Οδοντιατρική πληροφορική

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Τα νοσήματα του στόματος
Εργασία στην πληροφορική Βλαδένης Θεόδωρος Ευσταθίου Στέλιος Θεοδοσίου Σωτήρης.
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Μ. Μ. Ε
ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ : Πρόγραμμα ενίσχυσης πρωτοβουλιών σε θέματα Αγωγής Υγείας
Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά
Μίγδη Άννα Πληροφορίες για οδοντίατρους και ασθενείς στο διαδίκτυο.
Καθαρισμός ανάμεσα στα δόντια με νήμα
Προαγωγή της οδοντικής υγείας των καπνιστών με τη βοήθεια της πληροφορικής.
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝ(ΔΙΑΦΕΡΟΝ) ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Οδηγίες για Έλεγχο της Στοματικής Υγείας των μαθητών και Φθορίωση
Πολίτες και ΜΜΕ: Ποιος κατευθύνει ποιον; Ο ρόλος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου στην προώθηση της Παιδείας στα Μέσα Αντιγόνη Θεμιστοκλέους Λειτουργός.
Α΄ Δημοτικού 3ο ΔΣ Σίνδου Θωμάς Μπαγέρας
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑΞΗ Α ΤΜΗΜΑ 1ο
H λειτουργία της Μαθητείας των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ : Μια σύγχρονη καινοτομική εκπαιδευτική προσέγγιση στην Επαγγελματική Κατάρτιση Γιάννης Χαλάς Εκπαιδευτικός ΟΑΕΔ.
Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Ε Υ Σ Τ Α Θ Ι Α Δ Η Σ Τ Α Ξ Η : ΑΤ’1
4.2 Στοματική υγεία Στόχος της υποενότητας αυτής είναι οι μαθητές: Να ενημερωθούν για τη στοματική τους υγεία και τα προβλήματα της στοματικής τους κοιλότητας.
Dental Game ‘Glenn Martin, DDS: Dental Adventure’ Ρήγος Αθανάσιος Στύλας Αλέξανδρος.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Άσπρα λαμπερά δοντάκια»
Podcast: Πρόκειται για αρχεία μουσικής ή ομιλίας τα οποία είναι σε ψηφιακή μορφή και άμεσα διαθέσιμα για μεταφόρτωση από το διαδίκτυο. Podcasting είναι.
Βασιλάκη Δήμητρα Ζιούτη Άννα Κάββουρα Μαρία
Mobile Learning Αλεξία Κολόσοβα Ελένη ΦΙλίππου Μαρία Φιλίππου ΕΠΛ 679 Ηλεκτρονική Υγεία Χειμερινό Εξάμηνο 2012/2013.
jEQ&feature=related.
254 η ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Ειδική Συγκέντρωση – Ασθένεια ALS Ice Bucket Challenge.
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
ΛΙΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΟΣΑΤΟΥ ΡΕΓΓΙΝΑ 12/3/2012. DENTAL DISTRESS Το παιχνίδι αυτό βρίσκεται στον ιστότοπο : Distress.html.
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
Ανθρώπινο σώμα Το στόμα και τα δόντια Μεντεσίδου Σόνια Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ.
Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία
ΕφαρμογΕς οδοντιατρικης πληροφορικης
ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΤΑ Μ Ε Τ Α Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Ω Ν Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑΤΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΑ BASS
Εργασία Πληροφορικής Θέμα: Εκπαιδευτικό Οδοντιατρικό Ρομπότ Από τις φοιτήτριες: Αϊβάζη Χρυσοβαλάντου Λιάση Ιωάννα Λιοσάτου Ρεγγίνα Μάιος 2012.
Εργασια στο μαθημα τησ οδοντιατρικησ πληροφορικησ
Στέλιος Ευσταθίου Βλαδένης Θεόδωρος ΘΕΜΑ: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ BLOG.
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Μέτρα ενθάρρυνσης σε παιδία για τη στοματική υγεία. ΣΑΒΒΑ ΝΑΥΣΙΚΑ.
Ουλίτιδα.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ  Επιμορφωτής:
«Ιατρική Εκπαίδευση και εξατομικευμένα ιατρικά συστήματα: ανάλυση άρθρων/ενημερωτικών video και καταχώρησή τους σε OER» Δημήτρης Στόκκος Παναγιώτης.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Youtube Youtube 1η Φάση Εργασίας - : 1η Φάση Εργασίας - : Μπούφτα Λεμονία:Υπεύθυνη συλλογής πληροφοριών,Υπεύθυνη αξιολόγισης εργασίας Μπούφτα Λεμονία:Υπεύθυνη.
YOUTUBE Σερασίδης Γιώργος, συντάκτης κειμένου Θέμης Σαχαρίδης, αφηγητής κειμένου Τζήκας Γιώργος, ευρετής π ληροφοριών Σκού π ρας Βασίλης, βοηθός συντάκτη.
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Υγιεινή διατροφή και υγιεινή σώματος
42 Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
Τι είναι τα μικρόβια; Τι είναι η τερηδόνα;
Ανδρεάδης Δημήτριος Οδοντίατρος-Στοματολόγος Λέκτορας
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Εργασία Οδοντιατρικής Πληροφορικής Θέμα: Οδοντιατρικό Blog Θεοδοσίου Σωτήρης Μαρία Κάββουρα.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Δρ. Ανδρέας Φωτόπουλος.
Διάλεξη : είναι η μετάδοση γνώσεων από τον δάσκαλο στο μαθητή με το λόγο, την επίδειξη αντικειμένων, την υποδειγματική εκτέλεση δεξιοτήτων ( πνευματικών.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Γ. Αλεξιάδης.  Εκπαιδευτική δραστηριότητα, κατά την οποία οι περισσότερες ή και όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για την επίλυση ενός προβλήματος.
Από το Web1.0 στον Web X.0 Καλτιριμτζής Ελ. Ιωάννης
‘’Online Εργαλεία Επικοινωνίας εκπ/σης και μάθησης’’
Ενότητα 4.2 { Στοματική υγεία }.
Στοματική Υγεία Στέφανος Βογιατζής Μελίνα Ιωαννίδη Ιουλία Γκόγκα
Τι είναι τα μικρόβια; Τι είναι η τερηδόνα;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οδοντιατρική πληροφορική ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση οδοντιατρικών vodcasts στην εκπαίδευση. Γεωργία Σολωμού Καλλισθένη Ματθαιοπούλου

