Τα έτη και οι εποχές.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Advertisements

Άνοιξη Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. Άνοιξη έχουμε τον.
Το ηλιακό σύστημα και η Γη
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.
Dragobete Dragobete είναι μια παραδοσιακή ρουμανική γιορτή και γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο Dragobete ήταν ο γιος της Baba Dochia,
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
1 Του Γενάρη το φεγγάρι λάμπει σαν μαργαριτάρι..
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Πώς ξεκίνησαν όλα... Το καρναβάλι δεν είναι κάτι καινούριο. Έχει τις ρίζες του στη νεολιθική εποχή και είναι κατάλοιπο μιας πανάρχαιας γιορτής .
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τις μέρες αυτές γίνεται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του « μασκαρέματος », της μεταμφίεσης, που έχει παραμείνει από παλιές γιορτές.
Εργασία για τον μήνα Ιούνιο
Πιτσιλού Βασιλική Πούλιου Φωτεινή Σέση Ιασόνα
Όνομα: Νικολέττα Μασιά Ειδικότητα: Δασκάλα Κωδικός Ομάδας: ΔΛΕΥ0028 Θέμα εργασίας: Οι εποχές του χρόνου Ημερομηνία Υποβολής.
Η γιορτή της μητέρας Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή.
Γιασλακιώτη Σίλια Γιάννη Τζωρτζίνα
Mάρτιος!.  Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα, που προέρχεται από την αρχαιότητα, είναι και η τοποθέτηση από τις μανάδες την 1η Μαρτίου ενός μικρού βραχιολιού.
ΜΑΙΟΣ ΠΛΗΒΟΥΡΗ ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΡΙΓΚΛΕΑ ΜΕΛΙΝΑ. Εισαγωγή  Αρχικά ήταν ο τρίτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου (Majus) και το όνομά του προέρχεται από.
Δημιουργία Ετήσιου Ημερολογίου
Ανδρουλάκη Μελιτίνη Γεωργούλια Μαριάννα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ
Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας
Σακκά Νικολέτα Μελιώ Πολίτη
Περδετζόγλου Σοφία Νασσάρ Δήμητρα Πράσσας Γιώργος
ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Ναταλία Κασούχα Αργυρώ Καραμητσιάνη
Ολίβια Σοβίνσκα Μαρία-Ελένη Χωριανοπούλου Οδυσσέας Ψαρράς Μάρτιος.
Εξερτζή Θεοδώρα Γκανά Ελευθερία Καραχαλιου ΓΛΑΎΚΗ
ΜΑΡΤΙΟΣ. Ο Μάρτιος ή Μάρτης, είναι ο τρίτος μήνας του πολιτικού έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Πήρε το όνομά του από το Ρωμαίο.
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τζέισον Ρετζάι ΙΟΥΝΙΟΣ. Εισαγωγή  Ο Ιούνιος, ή Ιούνης, ή Κερασινόν είναι ο έκτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριάνο Ημερολόγιο κι έχει.
Ουμέρα Γιασμίν Πάπαρη Μαριάνθη
Καστανεωνασ-λιβαδι Θεσσαλονικησ
Καλό Μήνα ! Καλό Μάρτιο και καλή άνοιξη με υγεία και χαρά από την Αρετή και την Ευθυμία.
ΚΟΥΜΙΛΑΤΣΟ ΜΙΚΕΛΕ ΔΟΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ. Είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη Ο Απρίλιος μέχρι την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Οδυσσέας Πέτρος. ΙΟΥΝΙΟΣ Ο Ιούνιος στην αρχαιότητα Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν.
Ενότητα 11: Άνοιξη-Μάρτης
Archimedean Academy Mr. Panagiotis Tsakalis 3rd/4th Grade Greek Language Days/Months/Seasons Pronunciation & Spelling Review Study Packet *Click anywhere.
4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Άνοιξη Άννα Μαρία,Βάλια.
4 ΕΠΟΧΕΣ.
Βδομάδα 2_4/4/16 Στόχοι Revision.
Mάρτιος..! Έρικα ισμαίλη Αλέξανδρος Παναγιώτη
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Το Καλοκαίρι είναι μία από τις αγαπημένες μας εποχές γιατί τελειώνουν τα σχολεία, πάμε στις παραλίες, τρώμε παγωτά και κάνουμε διακοπές.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Βδομάδα 10_14/3/16 Στόχοι Revision.
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα.
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
4 EΠΟΧΕΣ.
ΑΝΟΙΞΗ ΕΒΕΛΙΝΑ & ΡΑΦΑΗΛΙΑ.
ΕΤΗΣΙΟΣ ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!
Τα έθιμα των μηνών Μέλη ομάδας :.
Ηλιακό Σύστημα.
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Ηλιακό Σύστημα.
Το παραμύθι της Περσεφόνης
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
Le Chandeleur H «Chandeleur» -ή παλαιότερα, «Chandeleuse»- γιορτάζεται σαράντα ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. Την ονομασία της η γιορτή την πήρε από τη.
Μαθαίνω ορθογραφία με τη Β΄1
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα έτη και οι εποχές

