντιόπη Διευθύντρια 70 ου Δ.Σ Αθηνών Σάββατο, 16 Μαΐου ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου
προβληματα συμπεριφορασ των παιδιων και τροποι αντιμετωπισησ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
Βία και μορφές βίας Χρυσάνθη Χ..
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
H τηλεόραση και το παιδί
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ … ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευθύνες Σχολείου και Οικογένειας στην πρόληψη Παραβατικής Συμπεριφοράς των παιδιών μας … Δ. Μικελλίδης

ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  Διάβρωση θεσμών: οικογένεια, εκκλησία, δημόσιος βίος  Υλιστικός προσανατολισμός – Άκρατος καταναλωτισμός  Επικράτηση με κάθε μέσο  Αποθέωση του «Εγώ» - Εγκατάλειψη του «εμείς»

Ευθύνες  Μ.Μ.Ε. : Ο σκοτεινός ρόλος της τηλεόρασης.  Εκκλησία: Η αρνητική εικόνα που εξέπεμψε.  Αθλητικά Σωματεία: Επικράτηση με κάθε τρόπο.  Σχολείο: χρησιμοθηρικός προσανατολισμός – εγκατάλειψη της ανθρωπιστικής παιδείας.  Οικογένεια: Χαλάρωση των δεσμών των μελών της. Έλλειψη επικοινωνίας.

Η Παιδεία …  Παιδεία που απευθύνεται σε γενικό σύνολο παιδιών  Αναλυτικό Πρόγραμμα ξεπερασμένο  Απουσία προγραμμάτων αξιοποίησης πολλαπλής νοημοσύνης των παιδιών  Ανάγκη μεγαλύτερης σύνδεσης του σχολείου με την κοινωνία  Αρχιτεκτονική σχολικών κτιρίων  Σχολική Αποτυχία

Οικογένεια: Ένας θεσμός υπό κατηγορία …  Τύποι Οικογένειας:  1. Αυταρχική Οικογένεια  Όταν το παιδί ζει μέσα στη βία, μαθαίνει να είναι επιθετικό  Όταν το παιδί ζει μέσα στο φόβο, μαθαίνει να φοβάται  Τι δείχνουν οι έρευνες;

Οικογένεια: Ένας θεσμός υπό κατηγορία  2. Υπερπροστατευτική Οικογένεια  Έλλειψη πρωτοβουλίας από τα παιδιά  Περιορισμός υπευθυνότητας και ανάπτυξης ικανοτήτων  Χαμηλή Αυτοεικόνα – Αυτοεκτίμηση  Εκδήλωση ακραίας συμπεριφοράς

Η Οικογένεια: Ένας θεσμός υπό κατηγορία  3. Αδιάφορη Οικογένεια:  Ενδιαφέρον μόνο για τις βιολογικές ανάγκες του παιδιού – Προσφορά υλικών αγαθών  Έλλειψη επικοινωνίας με το παιδί  Ξοδεύω χρόνο και δυνάμεις για το παιδί μου, αλλά και περνώ χρόνο με το παιδί μου.

Γονείς και Σχολείο  Έλλειψη επικοινωνίας με τους δασκάλους  Έκφραση αρνητικών χαρακτηρισμών για το δάσκαλο του παιδιού μας  Σπάνιες επισκέψεις στο σχολείο  Αδιαφορία για εκδηλώσεις του σχολείου  Αδιαφορία για τα προβλήματα του σχολείου

Γονείς και Τηλεόραση …  Ο διαβρωτικός ρόλος της τηλεόρασης  Κριτικοί τηλεθεατές  Αντίδραση οργανωμένων συνόλων στην τηλεπενία και τηλεξαθλίωση των καναλιών

Τα πρότυπα στη ζωή μας  Σημασία των προτύπων  Αρνητικά πρότυπα  Θετικά πρότυπα

Ενεργοί Πολίτες …  Ενδιαφέρον για τα κοινά: Εμπλοκή σε Συνδέσμους, Σωματεία, Εθελοντισμός…  Κτίζω μια καλύτερη κοινωνία για το παιδί μου …

Τι να θυμάμαι ως γονιός …  1. Το παιδί μου έχει ανάγκη από επικοινωνία  2. Χρειάζεται ενθάρρυνση, έπαινο, διακριτικό έλεγχο …  3. Έχει ανάγκη το σωστό παράδειγμα  4. Χρειάζεται θετικά πρότυπα  5. Να ψηλαφεί το ενδιαφέρον μου, ως γονιός, για το σχολείο του

Τι να θυμάμαι ως γονιός …  6. Να του αναθέτω υπευθυνότητες  7. Να του εξασφαλίζω ένα περιβάλλον αγάπης, κατανόησης, αλληλοσεβασμού  8. Να μάθω να το ακούω και να το εμπιστεύομαι  9. Να βγω από το εγώ μου και να αφήσω τον ωχαδελφισμό