Περιεχόμενα Τι είναι τα vodcasts; Σκοπός του βίντεο Ωφέλη Επίλογος Πηγές

Τι είναι τα vodcasts; Τα vodcasts είναι είδη podcasts: Δηλαδή τα vodcasts είναι συνδιασμός ήχου και video. Τα vodcasts συνήθως διανέμονται σε Quick Time format (με Μ4V επέκταση) ώστε να είναι συμβατά με iTunes, το Video Ipod και την Apple Tv. Πολλά vodcasts προσφέρονται σε flash έτσι ώστε να μπορούν να παρουσιαστούν στους τυπικούς φυλλομετρητές. Vodcast= audio + video

Σημασία των οδοντιατρικών vodcasts στην εκπαίδευση Δημιουργούν μια αίσθηση αμεσότητας, παρουσίας και συναισθηματικής εμπειρίας στον μαθητή. Μπορούν να επεκτείνουν και να διευρύνουν την πληροφορία και τη γνώση. Αποτελούν γκάμα από είδη οδοντιατρικού περιεχομένου σε ψηφιακή μορφή.

Αντικαθιστούν τα άρθρα κειμένου και βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του μαθήματος με το συνδυασμό οπτικοακουστικών μέσων (εικόνας και ήχου που είναι πιο ευχάριστα και ενδιαφέροντα για το μαθητή). Προωθούν την εξατομικευμένη μάθηση (Personalised Learning). Ανάπτυξη δεξιοτήτων χρήσης της τεχνολογίας. Ενδυναμώνει τη συμμετοχική κουλτούρα στον παγκόσμιο ιστό της γνώσης. Μάθηση οπουδήποτε, και οποτεδήποτε!

Τίτλος προτεινόμενου εκπαιδευτικού vodcast: Στοματική Υγιεινή , Σύγχρονη Οδοντιατρική. Το βίντεο αυτό το βρήκαμε από την διαδικτυακή στοσελίδα www.youtube.com: http://www.youtube.com/watch?v=3w46WVQWThs&feature=email

Σκοπός του βίντεο Ο σκοπός του βίντεο είναι να εξοικειώσει το ευρύ κοινό (μαθητές,φοιτητές της οδοντιατρικής, τους ίδιους τους οδοντιάτρους αλλά και τον απλό πολίτη) με την στοματική υγιεινή και τους κινδύνους που επιφέρει η κακή στοματική συντήρηση συνδυάζοντας εικόνα και ήχο! Έρευνες έχουν αποδείξει πως η μετάδοση της γνώσης γίνεται πιο εύκολα με τη χρησιμοποίηση οπτικοακουστικών μέσων παρά λιτών, απλοϊκών γραπτών κειμένων που κουράζουν. Γι’ αυτό η μοντέρνα εκπαίδευση έχει ως μέτρο ποιότητας της και τη συχνότητα χρήσης αυτών των μέσων.

Τον ρόλο του σωστού οδοντιάτρου: Πρόληψη, αποκατάσταση και αισθητική Παρακολουθώντας αυτό το οδοντιατρικό vodcast o δέκτης θα αποκτήσει ειδικές γνώσεις για τα ακόλουθα: Τον ρόλο του σωστού οδοντιάτρου: Πρόληψη, αποκατάσταση και αισθητική Στοματική κοιλότητα και μικρόβια Μικροβιακή πλάκα,τρυγία: τι είναι και πώς δημιουργούνται; Τερηδόνα: αποτέλεσμα της μικροβιακής πλάκας Περιοδοντίτιδα: Αποτέλεσμα της τρυγίας

Παραμέληση του στόματος λοιμώξεις (νόσοι του περιοδοντίου, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) που προκαλούν κακοσμία. Άλλα προβλήματα: καταστροφή κροταφογναθικής διάρθρωσης και διαταραχέςστομάχου Περιοδικός έλεγχος από τον οδοντίατρο -συχνή επίσκεψη στον οδοντίατρο για σχολαστικό έλεγχο της κατάστασης των δοντιών(φθορίωση, καθαρισμός τρυγίας κτλ)

Κατακράτηση μικροβίων (αντιμετώπιση με sealants) Σωστό βούρτσισμα δοντιών Χρήση στοματικού διαλύματος Προσοχή διατροφικών συνηθειών(αποφυγή γλυκών, σακχάρων κτλ)

Επίλογος Tα vodcasts χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο πέρας του χρόνου και η χρήση τους αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την ευκολότερη κατανόηση της οδοντιατρικής πράξης και την ποιοτικότερη εκπαίδευση! Στην συγκεκριμένη παρουσίαση ο δέκτης, μέσα από το οδοντιατρικό vodcast, θα κατανοήσει πως η σωστή συνεργασία αποτελεί βασική συνιστώσα για την επιτυχία της οδοντιατρικής πράξης.

Πηγές www.odontiatros-desyllas.blogspot.com http://www.youtube.com/watch?v=3w46WVQWThs&feature=email

ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!