Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Ενότητα 1: Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό
Υπόθεμα 4ο : Τα Αρώματα στην καθημερινή ζωή
Μαρία Καμπά Κέλλυ Κοκκινέλλη Μαριλένια Παραγή
Προϊόντα περιποίησης και συντήρησης νυχιών
1 Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! ΤΣΙΛΛΕΡ & ΡΩΣ 1, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: ,
ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι»
4ο ΕΠΑΛ Αθηνών «Το σχολείο του Κόσμου»
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ 2012 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Εισαγωγή Στόχοι Ο Ελληνικός μύθος του Σαπουνιού Σύμφωνα με έναν.
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστηριακές Ασκήσεις Γ΄ Γυμνασίου Επιμέλεια: Θανασούλιας Αλέξης Χημικός Σχολ.Έτος:
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστηριακές ΑσκήσειςΧημείας B΄Λυκείου Γενικής Παιδείας Επιμέλεια: Θανασούλιας Αλέξης Χημικός Σχολ.Έτος:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
Μανικιουρ - πεντικιουρ
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
Στεγνη περιποιηση του χεριου
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
2.6.2 Φυσικές σταθερές των χημικών ουσιών. Τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ένα δείγμα υλικού αποτελείται από μία μόνο ουσία ή είναι.
2.2.1– Μείγματα.
Αισθητική προσώπου ΙΙ Β΄ΤΑΞΗ ΕΠΑΣ
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Πάγκαλος Σ.-Χαραλαμπατου Λ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ Ανίχνευση νερού
Ζυμαρικά - Pasta.
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
TO NEΡΟ ΩΣ ΔΙΑΛΥΤΗΣ – ΜΕΙΓΜΑΤΑ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Α2 ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Παρασκευή σαπουνιών 7 ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας. Στις 16/10/2014  Ομάδα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου με τη βοήθεια εκπαιδευτικών τους παρασκεύασαν με επιτυχία.
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2.
ΜΑΘΗΜΑ 3. ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΤΥΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ν' ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΑΣ ΤΟ ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ.
Παρασκευή σαπουνιού Μάντζιου Μαρία χημικός. σαπούνια ονομάζονται τα άλατα των ανωτέρων μονοκαρβοξυλικών οξέων (παλμιτικού, στεατικού και ελαϊκού) με νάτριο.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Θερμότητα.
Μείγματα.
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Μείγματα Μείγματα λέγονται τα υλικά που προέρχονται από την ανάμειξη δύο ή περισσοτέρων ουσιών, που δεν αντιδρούν μεταξύ τους. Οι ουσίες που αναμείχθηκαν.
Τα ένζυμα στα απορρυπαντικά
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού Καραϊσκάκη και Β.Μελά 16 Χολαργός Τηλ: Ε-mail: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΠΟ ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ Αρωγοί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία Νικόλοβα Μαρία

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΑΠΟΥΝΙ βασική συνταγή Συστατικά σαπουνιού Ελαιόλαδο: 500 γρ Νερό (καλυτέρα αποσταγμένο): 150 γρ NaOH, (υδροξείδιο του νατρίου) δηλαδή καυστική σόδα: 70 γρ ή KOH, (υδροξείδιο του καλίου) δηλαδή καυστική ποτάσα: 70 γρ Προαιρετικά Βότανα: 2 με 3 κουταλιές της σούπας Αιθέρια έλαια: 5 έως 6 σταγόνες Χρόνος παρασκευής: 20-30 λεπτά.

Τα υλικά μας

Ψυχρή μέθοδος Συγκεντρώνω τα απαραίτητα εργαλεία, εξοπλισμό και υλικά. Συγκεντρώνω τα απαραίτητα εργαλεία, εξοπλισμό και υλικά.  Βάζω το νερό και το καυστικό Νάτριο και παρασκευάζω το διάλυμμα.. Προσοχή η θερμοκρασία του μείγματος είναι μεγάλη και εκλύονται αέρια. Βάζω τα έλαια σε κατσαρόλα (στερεά και υγρά) και τα θερμαίνω σε χαμηλή θερμοκρασία.  Όταν ζεσταθούν προσθέτω τη βάση σιγά σιγά και ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. 5. Προσθέτω αρωματικά έλαια και χρώμα 6.Το μίγμα μου πήζει πολύ γρήγορα οπότε για να το βάλω στα καλούπια χρησιμοποιώ την ξύλινη κουτάλα.  

