Οι παλιοί καλοί καιροί…

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Advertisements

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
«O αλυσοδεμένος ελέφαντας.» Του Χόρχε Μπουκάι.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Facebook Ο 19χρονός Mark Zuckerberg ίδρυσε το facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Harvard.
Σ.Κ.Α.Β.Ε.. Έπαθα Σ.Κ.Α.Β.Ε.; Πολύ φοβάμαι ότι, αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στα παρακάτω, όπως εγώ, τότε είτε χρειάζεστε διακοπές, είτε μια σύνταξη.
Οικογενειακή Φωτογραφία
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΟΜΟΥ Αγορά Ν. Κορινθίας: Αγορά ανερχόμενη, στάσιμη ή φθίνουσα;
Στο σούπερ μάρκετ. Σήμερα οι φίλοι μας είναι στο σούπερ μάρκετ και ψωνίζουν: -Λοιπόν τι χρειαζόμαστε; Για κοίτα την λίστα -Για να δούμε...γάλα, γιαούρτια,
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Δείγμα: μαθητές του σχολείου μας
ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΕΣ Χρήστος Γεωργινέζη.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’1-2 ‘Τα συναισθήματα’
Project Β’ Τετραμήνου Ομάδας Αθλητισμού και Εφήβων
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK Τσίντζου Ιωάννα Β3.
Τα τέσσερα κεριά….
Το φθινόπωρο μέσα από τα μάτια των παιδιών
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ Δ.Ε. «ΑΛΕΞ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΤΣΑΔΟΡΟΣ.
Dragobete Dragobete είναι μια παραδοσιακή ρουμανική γιορτή και γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο Dragobete ήταν ο γιος της Baba Dochia,
Η ΨΕΥΤΡΑ ΑΓΕΛΑΔΑ ΙΩΑΝΝΑ Λ. ΜΥΡΣΙΝΗ Α.
Το μεγάλο μυστικό Η δική μου περιπέτεια.
H ιστορία του ιού της γρίπης
Νάταλυ Χ’’Πέτρου Ερασμία Κυριάκου.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα!!!
Τα χομπι μου Γεια σας είμαι η Αποστολία είμαι 12 ετών και πάω 6η τάξη. Μου αρέσει η μουσική, ο χορός και το τραγούδι. Επίσης μου αρέσει να ζωγραφίζω να.
4 φίλοι-παλιοί συμμαθητές συναντιούνται
ΨΥΧΟΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
Η γαλοπούλα.
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Ο ΓεωργΟς και τα ΠαιδιΑ του
Ο Γεωργός και τα Παιδιά του
Γυμν. – Λυκ. Τάξεις Ματαράγκας Τι θα δείτε: Τα πειράματα δε συνδέονται μόνο με τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα σχολικά εργαστήρια, αλλά εξηγούν.
Φάρμακο γενικά ονομάζεται κάθε χημική ουσία ικανή να επηρεάσει την λειτουργία του οργανισμού κάθε έμβιου όντος ή μικροοργανισμού όταν εισέλθει σε αυτόν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Κουκουρίκου Αρίστη Δασκάλα Βέροια, 2010.
Διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων
Από τους μαθητές : Κόμικς !. Ποιος δημιούργησε πρώτος τα κόμικς ; Βάλε και φωτογραφία του.
ΙΣΤΟΡΙΑ.
Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη του σχολείου μας στο Ειδικό Σχολείο Ν. Κορινθίας.
Πανηγυράκη Χρυσούλα Β3. ► Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μηλιά και αγαπούσε πολύ ένα αγοράκι, το οποίο κάθε μέρα πήγαινε και την «φρόντιζε» και την «συντρόφευε».
COCA COLA. Είναι ένα μη αλκολούχο ποτό με διοξίδιο του άνθρακα.Που πωλείται σε πάνω από 200 χώρες.Επίσης παράγεται από την Coca Cola Company. Τι είναι.
Τα καταστήματα Μουστάκας ξεκίνησαν ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών. Εμπνευστής και δημιουργός της εταιρίας.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Ο αετός και το αηδόνι Customer Needs. Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας αϊτός που είχε για γείτονα ένα αηδόνι το όποιο κελαιδούσε πιο ωραία και από τα.
Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΡΟΖΜΑΡΙ ΤΣΙΝΑ ΣΤ’2 17/9/2015.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
«Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι» ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ανοικτόγλου Γιώργος Αϊβαλιώτης Χρήστος.
Χρυσή Αλαμάνη- Ε’ τάξη- ΕΤΟΣ
Α ΤΑΞΗ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δασκάλα: Μαρία Παράφορου
Τα ζώα που ζουν κοντά μας
Οδηγός καλής συμπεριφοράς και χρήσης
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗΣ
Δραστηριότητα: η ιστορία του αστεριού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Γ2
«Ειρήνη» Γιαννησ ριτσοσ ποίημα
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Καρδιά & Κυκλοφορικό)
Ρήματα Ουσιαστικά Επίθετα Και πώς να τα ξεχωρίζουμε.
Λογος της γυναίκας 9/11/2018 γεωργία κ..
Γεύση και Ζωή.
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Ποτέ μόνοι μας… Χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για να ακούσουμε μουσική, να δούμε ταινίες, να παίξουμε παιχνίδια, αλλά ΜΑΖΙ με τα αδέρφια και τους φίλους.
Φορολογικη λογιστικη ι
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι παλιοί καλοί καιροί…

