ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Advertisements

Φεβρουάριος 2010 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης Ποσοτική Έρευνα με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων στο μισθωτό και άνεργο.
1 CMR Cypronetwork Marketing Research & Consulting Ιούλιος 2009 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ για την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
«ΜΑΘΗΤΕΙΑ για ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ» Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εμπειρίας Απόφοιτων Τεχνικής Εκπαίδευσης με Υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας Σύγχρονες και ποιοτικές.
Προς ένα Πλαίσιο Προσόντων στον κλάδο του Εμπορίου στην Ελλάδα 8/12/2010 Εύη Αποστολάκη Δ.Σ. Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ( ) TOΥ ΠANEΠIΣTHMIOY KΡHTHΣ Συνεδριακή Διημερίδα: “Ανταγωνιστικότητα & Επιστημονικό Δυναμικό” 6-7 Οκτωβρίου 2005.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
Το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ), προκήρυξε πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Καλλιόπη Σωτηράκη Σύμβουλος Σπουδών & Σταδιοδρομίας Λαμία, 02/11/2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ TEI ΛΑΜΙΑΣ Ε. Υ. ΔΡ. Θ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Άξονας Προτεραιότητας 6 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής.
ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΠΡΑΞΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.
Διημερίδα για την Κοινωνική Διάσταση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Αθήνα, Δεκεμβρίου 2004 Μελέτη: «Οριζόντια παρακολούθηση και μεθοδολογικές κατευθύνσεις.
ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ 2010 – 2011 Για το μάθημα της Γ’ Λυκείου: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Οικονομολόγος: Δέσποινα Αναστασάκη.
Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσιτηλ.: τηλ.:
Σύστημα ON-LINE Πληροφόρησης Πολιτών για Δράσεις Γ’ ΚΠΣ Η κατασκευή της ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ε.Π. Τεχνική Βοήθεια.
1 Απόσταση και βιβλιοθήκες ή πώς ερμηνεύεται η επικοινωνία των χρηστών με τα κέντρα πληροφορίας και γνώσης στις σημερινές συνθήκες Κατερίνα Τοράκη Τεχνικό.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 7/12/2011 Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας Γραφείο Διασύνδεσης Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Δίκτυο προώθησης της δια βίου κατάρτισης και εξ αποστάσεως πιστοποίησης δεξιοτήτων στις Μ.Μ.Ε. Α.Σ. ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ.
Ερωτήσεις Televoting 9 th HealthWorld 21/4/2010. Α – Β Γ Την περίοδο η απασχόληση στις φαρμακευτικές.
«Στατιστική έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα»
Οικονομολόγος Ορισμός Ικανότητες-Δεξιότητες Συνθήκες Εργασίας
Γραφείο Διασύνδεσης Καλό ακούγεται, αλλά…… Τι είναι?????
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Αγορές εξ αποστάσεως Δημήτρης Καββούρης Τμήμα Β1 Γυμνασίου Μάθημα : Οικιακή Οικονομία.
ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ:ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΣΕΙ Δ.Λ.Π. (ΕΝΑΡΞΗΣ)
Προς ένα Πλαίσιο Προσόντων στον κλάδο του Εμπορίου στην Ελλάδα 26/11/2010 Βάλια Αρανίτου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΝ. ΕΜ.Υ Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού.
Διανεμητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Θεόδωρος Μητράκος Τράπεζα της Ελλάδος Πάνος Τσακλόγλου
Φ. Τροχούτσος, ΤΟΠΜΑΚ Σέρρες 1 Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. Υπηρεσίες Έρευνα για την Επαγγελματική Σταδιοδρομία των Αποφοίτων.
Επιδημιολογικά Στοιχεία:
Ψηφιακό Χάσμα O αναλφαβητισμός στον 21 ο αι. 15 Μαρτίου 2010 Ντέπη Τζιμέα Δ/νση Εταιρικής Επικοινωνίας.
Εργασία για το μάθημα της Πληροφορικής Β’εξαμήνου.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης.
Διάσκεψη Σερρών Ιουνίου 2004 Ερίκ Γκαζόν Σύμβουλος σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων & Απασχόλησης Ποιές είναι οι προοπτικές απασχόλησης στους νόμους.
Διάγραμμα 1 Φεβρουάριος 2012 αποτελέσματα παγκύπριας τηλεφωνικής έρευνας, χρήσης του διαδικτύου στην Κύπρο για οικονομική πληροφόρηση © συντάχθηκε για.
«Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.
ΒΟΛΟΣ 21/03/ Νέα νομοθεσία χημικών Reach – πρώτη φάση εφαρμογής Δημήτρης Τσίχλης Δ/νση Περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ.
Ανεργία Φυσικό ποσοστό ανεργίας (ΦΠΑ): μέσο ποσοστό ανεργίας γύρω από το οποίο κυμαίνεται το ποσοστό ανεργίας ΦΠΑ t.
PROJECT: ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Υπό της σπουδάστριας: ΑΜΠΡΑΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΕΡΓΙΑ.
Στρατηγική και Διαχείριση Έρευνας στο ΑΠΘ
ΑΝΕΡΓΙΑ Ανεργία είναι η κατάσταση ενός ατόμου, που, ενώ είναι ικανό, πρόθυμο και διαθέσιμο να απασχοληθεί, δεν δύναται να βρει εργασία.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οδοντιατρική.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.
Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου
Γίνε δραστήριος φοιτητής! Απόκτησε εμπειρίες- δεξιότητες! Ξεκίνησε την καριέρα σου σήμερα! Τρίτη 17/3/2015, ΚΕ.Δ.Ε.Α. Κική Ματσούκα Σύμβουλος Σταδιοδρομίας,
3 ο Τ.Ε.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΘΕΜΑ «ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΙΕΚ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
Απασχόληση και ανεργία Απασχολούμενοι είναι εκείνοι που σε μια δεδομένη στιγμή συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Η απασχόληση ως έννοια αναφέρεται.
Η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις Ρέα Βερβίτα Γενική Διευθύντρια Rent a Car.
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Τμήμα Τυποποίησης & Διακίνησης Προϊόντων ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ: «ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.
Πηγές δεδομένων: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Πλήρης πρόσβαση στην Ετήσια έκθεση.
1. 2 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 3 ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ Αυτοχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Αναγνωρισμένα Μεταπτυχιακά από τον ΔΟΑΤΑΠ Συνεργασίες με Πανεπιστήμια Εξωτερικού.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (ΔΑΣΤΑ)
ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ''ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 9η
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
Κοινωνική Έρευνα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η περιγραφή των παρακάτω στατιστικών στοιχείων στηρίζεται σε δεδομένα που προέκυψαν ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με φυσική επίσκεψη στο Κέντρο. Στατιστικά Στοιχεία ανεργίας Απολογισμός τριετίας

