Ενότητα 1 Το σχολείο ως κοινωνικό σύστημα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
ΣΧΠ102 To σχολικό περιβάλλον και η οργάνωση του στο Δημοτικό Σχολείο Στέλιος Ορφανός Χειμερινό Εξάμηνο 2009.
Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο Νάουσας Υγεία <-> Πολιτισμός
Εκπαιδευτικοι εν δρασει νεα πολυτροπικη διδακτικη
2 2 ° ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η Δ ΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙ Δ ΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟ Δ Ο ΚΡΙΣΗΣ Βρυξέλλες, 28/2/2013.
Η μελέτη του φαινομένου εμπεριέχει δυο τάσεις:
Ηλεκτρονικά παιχνίδια και εκπαίδευση. Πολλά ακούγονται για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και για τις άσχημες συνέπειες που μπορεί να έχουν στα παιδιά. Από.
Διαφοροποίηση στα δοκίμια αξιολόγησης Πρακτικές εφαρμογές Ευαγγελία Μοναστήρα Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή.
Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης (β)
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.3 Εσωτερικά επαγγελματικά προφίλ και δεξιότητες.
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1.Επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με τρόπο που να βελτιστοποιεί.
Ανάπτυξη και Λειτουργία
Κοινωνιολογία (Εισαγωγικές έννοιες)
Στόχοι επίτευξης στη φυσική αγωγή και τη φυσική δραστηριότητα
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
Πώς φθάσαμε εδώ…; ΜΑΣΟΥΡΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
Ο Ρ ΟΛΟΣ Τ ΗΣ Σ ΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ Γ ΙΑ Τ Η Δ ΙΔΑΣΚΑΛΙΑ - Σ ΠΟΝΔΥΛΩΣΗ Τ ΟΥ Σ ΤΟΧΟΥ Αναστασία Α. Γεωργιάδου Δρ. Χημείας στο πεδίο της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών.
ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στρατηγικές ένταξης και επικοινωνίας Ευάγγελος Πεπές.
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 12 Μαρτίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Αποδόσεις αιτίων.
KOIΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Μάθημα 6-7
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
Κοινότητες Πρακτικής και Μάθησης
Μονογραφία Επαγγέλματος
Ο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ. Ρόλος και Λειτουργίες  Θεραπευτικός ή αποκατάστασης  Προληπτικός  Εκπαιδευτικός.
33ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
4.1 Κοινωνικοί θεσμοί 4.2 Αναγκαιότητα κοινωνικών θεσμών
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας: ο ρόλος του διευθυντή Μαργαρίτα Χριστοφορίδου 14 Μαρτίου 2013.
Ανάπτυξη – Βελτίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού
Ανοιχτές δεξιότητες Δεξιότητες που πραγματοποιούνται σε ένα μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο περιβάλλον και απαιτεί από τους εκτελεστές να προσαρμόσουν τις.
Αντικείμενο και κλάδοι της Παιδαγωγικής Επιστήμης.
Η σύγχρονη παιδαγωγική σκέψη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεύματα, της κοινωνικής ανανέωσης και της κοινωνικής συντήρησης. Τα νέα άτομα στη διαδικασία της.
ORGANIZATIONAL BEHAVIOR I. Εισαγωγή στην Οργανωτική Συμπεριφορά (Κεφάλαιο 1) Με τι πιστεύετε ασχολείται το μάθημα της οργανωτικής συμπεριφοράς;
Δημιουργία κινήτρων στην εκπαίδευση
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου
ΘΕΩΡΙΕΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης
Μάθηση σημαίνει τροποποίηση συμπεριφοράς & σχηματισμό συνηθειών
Παιδαγωγική σχέση Ρόλος εκπαιδευτικού: Να βοηθήσει τους μαθητές να μεταβούν από την ανωριμότητα στην ωριμότητα, από την άγνοια στη γνώση, από την αδυναμία.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
Σχολείο, αγωγή και κοινωνία Παλιά: με βάση τις κοινωνικές συνθήκες παραδοσιακές μορφές αγωγής: κάλυψη αναγκών Οικογένεια: σταθεροί ρόλοι. Διαιώνιση.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510)
Εκπαιδευτική διοίκηση και καινοτομία
για την επιλογή σκοπών και στόχων κατά το σχεδιασμό ΑΠ
Κοινωνιολογία (Εισαγωγικές έννοιες)
Έγκαιρη Παρέμβαση για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες ή Παράγοντες Κινδύνου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ-ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΠΕ
Η έννοια της επιχείρησης
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Αξιολόγηση της διδασκαλίας – Αναστοχασμός του εκπαιδευτικού
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα 1 Το σχολείο ως κοινωνικό σύστημα ΣΧΠ 102 Το σχολικό περιβάλλον και η διαμόρφωση του στο Δημοτικό Σχολείο Ενότητα 1 Το σχολείο ως κοινωνικό σύστημα