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές τη φράση "παλιές καλές μέρες", παλιές καλές εποχές", "παλιός καλός καιρός" ή, αγγλιστί, "the good old days". Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η εποχή των παππούδων μας ήταν καλύτερη από τη δική μας;

Και μη μου πείτε επειδή τότε οι ρυθμοί της ζωής ήταν πιο χαλαροί ενώ σήμερα μπλα μπλα μπλα… Αυτά είναι χαζομάρες.

Και τότε οι άνθρωποι είχαν τα καθημερινά τους προβλήματα και υπέφεραν από αρρώστιες και κεράτωναν ο ένας τον άλλον. Δείτε λοιπόν παρακάτω τον αληθινό λόγο για τον οποίο οι παλιές εποχές ήταν καλύτερες απ' τη σημερινή και γιατί οι παππούδες μας ήταν πιο ευτυχισμένοι από 'μας...

Ηρωίνη της Bayer Από το 1890 μέχρι το 1910 η ηρωίνη πουλιόταν σαν μη εθιστικό υποκατάστατο της μορφίνης. Επίσης δινόταν στα παιδιά που υπέφεραν από έντονο βήχα.

Η Metcalf ήταν μια από τις πολλές εταιρίες που κυκλοφορούσαν στην αγορά κρασί που περιείχε coca. Όλοι έλεγαν ότι το κρασί αυτό σε έκανε να αισθάνεσαι ευτυχισμένος και ότι ήταν και πρώτης τάξεως φάρμακο για πολλές ασθένειες.

Το κρασί Mariani (1875) ήταν το πιο διάσημο κρασί με coca εκείνης της εποχής. Ο πάπας Λέων ο 13ος κουβαλούσε πάντα ένα μπουκάλι μαζί του. Του άρεσε τόσο πολύ, που είχε βραβεύσει τον παραγωγό του, Angelo Mariani, με το χρυσό μετάλλιο του Βατικανού.

Ποτό με κρασί κόκας από την Maltine Manufacturing Company of New York Συνιστούσαν ένα ποτήρι με ή μετά το φαγητό για τους ενήλικες και μισό ποτήρι για τα παιδιά.

Η C.F. Boehringer & Soehne (Mannheim, Germany) ήταν παγκοσμίως η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής προϊόντων που περιείχαν κουινίνη και κοκαίνη.

Διάλυμα οπίου σε αλκοόλ, για το άσθμα

Ταμπλέτες κοκαΐνης (1900) Δεν έλειπαν από την τσέπη ηθοποιών, τραγουδιστών, δασκάλων και ομιλητών, επειδή γλύκαιναν τη φωνή.

Σταγόνες κοκαΐνης για τον πονόδοντο Το 1885 ήταν πολύ δημοφιλείς στα παιδιά. Εκτός από το ότι ανακούφιζαν τον πονόδοντο, τα έκαναν κι ευτυχισμένα.

Διάλυμα οπίου σε αλκοόλ για ήσυχο ύπνο των βρεφών

Εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί οι παππούδες μας ήταν πιο ευτυχισμένοι από 'μας;