Θερμή μέθοδος Συγκεντρώνω τα απαραίτητα εργαλεία, εξοπλισμό και υλικά. Συγκεντρώνω τα απαραίτητα εργαλεία, εξοπλισμό και υλικά.  Βάζω το νερό σε ανθεκτικό μπολ ή λεκάνη και στη συνέχεια προσθέτω τη βάση. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λειώσει η βάση. Προσοχή η θερμοκρασία του μείγματος είναι μεγάλη και εκλύονται αέρια. Βάζω τα έλαια σε κατσαρόλα και τα θερμαίνω σε χαμηλή θερμοκρασία.  Όταν ζεσταθούν προσθέτω τη βάση σιγά σιγά και ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσοχή να μην πεταχτεί πάνω μας, καθώς το μίγμα κοχλάζει Το μίγμα μου πήζει πολύ γρήγορα οπότε για να το βάλω στα καλούπια χρησιμοποιώ την ξύλινη κουτάλα. Το μίγμα μου έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία οπότε μόνο όταν κρυώσει αρκετά μπορώ να του προσθέσω μπαχαρικά, βότανα και αιθέρια έλαια.

Εκτέλεση συνταγής

Άσπρο άοσμο σαπούνι Υλικά λάδια 930 γρ λάδι καρύδας 294 γρ βούτυρα κακάο 86 g κερί μέλισσας τριμμένο (προστατεύει το δέρμα και κάνει σκληρό σαπούνι) 170 γρ σουσαμέλαιο 1275 γρ ελαιόλαδο (όχι παρθένο) νερό & υδροξείδιο του Νατρίου 425 γρ NaOH 1142 γρ αποσταγμένο νερό πρόσθετα 56 γρ Αμυγδαλέλαιο 56 γρ Βερυκοκέλαιο 60 γρ Αιθέριο έλαιο

Σαπούνι με ελαιόλαδο Το βασικό λάδι διατροφής στην Ελλάδα είναι πολύ κατάλληλο για σαπούνι όπως γνωρίζουν οι παλαιότερες γενιές. Στο σαπούνι δίνει τα εξής χαρακτηριστικά: Πλούσιος αφρισμός (σε όγκο, πολλές φυσαλίδες): όχι Κρεμώδης, σταθερός αφρισμός :ναι Καθαριστική ικανότητα: ήπια Λίπανση και εξισορρόπηση της επιδερμίδας (conditioning) : ναι Σκληρότητα (κατά πόσο χαράσσεται με το νύχι): Όχι

ΕΛΑΙΟ avocado Στο σαπούνι θα αυξήσει τις περιποιητικές ιδιότητες (conditioning) και θα προσθέσει κρεμώδη σύσταση στον αφρό. Περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμινών Α, D και Ε. Χαρακτηριστικά Πλούσιος αφρισμός (σε όγκο, πολλές φυσαλίδες) : Όχι Κρεμώδης, σταθερός αφρισμός: ναι Καθαριστική ικανότητα : ήπια Περιποίηση της επιδερμίδας :ναι Σκληρότητα (κατά πόσο χαράσσεται με το νύχι): όχι

ΕΛΑΙΟ Καρύδας Στο σαπούνι δίνει τα εξής χαρακτηριστικά : Στο σαπούνι δίνει τα εξής χαρακτηριστικά : Πλούσιος αφρισμός (σε όγκο, πολλές φυσαλίδες) :ναι Κρεμώδης, σταθερός αφρισμός: αρκετά Καθαριστική ικανότητα :ισχυρή Περιποίηση της επιδερμίδας:αρκετή Σκληρότητα (κατά πόσο χαράσσεται με το νύχι) :ναι Πολλοί σαπωνοποιοί χρησιμοποιούν το έλαιο καρύδας για το εξαιρετικό αφρισμό που παράγει, την σκληρότητα που προσθέτει στο σαπούνι, και τις ενυδατικές ιδιότητές του. Ο αφρισμός είναι τόσο ισχυρός ώστε σαπούνι με 100% έλαιο καρύδας

Φοινικέλαιο Χαρακτηριστικά: Το Φοινικέλαιο είναι πολύ χρήσιμο για διάφορους λόγους. Προσθέτει σκληρότητα και σταθερό, κρεμώδη αφρισμό στη σαπουνάδα με χαμηλό κόστος. Προσέξτε μόνο πολύ φοινικέλαιο στη συνταγή σας θα κάνει το σαπούνι να στεγνώνει το δέρμα. Προτείνω λιγότερο του 50% για σαπούνια χεριών και λιγότερο του 30% για σαπούνια προσώπου. Χαρακτηριστικά: Πλούσιος αφρισμός (σε όγκο, πολλές φυσαλίδες): όχι Κρεμώδης, σταθερός αφρισμός: vαι Καθαριστική ικανότητα: ήπια εξισορρόπηση της επιδερμίδας (conditioning): μερική Σκληρότητα (κατά πόσο χαράσσεται με το νύχι): ναι