Η θεωρία των κοινωνικών συστημάτων Από τις πιο σημαντικές θεωρίες στην εκπαίδευση. Πρόσφατη, «γεννήθηκε» κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκ.Πολέμου Συμπεριφορά = (Ρόλος) Χ (Προσωπικότητα ) Ανάλυση συστατικών μερών Σύνθεση – Αλληλεπιδράσεις μερών

Κοινωνικά συστήματα Η θεωρία έκανε την εμφάνιση της μέσα από την επιθυμία για αλλαγή. Για να γίνει η επιθυμητή αλλαγή, πρέπει να ληφθούν υπόψη τέσσερα στοιχεία (σύστημα) :

Κοινωνικά συστήματα Σύστημα : σκόπιμη επιλογή ανθρώπων, αντικειμένων και διεργασιών ώστε να λειτουργήσουν μέσα σε συγκεκριμένο περιβάλλον με σκοπό να δημιουργήσουν επιθυμητά αποτελέσματα. Περιορισμοί συστημάτων (όχι στη ποσότητα/ποιότητα που θέλουμε τότε .......) Βασικά χαρακτηριστικά συστημάτων: Ανατροφοδότηση Ισορροπία Προσαρμογή

Υλικά για παρασκευή ...... Αγγουράκια + Ντομάτες + Ελιές + Φέτα + Μαρούλι + Κρεμμυδάκι + Ελαιόλαδο , αλάτι και λεμόνι =

1. Ανατροφοδότηση Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα όπως θέλουμε στους διάφορους οργανισμούς – συστήματα. Είδος πληροφόρησης για το πως προχωρά ο οργανισμός. Διορθωτικές αλλαγές στη προκαθορισμένη διαδικασία και εισροές. Είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι δραστηριότητες μεταβάλλονται ανάλογα με τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί αλλά και ανάλογα με το τι χρειάζεται να γίνει για να επιτευχθούν οι επιθυμητοί στόχοι. Σχολεία : Διαγωνίσματα, εργασίες, εξετάσεις, ερωτηματολόγια για διακρίβωση συνθηκών στα σχολεία, έρευνες.

Ισορροπία Τι είναι ; Κατάσταση ηρεμίας μεταξύ αντίθετων δυνάμεων. Στατική ισορροπία : Περιβάλλον διατηρείται σταθερό για μια χρονική περίοδο. Δυναμική ισορροπία : Αλλαγή και ικανότητα του συστήματος να διατηρεί την εσωτερική του αρμονία παρά τις αλλαγές στο εξωτερικό περιβάλλον. Αν χαλάσει η ισορροπία (λόγω εσωτερικών / εξωτερικών αλλαγών) τότε το σύστημα πρέπει να επανέλθει στη κατάσταση αυτή αλλιώς απειλείται η ύπαρξη και η συνοχή του. Παράδειγμα στα σχολεία μας ; Εισβολή, τεχνολογία, δημογραφικές αλλαγές ...

Προσαρμογή – άτομα συστήματος Είναι η διαδικασία μέσω της οποίας το σύστημα κατορθώνει να επιδέχεται και να αφομοιώνει τις αλλαγές που συντελούνται για να μην οδηγηθεί στην εξαφάνιση. ΑΤΟΜΑ Για να λειτουργήσει ένα σύστημα θα πρέπει οι προσδοκίες των ατόμων να είναι συναφείς με τους στόχους του συστήματος. (παράδειγμα : εκπαιδευτικοί-στόχοι). Πως λειτουργούν τα άτομα; Κανόνες – κανονισμοί – ομάδες με βάση ανάγκες και ενδιαφέροντα (αυθόρμητες ομάδες).