Άνεργοι ΚΕ.Π.Ε.Α. τριετίας  Το 2006 επισκέφτηκαν το ΚΕ.Π.Ε.Α. 551 άνεργοι. Υπήρξε μείωση της επισκεψιμότητας κατά 13% σε σχέση με το 2005 (636 άτομα) ενώ σε σχέση με το 2004 υπήρξε αύξηση κατά 23% (447 άτομα). ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 1

Ποσοστό Ανεργίας ανά φύλο  Την τελευταία τριετία ( ) κατά μέσο όρο το 66% των ανέργων που επισκέφτηκαν το ΚΕ.Π.Ε.Α. ήταν άνεργες γυναίκες. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 2

Επίπεδο Εκπαίδευσης Ανέργων  Το πιο σημαντικό στοιχείο του γραφήματος 3 είναι η αύξηση της ανεργίας κατά την τελευταία τριετία ( ) στους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικά, το 2006 οι άνεργοι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών ή Τεχνολογικών Ιδρυμάτων άγγιξε το 61%! ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 3

Λόγος Επίσκεψης Ανέργων  Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2006 το σύνολο των ανέργων ενδιαφέρθηκε αποκλειστικά για θέσεις εργασίας.  Η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων ζήτησε την τελευταία τριετία ( ) από το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας θέσεις απασχόλησης ενώ ελάχιστοι ήταν οι ενδιαφερόμενοι για επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 4

Ηλικιακές ομάδες ανέργων που επισκέφτηκαν το ΚΕ.Π.Ε.Α. την τριετία  Οι περισσότεροι άνεργοι που αναζήτησαν θέσεις εργασίας μέσω του ΚΕ.Π.Ε.Α. ήταν ηλικιακής ομάδας ετών για την τριετία ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 5

Κλάδος επιχείρησης ή ειδικότητες που ενδιαφέρουν τον άνεργο να απασχοληθεί  Την τελευταία τριετία ( ) οι άνεργοι ενδιαφέρονται κυρίως για διοικητικές και οικονομικές θέσεις σε εταιρείες με ποσοστό 20% και 18% αντίστοιχα. Ακολουθούν ο κλάδος της υγείας με 8% και χειρωνακτικές εργασίες με το ίδιο ποσοστό ενώ οι κλάδοι της εκπαίδευσης, των μηχανολογικών επαγγελμάτων και της πληροφορικής κυμαίνονται στο 5% αντίστοιχα. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 6

Εγγραφή ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ  Στο γράφημα 7 παρατηρούμε μια αρνητική μεταβολή στις εγγραφές των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ από το 2004 έως τέλος του 2006 που αγγίζει το 21%. Τα ολοένα λιγότερα επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και η γραφειοκρατία που τα συνοδεύουν καθώς και η παροδικότητα των αναποτελεσματικών προγραμμάτων απασχόλησης αποθαρρύνουν τους ανέργους να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 7

Τρόπος Επικοινωνίας Ανέργων με το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας του ΚΕ.Π.Ε.Α.  Η χρήση της νέας τεχνολογίας είναι εμφανής στο διπλανό γράφημα καθώς η επικοινωνία των ανέργων με το ΚΕ.Π.Ε.Α. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άγγιξε το 82% για το 2006 ενώ ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό είχε και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ακριβώς επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό των καταγεγραμμένων ανέργων στο Κέντρο αποτελείται από νέους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την πρόσβαση στο internet, το ΚΕ.Π.Ε.Α. φρόντισε να παρέχει στους χρήστες μια δυναμική ιστοσελίδα καταχώρησης του βιογραφικού τους. Σε μικρότερο ποσοστό ακολουθεί η επίσκεψη στο Κέντρο και ελάχιστοι είναι εκείνοι που επικοινωνούν με το ΚΕ.Π.Ε.Α. τηλεφωνικά. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 8