Η εποχή είναι μία από τις μεγάλες διαιρέσεις του έτους και βασίζεται γενικά σε ομοιογενή κλιματικά χαρακτηριστικά. Για τις εύκρατες περιοχές του πλανήτη το έτος χωρίζεται τυπικά σε τέσσερις εποχές: την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

η άνοιξη Ο Μάρτιος είναι ο τρίτος μήνας του χρόνου, ο πρώτος της άνοιξης και έχει 31 μέρες. Ο Μάρτιος είναι διπρόσωπος (πότε κρύος πότε ζεστός). Λέγεται Φυτευτής και Τριανταφυλλάς. Βρίσκεται δηλαδή ανάμεσα από τον Χειμώνα και την Άνοιξη και παρουσιάζει μεγάλες καιρικές διαφοροποιήσεις, ακόμη και κατά την διάρκεια της ίδιας ημέρας. Είναι ο πιο ασταθής και ο πιο ευμετάβολος μήνας του χρόνου, όπου η κακοκαιρία συναγωνίζεται την καλοκαιρία. Ο Μάρτης είναι ο μεταβατικός μήνας μεταξύ χειμώνα και άνοιξης, γνωστός και ως γδάρτης και ως κακός παλουκοκαύτης. Ο Απρίλιος ή Απρίλης είναι ο τέταρτος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και έχει 30 ημέρες. Η λέξη "Απρίλιος" βγαίνει από το λατινικό ρήμα aperio, που σημαίνει «ανοίγω». Είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη. Το πρωταπριλιάτικο ψέμα, έχει τις ρίζες του στον 15ο αιώνα και που τελικά επικράτησε τις μέρες μας και έχει γίνει πλέον έθιμο. Ο Μάιος, με 31 μέρες, είναι ο 5ος μήνας του χρόνου, και οι αρχαίοι τον γιόρταζαν με τα περίφημα Ανθεοφόρια. Ήταν αφιερωμένος στη θεά της γεωργίας, τη Δήμητρα και της κόρης της Περσεφόνης, που τον μήνα αυτόν βγαίνει από τον Άδη κι έρχεται στη γη. Όταν οι Ρωμαίοι κατάκτησαν την Ελλάδα, η γιορτή της Πρωτομαγιάς, δεν έπαψε να υπάρχει αλλά πλουτίστηκε γιατί πίστευαν και οι δύο λαοί, ότι τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν την ομορφιά των θεών και φέρνουν δύναμη, δόξα , ευτυχία και υγεία.. πίσω

το καλοκαίρι Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την Ήρα, τη σύζυγο του Δία, που στα λατινικά ονομαζόταν Juno. Στα Γρεβενά λέγεται Κερασάρης και στον Πόντο Κερασινός, γιατί τότε ωριμάζουν τα κεράσια. Κυρίς, όμως, είναι γνωστός σαν Θεριστής, γιατί τότε οι γεωργοί θερίζουν τα δημητριακά. Ο Ιούλιος Ο Αύγουστος

2 1 6 4 5 Δ Τ Τ Π Π Σ Κ 3

πίσω 4. Μάιος 1. Μάρτιος 3. Φεβρουάριος 5. Απρίλιος 2. Ιανουάριος 6. Ιούνιος πίσω