Αρμονική λειτουργία συστήματος Δομή, άτομα, περιβάλλον και η άτυπη οργάνωση να συνυπάρχουν αρμονικά. Επιπλέον: Συνειδητή προσπάθεια για μείωση συγκρούσεων μεταξύ οργανισμού και ατόμων. Μείωση συγκρούσεων μεταξύ ρόλων που απαιτούνται από το σύστημα και της προσωπικότητας των ατόμων που καλύπτουν τους ρόλους αυτούς. Μείωση συγκρούσεων μεταξύ προσδοκιών οργανισμού και αναγκών μελών του.

Βασικές παραδοχές για τα κοινωνικά συστήματα Τα κοινωνικά συστήματα αποτελούνται από άλλα μικρότερα διαπλεκόμενα υποσυστήματα. Το κάθε σύστημα εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς. Δεν είναι μηχανιστικά. Είναι δομικά κατασκευάσματα. Είναι κανονιστικά. Είναι κυρωτικά Είναι ανοικτά συστήματα. Είναι εννοιολογικές κατασκευές και σχετιστικά κατασκευάσματα.

Δύο βασικά στοιχεία μοντέλου Κ.Σ Θυμάστε τι είπαμε στην αρχή για τη συμπεριφορά; ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ = ΡΟΛΟΣ Χ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ Νομοθετική διάσταση – θεσμικό, οργανωτικό και δομικό στοιχείο Ιδιογραφική διάσταση – προσωπικότητα, ανάγκες όσων είναι στο σύστημα. Βασικές σχέσεις σε ένα σύστημα:

Νομοθετική και ιδιογραφική διάσταση Νομοθετική και ιδιογραφική διάσταση Νομοθετική διάσταση: Διαχρονικές λειτουργίες – Σταθερότητα – θεσμοθέτηση. Ρόλοι και προσδοκίες σημαντικές για λειτουργία οργανισμού. Το θεσμικό στοιχείο εξηγά συμπεριφορά ατόμων σε σχέση με ρόλους . Ιδιογραφική διάσταση: Ανθρωποι δεν είναι απλοί εκτελεστές / ηθοποιοί ρόλων. Ξεχωριστές προσωπικότητες. Σύστημα πρέπει να εναρμονίσει στόχους με ανάγκες ατόμων  Μείωση συγκρούσεων και γρήγορη επίτευξη στόχων. Με τι είδους ανθρώπους καλύπτουμε θέσεις συστήματος; Τι συμβαίνει στο δικό μας σύστημα; Δάσκαλοι , διευθυντές , επιθεωρητές , υπουργοί ....

Το σχολείο ως κοινωνικό σύστημα

Παράγοντες εξωτερικού περιβάλλοντος όσον αφορά εκπαίδευση Εκπαιδευτικές οργανώσεις Γνώση και εφόδια εκπαιδευτικών Γονείς Φορολογούμενοι Συνδικαλιστικές οργανώσεις Νομοθεσία Εκκλησία Αλλοι κοινωνικοί οργανισμοί

Μηχανισμοί προστασίας από αβεβαιότητα περιβάλλοντος Περιβαλλοντική αβεβαιότητα: Ανικανότητα για ακριβείς προβλέψεις.

Εσωτερικοί μηχανισμοί προστασίας Προβλέψεις για το μέλλον Ελεγχος συνόρων συστήματος και τη συστηματική εξέταση του περιβάλλοντος Αναπροσαρμογή εσωτερικών διαδικασιών Δεσμοί με άλλους οργανισμούς Συμβίωση και συνεταιρισμοί

Δραστηριότητες

Εξωτερικοί μηχανισμοί προστασίας Εγκαθίδρυση δεσμών με άλλους παρεμφερείς ή συγγενείς οργανισμούς και υπηρεσίες. Συμβίωση και συνεταιρισμός. Συνειδητή προσπάθεια αλλαγής περιβάλλοντος μέσω δημιουργίας ομάδων επιρροής.